icon

Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci

mariobenky123
23. jún 2019

dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.

beky1813
24. jún 2019

@mariobenky123 jasne 👍

cickamon
24. jún 2019

@mariobenky123 jasne to je normalne ze takto to na skolach funguje...spravi sa rozvrh a ucitelia vyhlasia ze vsetci ziaci kaslite na celu prvu vyucovaciu hodinu kazdy den a zacneme v polke druhej hodiny lebo chceme do 9-tej pit kavicku a dochadzku tiez skontrolujeme az neskor a ucivo co vynechame si doberiete pred maturou samostatne alebo sa zariadte nejak , ked budu chybat znamky ci dochadzka to poriesime na poradach a jasne ze to nikto nepraskne cele roky ... fu a zamestnavatel je tiez jediny idiot na slovensku co dokaze zamestnavat nekvalifikovaneho pubertiaka bez praxe na 5-6 hodin denne pri pokladni kde musi platit najom, energie, zamestnanca, odvody a to vsetko pre 10 klientov tyzdenne 😀, potom mas chudak rodicov co maju cca 35 rokov ale miesto vlastneho dietata chcu radsej vnuca od 18-rocneho chlapca bez dokoncenej skoly a akejkolvek financnej zabezpeky lebo ked nemaju financie na teba, urcite budu mat na vyzivne a sudy o opatrovani a stretavani a obzvlast ked by ostalo u maloletej matky 😀 (moja sestra robi v nemocnici v brne a vraj vekovy priemer rodicok za posledne obdobie mali 37 rokov!!! ) ale vlastne oni vsetko vybavia lebo poznaju fizlov a dokazu zabezpecit vsetko nezakonne tak staci len aby si siel niekam darovat spermie a oni to uz vybavia 😀. a 18-rocny chalan si siel do centier a k psychologom na posudky ci si plodny a mozes mat dievca a oni ti hned prikyvli miesto liecby mozno fobie z zien a ludi kedze ani kamaratov nemas ti len dali celozivotny posudok -ty deti mat nebudes preto lebo nazor sa vekom nemeni a v 18-tke uz musis byt hotovy zrely clovek co uz mu niet pomoci 😀 a v centre na poziadanie ti spravili spermiogram lebo to potrebujes ani neviem preco ked nemas frajerku ale jasne nemame co na praci tak daj skontrolujeme vramci preventivky 😀 este som na nieco zabudla?

eva8
24. jún 2019

Disgrafik nema trosku ine problemy s pisanim ako ty? Z coho ta platia, ked podnik otvaras ty, sedis za pokladnou a ll

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 platí ma šef co ten podnik vlastní, mam kluče lebo v tej prevdzke som pravidelne, sobota+nedela zatvorene, neviem odkial on berie peniaze na chod toho podniku , ale to mne je jedno, mojou pracovnou naplnou, je chod kasy,+ obsluženie zakaznika( ak niaky pride), to vsetko

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@cickamon prepáčte, ale nam oficialne zacina prva hodina o 8:50 ale real o 9tej, a ano bol som si na vlastnu ziadost dat urobit posudok ci som plodny( lebo som si myslel ze niesom lebo to by bolo pre mna vykupenie), mam na to svoje osobne dôvody preco nemám kamaratov, a dupľom uz nechcem babu, za to že je môj nadriadeny tupec, za to ja nemôzem( peniaze dostavam tak okej) , a moji rodicia su taky aky su no...

ktochytavzite
24. jún 2019

@mariobenky123 a to ozaj ti povedia tatko s mamkou,ze chod sukat???

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 cim chces byt az vyrasties?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@ktochytavzite proste mi hovria ze som divný, ze moji rovesnici uz davno šukali, a maju baby, a ja som divný lebo som to este neurobil, a podobne....

