icon

Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci

mariobenky123
23. jún 2019

dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.

catherinah
28. jún 2019

@mariobenky123 V poriadku nie si a ked Ti chcu pomoct, tak sa vyhovaras, zlahcujes a vymrvas.

lubkavargova1
28. jún 2019

podnet bol podany a IP nahlasena ako aj screenshoty. Takze aj ked sa vymaze tema, hold smola. To klasicke "raz na nete vzdy - vzdy na nete" plati. Takze 18 rocny mlady pan ries si svoj zivot a preberas zodpovednost.

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@lubkavargova1 ano, ďakujem za to že riešite niečo co netreba... este ma nikto nekontaktoval možno zajtra?.... predpokladam ze socialka alebo kto to bude citat tak aj im mozno dojde ze toto musí( aj ked nie je) byt pekná hovadina.... a čo viriešia nič..... max to ze na mna moji rodicia neplatia peniaze.... takychto pripadov je na slovensku veľa.... a toto sa mozno viriesi o take 2 roky....

lintu
28. jún 2019

"pokazil som mu život už len tým že som sa narodil..." 😀 😀 jasneee, lebo ty si padol z neba a otec VOBEC nemoze zato ze mu cosi uslo. Oo, moj boze 👎 😵 Ale je prirodzene ze to tak vnimas. Blby priklad z domu...z celeho prostredia v ktorom sa pohybujes....ani medzi ludi riadne nechodis, aby si videl, ze to cele by mohlo fungovat inak. Lepsie, hodnotnejsie. Dievcata tu ti poskytli sancu na zmenu. Ked uz sam mas zjavny strach sa do niecoho pustit, tak nebud hlupy a prijmi aspon takuto pomoc a sancu na novy zaciatok.

Btw. neustalym jedenim konzerv a vifoniek, si tak akurat zdravie mozes poruchat. Ak v tom mienis pokracovat, mal by si si okrem ineho zacat setrit aj na rozne vysetrenia a lieky.

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@lintu on naozaj nemôže za to že mu niečo ušlo,keď mna spolodili tak boly opitý, a moj tatko to zistil az po par dnoch, nemusím primat nejakú pomoc, ked ju nepotrebujem, a nebojte sa, moje zdravie vam moze byt ukradnuté- ked ze si ho nicim vedome....

cickamon
28. jún 2019

@mariobenky123 nemoze za to ze mu uslo ked ta splodili lebo bol opity? to ho nutili mat sex? alebo pit? alebo nepouzivat ochranu? a tvoju mamu nutili tiez? znasilnili? nedovolili rozhodnut ci si ta nechhat alebo ist na potrat? ci jej zakazali utajeny porod? nutili ich nedat ta na adopciu? pomoc rozhodne potrebujes viac ako si myslis mozno ani nie tak financnu ako psychiatricku aby ta dali do poriadku...mal by si dobre vediet ze to ze je niekto opity nieje vyhovorka...zober si iny priklad opity clovek zrazi chodca autom...je za to zodpovedny vodic ci nie? jasne ze je!!! ved nikto ho nenutil ani pit ani soferovat ...skor je to pohorsujuca okolnost....ci vtedy to ty tiez vnimas ako chybu chodca ze nemal nikam chodit?

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@cickamon byť opitý znamená byť pod vplivom omamnej látky, keď je človek pod vplivom tak si svoje konanie neuvedomuje svoje chovanie, nevie čo robí, lebo mozog mu nepracuje, mojmu tatkovi nepracoval- PRE TO SOM SA NARODIL JA!, neviem či niekto dakoho do dačoho nútil, ale to sa už nikto nedozvie.... ja som psychicky v pohode, na to ze si ja nieco myslim a ponizujem sa tak to je moja osobna vec..... do ktorej nič nikoho!

