icon

Mám ísť k frajerovej rodine cez sviatky, keď sme mali spolu konflikt?

veronika19895
22. dec 2021

Ahojte pred nejakým časom sme mali konflikt s frajerovou mamou a sestrou. Teraz som sa dozvedela ze
k nim nemám chodiť ked sa nahnevam za niečo. Co by ste mi poradili v tejto záležitosti mam tam ísť na sviatky?

Strana
z2
veronika19895
autor
23. dec 2021

@elizabet173 boli sme dohodnutí, ze prídeme všetci a včera mi to vysplechol lebo sme mali menšiu výmenu názorov, tak mi to povedal, ze ked mam byt takto u nich tak nemám chodiť

panda21
23. dec 2021

A prečo by akože mal tvoj priateľ ísť s vašou dcérou až do Štefana k svokrovcom? Nejaký divný je aj tvoj chlap a hlavne ty. Ročne dieťa by som pustila k svokrovcom max na 4 hodiny (aj to by nevydržal kvôli kojeniu). A nie na pár dní, čo si ty? Ešte aby nejaká ženská rozhodovala o tom, že na Vianoce môže prísť synacik, vnucka a bez teba. Buď všetci alebo nikto, a keď chce byť priateľ taký mamanek a vysrat sa na rodinu, nech ide sám. Ale to by som doma urobila iné poriadky, keby neostane s dieťaťom a ženou a ide k mamičke..

martina1201
23. dec 2021

@veronika19895 toto dôvod na hádku a zduvanie nebol. Stačilo povedať prepáčte, ale som svojpravna a viem rozhodovať za seba. Jedine že by ste ma na prechádzke nechceli a to potom môžete rovno povedať a môžeme si o tom podiskutovat prečo vám tak vadim. A ver, že potom by si nebola zduta ty, ale ona..... Inak neviem si predstaviť dôvod hádky s partnerom kde by mi takto vykrical, že nemám ísť na Vianoce k jeho rodičom. Nehovoriac o tom, že nechápem prečo by on mal vziať dieťa a teba nechať samu doma. Ak chce Vianoce stráviť s rodičmi a ty tam chodiť nemáš tak si dcéru nechaj doma. Hádam by z neho nebol taký bulo aby trval na tom že dcéra pôjde doma a jeho partnerka ktorú miluje ale je s ňou pohadany nechá na sviatky lásky a pokoja samu ako prst.....to potom už ani tá láska medzi vami nie je, len egoizmus a chuť ubližovať....

mimi1237
23. dec 2021

@veronika19895 Ja by som teda určite nešla no a to ta nenapadlo Vianoce tráviť doma? Ty , tvoj muž a dieťa? Na tom by som trvala a by to bolo pre mňa prirodzené a nie, že sa budem trapit či ísť či neísť ku svokre. Ju evidentne ty vôbec netrapis, sa na ňu vykašli

zmrzlinka2021
23. dec 2021

@veronika19895
no ak mas vazny vztah s priatelom a rata s tebou ako buducou zenou, preco tie sviatky proste netravite spolocne? Dietatko je vase spolocne, ci?

Inak, tvoj frajer sa tiez mohol zdrzat co povedala jeho mama - su proste veci, kde sa drzi huba voči ohladuplnosti

mimi1237
23. dec 2021

@zmrzlinka2021 ohľaduplnosť jej mužovi asi nič nehovorí a vyzerá, ze ani svokre

zmrzlinka2021
23. dec 2021

@mimi1237 tak jeho mama zatial pre nu nie je svokrou, ale bez ohladu na to povedzme si to uprimne - povie sa vselico, ale on by to mal pred nou triedit a povedat svojej priatelke, s ktoru ma (?) dieta, ze ani nema chodit k jeho rodicom a on sa tam chysta mi pripada nieze zvlastne ale skor tak velmi ubohe a smutne. On, ako jej partner sa ma autorky tejto temy zastat

