Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci
dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.
@mariobenky123 no podľa mňa je toto čistý blud alebo tvoji rodičia sú pekne nechcem napísať ani čo....ja by som bola nesmierne rada,keby moje dieťa nezaujímalo opačné pohlavie aj do 20tky...myslím si,že nič s tým človek nestratí...ale toto sa začne ukazovať už v takých 13 ticho či je človek poblazneni alebo rozvážny....a popravde neverím tomuto čo si napísal ...srobis si srandu...
@mariobenky123 a akože čo budú robiť s tými vnúčatami? Keď sú takí chladní k deťom? Čo to je za kravina?
@derdia nie nie je to blud, je to co su moji rodicia...
@eva8 ja som tam na tej strednej len kôli tomu ze som chcel len ist preč z domu, nebolo mi doporucene nič, keď sme na konci 8micky, si predbežne vyberali stredné školy, môj tatko mi to este z chuťou schválil, a z úškrnom na perách povedal, aspon budem mať pokoj....
@0silvia0 budú sa chválit že majú vnúčata, ale oni su chladný len ku mne, inac sa pretvarujú....
@mariobenky123 mne toto hlava neberie, mne to pripadá, že tvoji rodičia sú nejakí narušení jedinci s nejakými poruchami osobnosti, ak je toto reálny príbeh, odíď od nich najskôr ako sa bude dať, tu iná rada neexistuje.
@0silvia0 bohužial mam aj ja taky pocit...
@mariobenky123 Aj ja s uskrbom vravim detom: 'Aspon budem mat pokoj". Sarkazmus je niekedy obrana. Nesmies brat doslovne co ti rodicia hovoria
@eva8 moji rodičia myslia všetko doslovne, napr minuli rok boli na dovolenke v chorvatsku, keď som im povedal či ma zoberu- povedal- šak na co?, aj tak si neschopný
Mne sa nechce veriť, že existujú ľudia ako sú Tvoji rodičia. Aké bolo ich povolanie/ zamestnanie?
Hentak neznasat vlastné dieťa a zároveň chcieť vnuca.... Divné celé.
@catherinah je to pravda , kruta pravda, a povolanie mojho otca( vystudovany krajcir) robí automechanika, a mama predavacku vo velkosklade
Ja som si našiel prvú (a aj súčasnú a jedinú) ženu až cca. v 25-ke. A nezdá sa mi, že by som bol jediný alebo že by mi niečo chýbalo. To je tak asi všetko čo by som k tomu povedal. Nechcelo sa mi to všetko čítať.
Chlapce na to ze máš dys píšes velmi dobre a rozumne.lepšie ako niektoré starsie a vyspele zeny tu na MK...teda ak je tvoj pribeh realny...
Neviem co ocakavas od tejto mamickovskej stranky.vykecat poradit ?
Poradili ti moznost kedze mas po 18.odísť a poziadat o vyzivne.teda najskor si najdi dobru brigadu nie toto co mas lebo to smrdi. Vyrieš si celoročne ubytko popri skole alebo aj prestup na taky smer čo ta bude viac bavit a pripravi ta na dobre zamestnanie.požiadaj sudnou cestou o vyzivne od rodicov.nie je pravda ze ti prisudia minimalku 30 e.podanie na sud sa neplatí nic, vyzivne je zadara.sud bude prihliadat na príjmy oboch rodicov (skus si pozriet v byte ich papiere z prace, vypisy z banky, urob si kopie.môžeš - aj otec ti nural vo veciach).studujes pripravujes sa na buduce povolanie a zamestnanie takze mas pravo na vyzivne a podieľať sa na takej istej zivotnej urovni ako maju tvoji rodicia.oni su povinni ta zivit dokiaľ sa pripravujes na svoje povolanie.
Presne si vyrataj naklady - byvanie, strava normálna nie vifonky, hygiena,zdravotne a lekarske poplatky, nieco na oblečenie, školské potreby a poplatky, nejake vreckové na kulturu a sport, a toľko si ziadaj.to ze si nieco zarobis nie je pre sud rozhodujúce, to sa riadne nerata lebo môže - nemusi byt.
cakaj buurku ale verím ze to ustojis lebo citim ze si silna osobnosť.podla popisu su tvoji rodičia na diagnozu co sa odrazilo aj na tebe trochu ale nedal si sa obrátiť na ich obraz.
To s ty papierom a uradom práce tiez nie je pravda.evodovat môžu kohokolvek aj 1 den po ukonceni ZS
@cacianka tak ja sa vám to pokúsim zhrnúť:
1. neviem čo ma baví, nič nevydržím robiť dlhšie ako 1.mesiac
2. pokúšam sa, no však príležitostí je málo, ale ide leto uvidím...