kluska
28. jún 2019

prestan sa uz ponizovat a hovorit, ze je to normalne. na co si tu pisal? Rodicia maju na dieta vyzivovaciu povinnost pokial este studuje a to, ze ty vyzijes zo 160 eura? nebud smiesny, Zo zakona mas pravo mat rovnaky standart ako tvoji rodicia, ci aj oni ziju na vifonkach a konzervach? Dokonca aj v manzelstve je to tak, ze maju mat muz a zena rovnake podmienky a rovnaky zivotny standart. Je to ich povinnost ta zivit a tvoje pravo, ziadaj si na seba alimenty alebo ak uz mas dost, tak sa uplne odstrihni od nich a zi si svoj zivot. Prestan rozmyslat o sebe takto, vaz si sam seba, to, ze tvoji rodicia apsolutne nezvladli svoje rodicovske poslanie je jasne a ty za to nemozes. Oni su zodpovedni za tvoje pocatie a narodenie, je vela deti neplanovanych, nie len ty, ale rodicia ich splodili a len rodicia su zodpovedni za tie deti. Pokial ta nechceli, mali ta dat na adopciu, ich vina. pises, ze vela chlapcov na intraku zije jak ty alebo este horsie a tebe sa to zda ok? Vzchop sa, vaz si sam seba, nedovol uz im tak jednat s tebou. Obklop sa inymi ludmi, normalnymi, co maju normalne vztahy s rodicmi a ked budes prebyvat medzi nimi, uvidis aj iny pohlad. Prestan sa uz lutovat, vela stastia, kazdy clovek je jedinecny a aj ty si v niecom urcite dobry, najdi v sebe nieco pozitivne.

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@kluska mne je jedno ako kto žije.... mám maximalne u riti ze ma moji rodicia nazyvaju potratom a neviem ako..este.... neviem preco som neskoncil na adopcí..... ja ani neviem preco zijem.... a ako sa hovorí každy sa ma spoliehať sam na seba,- od rodicov nic ziadat nebudem- lebo niesom ich dieta, a podla všetokeho nie su ani oni moji rodicia,- a toto už zašlo tak daleho že to potrebuje niekto riešit, - a dal to na socialku.... tak to uz je ozaj choré.......

lintu
28. jún 2019

Áno, je to choré. Ale chorým je niečo iné, ako si ty myslíš. To ti však je v podstate zbytočné vysvetľovať, lebo stále si ideš len svoje. Škoda, čo z teba dorobili. Z istého hľadiska pôsobíš ako šikovný, inteligentný mladý muž.... keď si tu však človek začne čítať tie veci, ktorým veríš... uff. Snáď sa raz niekomu podarí nakopnúť ťa pozerať sa na seba a svet inými očami. Seriózne nikdy si sa nechcel mať lepšie? Nechcel niečo viac ako teraz máš?

cickamon
28. jún 2019

@mariobenky123 takze ked niekto nieco spacha pod vpyvom znamena to ze za to nemoze? podla tvojho vyjadrenia ano....prepac to by si ospravedlnoval vrahov, tyranov, nasilnikov a podobne individua ze za to co spravili pod vplyvom nemohli .... ako pisem tvoj otec je plne zodpovedny za tvoje splodenie ci to spravil pod vplyvom alebo nie...nemusel to chciet, nemusel si byt toho vedomy, ale zodpovedny za svoj skutok je!!! rovnako tvoja mama mala na vyber...ty si tyrane dieta a na tvojej psychike a vyjadrovani vidno ze ti za tu dobu ponizovanim normalne vymyli mozog, netusis co je este normalne a co uz neakceptovatelne spravanie, treba ti dobreho psychologa ci psychiatra a liecbu aby si sa dostal casom do normalu

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@lintu dakujem( sarkazmus), NIESOM šikovny, ani inteligent ani nic ine.... a nie nepodarí sa to nikomu, lebo každý sa môže trapit kolko chce... pokial ten dotyčný( ja) nebude chciet zmenu( tak sa to nepodari nikomu), a na čo sa mať lepšie, ja som stým čo mam v pohode,/ a na čo mať toho vela a lepsieho( ked aj raz tak všetci do jedneho skapeme a do truhly si clovek zoberie len to co je v jeho hlave.... a keď už toto ktosi podal na socialku či kiu mater ako podnet na neplnenie si viživovacej povinosti a udajenho tyrania, ... a ani nevedia ci je to pravda), a aj tak to riešia....

eva8
28. jún 2019

@mariobenky123 naco pises, ked stale spominas, ze nevieme, ci je to pravda, co pises? Vymyslas si, bavis sa, alebo si schizofrenik? Kludne sa aj nahlas smej 🙂 Smiech lieci 🙂

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@eva8 NIE som schizofrenik... len ma udivuje to že si dal niekto dokonca už cez sociálku overiť či je pravda čo píšem/ano je/ ale som prekvapený že to zašlo až tak daleko.... že to ktosi dal na socialku... som čakal že napíšu to čo jednemu týpkovi čo sem pisal tak pred rokom/ dajú mu pár rád/ a ešte budú tvrdiť že to sa len deti nudia...... a nikto netuší či je to pravda/ môže aj nemusí....ale to že to zájde až na socialku a policiu.... tak to by nečakal nikto....