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 robit nieco co ma max uzivý a to vsetko, nikdy som nic od zivota necakal ci ze nemam nejake extra plany, ale to co studujem nie, lebo pokial nema clovek peniaze do zacitku tak sa to robit neda, a tym ze som divny by ma na tu pracovnu poziciu ani nezamestnali

lubkavargova1
24. jún 2019

vsak pozri je to lahke riesenie. Sprav si vasektomiu a hotovo. Problem vyrieseny. Ziadne deti. Ked si vies na ziadanie robit spermiogram tak toto bude malina. Ved v KE v nemocnici to nebude problem 🙂

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lubkavargova1 to ma tiež napadlo, a asi to bude jediné riesenie, ked ze,rodicia to nikdy nepochopia

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 stretnime sa 🙂a potom ma zoznamis s tvojimi rodicmi 🙂

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 nie dakujem, bolo to síce od vas milé, ale nie dakujem

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 nechcem s tebou chodit, neboj,🙂 , len som zvedava na tvojich rodicov. Nechcem ti uskodit. Co ti na celu situaciu vravi psycholog?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 no on povedal že, situacia je taká ze nemôžem riesit vsetko sam,musia si dat povedat aj moji rodicia, ale oni su podla nich normalny

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 preco sa vlastne nad tym pozastavujes potom? Zi si svoj zivot, zasmej sa, ze vsak aj to pride, mysli si svoje. Rodicia mozno len zartuju.

eva8
24. jún 2019

Neviem co je to za doba, ale niekto sa uz aj mladsich pyta, ci ma frajerku...

ktochytavzite
24. jún 2019

@mariobenky123 a to chces celt xivot zit sam?to nemas ani chut na sex?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@ktochytavzite bohužial nie,chut na sex nemávam vôbec, a nie nevadilo by mi byt do konca zivota sam

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 sak prave toto...

catherinah
24. jún 2019

Ako mozes vediet, ze si plodný ?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@catherinah bol som na testoch?

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 si dospelý! Odstahuj sa! Choď do práce. Školu nechaj aj tak nechceš robiť to čo študuješ.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe ano, za čo si mam platit najom,stravu a podobne, nemám ani vyučny list, nezamestnaju ma nikde na plný

mpg
24. jún 2019

@mariobenky123 Ja by som povedala, že školu dokončiť, treba mať nejaký odbor ukončený.
Celé to vyzerá tak, ako by si sa mal takú predstavu, že keď nie si zdravotne celkom v poriadku tak už nemôžeš alebo nechceš mať priateľku, deti a pod. Lenže v realite je to tak, že skoro každý človek má aj nejaké obmedzenia a napriek tomu sa uplatnia aj v práci,
majú priateľky - nato, že sa dopĺňajú, pomáhajú si. Zaľúbiť sa a spoznať lásku je najkrajšie, čo sa dá v živote prežiť, len nato treba tiež dozrieť. Len robiť a mať peniaze nestačí.
A na rodičov by som sa tiež celkom nehnevala, ani sa od nich neodsťahovala, ale by som im povedala, že to bude vtedy, keď to príde, keď budem nato pripravený.
Postupne s pribúdajúcimi rokmi určite budeš meniť názor, učiť sa od života.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@mpg ano, podla vas to tak je, len ja viem že babu mat nechcem, poznám sam seba, a ja nechcem nikomu ničit život, viem čo som zač, a mám už probelm sam zo sebou, nie ešte aby som mal babu, a pre to nemam do konca ani kamaratov( mohol by som mat, ale nechcem....

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 by si sa divil koľko ľudí zo ZŠ pracuje za väčšie prachy ako vysokoškoláci........
Prečo ako by ťa nemal nikto zamestnať na plný úväzok?????
Ak nie si schopný sám sa uživiť tak na rodičov nenadávaj a buď im vďačný za to že ťa živia!!!

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 mohol by si
@eva8 predstaviť ako priateľku a dali by pokoj 😁

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe pokial sú moje znalosti ešte dostatočné tak bez vyučneho listu ťa nezoberú ani na úrad práce, a nikto si nezoberie na krk to že zamestnal dakoho kto nemá ani znalosti poriadne... a ja mám brigádu, ale tých 160e my stačí tak na intrák+stravu+ obcas nejaký kus oblečenia, od rodičov som videl naposledy peniaze na začiatku tohto roka a to bolo 5e na vlak, a ak pokladáte za živenie to že sa z piatka na sobotu vyspím a najem doma tak ano živia ma...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@simca06022011 to by bolo práve ešte vedšie peklo, lebo by zistili že je baba, tak by začali rýpať 2X nasobne že kedy bude decko...