icon

Mám odpustiť?

17. mar 2022

Potrebujem radu, lebo mam pocit, ze to sama nedavam a neviem kade a ako sa pohnut.
Mam manzela, perfektneho. Stara sa o mna, stara sa o deti, pomaha s domacnostou, no proste chlap na pohladanie a ocenenie. Ked sme sa dali dokopy mala som uz dve deti z predchadzajuceho manzelstva, v ktorom ma ex podvadzal a rozviedli sme sa. Moj sucastny manzela sa mi od zaciatku randenia vykresloval ako silny muz, ktory vie co v zivote chce a kedze si aj on uz presiel tazkymi vztahmi, velmi mu zalezalo na ton, aby nam to vyslo a mali sme ukazkove manzelstvo - naoko krasne pozlatko, lebo vsak on je dokonaly a nedopusta sa chyb. Pol roka po svadbe sme sa dohodli, ze si urobime spolocne dieta. Potratila som v 11tt a on sa tesil. Vsetci to videli a ked sa ma na to pytali odpovedala som,ze sa netesi, ale takym sposobom skryva bolest. Teraz uz viem, ze to pravda nebola a on sa naozaj tesil. Dalej sme sa pokusali o otehotnenie, teda uz viem, ze len ja a on sa pretvaroval a popri tom cely cas ako sme sa pokusali o dieta v praci flirtoval s koleginou a doma sa tvaril ako milujuci a starostlivy manzela. Podarilo sa mi otehotniet a velmi som sa tesila. Vyzeral, ze aj on sa tesil. No ani to nebola pravda. Pocas mojho celeho tehotenstva jeho flirt v praci pokracoval a skoncil az porodom. Vraj! Vsetko som sa dozvedela az nedavno. Bola som 9 mesiacov po porode ked sa mi zacalo priznavat, ze nebolo vsetko v poriadku medzi nami. Ja som si dovtedy zila svoj splneny sen o uzasnom milujucom manzelovi a krasnej rodinke. Moj sen sa rozpadol par dni pred vianocami, ked sa mi priznal, ze sa mu pacila jedna zena v praci. Postupom casu som sa dozvedela, ze z jednej zeny boli dve, a ze s tou druhou jeho flirt trval 11 mesiacov. Vraj 11 mesiacov pozerania a usmievania a nic viac. K tejto pravde sme prichadzali 3 mesiace. Zakazdym klamal a zapieral a ja som bola paranoidna srihacka co si domysla a on nic zle nerobil. Urazal ma ked som ziarlila a nuutila jo priznco vsetko medzi nimi bolo.

Strana
z2
stanulienkat
17. mar 2022

Odpustit, ale nezabudnut. Nepripominat, nevydierat. S jasnou hlavou. Cas ukaze. Doma ho zamestnavat starostlivostou o dieta a domacnost.

jaja20
17. mar 2022

Netrúfnem si poradiť ti niečo konkrétne,lebo si sama musíš zrátať všetky pre a proti a podľa toho sa rozhodnúť.
Ale ako sa vraví: "Nie je všetko zlato,čo sa blyští "...

snazilka_bio_mamka
17. mar 2022

Ako zarazilo ma ako sa da predstiera vyrobu dieťaťa. Predstieral orgazmu? :D ale asi zrejme nie, ked si ostala tehotna. K tomu flirtu, chlap ti nikdy nepovie celu pravdu a vzdy si ju musis vynasobiť desiatimi. Cize v mojom preklade to znamena ze piglovať svoju kolegynu 11 mesiacov. A to ze sa mu pacia ine zeny je uplne normalne. Má oči aj penis, veda je ich len správne ovládať. Za mna - odišla by som ale vacsinou matky s detmi tieto veci strpia, trpia až kym deti neodpidu a potom sa rozvadzaju. Moj nazor je taky, ze je myslim si horšie vychovavať dieťa v nefungčom manželstve, kedze tento vzor si vezmu do zivota. Radsej vidieť oboch rodicov štastných ale nie spolu, ako spolu neštastných.