3. zo školy sa mi prestupovať už nechce,
4.moji rodičia nemajú doma papiere z banky ani nič podobné- otec všetko vyhadzuje keby náhodu
5.moja strava sa radí hlavne medzi konzervy+vifonky / a minutie na teplé plnohodnotné jedlo nepresahuje sumu ani 50e, hygiena je tak 10e mesačne/ k lekárovi chodim iba ked som že moc chorý/aj to dakedy nie/ či že suma za lieky 5e ročne/ školské potreby 5e mesačne/ oblečenie len zima/leto čož je cca 70eur/ dakedy ani to nie/ kultura a šport 0e na nič nechodím/ či ze do kopy mi to vychádza cca 90eur/
6. podla mojich rodičov nie som ani ich decko/môj foter si ma dal zapísať do rodneho listu ked som mal 5 rokov , lebo ho prinutila mama/ a on sám tvrdí že potrat živiť nemusí- lebo on ten potrat ani nesplodil / opak je pravdou/ jediný dôkaz že som jeho je test otcovstva - ktorý si tiež dala na silu urobiť moja mamka/ aby mala peniaze a pod na mňa/
7. životná úroveň mojich rodičov z platmi /otec- 850e/ mama/650e/ + byt čo ma foter po rodičoch , ná liste vlastníctva je len on-zdedil/ ale každý si hospodári za vlastné/ lebo spoločné vlastnictvo si dali vysporiadať / aj keď sú zobraný spolu/ či že do veci typu- na čo kto míňa sa nestarajú/ a od mojich 14tich vždy idú na dovolenku vždy pre 2 osoby ...ja som nebol ani raz...
8. životná úroveň mojich rodičov je odlišná/ zatiaľ čo mama ako tak žije slušný život, stará sa o domácnosť,varí,perie, nakupuje, varí/vedšinou len sama pre seba/ a podobne...
zatiaľ čo tatko- chodí jesť po reštikách, furt na pive z kolegami/ doma tak 4x do týždňa chodí opitý/ a míňa peniaze na hovadiny/ lebo sú jeho/
9 VEDŠINA ĽUDí SI MYSLI ŽE TO JE VýMYSEL... ONA JE TO KRUTá REALITA...
@mariobenky123 pozerám, že stačí 8 strán diskusie na koníkovi a tvoja dysgrafia je vyliečená 😀 Sťažuješ sa viac ako moja cholerická suseda, a ohováraš viac ako všetky moje kamarátky dohromady po 2 pohároch vína 😀
@kittykat22 ďakujem, viete používam počítač kde mam zapnuty autocorect,, a ja sa na nič nesťažujem, len hovorin fakty, a nikoho nehoovaram, hovorim len to co je pravda,, a to nie je ohovaranie
@mariobenky123 dakujem za zhrnutie.
Mam dojem,neuraz sa prosim, ze by si potreboval trochu terapiu aby si prekonal vplyv naozaj bizardnych rodičov.pouvazuj o tom.urcite by ti to prospelo.
Co sa týka nakladov započítaj si priemernú cenu za 1 obed menu cca 4e x 30 + ranajky a veceru cca 5e x30
Oblecenie si narataj kolko normálne potrebujes na rok a vydel 12 priemer
hygienu a ostatne si tiez napis normalnu potrebu a ceny.z platu tvojich rodicov mas sancu ze ti prisudia od otca cca 150 a matky 100e a môžeš sa osamostatniť.zarataj aj bývanie a uvidis ako to dopadne. Ak budes chciet tak máš veľké šance.ty mas doklad ze si intrak platis sam tak aj dokaz ze to neplatia rodicia.
mas argumenty na súde sa môžeš zastupovat aj sam alebo si nájdi pravnika a jeho trovy budu musiet zaplatiť rodicia ako strana co prehra lebo na vyzivne pravo mas a oni ta musia zivit.
Ty si sa na svet a k nim netlacil tak sa museli a musia postarat. Nemas co stratit.aj tak si vlastne sam .a s tym ze mas "otcovi" nieco zaplatiť to je na výsmech.nemusis nic ani cent.
@mariobenky123 to co je pravda hovorime tomu, koho sa to tyka. Akonahle sa stazujes a pises zle veci o ludoch tu - na fore - a ti ludia o ktorych sa skaredo vyjadrujes sa k tomu nemaju sancu vyjadrit, tak to je ohovaranie.
Kedze si dieta, ja realne uvazujem nad podnetom na policiu a nasledne socialku, toto je pripad na setrenie rodiny, podla ip adresy tu uz policia nasla baby, co pisali ze piju na byte a maju 14, do polhodky od nahlasenia bola policia u nich, panatate sa baby?
