Mám ísť za priateľom alebo budovať kariéru?
Ahojte, už niekoľko dní nemôžem spávať pretože som nerozhodná. Priateľ pracuje v zahraničí už 7 rok, ja som počas toho študovala, takže štúdium mi nedovoľovalo sa odsťahovať za priateľom. Trávili sme čas spolu počas celého leta, v jari a v zime po skúškovom období a počas rôznych sviatkov. Teraz prišiel čas, kedy som školu dokončila a je možnosť za ním vycestovať a na istú dobu sa tam usadiť. Problém je v tom, že nechcem pracovať v sklade, v nejakom obchode, robiť chyžnú atď. (neodcudzujem tieto povolania) keďže som 5 rokov makala v škole. Viac by som sa vedela uplatniť doma na Slovensku. Avšak tu nastáva problém, kde sa neviem rozhodnúť, čo by bolo pre mňa najlepšie. Rozchádzať sa nechcem, sme spolu vyše 10tich rokov, ale stále mám v hĺbke duše hlások, ktorý mi vraví, že mám ostať na Slovensku a sústrediť sa na seba a svoju kariéru, keďže som sa doteraz prispôsobovala stále len ja, kde som všetok svoj voľný čas trávila v zahraničí, aby sme boli čo najviac spolu ako sa len dalo. Prosím poraďte mi čo robiť v takejto situácií. Vycestovať alebo ostať?
Ďakujem.
@borittaa Je od teba pekné, že „nekradneš" dané povolania. Lebo neodcudzujem a neodsudzujem sú úplne odlišné slová! A k veci. Máš reálne už isté zamestnanie na SVK? Nie „uplatnenie na trhu", ale reálnu zmluvu. S priateľom ste o tom už detailné hovorili? V zahraničí napriek VŠ môžeš byť maximálne chyžná? P.S. Reagujem na tvoj prvý príspevok.
Ako to dopadlo,autorka? 😃

@borittaa 🙂 tak, aby si vedela, ako to je: 10 rokov ste "spolu" a on je 7 z toho preč. Tým pádom si ty premrhala 10 rokov svojho života. Ísť za ním, pokiaľ nie si ochotná prekusnúť to, že Ťa budú v zahraničí všetci zo začiatku považovať za Rusku/ Ukrajinku, čo nič nevie a musí sa "predierať" , aby ukázala vydrž a odhodlanie... Tak tam radšej ani nechoď! Váš vzťah už dávno nie je vzťah. Je to iba o tom, že posledných 7 rokov mal týpek holku, čo za ním chodila, aby mu "vyhovela". A nie som cynická. Hovorím zo skúsenosti mojej známej, ktorá bola v úplne rovnakej situácii. Ako to s nimi dopadlo? Najprv po 7 rokoch ona prišla ,a ním, boli tam spolu cca 1,5 roka. Vrátili sa naspäť na SVK, každý k rodičom, lebo si nedokázali dať dokopy spoločné bývanie (každý už bol zvyknutý na svoje vlastné pohodlie). Po roku na Slovensku si on našiel inú... Mladšiu, sviežu, neprebádanú... Ona prišla o 15 rokov života ( dlllho nevychádzala ani z domu a chlapa nemá doteraz) on si užíva s inou, ktorú, mimochodom,požiadal o ruku v prvom roku ich vzťahu... Takže paráda. Ak nechceš ísť za ním do zahraničia a už konečne niečo vybudovať, tak sa rozíďte už teraz, bude to najrozumnejšie.