icon

Mám 22 rokov a strach, že si nikdy nenájdem lásku

4. máj 2021

Ahojte mam 22 rokov a strašný strach že si nikdy nenájdem lásku a nebudem mať bábo:(...niektoré ženy v mojom veku su vydaté maju aj dve deti a ja nemám ani partnera.... co ak mi ten čas na dieta utečie?a v 25+ to uz pojde tazko ?

Strana
z2
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mareri
Odpoveď bola odstránená
poopsie
5. máj 2021

@panelacikova mam jedno 5 ročne dieťa, chceli sme tri.. Teoreticky aj tri boli 🤣pred mojou Matildou mimomaternicove tehotenstvo a po nej znova... A to som si naivne myslela, že sa mi to už nestane 🤣no kto ma také šťastie... Takže nemam ani jeden vajicjovod. Za to super antikoncepcia 😅s odstupom času sa mi vynorila aj jedna babička, čo ľudí liečila lampami.. Vedela z ruky vyčítať chorobu. A ta mi aj povedala, že mam poškodené ženské veci... Aj v rodine veľa žien, čo nemohli donosiť, či otehotnieť

skajkalet
5. máj 2021

Ahoj, asi príliš na to všetko tlačíš a hľadáš . V momente, keď sa prestaneš na to sústrediť, tak to príde. V druhom rade sa neporovnavaj s ostatnými, lebo ti z toho prepne. Každý má svoj čas. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Keď som sa prestala sústrediť na hľadanie partnera a užívala som si život, slobodu, tak do mesiaca sme sa dali s manželom dokopy ( mala som čerstvo 22) a po 2 rokoch k nám pribudla dcérka. 😉
Možno sa ti to teraz zdá ako beznádejná situácia, ale počká si to aj na teba 🙏

sajbula
5. máj 2021

Svojho manžela som spoznala keď som mala 23 ..dnes máme krásneho roztomileho syna.. neboj sa

liusa82
5. máj 2021

A ja mám 32 rokov a zas vôbec nemám strach že si nenájdem lásku😀 A keby aj tak aj staré dievky musia existovať😀

polodrahokam
5. máj 2021

Ahoj, a odkiaľ si? Možno z takej oblasti, kde nie je dostatok príležitosti.

littlebubble
5. máj 2021

@heleninamama Ešte by som dodala, že v 22 som už nemala bezstarostný život ani kopec ďalších ľudí a vzťah bol pre mňa niečo čo ma robí šťastnou.Žiadna kariéra, peniaze, dovolenky, ale rodina.Pracovala som tak isto a starala som sa o domácnosť ako každá žena.Aký je v tom rozdiel či dieťa v 22 alebo neskôr? Len jeden jediný ak je rodina zabezpečená.Rodiť v mladšom veku a mať malé dieťa je lepšie.Aspoň ja fandím ženám ktoré rodili pred 30tkou.

Kamarátka chcela dieťa a aj chce a už nemá 22.Vtedy jej cca lekár povedal, že buď čím skôr alebo nikdy.

Pre moju maminu som tiež nebola rakovina a mala 23 keď ma porodila a bola som plánované dieťa.

Prirovnávať rodinu k rakovine mi príde nevhodné.Každá dozrievame inak a prečo by 22 ročná nemohla túžiť po deťoch a po láske.

V 30tke to už nie je rakovina?

Ja som pohodlná, ale keby mi niekto teraz ešte pred 30tkou povedal, že moja rodina je pre mňa určite ako rakovina lebo som mladá a mám dieťa tak by som sa veľmi urazila.Ja dieťa nemám lebo po tom zatiaľ vnútorne netúžim a nie, dieťa by ma neobmedzovalo v ničom.Takže toto nie je dôvod prečo ešte dieťa nemám.
Vek s tým nemá nič spoločné a ja už vek na dieťa mám.

Ja si myslím, že si teraz urazila všetky ženy ktore deti majú alebo by chceli a nemôžu mať.

janedoe
5. máj 2021

Hlavu hore. Ja som svojho manzela stretla az v 25tke. Ale je pravda, ze deti pre mna boli pomaly do 30tky nepredstavitelne, ako jednorozce pasuce sa na luke, takze som moc nestresovala. Jednorozce som sice este stale nevidela, ale cakam (aj ked pre niektorych uz v dochodcovskom veku) 3tie babo s niekym, koho milujem a (snad) aj on mna 😊 A nelutujem, ze som si na neho pockala.

panelacikova
5. máj 2021

@ptmt1011 ja som takisto šla po škole hneď robiť, aby sme si mohli zadovážiť ten byt... potom, keď sa to celé zosypalo a ja som sa aj úplne odsťahovala z mesta, som si externe urobila ešte VŠ. dnes som rada, po dieťati a chorobách by som na to už nemala energiu 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nominativ
5. máj 2021