liljana
17. mar 2022

Uz druhy partner, co ta podvadza a tri deti s dvomi muzmi. To je nejaka karma asi. Skuste najskor popracovat na zlepeni vztahu, kym si zbalis veci a najdes dalsi rovnaky typ muza. Chcelo by to objektivny nazor niekoho, co vas pozna oboch, kde je skutocne problem.

h2
17. mar 2022

@snazilka_bio_mamka Zrejme to bolo myslené, že predstieral, že aj on to dieťa chce a teší sa naňho.

momi1_1
17. mar 2022

@liljana presne to som chcela napísať, keďže to podľa mňa tiež nebude len tak. ako ak sa to stane raz, ok no dva krát ten istý scénar, to mi už príde také no podozrivé

madeline1
17. mar 2022

Odid od neho. On zjavne dalsie deti nechce a ked prakticky cely cas flirtuje tak o com ten vas vztah je. Ty mas deti, skus zit pre ne, bud sama so sebou, chlapa nepotrebujes, ak sa na teba lepia len takyto ako tento tvoj aktualny a predosly bol podobny....mozno sa nieco v tvojom zivote musi upratat, zmena musi ist od teba, aj tvoj postoj k takymto muzom sa musi zmenit a potom pritiahnes normalneho chlapa. Nie je v poriadku, ze flirtuje a tento dokonca s xy zenami...mala by si mu stacit. Hlavne ver, ze niekto iny by si ta vazil a mal by vacsie kvality ako tento tvoj. A v neposlednom rade si uvedom, ze si zena, vies byt vpohode aj sama so sebou, zeny su v tomto smere samostatnejsie, takze nasilu v tomto vztahu nebud.

autor
17. mar 2022

Urazal ma ked som ho nutila priznat pravdu co medzi nimi bolo. Toto sa dialo posledne tri mesiace kym som sa postupne dozvedela, ze flirtovanie bolo takmer denne, ze sa tesil na nu ked ju uvidi v praci, ze ju nedokazal nechat aj ked videl ako vo mne rastie zivot ze sa aj stopil ale aj tak sa vzdy k nej vratil. Pocas tych 3 poslednych mesiacov mi tolkokrat klamal, ze som sa takmer z toho zblaznila. A uprimne, nemyslim si, ze uz sa priznal zo vsetkym. Neverim, ze za 11 mesiacov to neposunul nikde dalej. Neverim mu ani to, ze to porodom skoncil. Nedokazem mu verit, ked odchadza do prace a viem, ze ju tam stretne. Skusam mu odpustit ale skarede veci urobil pocas hadok, ako sa zachoval kym som bola tehotna. Svoje spravanie ospravedlnuje tym, ze ved sa o mna staral, ze si len zvysoval ego a kohutil sa aby sa citil lepsie. Pridu mi to trapne vyhovorky a myslim, ze k nej nieco citil, citi... bol skvely, pozorny a starostlivy a pri tom si gule vyprazdnoval pri predstavach na inu aj ked ja som mu doma plakala ako po nom tuzim, on ma odmietal. Aj teraz je pozorny, starostlivy a tvrdi, ze uz dospel a uvedomil si priority. Avsak aj predtym som verila, ze milujem mna a on popritom riesil koleginu. Ako mu mam teraz verit, ze uz nic take nerobi a fakt som prenho len ja? Podla mna by som bola prilis naivna ak by som mu toto uverila. Mam pocit, ze by bolo lahsie odist ako sa snazit uverit muzovi, co mi tak vela klamal, manipuloval ma, ponizoval ma a robila zo mna ziarlivu stihacku. Mne to pride, ze on chcel zutekat len cakal kedy necham ja jeho. A teraz ked ho chcem nechat tak ma nechce pustit a stale slubuje, prisaha ale ja uz mu neverim. K jeho osobnosti, je to manupulativny egoista, chorobny klamar s narcistickou poruchou osobnosti. Ja viem, super som si vybrala, avsak na moju obhajobu, Toto vsetko skryval a ja som sa az teraz dozvedela s kym vlastne zijem... Co mam robit? Ujst ci to skusit stravit a dat mu sancu? Ja sa v tom topim uz 4 mesiac a nevladzem. Nechcem muza akym je v skutocnosti. Milovala som toho na ktoreho sa hral... Ale reality je ina. Mam pozerat na deti? Alebo na seba a radsej bez muza ako je on? Ved ja mu uz nikdy nebudem vediet opat doverovat...

