Mám 30 rokov, nemám partnera a ani dieťa
Ahojte, mam po 30tke. Nemam partnera, nemám dieťa. Veľa ľudí v okolí, v práci, rodina, známy, atď my vravia, že už je na čase, mam si dávať pozor, aby som nezmeskala vlak. Lenže ja silou mocou nechcem niekoho len, aby som nebola sama a zatiaľ neprišiel do môjho života taky s ktorým by som si vedela predstaviť zo starnúť.... Trápi ma to ale žiaľ nemám čo urobiť, nemôžem nikoho donútiť, doba je aká je, čiže zoznamovať sa je tiež ťažšie... Baby uprimne naozaj som niečo zmeškala??? Kedy ste mali vy prvé dieťa? Kde ste spoznali muža? Ďakujem 🥺
Prvy syn takmer 29, druhy syn 31
Nejde o to mat dieta s prvym, kto pojde okolo. Na druhej strane si naozaj od 18 nikoho nestretla, ktory by ti aspon trochu vyhovoval? Aby si pasivne necakala prilis dlho, nespamatala sa v 40tke a nestalo sa, co ocakavas. Ze skoncis s prvym debilom v okoli, len aby si stihla dieta.
Ja som sa tiež ponáhľala, ale myslela som, že som už dávno premeškala svojho princa... No vydávala som sa pomerne mladá (26) . A to už mi v 19rokoch pripomínali, že som už stará na výdaj... Tiež mi to nedodalo sily a chuti...
Mno osobná skúsenosť to nie je, ale mám kamarátku, ktorá sa vydávala až 33. Mám aj kolegynky, ktoré sú staršie a od 30 vyššie, keď sa vydávali.
Tí chlapi už po 40 sú opatrnejší a keď vidia tie mladé "šťandy", čo by len peniaze chceli, tak ich to "tokanie" rýchlo prejde. A vedia, že mnoho starších s rozumom už sú zadané. Ste len výnimka a ozaj ten pravý sa nájde. Ten, ktorého pohladíte, ale aj tanier po ňom hodíte... Bude taký. A nedávajte na reči druhých. Rodine treba dať hranice, lebo sa zídu babky, mamky a budú starých mládencov po dedinách naháňať...
Partnera v 36, babo pred vyše rokom par mesiacov pred 40kou. Akurát keby bolo skôr, asi by som chcela ešte jedno.
Našla som si prvého vážneho priateľa ako 28 ročná. Dovtedy nikoho. Presťahovala som sa za prácou 200 km ďaleho, od všetkého starého a prišlo to za týždeň. Už sme manželia (po 1,5 roku chodenia) a do 30tky som stihla aj prvé dieťa. Na prvé dieťa máš čas a ak nájdeš toho pravého, nemusíš s ním chodiť 10 rokov a potom riešiť rodinu. Držím palce a nestrácaj nádej, je to ok. 😊
Nic si nezmeskala. Ak to realne trapi aj teba, nielen tvojich blizkych, skus rozsirit formy zoznamovania a mozno sa niekto schopny najde. Ja som sa zoznamila v 34ke, teraz v 36ke cakam prve dieta a myslim, ze je to tak, ako ma byt. Zas aky ma vyznam mat dieta s “hocikym”? Pre mna ziadny.
Ahoj,
take keci inych neries. Moj plan bol do 30 prve dieta 😁 Realne som muza stretla ked som mala 32, stretli sme sa v rovnakej praci 🙂a v 36 som rodila prvy krat. Ak si financne ako tak zabezpecena a budes chciet dieta, su aj moznosti bez partnera.
A aj ked budes rodit prve neskor, je to dnes uz normalne. A to ja ozaj nie som sportovec alebo extra hyperaktivna a zvladnut sa to da.
Rob teraz vsetko co moze robit clovek bez muza a deti 🙂 Cestuj, kavickuj, rob si kurzy, venuj sa tomu co ta bavi vo volnom case. Potom uz to bude ine 🙂
Drzim palce
Muža som spoznala v 28. Máš čas.
Nie je povinnostou zeny sa vydat a mat deti.
Mozes byt stastna aj bez toho.
Okrem toho, dnes je bezne ze zena frajera spozna v 32, v 34 sa vydáva a potom má ešte aj 3 deti.
Zijeme inú dobu.
Milá autorka, absolútne vypust z hlavy, reči ze zmeskas vlak, ze prídeš o zmysel života. Ked mas v živote stretnúť človeka s ktorým si sadnete a pojdete spolu vzťah,svadba rodina...tak to príde. Ak si osamelá nájdi si záľubu, fitko, kurz tanca, kurz cudz.jazyka.
