Mám milujúceho manžela a nie sme vôbec šťastní
Ahojte.
Neviem ani ako zacat. Mam manzela s ktorym sme spolu 6 rokov, mame len jeden druheho lebo nam nebolo zatial dopriate mat babo (pokusame sa uz asi rok). Ale nejde len o to, ja som skoncila VS, mam myslim ze dost dobre prac.skusenosti, ktore som nadobudla pocas studia, ovladam jazyky a aj tak si nemozem najst pracu. Absolutne ziadnu, uchadzam sa uz aj o pracu vo vyrobe a nic.. Nikto mi jednoducho neodpise, nezavola spatne. Pritom napr.spoluziacky mali viac stastia ako rozumu, nikdy nepohli ani prstom (neboli na to odkazane) a hned ake pozicie zastavaju. Manzel sice pracuje, ale zijeme v cudzom meste z ktoreho sa pokusame odist, nemame tu blizkych, citime sa tu cudzo, chceli by sme sa uz usadit, kupit byt ale nedari sa. On sa takisto pokusa najst si pracu blizsie k nasim rodinam, chodi po pohovoroch, druhe-tretie kola a nic, ziadna odozva, na pohovore povedia ze ok a stale neobsadia dane miesto. Ja sa pokusam najst si nejake aktivity ale nic ma nebavi dostatocne dlho, prepadne ma smutok a zial. Navyse v rodine sa rodia deti, vsetci naokolo su v ocakavani (taki od kt.to nik necakal, kt.neplanovali, nechceli, smyklo sa). A mna samozrejme kazdy zasypava tymi bolestnymi otazkami ze vy kedy? Nelakomite sa? Vtedy by som najradsej strielala :( nikto si neuvedomuje ako to boli, stale sa snazim diplomaticky reagovat, nikoho neurazit, povzniest sa nad to :( planujeme navstivit doktorku (spociatku sme sa tomu chceli vyhnut a dufali sme), len sme mysleli ze po dovolenke (kedy sme boli ako tak v pohode) sa zadari a nic.. Niekedy to naberie na obratkach, ze nezvladame situaciu ani jeden a sa zbytocne pohadame. Neviem co mam robit, mozeme mat tolko smoly a nestastia???? Ani praca, ani dieta, ani zmena bydliska, nemame nic, roky plynu a citim sa kazdym dnom horsie a horsie. Ako to zvladnut?? Viem ze su aj horsie pripady, chore deti a pod., ze nemam na to az tak mysliet, ale zrovna toto pocut nepotrebujem :(
Mozno to je teraz len take obdobie, jednoducho treba byt trpezlivy a postupne sa veci zmenia. Vidno ze sa obaja snazite, takze je to otazka casu.No a s tym tehotenstvom to treba zacat riesit s lekarmi. Ja som bola na tom podobne, praca naprd, problemy s otehotnenim z toho vyplyvajuce partnerske hadky, nakoniec sa to utriaslo, aj ked to nebolo lahke.
@cakam_stastie ste zdravi? Su vasi blizky zdravi? Mate z coho zit, kde byvat? Ak si sinodpovedala kladne, tak bud rada. Babo pride v spravny cas. Sama pises, ze hladas pracu a chcete sa stahovat a nebyvate vo vlastnom. Miminko by bolo dobre doniest uz do hotoveho. Takze trpezlivost. Pokial nemas cez 40.tak sa neboj.
