Mám manželke vrátiť snubný prsteň, keď sa rozvádzame?
Ahojte, potreboval by som sa poradiť. S manželkou sa rozvádzame po 4 ročnom manželstve, mame dve male krásne dcéry. Navrh na rozvod dala manželka, že vraj so mnou už neciti dobre a čaka niečo iné od života, ale nebudem to rozpisovať. Odsťahovala sa z mojho bytu a vzala si podnájom v inom meste. Ide o to, že nevzala si všetke veci, ked odchádzala a nechala si u mna obručku aj snubný prsten. Pýta si ich odomna, aby som jej ich priniesol, že su jej. Obručku jej samozrejme dam, kupovali sme si ich spoločne. Ale ide o snubný prsten, či jej ho mam dať, alebo nie, ked sa na mna vykašlala, na naš život, na nas, na rodinu. Snubný prsten stal 2800 eur. Ako je to spravne? Neide mi o tu hodnotu, ale o to, že či ma na neho nárok, ked ona svojim rozhodnutím zničila naše manželstvo a ten prsten bol symbolom našej lásky. Vrátiť ho alebo si ho nechať. Skôr mi vyhodila na oči, že ho hned preda. Tak neviem.
Už by som jej ho nevratila. načo. predaj ho a peniaze si uži
Hlavne ona by ho mala zo slušnosti vrátiť. Keby sa rozisiel on s nou, tak okej. Ale takto? A ešte povie, že ho predá. Tá žena nechce ten zasnubný prsteň, ale vydrankať z neho peniaze. Ja by som jej ho nevratila.
@matusontekkk tak neviem co by som ti poradila, môj snubny prsteň stal 140 eur. 😉 Takže keď si jej ho už raz daroval podľa mňa jej patrí aj keď vina je na jej strane. Chcem len podotknúť, že je mi ta veľmi ľúto, to co urobila žena je riadne egositicke a veľmi zle rozhodnutie. Láska nie je len o aktuálnych citoch a ci sa mi práve v danej situácii manžel pozdáva a paci. Láska a manželstvo je aj obetovaní sa a záväzku, byt s tým druhým aj keď práve možno city ochladli.Je to o tom budovať ten záväzok a snažiť sa celý život. Tvoja manželka asi vôbec nepochopila o com je manželstvo. Prajem ti veľa radosti a šťastia do života♥️
@any_soj vela ludi nerozlisuje slova snubny a zasnubny, ale pravda je taka, ze zasnubny prsten je ten, co zena dostane od muza, ked ju ziada o ruku, snubne prstene su obrucky 🙂
@matusontekkk ...prsten by som na tvojom mieste predala, peniaze rozdelila na polovicu a zalozila detom sporenie kde by som pravidelne prispievala. A zene by som poslala cislo uctu ze moze prispievat aj ona. Deti to co ostalo z vasej lasky ktoru ste si slubovali...podla mna to takto bude spravodlive.
A dalsia vec...ako zenu by ma hanba fackovala ze chcem zasnubny prsten od muza ktoreho som opustila. Naco?
Navrhla by som aby ste ten prsteň predali 'spoločne' a sumu rozdelili medzi deťmi. Bol to darček, ktorý dostala ako symbol vašej lásky tak isto ako deti sú symbolom vašej lásky.
@matusontekkk tazko povedat. Kazda minca ma dve strany a isto nieste bez viny co sa tyka dovodu na rozvod.
Ale asi by som jej ho nedala obzvlast ak ho chce len kvoli prachom a hned ho predat. Radaej by som ho predala ja a kupila alebo vzala niekam dcerky a stravila s nimi dovolenku alebo nieco pekne
Daroval si jej ho. Je to jej darcek, ako s nim nalozi je na nej. Ale ked chce, nech si pride pre to sama, preco by si jej to mal nosit? Nohy ma ked vedela odist, nech si pre prstene sama pride ked ich tak chce 🙄
@matusontekkk ja by som nevrátila, ale odložila a dala dcére diamant vložiť do prívesku na retiazku k 18stke.
Druhej dcére potom kúpiš 😁

Ja poznám aj taký prípad ked sa muž žene po 4 rokoch od rozchodu (keď už neboli vôbec v kontakte) ozval s tým, že chce späť snubak alebo peniaze :D Ten istý snubak dal potom svojej budúcej (teraz už exmanželke)... Takže su vselijaki chlapi, pohnútky atď.