Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci
dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.
@simca06022011 len že to bolo pred 15timi rokmi, a viem že by mi dali minimum, ked že mne raz ukradol z batohu niečo ako výplatnu pasku, a vedel by zdokladovať že sa živim sam.
@jankapepe možno ano, ale z velkej časti nie...
@mariobenky123 čo z veľkej časti nie??
@jankapepe že sa mi pre tie peniaze neoplatí sudit
@mariobenky123 odkiaľ ty berieš stále tie hlúposti. Prečo by ti mali dať len minimum?
@jankapepe lebo moj tatko mi raz našiel v batohu niečo ako výplatnu pasku, vedel by tým zdokladovať že som schopný sa samostatne živit a on ma už živit nemusí, lebo som vraj plno zárobkovo činna osoba
@mariobenky123 neoplatí????? Stačí ti 160 €?
Tak potom prečo sa vlastne stazujes že ti rodičia nič nedajú......?
@mariobenky123 ešte raz.....kto ti tvrdí tieto blbosti? Je to len tvoja domnienka.....že? Je zlá. nesprávna!
@jankapepe bohužial musím z toho vižiť, a nesťažujem sa že mi rodičia nedavaju ani cent, aj keby si nahodou skúsim výpýtať poviem 10e,tatko by mi povedal že nemá a že si mám isť zarobit, a že on ma živiť nemusi.... lebo som zárobkovo činna osoba a som sa schopný uživiť
@mariobenky123 nie nemusíš......!!!! To fakt tak slepo veríš tomu čo ti kto povie!
@jankapepe nie tomu neverím, ale tu ide aj o princíp- na čo tahat peniaze od človeka čo vás od 16tich nepovažuje ani za vlastné decko, a keby silou mocou pytam tak povie a že na čo? sak aj tak nemáš babu
@mariobenky123 tak buď principialista a ži zo 160 €
@mariobenky123 nie neveríš......a prečo potom to čo ti povie považuješ za fakt!
@jankapepe nepovažujem.... napr celý máj bol taký že rodičia ani nevedeli že som doma... a ked som raz išiel z bytu že vypadnem rýchlo aby ma nevideli... zastavil ma tatko v chodbe a nasraný mi povedal že buď mu do 20tky vyplatím 5tisic čo do mna musel vložit, alebo baba+ vnučatá, že na čo živil tak neschopný potrat , ktorý mu nie je schopný ani vnúča dať? a potom sme sa začali hadať, rozbil dvere na kúpelni, sadol si v kuchyni na stoličku. a ja som rýchlo zdrhol na vlak....
jeho nezaujma v podstate nič iné len hlavné su 2 veci, buď baba+ vnúčatá, alebo mi vráť peniaze ktoré som do teba musel vložit čož je 5tisic, on si to nevimyslel , on to ma zdokladované....
@mariobenky123 a takého človeka ti je ľúto? Prečo nežiadas dávky a výživné na seba? A never tomu že to bude minimum....a keby aj. Tak čo?
@mariobenky123 😁😁😁😁ale on si to dokladuje na 2 veci 😁
@jankapepe nie nie je mi ho ľúto, a mne sa to fakt neoplatí, a ja viem že on ma v skrini 5tisic eur, a poznám ho na tolko dobre,že viem že on by ich bol schopný dakde schovať , a z jeho kamošmi z kriminálky zincenovať to že som mu ich ukradol ja... našili by aj také dôkazy čo by uspeli pred súdom a mal by už realne papier na to aby som mu ich vratil...
@mariobenky123 ale aspoň netrep. Ty sa sám nezivis. Fakt si taký sprosy alebo sa len robis? Ty sa neustále pripravujea na povolanie a brigadujes. Moze doniesť aj tvoj celoročný príjem. Je mu to na.nic. A ano za 15 rokov sa toho veľa zmenilo, v prospech detí... Si na strednej. Nie na VŠ.. a ani na tej by si zo 160eur neprežil. Ale rob ako myslís
@simca06022011 prosím pekne, ak pokladáte za riadne živenie decka to že z piatka na sobotu sa vyspí doma u rodicov, zie dačo z ladničky a viac ho nevidia- tak ano živia ma rodičia, inač mám na vlastné prežitie len tých svojich 160e, inač od rodičov nemám ani cent,
@mariobenky123 a ešte si aj nechápavy... Ja viem si na to hrdý že "zijes" zo 160eur, ale ja som to myslela tak.ze ty sa nezivis ako pises, že ti otecko dokáže páskou čo ti ukradol. Ty brigadujes. Popri škole. Aby si prežil. Čiže on nič také na súde nepreukáže.
@simca06022011 no, pracujem ako pracujem, hej robím v podstate na to aby som prežil, aby som si mal z čoho platit intrák, aby som nemusel dochadzať/, aby som mal aspon každý 2hy den niečo teplé do úst , a občas niečo na oblečenie- v podstate o holý život/ len že ideologia mojho tatka je taká že pokial má človek peniaze na nájom,jedlo, a ošatenie, ked si to dokáže zabezpečiť sám, tak ho už živit nemusím, a ešte povedal že 160e mi fakt stačí, že viac nepotrebujem / čož síce nie je pravda...ale okej
@mariobenky123 zvysili zivotne r inimum. Ohanas sa tatkom, nic viac nerobis. Podaj navrh na vyzivne, uvidis, co z toho bude.