0silvia0
28. jún 2019

@mariobenky123 kto dal co na sociálku?

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@0silvia0 jedna z mamičiek pod menom via, je to konkretne na strane 10/ citujem- momentálne je to v stave riešeinia, očakávaj že sa ti ozvú/ a potom je tam že jedna z mamičiek-alebo rovno admin- podal podnet na socialku- a poslal tam ip adresu+ screenshoty tejto konverzacie/ a podal podnet

eva8
28. jún 2019

@mariobenky123 Prisiel si po radu, tak sa
to riesi. Ty si zijes v svojom svete, asi vacsina v inom. Preto reagujeme inak, ako si si myslel, ze budeme.

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@eva8 ano prišiel, a na čo to treba riešit? len v rámci daakeho spoločenskeho zaujmu? a na kiu mater to dal kto si na socialku a políciu a zbytočne ich zaťažuje... aj tak sa nič nevyrieši... a nakoniec bude mať problém ten kto to riešil... lebo toto nečakal nikto....

eva8
28. jún 2019

@mariobenky123 Nezatazuj sa tym. Vsetko bude ako ma byt. Ake bolo vysvedcko? Zhanas brigadu na leto?

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@eva8 ako fakt? sak sa tu somnou jedná taktikou- o tebe bez teba! šak som 18 ročný dospelý človek... mám si vlastné sračky riešiť sám... a nie aby ich ktosi riešil za mňa!
a bolo dobré a aj posledné- opúšťam školu/osobne dovody/ a v štúdiu pokračovať nejdem - nebavý ma to.../ a zhodou okolností som sa dnes zastavil za jedným chalanom z intraku čo brigaduje v jednom obchode v sklade- a nejaký ten vedúci mi od druhého týžna prazdnin ponúkol skúšobnú dobu- bral som to....

alessia443
28. jún 2019

@mariobenky123 Uz neries a neodvolavaj sa na rodicov, svoju buducnost mas ty vo svojich rukach - a vykaslat sa na skolu je prvy krok, ako si ju pokazit. Mat nejake vzdelanie je pre zivot zaklad, ak sa teraz vykasles na skolu, budes mat prakticky ukoncene len zakladne vzdelanie - co chces cely zivot robit, kto ta zamestna? Osobne si myslim, ze by si mal vyhladat psychologa (nech uz je to co pises pravda,alebo nie) a vyrozpravat mu vsetko co ta trapi... Asi nie si veriaci, ale aj dobry a chapavy knaz by ta isto vypocul... V rodine, susedstve nemas nikoho, komu by si sa mohol zdoverit? Lebo mam pocit, ze modry konik nebol dobra volba.

mariobenky123
autor
28. jún 2019

@alessia443 ja viem, že za svoje problemy si môžem sám... viem čo budem mať prakticky ukončené... nikto!..... ku psychologovi chodím.... treba na vyriešenie celkového problému aj rodičov.... tý maju na háku.... veriaci niesom/ dokonca ani pokrstený/... a nejakému kňazovi sa spovedat nebudem.... a nie nebudem nikomu zaťažovať život vlastnými sračkami.... ked každý ma problemy...

lintu
29. jún 2019

Ty si hotový masochista 😀 Peniaze nemáš, pomoc odmietaš, vieš že bez školy ťa nikto nezamestná, ale napriek tomu ju šmahom ruky ukončíš. Na to, že nechceš svojím životom nikoho zaťažovať, robíš dosť divné rozhodnutia. Ako študentovi ti prináležalo kopec výhod, ktoré si mohol využiť. Navyše pri takej škole, do ktorej si v podstate ani nechodil? Ale no taak... Aspoň že brigáda sa snáď zadarila. Nezabudni si vyhľadať, aké povinnosti voči poisťovniam ťa ako neštudenta čakajú, nech ti od nich nepríde domov prekvapenie.