No a toto ked nie je vymysel treba podla toho co pises riesit..
Resp. Admin by mal vyhodnotit, ci to nie je na podnet, neviem aky je presne teraz postup, ale to nesie znaky psych. Tyrania dietata.
@via88 pokial viem tak podla zákona som už 18 ročný, a som plné pravno aj socialne zodpovedný sam za seba- či ze dospelý, a na mne nie je vykonávane ziadne psychické tyranie, a už niesom dieta,- co sa deje v nasej rodine je už kazdeho vec, lebo sa v nej žiadne dieta( podla veku nenachadza), jedine co maju robit moji rodicia je zivit ma,( nerobia to, a čo?) To nie je dôvod aby to slo na socialku, lebo realne by som sa mal vedet zivit uz sam, a rodicia by mi mali len prispievat.... poznam vela pripadov kedy rodicia nedavaju deckam peniaze, lebo vedia ze ich prepiju,prefajcia, prefetuju, alebo majú tak 10e na jedlo a z toho vevyzije nikto...
@mariobenky123 nie podla zakona, podla roku narodenia si alebo bie si 18 rocny, kedze si druhak 18 rokov predpokladam nemas, posuvam podnet adminovi. Este pozriem ci si sa aj neprekecol niekde kolko mas rokov, a zakony si nevykladas spravne,
To nebudem ani komentovat. Znaky psych. Tyrania to su, pr. Vydieranie, odopieranie potrieb, nezaujem. Neje normalne aby decko doma len prespalo, aby si na intrak na strednej samo zarabalo plus ta sikana ohladne vnucat..
@mariobenky123 no, pises sice, ze mas 18, ale to nech presetria tiez kompetentni. To moze byt vymysel. Na stresnej v druhaku 18 rocny..
@via88 ja som isiel do skoly o rok neskôr, a teraz budem tretiak, a ano mam 18, a pochybujem ze by socialka toto riešila....
@mariobenky123 uvidime
@via88 no ja mam skor pocit, ze mlady pan bude mat co vysvetlovat po tejto diskusii
@via88 a prečo to chcete nahlasovat na socialku, ja vam mozem byt max ukradnuty ako vy mne..., a nie su tam vôbec ziadne podnety, na socialku, nikto ma netyra, a pocul som uz o takych pripadoch ze niake deti sa nudili a vyspisovali ze 16 rocna ma decko a pod..., a niaka mama ako vy to dala na fyzlicu a za člankom bol 10 rocny chalan , ci ze este ona mala problemy....
@lubkavargova1 no, tam je toho kopa, pr. Do uvahy pripada aj tr cin tyrania blizkej a zverenej osoby, a podobne, to nemozno nechat len tak. Ved pridu uvidia kto je to co je to, ako toe dievcata ked pisali zo srandy ze sa ide jedna z nich zabit a nakoniec pubertacky pili, jedna to nahlasila tu z kona a policajti tam fakt dosli.
@mariobenky123 ona nemohla mat problemy, ona konala plne v sulade so zakonom, tak ako aj ja, pozri si trestny zakon alebo zakono soc.prav. Ochrane deti.

@mariobenky123 vidis? Podla toho, co pises, neschopni rodicia vychovali schopneho syna, ktory sa o seba vie postarat. ALE si neveri. Pozbieraj sa. Skoda, aby sibbol k sebe taky lahostajny, kruty a mal snahu len o po itie. Ked sa vymotas z toho vsetkeho, zistis, ze sa da zit aj inak. Kazdy ma svoju "ulitu", je v piriadku, ze aj ty. Niekedy je zaujimave z nej vyliezt.
Co studujes? V BB bola kedysi stredna vojenska. Za sociku. Vybral si si odbor, ktory ta nebavi? Alebo si chcel len odist z domu? Bolo ti to odporucene kvoli disgrafii a sluchovemu hendikepu? Hold, mas to peztre. A tym je zivot zaujimavy. Skolu by som dokoncila, alebo prestupila na iny odbor v ramci skoly. A z domu neutekala. Je to aj tvoj domov, aj ked otcove pravidla. Rozhodne si najdi v KE brigadu. V zahranici je uz neskoro a je to riskantne. Ak nemas preukaz ZTP, skus si ho vybavit, kvoli sluchovemu hendikepu. Pomoze ti to aj pri buducom hladani zamestnania. Nenechaj vsetko tak, neber tieto dva mesiace ako strasiaka, ale ako vyhodu. Nemas to jednoduche, ale das to. Viasej cerstvodospelakov sa bori roznymi problemami. Na tebe sa mi paci, ze bojujes, zachovavas si zdravy rozum a nedal si sa zatiahnut do ziadnej pofidernej partie. Palec hore 🙂