A precitaj si este raz, co som ti napisala. Tatka sa spytaj, z coho budes dieta zivit, kde budete byvat, tych 5000 zo skrine nevystacia na dlho. Fakt to nie je vymyslena tema?
@mariobenky123 ale nikoho nezaujíma a nebude zaujímať ideológia tvojho tatka... Vieme koľko stojí fungovanie, ani mojej 8 ročnej by 160 eur nebolo dosť...
@eva8 nie bohužial to výmysel nie je, a už som sa ho to pýtal, ze budem chodit riadne do roboty...
@simca06022011 to mi je jasne, len ja z tych 160e vzdy nejako dožijem....
@mariobenky123 zaujímal by ma pohľad druhej strany (rodičov) na túto celú situáciu... čo je to za nápad 5000€ alebo dieťa? čo si za človeka, keď máš takéto problémy? ok, to sú viac menej asi len rečnícke otázky... ak chceš reálne vyjsť zo svojej súčasnej situácie a si na fb, nájdi si tam skupinu "opýtaj sa právnika..." Budeš tam síce musieť písať takto verejne, ale sú tam ľudia, ktorí ti vedia právne poradiť... máš 18 rokov... k tomu aj nejaké práva a povinnosti... už to nie je len o tom, čo povedia tvoji rodičia
@mariobenky123 a pytal si sa ho, kde ta zamestnaju bez vyucneho listu? Bez skoncenia strednej skoly?
Môžeš si podať návrh o výživné s tým, že riskuješ, že budeš mať doma pekloalebo z domu odídeš len neviem ako keď ja platím 150€ za izbu.Súd si vás predvolá a vyhodnotí situáciu a preskúma všetky skutočnosti ohľadom vašej rodinnej situácie.To či chodíš do školy a príjem oboch rodičov.Na súde bude prebiehať dokazovanie.A ver mi, že sa ťa opýtajú prečo nechceš žiť s rodičmi.Pokiaľ si študent rodičia ťa musia živiť ale nečakaj, že súd výživné odklepne hneď a, že bude nejaké extrémne vysoké.Trvalo 10 rokov kým som s maminou z 30€ vydolovala od otca 200.Naťahovačky po súdoch a hádky mi dali zabrať.Lenže on na mňa platil 30€ zatiaľ čo on si chodil po dovolenkách prerábal byt a jeho syn mal a aj má luxusný život.Prišlo mi spravodlivé aby sa staral aspoň finačne aj on nie len moja mama ktorá zarábala omnoho menej.Hneď ako budeš zamestnaný a nebudeš študovať sa ich vyživovacia povinnosť končí... jedine ak by si bol nezaopatrené dieťa do 26 rokov či ako to je.To, že máš momentálne brigádu súd neberie do úvahy.Stále si študent a nezaopatrené dieťa.Môj otec je právnik a mohol vymýšľať čo chcel.Ja ako dieťa som bola v práve.
@lintu ak sa ma pýtate čo som za človeka- som obyčajný 18 ročný chalan, rodičia sa o mňa nikdy nejak zvlášť nezaújmali, neriešili čo ich syn robí, bolo im v podstate všetko jedno, nezaujmalo ich , čo ich syn robí, komunikácia skoro vždy prebiehala takto- pozdrav,otazka typu- čo v škole?-odpoved-Žiacka knižka?-doniesol som,/síce boli vždy samé 1tky, ale tatko aj tak dodal - neschopák jeden/ zobral som si ju, dal do tašky,/ konec konverzácie/ a po škole- prišiel som domov /mama bola doma/ - pozdravil som, ani neodzdravila, vždy pozerávala televízor , poprípade volávala zo svojimi kamoškami, ked si dohadovali na večer kávičky -kde ohovárali aké majú neschopné deti,/ nikdy sa o mňa nejak nezaujmala - bolo jej doslova jedno- kde som?, skím som? čo robím? / a takéto podmienky ma naučili samostatnosti, sám si navariť,upratať , oprať, vyžehliť.. a podobne, nikdy však mi rodičia nič nekázali , nechceli nikdy z ničím pomôcť, lebo že radšej to spravia oni, lebo som neschopný, a jediné čo vraj viem je - pýtať peniaze. a ničiť im život, pýtal som vždy max 1x do týžna 10e, a to len keď som ozaj niečo potreboval... a vždy aj tak prišla otázka- na čo ti to bude? aj tak si neschopný! nikdy ich nezaujmalo kde je ich decko, čo robí, ským je? proste NIČ, a keď som skončil 9ty ročník, a išli sme na stredné školy, tak vždy tatko opakoval frázu- jáj sním budú len problémy , čosi doserie a budú nás volať do školy a tie vybavovačky - kriste pane ale mám NESCHOPNE DECKO! - nevolali ich ani raz, nikdy som nič nespravil... a keď prišiel 2hak na strednej+ 18náctka, tak sa v jeho hlave, neviem kedy zrodil podla neho úžastný nápad- budem svoje decko vydierať že buď mi vráti 5tisic, alebo si ten neschopák nájde babu, a bude mi musieť dať vnúčatá ,inač bude mať peklo zo života/ a na záver dodať- vždy som bol pre nich decko čo bolo spoldené omylom-keď sa ožrali, a tatkovi ušlo...

@mariobenky123 zle si ju pochopil alebo si dobre nepočúval....... alebo vás len chcela vystrašiť aby ste sa učili 🙂