via88
29. jún 2019

@mariobenky123 nebudes nikoho zatazovat? No ale zatazujes.
Ty si pripad pre psychiatria, ja velmi pochybujem ze za touto ip najdu policajti “tento pribeh”, nemas toto klamstvo ani premyslene, najprv mas rad vylety aslobodu a poton si samotar bez priatelov.... na vylety asi sam chodis,no nevien ani kedy, ked ti nezvysuje ani cas ani peniaze.
Tolko vymyslania tychto somarin to len chora hlava dokaze.
No vsak uvidime, skontrolovat to treba.

zulumilo
29. jún 2019

@mariobenky123 mat deti z dovodu,ze si niekto nedak pozor je fakt "genialny" a zodpovedny dovod. Tym nech sa radsej nechvalia.dieta nieje hracka alebo modny doplnok-ze ved ked ostatni maju, tak aj ja. chora doba! a okrem toho ,tiez pochybujem zeby nirmalny rodic tlacil na vlastne decko v 18tich aby mali deti. Su divni,nie? Keby ta radsej povzbudili k praci alebo vysokej skole.. .

eva8
29. jún 2019

@mariobenky123 Mal si dobre vysvedcenie napriek tomu, ze ta k ola nebavi... Uz ten rok-dva si tam mal vydrzat. Z prace na skusobnu dobu mozes hocikedy bez ufania dovodu odist. Tak odides koncom augus ta a pekne si zariad opatovny nastup do skoly, vezmu ta. Neviem preco take tajnosti a neudal si skolu, ktoru si navstavoval. Kopec veci sa ti v praci vyjasni, hlava precisti a budes pokracovat dalej. Zmen psychologa. Kto chce, spravi, kto nechce, nlada vyhovorky

mariobenky123
autor
29. jún 2019

@eva8 moj tah bol úplne logický - rodičia ma musia živiť len do vtedy kým chodím do školy- ked niesom študent žiadnej školy-nemusia ma živiť lebo neštudujem- čo znamená že ked neštudujem tak ma živiť nemusia!

eva8
29. jún 2019

@mariobenky123 vedela som, ze si to kvoli tomu spravil, doslo mi to, pretoze mam viac skusenosti a ty si dost hrdy, resp. tv rda hlava na to, aby si prijal pomoc od ty h, ktori ti ublizili, resp. od niekoho ineho. Preto si nechces pripustit ani nikoho blizkeho k sebe. Preventivne, aby si mu neublizil. To je trosku zbabelost zit si len pre seba, v svojej ulite. Ale kazdy sme iny, aj ja som uvazovala na strednej zit len pre seba, aby som inym neublizila, ale priciny boli ine. Viem porovnat tie zmyslania. Vysledok? Davat je krajsie. Neboj sa lasky. Aj ty jej mas kopec. Nemyslim teraz nutne k dievcatu, ale vseobecne k bliznemu. Je tazke naucit sa prijimat, ja som s tym mala problem kvoli svojej hrdosti, ale zistila som, ze ked dam, mam vacsiu radost, ked sa druhy potesi. Tak som tu radost prejavila aj ja, aj ked prvykrat nasilu, videla som odozvu, potesilo ma to, tak porom to prislo spontanne a zivot je krasny. Cca v 18r. som zacala vyliezat z ulity. Darilo sa mi aj predtym, ale potom sa mi darilo viac a jednoduhsie 🙂 Drzim palce. Vonku je horuco na umretie, mne sa chce len spat, ale viem, ze aj to ma omrzi 🙂

eva8
29. jún 2019

@mariobenky123 a na socialku ta nikto neudal, cize ak si sa zlakol tohto, tak na tu skolu v pondelok pekne zajdi. Alebo na urad prace. Jednat vies.

0silvia0
29. jún 2019

@mariobenky123 takže teraz máš aký plán? Zmiznúť navždy zo života rodičov, aby mali s tebou už navždy pokoj? Aby ti nemuseli nič vyčítať, nič od teba požadovať, aby si nemusel počúvať ich primitívne reči? Normálne zatvoris za sebou dvere a už sa u nich nikdy neobjavís? Chceš im dokázať a ukázať, ako ich nepotrebuješ a nikdy ich nechceš vidieť?
Tu školu ešte prehodnot, 2 roky to už dáš nejako tak ako doteraz.