Jediný dôvod, pre ktorý sa oplatí mať tak skoro deti, je za mňa to, že sa mladšia rozvedieš a ešte pomerne mladá môžeš začať nový život. 🤣

Prosím, berte to s nadhľadom.

kkovacovak
5. máj 2021

Tiež už som nad sebou lámala palicu keď sme sa s dlhoročným priateľom rozišli po 6 rokoch. 2-3 roky som bola sama a už som si myslela že budem stará dievka s mačkami 😄 Ale naozaj platí že vtedy kedy to najmenej čakáš a na mieste kde to najmenej čakáš nájdeš niekoho s kým aj zostaneš. Ja som takto našla priateľa v 26. Býval ďaleko a reálne som to nevidela. Mám 28, kúpili sme si byt, teraz spolu čakáme bábo a svadba bude snáď čoskoro. Nič nie je nemožné a si ešte mladá na takéto úvahy 😉 užívaj si život a keď to príde tak to príde. V dnešnej dobe nie je tehotenstvo po 30 ničím výnimočným. Neboj sa a ver že aj slobodný život má svoje výhody. Partner príde len sa hlavne neopúšťaj 😉

panelacikova
5. máj 2021

@ptmt1011 no...nemysli si, že ja som po VŠ bažila 😀 ale mala som 27, síce som mala "frajera", ale nežili sme spolu, cez víkendy som nevedela, čo s voľným časom (žila som sama v cudzom meste), tak som sa prihlásila na najjednoduchšie, čo som mohla, šport a etika 😀 a vyštudovala som 🙂 a zišlo sa mi to, som v školstve a som spokojná 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
littlebubble
5. máj 2021

@heleninamama Teraz čítam tvoj príspevok.
Niekto stihne aj VŠ aj dieťa.
To je na rozhodnutí každej ženy.
Moja kamarátka ide na magisterské a chcela by dieťa.A už dávno nežije ten pubertálny párty život a chodí aj na denné štúdium aj do práce.
Neviem síce ako by fungovala, ale nechce čakať do 30tky.

Ja som osobne rada, že už mám teraz to čo niektorí nemajú ani v 30tke.Odišla som z VŠ lebo som nemala financie (vybrala som si finančne náročný odbor)a na druhú školu som už ísť nemohla lebo ma rodič živiť nechcel.Zaplatím si VŠ sama ak budem chcieť a ani bez VŠ nerobím za pokladňou.

Doštudovať môžeme hocikedy, ale rodiť v 50tke nebudeme.
Jasné, že taká čo ju živia rodičia si nebude do 25ťky robiť dieťa, ale nedá sa to porovnávať s vekom ak je niekto už dávno samostatný.Na čo čakať ak má žena zázemie aj partnera a obaja dieťa chcú.

Niektoré majú v 25 odpracovaných 7 rokov.
U nich sa nič nemení ak neštudujú.Sú na tom tak isto ako 30 ročné, alebo študujú externe.

bolarazjedna
5. máj 2021

Ahoj, hlavne nezúfaj. Keď som mala 22, som mala svoje úplne prvé rande, ktoré sa ani nepodarilo, takže nič z toho, a potom zas dlho sa na mňa nikto nepozrel. Nájsť niekoho s ktorým sa budeme milovať navzájom sa mi zdalo nepredstaviteľné.. Jednak pre moje nízke sebavedomie, jednak preto, že som mala predstavu, aký by mal byť ten dotyčný, ja som odjakživa hľadala vážny vzťah a bola som vždy vážnejšia ako rovesníci, mňa diskotéky a popijanie nikdy nebavilo...

Keď som mala 23, som sa zoznámila s mojim prvým priateľom. On bol prvý, ktorým som sa držala za ruky, s nim som zažila prvý bozk, stratila panenstvo. Boli sme spolu rok, potom som začala mať pocit, že napriek tomu ze ho nesmierne milujem, povahovo, predstavami o živote a zásadami sa k sebe nechodíme. Rozišli sme sa, a zas sa mi zdalo nepredstaviteľné, že niekoho nájdem, s ktorým budeme šťastní navzájom. Takto opäť prešli 2 roky bez partnera. Stretávala som s chlapmi, četovala aj na rande chodila, aj milých a zaujímavých mužov som spoznala, ale láska neprichádzala. Po 2 rokoch som sa znova zaľúbila, no ten vzťah bol krátky...
Manžela som spoznala ako 26,5 ročná, akurát keď som to nečakala... Takto spätne o nič som neprišla, som šťastná, a myslím že ze nič mi neušlo. Detičky ešte nemáme, ale to verím ze príde čoskoro.