@elusive
@gagik baby, dakujem vam, to sa aj snazim o aku taku pohodu, oporou sa snazime jeden druhemu byt aj ked je to tazke obcas, podrzat ho ked sama nevladzem a nahovarat si ze vsetko ma svoje + aj -, ze tak to ma byt, raz sa karta otoci..ked sama tomu prestavam verit :( chceme vypnut, nech ideme kdekolvek, stale natrafime na deti, tehotne zeny (strasne im zavidim aj prajem aby mali jasne zdrave babo ale ta zavist z mpjej strany :/ pptom sa ozvu znamy ze im ponukli lepsiu pracu hoci ju mali super, ini ze predavaju byt a idu do domu, svagrovci ze cakaju dalsie babo... Noo aj keby som neviem ako chcela, neda sa tomu vyhnut a potom tie otazky a vy nekupujete byt, ste dlho v podnajme, to sa vam neoplati, babo kedy.. To by sme sa nemalo s nikym ani stykat, clovek by neveril ze tolko snahy a nic, musia mat nas za debilov ale nemame vobec ziadne stastie, uz neviem ci si mam mysliet ze mame pocarovane alebo co :/ .. Ale som rada ze sa vam obom podarilo prekonat take tazke obdobia a zelam vsetko len to najlepsie
@cakam_stastie Ako to zvladnut? Mne pomaha, ked myslim na to vsetko dobre, co mam. Mam uzasneho milujuceho manzela, ktory by mi zniesol aj modre z neba, mame obaja pracu, sme zdravi, mame krasny byt a cakame babatko. A na co radsej nemyslim? Ze moj manzel pracuje v Dansku a ja ho vidim mozno dva mesiace z celeho roka. Nemyslim na to, ze mam pracu v odbore, ale 400 km od rodiny a priatelov. Nemyslim na to, ze za krasny byt musime platit vysoku hypoteku este viac ako 28 rokov. A uz vobec nemyslim na to, ze na nase dieta budem uplne sama a ze svojho ocka bude poznat akurat cez Skype. Zial, nie je vsetko take, ake si clovek vysniva, ale verim, ze vsetko pride vtedy, ked bude na to vhodny cas. Tak hlavu hore a zacnite postupne. Pracujte na svojom stasti po malych krokoch. Najprv praca, potom byt a ked bude pohoda, podari sa aj babatko. Zrejme sa neda mat vsetko a hned. A hlavne, teste sa, ze ste na to vsetko dvaja a ste spolu. Vela stastia prajem.
@maciatkolulu kolko ludi nebyva vo vlastnom, to je len "detail" v tomto, lebo namiesto splatky uveru je najom...to by bolo to iste. Tak 40 nemame ale ani 20 :/ musim sa vsak naucit trpezlivosti aj ked po roku snazilkovania a 2 rokoch hladania prace to ide tazsie ale pokusim sa, dakujem
@cakam_stastie mozno to nechces pocut ale o dieta sa pokusate v dost nevhodnom case. Najprv by som riesila stahovanie a poriadnu pracu, ved si len teraz skoncila skolu a nemas ziadnu prax - co myslis, ze po 3-6 rocnej RD ta uplne bez praxe niekde vezmu? Ked ani manzelova praca nie je prilis dobra, ty nebudes mat narok ani na matersku, este sa zadlzite kvoli zmene byvania, mne to pripada ze pripadne tehotenstvo by vam teraz situaciu praveze este zhorsilo. Netreba sa upinat na svoje tuzby, ked nie su prilis rozumne.
Skus pozriet nejake stranky pre dobrovolnikov v tvojom okoli, mozno by si mohla chodit pomahat postihnutym ci socialne slabsim detickam, starsim ludom, nie su za to sice peniaze ale ked si nezamestnana, vyplni ti to cas a najma prida dobry pocit ze si uzitocna, dvihne ti to sebavedomie. A v takych organizaciach sa da ziskat aj slusna prax s ktorou sa mozes pochvalit na pripadnom pohovore.
Alebo ak mas tak rada deti, nebolo by pre teba riesenim profesionalne rodicovstvo?
@cakam_stastie zavist a neprajnost ta brzdi ... add praca pises ze si cez VS pracovala tak zacni tam kde si skoncila alebo skus absolvensku prax..
a kde zijete v akom meste .
@cakam_stastie My sme mali to isté.. Manželovi (v tej dobe to bol frajer) kamaráti si kupovali autá a chodili na dovolenky a on mal peniaze iba od rodičov na pivo. Potom moja rodina mu dávala stále pocítiť ako sme na tom finančne. Ja keď som otehotnela (19r) tak som furt počúvala ako to nezvládnem, ako určite preruším školu a bla bla. Proste samé podkopávanie, žiadna podpora aj slová, ktoré boli myslené v dobrom boli v podstate ako benzín do ohňa ...
Boli sme v podnájme dva roky a furt sme počúvali, že vyhadzujeme peniaze oknom a podobné reči (akoby sme to sami nevedeli), no potom sme sa už ohradili stým, že však nech nám teda kúpia byt alebo manželovi nájdu lepšiu prácu a my pôjdeme radi do lepšieho. Na niektorých to zabralo, no niektorým sme nezalepili hubu ani teraz, keď máme vlastné a žiadne finančné problémy...
Musíte sa naučiť ignorovať tieto reči. Poprípade obmedziť rodinné stretnutia a zapĺňať ten čas, ktorí by ste strávili s nimi so sebou. Skúste si večer vyjsť na pohárik vína, poprípade sa ísť niekam zabaviť. Tam určite stretneš menej tehotných a detí a aspoň sa vyluftujete.