Kľudne kto by,hoc aj v dobrom,ti xhcel radiť, stopni také reci, že snáď si dospelá a to ako bude tvoj život nasledovať je v tvojich rukách.
muza som stretla v 30, realne sme spolu zacali chodit asi rok aj nieco po tom, prve dieta 35 a nemam pocit, ze som nieco zmeskala, jedine to, ze ked by sme sa stretli skor, mozno by som druhe dieta zvazila, teraz si to uz neviem predstavit (vek je jeden z dovodov ale su tam este ine dovody samozrejme)
Chlapa v 26 a prve dieta 33 a druhe 35 (to bola moja hranica).
Inak boli tam prvorodicky 40+.
Nezmeskala si vobec nic. Ries svoje okolie ktore je plne debilov kedy ti vravia take sprostosti, nie silou mocou hladat akehokolvek chlapa ktory neutecie na strom, len aby si nieco dokazala ludom okolo seba. Dosiahnes len to, ze budes mat do konca zivota na krku debila, ktory ti bude len na obtiaz. Vsetko ma svoj cas a u vela zien je to prave po 30tke.
Vobec nic si nezmeskala, co to je za debilne narazky. Nic si z nich nerob. Ja som rodila prve 31 a druhe 33. Ja som skor ako po 30 deti nechcela riesit.
Zo štyroch kamarátiek ( najmladšia) som sa vydávala prvá, v 29. Dieťa v 31. Ďalšia sa vydávala v 31 r. zatiaľ bezdetna, užívajú si cestovanie, život a sú takto spokojní. Ďalšia kamoška sa vydávala v 35 r. (už tehotná) a posledná ma 36. chlapa a deti absolútne nerieši, pracuje na sebe, nielen po fyzickej ale aj mentálnej stránke. Je vo vysokej pracovnej pozícii, niekto by povedal ze workoholicka, ale ona je maximálne spokojná a keď som sa jej asi pred mesiacom pýtala ci niekedy plánuje deti, tak mi povedala ze po 40- tke, ale ze skôr to vidí na adopciu... Je to ten najspokojnejsi človek v mojom okolí... Proste je tak mentálne nastavená... Nie je povinnosťou sa vydať a mat deti... Je len na tebe ako sa mentálne nastavis a s čím budeš spokojná, nerieš reči okolia, oni nežijú tvoj život.
Tiez si myslim,ze si nic nezmeskala...vztahy v zrelom veku uz nie su o tom,ze chodime spolu 5r a potom svadba,deti..vacsinou je to o tom,ze uz vies,co chces a co nechces, rychlejsie tak dojde k spolocnemu byvaniu, zalozeniu rodiny ..co sa tyka spoznania niekoho noveho, ja som manzela spoznala na pokeci 😅 takze by som nezavrhovala zoznamku, nemusite si vypisovat polroka 😉
Nuž zmeškala-nezmeškala to sa podľa mňa nedá takto hodnotiť. Každý si svoj život predstavuje inak, má iné očakávania. Ak ti to doteraz nevyšlo a okolie má poznámky, kašli na nich. Chce to čas, ten pravý niekde je a raz to príde. Možno ho už tento rok stretneš práve vo chvíli a situácii keď to budeš najmenej čakať. Nesústreď sa na to, že potrebuješ niekoho ....príde to samo ľahšie.
Akurát čo ti odporúčam dať si pozor na čas. Švagriná sa vydávala po 38r a po 4rokoch sú stále bez detí a vyzerá to tak, že ho nebudú mať. Čo mi je osobne ľúto, tešila som sa na prírastok v rodine.
Vieš prečo ti to hovoria, chcú aby si bola tak isto nešťastná ako oni😂 Ale teraz vážne, koľko ľudí žije na prvý pohľad usporiadane a doma sa tlčú ako divé mačky. Netreba zabúdať, že to čo o sebe odprezentujú alebo to čo dávajú na net je z iba beauty filter.
V 26 som sa vydala aj mala prve dieta. Premna to je tak akurat ale v dnesnej dobe je "moderne" mat prve dieta aj po 40tke. Ty musis vediet ako sa nato citis
Manžela som spoznala v 16tich. V 18tich som otehotnela. Porodila som 2 týždne pred 19tkou. Vydávala som sa 10/2020. S manželom sme spolu už 13 rokov. 🙂 Mám 29.
Ak zdravie máš a necítiť si založiť rodinu a partnera máš pravdu máš čas, ja mám 30 1 dieťa a kopu problémov v živote ani už neverím ze nájdem lásku svojho života už neverím ani jednému mužovy bud rada ze si sama aspoň neprídeš o nervy jak ja :(
Zmeskat nieco mozes jedine vtedy, ked to chces stihnut. Takze zisti, co chces a podla toho si sama odpovedz. Nazory ostatnych su nepodstatne.

Prvý syn v 26 a druhy v 29, ale "ponáhľala" som sa kvôli svojmu ne-zdraviu. Keby som plne zdravá, bolo by to určite neskôr 🙂