elizabet173
23. dec 2021

@veronika19895 možno s tebou kmášu tehotenské hormóny, ale podľa mňa robíš z komára somára. Aj pri tom kočíkovaní, aj teraz, keď sa jedná o to, či pôjdete k svokre alebo nie. Pohádať sa dá za akúkoľvek hlúposť, no si dospelá, tak podľa toho s ľuďmi komunikuj. Ak si sa chcela ísť prejsť, keď išla svokra kočíkovať, stačí povedať - dobre mi urobí prechádzka, idem s vami a začať sa obliekať. Nie, ty sa oduješ. No vyhodil ti to teraz partner na oči, čo síce nebolo bohviečo, ale ak sa máš pre podobnú hlúposť zdúvať aj u svokry a kaziť sviatky všetkým, tak ho svojím spôsobom trochu aj chápem. Nerob z toho drámu ani teraz, priateľovi povedz, že pôjdete svokre spolu, neexistuje, aby ste na Vianoce boli jeden tam a druhý s dieťaťom tam. Vyznelo to z prvých príspevkov, že ťa u seba nechce svokra, v tom prípade by som sa k nej netlačila, ale ak ti to povedal priateľ, treba si to s ním vydiskutovať. Od toho konfliktu s priateľovou mamou a sestrou si tam už bola?

veronika19895
autor
23. dec 2021

@elizabet173 to ze tam nemám chodiť povedala jeho mama

veronika19895
autor
23. dec 2021

@veronika19895
@mimi1237 minulý rok sne boli u našich tak teraz mali sme ísť ba striedačku k jeho rodičom

jana_eyre_2
23. dec 2021

ak niekto stichne odutim, je vhodné nechat ho vychladnut, nie do neho ešte stuchat čo sa uráža a hrotit to že nemá chodiť na vianoce..

Mne to na diskusiách príde už tak, že sa vždy hľadá chyba v zakladateľke ak ide o konflikt so svokrou..

Ide síce o blbosť, ale aj svokra by sa snáď mohla správať ako dospela a rešpektovať svoju nevestu.. na konflikty sú vždy dve strany..

elizabet173
23. dec 2021

@veronika19895 aha, tak sa v tom strácam. Záleží samozrejme na tom, ako to povedala, v akej súvislosti. To sa tam tvoj priateľ chystá stráviť Vianoce bez teba? On bude s rodičmi a ty sama doma? Komu alebo čomu tým prospeje? Prečo vlastne netrávite Vianoce spolu vy traja doma a rodičom či svokrovcom nejdete potom na návštevu? Ak toto povedala mama tvojho priateľa a ty si to počula, tak by som tam nešla, ak to povedala pred svojím synom, na čo ti to on hovoril? Prečo sa ťa nezastal pred mamou? Mohol povedať, že si tehotná a teda aj precitlivená, že bude možno najlepšie, keď tieto Vianoce strávite spolu doma. A nechápem, prečo by si mala byť bez dcérky ty, je to ešte malé dieťa, potrebuje mamu.

panda21
23. dec 2021

@elizabet173 tam bude problém aj s jej chlapom, keďže druhé ani neplánovala, keďže nevedela, či s ním ostane. Takže pýtať sa prečo si ju chlap nezastane je zbytočné.

elizabet173
23. dec 2021

@panda21 to mi je jasné

siera_springs
23. dec 2021

Rozhodne by som nenechala dceru ist s muzom k jeho matke na Stedry den. To co za blbost?? Je to TVOJE dieta, ty rozhodujes, nie svokra. Ideal by bol aby ste boli na Stedry den vy traja spolu ako rodina ked sa svokra nevie spravat. Druha vec, nedaj si od nej skakat po hlave! Ide sa von s malou? Ides tiez! Nezaujima ta co niekto iny hovori.. musis byt velmi mladucka ked dovolis drzej a nevychovanej svokre takto sa k tebe spravat. Jednoducho nastav sa tak ze TY ROZHODUJES SAMA ZA SEBA. Nech sa viac nestane ze ti svokra prikaze ze ty budes doma kym oni idu na prechadzku. A kde je v tomto celom tvoj partner, otec dietata? Jemu pride normalne ze ti svokra rozkazuje? Jemu pride normalne odist na Stedry den k mamicke a teba nechat samu? Co je nejaky mamickar?? Ako ked silou mocou chce nech ide, ale BEZ DCERY.

jordana111
23. dec 2021

@veronika19895 ja by som nechodila nikde ved vy ste rodina ty muž a dieťa my sme boli hneď sami keď bol malý na svete svokre sme išli na druhý deň a k našim tiež...toto nepochopím ved sprav vianoce a pohodu doma v trojici svokrovci nech si robia svoje

Strana
z2