Mám nervy na muža. A to hlavne cez víkend, keď je doma
Ahojte baby, neviem už čo zo sebou. Viem, že nie som sama, čo mám taký problém. Aj v mojom okolí je veľa takých mužov, nevšímajú si, neurobia nič, len by spal. Aj včera išiel spať o pol osmej, nevadilo mu, že dcéra reve, nevie zaspať. Ráno mi povedal, že si musel oddýchnuť. Viem, že ho nezmením. Neskutočne ma vytáča, že po polroku neviem do akej flaše naliať malej čaj. Nevie, kde je položený mixer... a také maličkosti...
Chcem vedieť vašu skúsenosť a poradiť.
Prestane mi to niekedy vadiť? Nie sme spolu dlho, tak či raz to bude lepšie...
Alebo čo mám robiť, aby som si to tak nevšímala a prehliadala toto jeho správanie a nevadilo mi to tak už? Chcem začať od seba...
Už som z toho na prášky. Či si mám dať nejaké predpísať?
@muffinka8 mudra si zena :D
@celasapremenim Áno všetko super, ale keď to tak bude robiť 25 rokov a ten jej si stále trenky nehodí do toho koča na prádlo tak uvidíme.
@muffinka8 nejaké ponožky skutočne za hádky nestoja, to máš pravdu, sú v živote dôležitejšie veci, ale mať tak muža, ktorý pohádže svoje oblečenie po zemi, k tomu deti, ktoré si z toho berú príklad, asi neskáčem nadšením. To je fakt také úžasne zložité šmariť špinavé veci do koša na prádlo? No mne osobne by to zrejme tlak dvíhalo, ak by to bolo denne, som zvedavá, ako by sa tváril, keby mu mali prísť napr. kolegovia z práce na návštevu a na chodbe, v obývačke by boli moje nohavičky, podprsenka, ponožky.....možno by si to aj všimol a pozberal to. Inak ja by som sa nerozčuľovala, ani nehádala, iba by som mu oznámila, že periem jedine to, čo je v koši na špinavú bielizeň, aj keby išiel po troch týždňoch do práce v plavkách....ja sa nehádam, neznášam to, iba som vytrvalá 😉 😉 😉 😉 😉
Ked ho mamicka tak naucila... Nebude robit ked nemusi 😉
Ahoj, z Tvojich slov je poznať, že Ti to veľmi vadí...nečítala som celú diskusiu, možno to tu už odznelo...skús ho tiež "zapriahnuť" do práce, nechaj ho večer okúpať dieťa a uložiť ho spať, nechaj ho upratať kuchyňu, deľte si domáce práce - keď sa Ty staráš o jedlo, on nech sa postará o dieťa. a ak dieťa spí, varte spolu, upratujte spolu...ak nepomôže, nechaj to celé na neho s tým, že aj Ty si potrebuješ oddýchnuť - nech vidí, aké to je z druhej strany
ano,vnimam to aj ja vo svojom okoli a chvalabohu tento druh doma nepestujem 😀 ale mam asi len stastie, mm je fakt obetavy,zodpovedny a extremne pracovity clovek, co sa u "mladych" (33) uz tak casto nevidi. Ale zas mame doma ulohy podelene a tiez nevie kde je mixer, ako ja neviem kde je vrtacka. takto je to OK,nam to vyhovuje. Kazdy robi co treba a vie kedy treba 🙂 Autorke drzim palce aspon s miernou prevychovou manzela
@vulka
No nie som sama. Ja sa musim normalne premahat, aby nebolo na mne vidiet, ze ked ide na sluzobku na tyzden, mam radost a stihnem viac ako ked nie je doma. A to mam dvojrocne a rocne dieta. Ale ten pokoj ked nikto nepyta jest, nekrici po detoch a nepocuvam strielanie z akcneho filmu ked deti zaspia na nezaplatenie.
@jaannah to ci sa to zmeni neviem, ale v tvojom pripevku akoby si opisala mojho ocina...my s mamcou sme ciastocne uz rezignovali,lebo stale sa hucat neda..... to co my berieme ako samozrejmost on o tom vedie debatny kruzok, pokym nie je vsetko pred jeho ocami tak to neexistuje a roky rokuce mame kuchynu ulozenu tym istym sposobom myslim, tam su taniere tam pohare a on sa aj tak pyta, ze kde co ma hladat...a to su nasi spolu 30 rokov...ale v poslednom case uz aj on poumyva riad, poprace nieco co moze, resp. tak aby to za nim netrebalo znova aj si daco povari a tak...treba si dupnut a dat muu jednoucho nejaku pracu co zvladne tak, aby si to nemusela robit po nom...drzim palce...
@natalym mne sa to nezda cudne. Ked na to nebol nauceny od mala,preco ho neusmernovat teraz? Ved clovek sa uci cely zivot, navyse partneri toho jeden od druheho pocas zitia vela pochytia, tak prirodzene. Bez toho,aby vobec vnimali,ze sa "ucia". Btw u mami zijes 20r., s partneom zvysok. Ja by som to preto neprezivala 🙂
odvolavam sa na tvoju poznamku 'Nie sme spolu dlho' .. to znie ako keby si ho poriadne nepoznala
@natalym ja si myslim,ze zehlit, umyt, upratat, povysavat ... to dokaze kazdy pako, kt. nie je lenivy a chce sa mu. Teda vedia to aj muzi, iba to podaktori nevykonavaju. A "bytovych" by som do delenia dom.prac prinutila.
Ale napr zateplit dom, vymurovat zaklady, opravit auto ci elektrinu ... To v mojom okoli dokazu len muzi. A nad tym sa nikto nepozastavil kto ich to naucil? Obdivujem za toto muzov a v mojom okoli mam stastie na takych co toto vsetko dokazu. Tak sakra nebude mi chlap doma este aj zehlit,no nie 🙂 A inak moj teda robi v kancli a doma je totalny kutil. Dokaze hadam vsetko,ja sa nechytam.
@petra7777 Tak ja som mu dala jasne najavo hned od zaciatku, ze nie som jeho mama...a ze mne pomahat MUSI...a pomahal...az ked sme zistili, ze to funguje, tak sme sa vzali...Najprv sme vyskusali spolu zit. Proste pochopil, ze sa musi zapajat. Domacnost, dieta, to nie je len moje ale nase.
Zase si nemysli, ze ho nejako gezujem....
Ja pardonujem jemu niektore veci (ktore som sa naucila predychat, neriesit) a on pardonuje mne, ze ho neobskakujem. A nezda sa mi, zeby s tym mal problem. Prave naopak...velakrat obskakuje on mna.
Dobrovolne. Len tak. Sam od seba.
To je blbost, ten vyrok co si napisala a u nas neplati...
Pretoze- ja som z domu tiez bola zvyknuta na full servis, nemusela som prstom pohnut, mamicka ma obsluzila, dokonale zvladala rolu matky, otca-pretoze ten vela pracoval, doma bol minimalne.
Ona to skratka zvladala, jej to robilo radost. Ale aha...isla som sa osamostatnit a zrazu ,,problem,, lebo neviem varit atd....
No naucila som sa...lebo som chcela.
Takisto aj muz....naucil sa zopar veci, lebo chcel.
No mohla by som vypisovat....Takto je to u nas. Ze neveris, tak asi mas inu skusenost. Vsetko je vzdy iba o tom aku mas skusenost.

@leiladomi mňa normálne zaráža v niektorých témach, ako ženy ešte tých svojich lenivcov obhajujú, akoby boli ohrozeným druhom 😝 😝 😝 😝 😝 😝 .