rora
5. máj 2021

V 22 rokoch su uz aj take, co maju 1-2 deti a su rozvedene a naspat v rodicovskom byte s mizernymi vyhliadkami dalej.... nesustreduj sa na to co nemas, ale na to co mas, si mlada predpokladam zdrava, najlepsie roky su pred tebou, mysli len pozitivne a pozitivne si pritiahnes. Vela stastia.

merrysa
5. máj 2021

Ja som sa cely život kvoli chlapcom len trapila..az som v mojich 25 rokoch stretla toho praveho a odvtedy je vsetko skvele. Dnes sme uz zobrati a mame trojmesacneho drobca. Neboj sa, uzivaj si slobodu, nauc sa byt stastna sama so sebou a ono to príde skôr ci neskor 🙂

ninapat
5. máj 2021

Nerob si z toho tazku hlavu, ono niekto ma stastie na to, ze skor a iny nie, to je rozne, ale myslim si, ze na kazdeho niekde caka ta spriaznena dusa 🙂

petamich
5. máj 2021

partnera som stretla v 30+ a mam 35 a cakame prve dieta, nemam pocit, ze mi nieco uslo a potvrdilo sa mi akurat, ze "na dobre sa dlho caka" a ci maju zeny v mojom veku 2-3-5-7 deti som neriesila 🙂 ale to som ja

poradim ti iba, ze to netreba silit, chapem, ze by si uz mozno chcela, ja som tiez chcela ale zial niekedy veci nepridu a neudeju sa ako si clovek naplanuje, skus sa zamerat na to, ako si ten zivot maximalne uzit aj teraz, ked si sama - zameraj sa kusok na seba a ono to vacsinou pride

par rokov dozadu sme boli 5 najlepsich kamosiek - kazda single, vztah v nedohladne, deti ziadne a teraz sme vsetky vydate a mame uz kazda minimalne jedno dieta (ja este v procese)

via88
5. máj 2021

Rodila som v 27r. A keby sa bolo dalo skor, tak idem do toho skor. Aj som vystudovana, aj som sa vysalila, pokojne v 23, 24 by som to uz bola dala, na druhe sa uz teraz pr. Necitim 🙂 Teraz ma maly 4 roky a beriem ho vsade, sportujeme spolu, nakupujeme spolu, normalne fungujem, ako s partakom. ale mam zname, co rodia prve po 30 a niektore druhe dieta dost po 30 a pohoda. Skor sa nedalo a su spokojne.

n820p
5. máj 2021

@vendulka80 myslím, že tvoja otázka v takomto znení nie je na mieste. 🙂 Každý nech sa sám rozhodne aké chce mať v živote priority. Za mňa super životný cieľ, lepšie ako mať na prvom mieste postavenie v spoločnosti, peniaze, kariéru a potom v 40tke vyplakávať, že sa jej nedarí otehotnieť 🙂

siska53
5. máj 2021

Neboj, najdes..skor ci neskor.. ja som nechcela mat dieta s hockym.. v 30 som stretla terajsieho, len sme sa nejak pozabudli, vylety a tak..no a v 35 prve, 37 druhe.

A su baby, co stretnu toho praveho hned v 20 a maju aj deti hned..

Hlavne netlac na pilu..

michaela567y
5. máj 2021

Máš 22 rokov, prosím, nekaz si život 🤣

lavienocka
5. máj 2021

Podľa mňa správne normálne rozmýšľaš, nie je na tom nič zlé. Ja som mala presne tie isté myšlienky v 22 rokoch a a frajer nikde. Tak som si urobila zoznamku,chcela som niečo preto urobiť, nie len sa stále ľutovať a nasla som si tam chlapca a teraz sme rok manželia, no a mam 26 a dieťa este stále nemám, lebo sa nedarí, čiže začalo to v 22 a pokračuje stále ta túžba. Tak isto moje rovesnicky už 2 deti majú, ale každému je to súdené v iný čas a treba to prijať, tak ako to je, ale treba sa aj snažiť niečo pre to urobiť, nevzdavat sa ♥️♥️♥️

vendulka80
5. máj 2021

@n820p ano súhlasím. Ale v tom prípade, ak si najde partnera, ktorý bude muz s veľkým M. Podla toho, co tu v poslednom case citam, tak niektorym ženám by bolo lepsie, keby radsej plánovali kariéru. Ako najst debila, ktorý bude vydelovat peniaze, tahat sa s frajerkami a zena bude držať “rodinu” kvoli detom. A pisat zrútená o 5.00 rano na MK.

n820p
6. máj 2021

@vendulka80 To teda áno. Netreba to siliť a hlavne vyberať s rozumom ☝🏻😁

dzoxo
6. máj 2021

Mám kamaráta ktorý sa tiež boji že ostane sám 😁 tak mi napíš a možno sa to podarí, obaja nájdete to čo hľadáte 😁

Strana
z2