Neboj..aj nás mali za debilov, mladých, sprostých, nič nevediacich o živote a teraz po tej drine je niekedy pekné počuť pochvalu, že aj tí mladí a blbí to nakoniec zvládli.
Ozaj hlavu hore. Čím viac sa zamestnáte inými činnosťami, tým vám bude lepšie a budete spokojní a odrazí sa to všade.
@denisa_fabian mrzi ma ze ste od seba, ale co vsetko na ukor toho mate.. My sme spolu a nic.. Je to hlupy paradox. Mysliet mozem len jedine na to ze ho mam pri sebe, nic viac :/ aj ked cely den cakam kedy pride z prace, a on pride niekedy po 8 hodinach, niekedy po 16tich, ale unaveny a hned spi.. A dookola to iste, piatok sviatok vikendy, zamestnavatela to nezaujima :/ aj to ma trapi, ze sme spolu ale vdaka jeho praci som bez neho :/
@cakam_stastie ludia su drbnuti, ze sa vas na take veci pytaju, vrchol neslusnosti je sa niekoho pytat preco nemaju babo, ja to poznam velmi dobre, znasala som tieto debilne otazky skoro 6 rokov. Proste musis byt drza ked sa ta niekto na taketo sukromne veci opyta a drzo odpovedat. To babo je pre teba asi momentalne najdolezitejsie, to ries prioritne, s ostatnym sa az tak nezatazuj, to by si sa zblaznila.
hádam šťastná by si mala byť z milujúceho manžela... či ďalšia, ktorá má muža len na splodenie??
Uz 2 roky si hladas pracu? Tak to je dost dlho. Skus sa skontaktovat s personalnou agenturou, nech ti poradia, mozno potrebujes prerobit CV. Pises ze si vzdelana, jazyk ovladas tak takychto pozicii pre absolventov je dost, teda zalezi kde zijes. Pozri si na profesii typy ako napisat dobre CV a motivacny list a ine typy na pracovny pohovor.
A snaha o dietatko je asi zbrzdena vsetkym tymto lebo si v strese a to nepomaha. Uvidis ze veci sa pohnu, vzdy to tak je. Ked je zle, uz moze byt len lepsie. Mysli na to. A potom si najdes pracu a zrazu sa aj zadari. Vzdy to tak byva. Hlavu hore.
@cakam_stastie Presne o to ide, nieco musis obetovat, aby si nieco ine dosiahla... My sme toho obetovali dost (nie sme spolu, nie sme ani pri rodine, sme zadlzeni na dlhe roky, dieta bude vyrastat bez otca), ale dost sme aj ziskali. Niekedy si ale tiez hovorim, ze co mi je z toho krasneho bytu, prace a babatka, ked som na to uplne sama. Manzel mi velmi chyba. Sme mladi, iba 2 roky manzelia a vobec nie sme spolu. Je to narocne, vidiet ho kazdy den cez Skype a nemoct ho ani objat. Niekedy to clovek tak potrebuje, ked je mu tazko. Ked mozem poradit, treba si urcit priority. Chces pracu, alebo chces byt pri rodine? Mne sa toto nedalo zlucit, kedze u nas na vychode je to bieda. Chcete byt spolu, alebo to obetujete a manzel vyskusa zahranicie, aby bolo na vlastne byvanie? Treba sa spytat samych seba, co chcete a co ste schopni obetovat. Mna najviac stve, ze sme obetovali to najkrajsie len kvoli peniazom. 😢 Ale co narobime, ked peniaze vladnu svetom. Ja vsak stale verim, ze vsetko raz pride, len to chce ten spravny cas. 🙂 Tak ako nasa svadba napriklad. To sme boli uz 9 rokov spolu, kym sme sa dockali a o to viac sme sa z nej tesili. 🙂 Tak vela stastia a na hlupe otazky si priprav hlupe odpovede. 😉
@loginexistuje ale ja prajem vsetkym, nech sa kazdemu dari ale aj nam aspon trosilinka, aspon v niecom :/ v NZ
@wendy62 ano, to som pocut nechcela. Takze ja prax mam, a to je to ze aj ked ju mam tak nic sa nedeje, tam kde som robila pocas studia nie je teraz volny flek. Manzelova praca nie je dobra skrz toho ze sme v meste bez akejkolvek perspektivy a sami, daleko od rodiny, platovo je to ok, dieta by sme mali z coho vychovat, malo by kde spat, malo by vsetko... Problem je v tom, ze zmenit to chceme kvoli tomu, aby sme boli blizsie pri rodine, 2x do roka sa vidime, ficime takto 6rokov a rodina chyba, keby aspon jemu vysla praca..ja si ju hladam hlavne pre zmenu, cele dni som doma. Uz sme si povedali, nech uz sme kde sme, tak babo bude s nami, hlavne ze budeme vsetci traja spolu...obaja po nom moc tuzime a nejde to akosi, aby sa aspon cosi zmenilo, nechceme vsetko..to som napisala len preto ze po ziadnej stranke sa nedari :/ ale tie dobrovolnicke org.ma nenapadli, skusim sa popozerat po niecom, dakujem.za radu 🙂
a co si vystudovala?
