icon

Mám odísť od manžela, s ktorým mi niečo vo vzťahu chýba?

margaretka95
28. jún 2020

Ahojte. Viaceré ma tu poznajú tak som si zmenila nick. Bude to asi na dlhšie. S manželom mame 2 deti 8 a 6 ročne dievčatá. Muž je o 10 rokov starší. Už dlhšie pociťujem krízu že mi niečo chýba vo vzťahu.viackrát som mu aj o tom hovorila no bezúspešne. dnes to na mňa dolahlo. Mam narodeniny a ani čokoládu mi nekúpil s prázdnou rukou mi zablahoželal. Bývame v byte ktorý on zdedil po mamke. Co mi bolo párkrát vytknúť že ja nemám právo o ničom rozhodovať keďže byt aj pozemok sú z peňazí ich rodiny .moji rodičia nám dali,, len,, auto. teraz chce ísť stavať dom.vybavujeme akurát povolenia. Je to jeho sen mat dom. Doma len upratujem zehlim varím. Keď idem do služby varím deň vopred aby mali čo jesť. On si rieši svoje koníčky. Spali sme spolu asi pred rokom. Už sa nesnažím viac. Vždy som musela byt iniciátor ja. Párkrát odmietnutia tak uz sa nesnažím. Podvádzať ma určite nepodvadza s tým som si ista. 2 x som od neho chcela odísť. No vždy ama po pár dňoch presvedčil aby som sa vrátila že ma ľúbi a nevie bez nás žiť. Ze bez nás je byt taky prázdny. Ale bolo mi ho ľúto a aj deti. Deti by si bez ocka ťažko zvykli. Mam ho rada ale je úplne nepoužiteľný. Chcem aby sa mi viac venoval aj deťom.

Strana
z2
iwet25
29. jún 2020

@margaretka95 mala by si sa s ním o tomto všetkom porozprávať. Ja by som sa v takomto vzťahu umarala, necítila by som podporu muža. Rozmýšľala by som, že radšej sama môžem žiť ako s takým chlapom na krku. On bol vždy taky pasívny alebo až neskôr začal byt? Všetko mu povedz co ta trápi, mal by sa nakopnúť lebo takto sa ti len vzďaľuje a skončí to rozvodom.

margaretka95
autor
29. jún 2020

@iwet25 bol iný na začiatku. Všetko sa to spustilo po narodení druhej dcérky. Prestal so mnou spávať a žiť si svoj život s koníčkami. To ze prestal mat o mňa záujem som na začiatku pripisoval že som po pôrode ostala na Are. Neviem súvis ale nič iné ma nenapadlo. A odvtedy sa to vždy zhoršuje. Neraz sme sa rozprávali. 2 x som odišla k rodičom. Lebo už som nevládala ten jeho egoizmus a aj buzeraciu že som niečo zabudla. Neurobila.

iwet25
29. jún 2020

@margaretka95 tie jeho koníčky športové mu pomáhajú utekať od vzťahu. Ja to poznám, keď som mala nefunkčné vzťahy vždy som veľa dlho bikovala 😔 nechceli by ste navštíviť poradňu? A vidím to aj u ostatných v okolí.

daganov
29. jún 2020

@margaretka95 celé zle, peniaze si vrazila na prerábku jeho bytu a on ti ešte rozpráva, že nemáš právo rozhodovať? A právo investovať si mala? Ok, aj ty tam bývaš, ale keby si peniaze investovala do svojho bytu, na zvyšok zobrala hypo a ten prenajímala, tak by to bolo spravodlivejšie. Nemyslím si, že je toto na rozvod, ale na sériu rozhovorov, íba vy dvaja.

retatka
Autor odpoveď zmazal
hefo
30. jún 2020

Tento článok od českého psychológa dávam už asi do tretej diskusie, ale stále je aktuálny - kapitola "Horší už to být nemůže...":
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/ko...

Ono človek často má dojem, že keď sa rozíde, tak sa zbaví svojho ťaživého problému. Žiaľ, väčšinou to prinesie zas problémy nové, ešte ťaživejšie.

katkati
30. jún 2020

@hefo Klimeš je super. Veľmi mi pomohli jeho videa a články.

hefo
30. jún 2020

@katkati Klimeš mi občas pripadá trochu jednostranný, netreba ho brať "aj s chlpami" (ten dojem mám po napočúvaní veľa jeho prednášok ako kulisy k práci z domu 😉 ), ale rozhodne ako zdroj prvých informácií o psychologických záludnostiach vzťahov a rozchodov je super.

lobic
30. jún 2020

@hefo je to normalne, problemy budu neustale nejake, len sa obmenia. Jeden problem odide, pride iny, s tym treba ratat, nikdy nebude vsetko ruzove 🙂

Strana
z2