Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci
dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.
Zbrkle rozhodnutia zbrkleho vraj dospelého... Myslíš že na pritaz nebudeš bez školy? Bez školy budeš na pritaz a prebíjať sa z roka na rok celý život. Škola nikoho nebaví, ale potrebujeme ju... Čo tým dokážeš? Za takéto pubertálne rozhodnutia ľudia pykaju celý život, raz to pochopíš. Keby to nebolo smutné, bolo by to na smiech... úplne máš všetko popletené v tej hlave, tvojmu psychológovi tiež by som niečo povedala, keď na riešenie potrebuje tvojich rodičov a inak si nevie dať rady... Poznám ľudí, ktorych práve takýto prístup rodičov nakopol a urobili viac ako od nich čakali , presny opak toho čo robíš a dnes ich rodičia môžu vyprosovat/ vyčkávať, prípadne niektorí rodičov od mladého veku ani nemaju ... Ti ľudia sú za vodou, so vzdelaním, prácou aj novými rodinami a rodičia si môžu žiť ako chcú, keďže o deti sa nerátali. Každý si vyberáme svoju cestu.
@mariobenky123 a nejedna sa s tebou taktikou o tebe bez teba. O vsetkom si informovany. Nemaj strach. Si odvazny mlady chalan, aj ked sa niekedy mozno citis na 50r. 🙂 Na Jazere je vela ludi?
Kasli teraz na Modreho kona, oddychni si od nas 🙂 Opusti rodicom, sebe a vsetkym. Je to tazsie ako sa zda, ale odpustenie oslobodzuje 🙂 Postupne sa to da
@mariobenky123 Nemáš to lahké,ale životnú cestu si vyberáme sami,a všetko zlé nás posilní..Otvor sa ludom,samému je človeku velmi tažko,to že nie si dost dobrý pre rodičov neznamená že nie sú tu ludia pre ktorých budeš všetkým. Otcovi by som vytrela zrak že prečo chce vnukov bastardov,ked podla neho nie si jeho syn tak o čom vlatne točí? Matku mi je tažšie pochopit,ale je mi jesné že nie všetky matky sú milujúce,je dost možnú že tvoji rodičia tiež mali naprd detsvo,ale už je to jedno..prajem ti všetko dobré do života,podla mne nie si absolútne strateny prípad😉
@eva8 neviem či tam je veľa ľudí, keď že sa doma nenachádzam a domov môžem prísť až o týždeň, keď sa rodičia vrátia z dovolenky.... a to pre to že môj otec vždy keď niekam idú/samozrejme bezo mňa/ tak vždy vymení na dverách zámku a od tej ja klúče nemám...
@mariobenky123 kde si teraz?
@eva8 hotel- moja klasika
@mariobenky123 v Kosiciach?
@eva8 nie....
@mariobenky123 v Bystrici?
@eva8 hej.....
@mariobenky123 tak chod zajtra do skoly, ze budes v septembri pokracovat. Ked sa ti cez prazdniny zapaci byt pracujucim clovekom, v septembri nemusis nastupit. Nechaj si zadne dvierka
A pozdrav, prosim, Bystricu, mam k nej zvlastny vztah 🙂
@eva8 ako riaditel ma aj prosil nech ostanem lebo som jedno z tých slušnejších deciek v triede a tak... a ako si želáte... ak mam konkretne pozdravit len mesto okej....
@mariobenky123 dakujem, len mesto 🙂 A sprav radost riaditelovi, navstiv ho v pondelok s dobrou spravou, ze si si to s tym odchodom rozmyslel 🙂. Nic s tym nestratis 🙂
@eva8 volal som mu- povedal že vďaka bohu že si si to rozmyslel- aspoň bude v tej triede dakto normálny( nás je v triede 25 a asi 10 je nás takých normálnych že o nás ani nevedia)
@mariobenky123 tesim sa s riaditelom 🙂 Ahoj zatial 🙂
@daniell_ka tipujem že si po maturite... zober sa a bez do zahranicia

@mariobenky123 vedela som preco si to spravil a dokazal si aky si este hlupucky.... no nic tak rychlo bez sa zahlasit na urad lebo to musis do 10 dni od ukoncenia studia aby si si neplatil sam zdravotku (to su ine palky), ak nebudes mat zamestnanie na zmluvu budes sa chodit hlasit a zabudni na vymozenosti studentov ako su intraky, lacnejsia doprava ci strava, ucet zdarma v banke, kedze nevychadzas s ludmi som zvedava ako si najdes ubytovanie. vlastny podnajom stoji ovela viac ako internat, dokonca ovela viac ako si doteraz zarabal, ubytovna zasa je pre zamestnanych a mas spolubyvajucich kadejakych, kedze niesi spolocensky ani konfliktny budes sa musiet prisposobit a ostanes tam velmi dlho mozno aj viac rokov ako mas lebo bez dokoncenej skoly nemas velku perspektivu sa niekam vysvihnut pracovne... internet, mobil, pračovna tiez nieje zadarmo, nezabudni kazdy rok na danove priznanie, a dufaj ze rodicia odrazu ked si dospely nebudu pytat peniaze za platenie smeti, koncesionarsych poplatkov, energii... tak vela stastia v dobrovolne spackanom dospelackom zivote lebo ty si tvrdohlavy a nepotrebujes nikoho pomoc ani rodicov 😀