@gagik dakujem, no buduci tyzden som obj.k doktorke tak uvidime ako sa to bude riesit. Dakujem
@peneloppe "zaujimave" na tom je ze som v personalnej agenture pracovala, a predsa ziadna zmena.. Sama som viedla pohovory, a prijmala ludi a teraz plny stav, medzi tym som odisla studovat do zahr a cau, mame inych personalistov :/ pisem ip
ach jaj...akoby som o sebe čítala pred pár mesiacmi...prácu som si poriadnu nájsť nevedela, nešťastná v cudzom meste, muž v zahraničí a nevedela som rok otehotnieť no hrôza....všade okolo sa rodili detičky alebo ostávali tehotné ženy ktoré o to ani nestáli, prípadne o to nestáli ich partneri...ale všekto má svoj čas, rok nie je taká hrozne dlhá doba na to aby si mohla byť nešťastná že sa nedarí (hoc ja som bola tiež) 🙂 to bábätko si dáva načas no čo už? 🙂 hlávku hore všetko sa čoskoro zmení 🙂 držím palce ...
@inulienka29 dakujem pekne ze si napisala, snad mas pravdu a pride zmena.. Aj ja tebe drzim palce a prajem hlavne vela zdravicka nech vsetko dobre dopadne
Odporúčam prečítať Tajomstvo-Secret, a tiež Sila - tá je ešte lepšia. Treba čítať aj medzi riadkami a nie všetko brať doslovne hlavne v tej prvej knihe. Mne tie knihy pomohli zmeniť uhol pohľadu na život, môj život je oveľa lepší - som jednoducho šťastnejšia a pomaly sa mi aj plnia moje tajné sny 😉
@evelina2014 dakujem za radu, nakolko cez tie prazdne dni vela citam, tak urcite sa mi to hodi a pozriem tie knihy. Vdaka
@cakam_stastie veľmi ti držím päste aj manželovi, poznám ten pocit prázdnoty a neriešiteľnosti, ale to sa poddá, prvý krok si spravila, hľadáš cestu ako z toho von a to je dôležité 🙂
Prave o toho milujuceho manzela sa musis opriet, obrnit trpezlivostou a dalej skusat. Naplanovat si kroky, urcite najprv pracu a byvanie az potom dieta. Aj ked biologicke hodiny su zakerne a zeny valcuju a lomcuju hormony, dokazat sa prekonat - v mene dietatka, mu nachystat aspon ake take podmienky bez turbulencii, v kraji kde planujete zakotvit. Ber to ako sucast prace na dietati - priprava hniezda. Je to cele len o zatati zubov a vydrzani, popri praci na postupe v dalsich oblastiach zivota. Prave vasa laska a jej sila rozhodne o tom ci toto prekonate, alebo stroskotate. Cize "co z toho ze mam milujuceho manzela"? Mas to gro, to hlavne. Kolke maju narobene decka, dom snov, aj pracu ale tak isto nie su stastne, lebo chyba laska. Tym radit este tazsie, nakolko vsetko sa postupne da prekonat ked je tam dobry a silny vztah, ked vsak nie je, tak aj osudom dohodene docasne vyborne podmienky casom zhorknu a rozpadnu sa. Vy mate vychodiskovy bod, ten najdolezitejsi, tak vela stastia do buducnosti. Neporovnavat sa, ale ist si svojou cestou, svojim tempom.
btw k tomu nedari sa najist aktivity, zaluby...Tak teda nasilu, sa zacni ucit intenzivne dalsi jazyk, ci urob certifikaty znalosti medzinarodne k tomu co vies. Ponor sa do toho, dalej sa snaz. Idete na to v zasade dobre, len treba povzbudit a dodat kuraz, date to, uvidis! Drzim palce.
@cakam_stastie drzim palce nech sa karta obrati 😉
@evelina2014 tak tak tie knihy maju nieco do seba ja som secret precitala uz asi 5 krat a vzdy ma to uchvati fakt super rada 👌
Všade sa rodia detičky.... Hm. Pokiaľ sa deti zdravé tak je to OK. Ale vieš to je mať dieťa postihnuté? A nik ti nevie pomôcť? To je trápenie na celý život. A ver mi, že postihnuté deti sa rodia ešte aj v 21 storočí....
@evelina2014
@mirkava dakujem pekne dievcata, ani neviete ako slova podpory pomahaju :-*
@horana dakujem ti, napisala si presne to co som potrebovala pocut, mas uplnu pravdu..ano mam to gro, vsetko si krasne vystihla... Nechala som sa uniest smutkom, mozno uplne hlupa diskusia, nazov... ale dakujem pekne za tvoj prispevok, moc pomohol.
@cakam_stastie ja ti poradim z mojho pohaldu, rpeco sa vam nedari....z tvojich prispevkov idu same negativne veci......miesto toho, aby si si vazila co mas a snazila mysliet pozitivne......myslis len na to, ako ti to nevyjde, ako je vsetko nanic, a ako to maju ini super (pozor zo zavisti nebude nic pozitivne)!
tak a teraz si daj do halvy, ze si najdes napr. do roka pracu, prestahujte sa, naplanuj si nove aktivity...napr. kurzy....zumba, jazyk (aby si nesedela doma a nesmutila), ked sa mate radi....aj spolocne aktivity.....a a nebudes mat cas mysliet na zle veci...ani na to babo....a ono prijde! len musis to prezit a chciet!........niekto ti tu odporucil knihu Tajomstvo, staci aj film pozriet...mozno pre niekoho blud....u mna funguje....vsetky krasne veci som si do zivota privodila sama a pomocou svojich myslienok.......! ak by som myslela len an to, ze jojj, ja pracu tu ani nenajdem a je to tazke a bla bla.....no tak by som ju ani nenasla......tak isto to funguje so vsetkym.......neber to v zlom, len ako dobre mienenu radu, zmen nastavenie a pristup k zivotu a ono to pojde....mozno po kuskoch, necakaj hned vvelke veci...ale pojde....vela stastia a pozitivnej energie! 😵
@sorciera24 dakujem pekne 🙂 mas pravdu, musim sa inak nastavit a nepoddat sa viac smutku ako dnes

Mali by ste si byť jednoznačne oporou. Keď ste v strese kvôli zamestnaniu a do toho sa naháňate s dieťaťom je pochopiteľné, že máte problém s otehotnením. Psychická pohoda urobí svoje takmer vždy.
Smoly a nešťastia sme mali aj my dosť. Boli sme spolu tri roky na diaľku a veľa situácií nám neprialo a hlavne viac ako 100km diaľka.. Až teraz, po piatich rokoch sa to otáča konečne.. manžel mal tiež problém s prácou. Dokonca na začiatku môjho tehotenstva dal výpoveď a takmer do pôrodu bol nezamestnaný. Moja rodina na neho tlačila, ja som tlačila, jeho rodina. Tlak ako hovado a do toho tá diaľka, ja som akurát končila školu a obaja sme ešte neboli 100% pripravení na dieťa aj keď sme si to mysleli. Nakoniec si prácu našiel, no nebola dobrá. Hrozná výplata, museli sme sa odsťahovať dosť ďaleko. Bývali sme v príšerných podnájmoch, za dva roky sme sa stihli 4x presťahovať a konečne sme sa až tento rok usadili. Kúpili sme byt, prekonali finančné ťažkosti, manžel si našiel skvelú prácu a užívame si to všetko, čo sme si vybojovali.
Niekedy je lepšie prejsť si menším peklom a nedarením, ako by si mala všetko dostať na podnose bez vlastných zásluh a "driny a potu" a odrazu keby si o to prišla, by ťa to úplne zložilo na lopatky.
Buďte si oporou. Dieťa príde. Skús sa zamerať teraz iba na tvoju prácu. Podporuj manžela, skúste chodiť na výlety vo voľnom časem užívať si "slobodu" ktorú máte pokým nemáte potomka a uvidíš hneď ako sa u vás doma zmení klíma a budete spokojnejší, bude sa dariť vo všetkých smeroch.