autor
17. mar 2022

@liljana
@momi1_1 mate pravdu, ani mne to hlava neberie preco mam take stastie na tento typ muzov. Janne, ze nie som uplne bez viny, som velmi razna zena a ked sa mi nieco nepaci, tak to veru poviem a riesim. No a tu je problem. Skuste povedat egoistovi, ze nerobi nieco dobre. Pan dokonaly sa namiesto snahy o zmenu seba snazil o nahradu zeny. Som zena co uz si fakt v zivote presla kadecim, vela som sa naucila a som hrda na to, ze sa viem zastat seba a svojich deti. Muzi ale nemaju radi prilis silne zeny tak odomna utekaju...

liljana
17. mar 2022

No. Z toho vasniveho prispevku, ako mu neveris v nicom,... by jeden povedal, ci to cele trochu nenafukujes. Spali teda naozaj s kolegynou, alebo ta iba uraza, ze ta v tehotenstve odmietal a domyslas si, ze si robil dobre, pricom podla teba myslel urcite na nu. Lebo je mozne, ze tym ako si ziarlila, robila vystupy pod vplyvom tehotenskych hormonov, si ho tym mozno nahnala za druhou. Doma peklo, v praci prijemna kolegyna.
Minimalne, ak sa rozidete, lepsie vyberaj a trocha sa skludni vo vztahu. Uvazuj triezvejsie, nerozdavaj nedoveru a nehladaj na druhom a za vsetkym okamzite to najhorsie. Lebo tym casto dosiahnes pravy opak, nez si chcela.

luccija
17. mar 2022

Bude klamať a hľadať stále úlety.Preco sa Ti pred Vianocami priznal?sám od seba či si ho pritlačila?
Veriť mu už nebudeš tak či tak a ďalej sa rozhodni sama.Zit sama s 3 deťmi nie je med lizat z toho jedno mimino, ale ani žiť ako dvaja cudzí každý so svojou ideou ako má manželstvo vyzerat.ideal by bol, keby zmenil pracu

autor
17. mar 2022

@liljana ja neviem ci s nou mal nieco viac ako flirt. Viem len kolko klamal ked sa to prevalilo. Od pacila sa mi, cez usmevy, flirt a robenie si na nej dobre dokonca aj v praci sa mi priznal tieto posledne mesiace. Pocas tehotenstva som bola znicena, ze ma nechce ale chapala som jeho vyhovorky, ze sa bojim kvoli tehotenstvu. To som ani len netusila, ze tam bola ina zena. Az teraz sa to dozvedam a vsetko co pisem je to s cim sa priznal on.

makova333
17. mar 2022

Ako sa sprava vo vztahu? Voci tebe, nie to, ze pomaha s detmi a uprace kuchynu.

moonlight1210
17. mar 2022

On ti teraz rovno priznal, ze sa tesil, ked si potratila? Ze to dieta nechcel a vydychol si, ze priroda to zariadila za neho?

liljana
17. mar 2022

Co za idiota povie zene, si robi dobre a pritom mysli na kolegynu. No ocividne nebude najostrejsia ceruzka v peracniku a az taku stratu pripadnym rozchodom neutrpis. 🙂

autor
17. mar 2022

@luccija to bolo uplnou nahodou. Volali sme spolu ked bol v praci a preberali sme sex ze ale je to uzasne teraz a ze skoda, ze sme mali taku dlhu pauzu. Potom som sa opytala, ci mu to vtedy vazne nechybalo a ci sa mu Ina zena nepacila. A zacal sa priznavat. Kazdym dnom kusok viac pravdy a ked som neverila, ze len to, tak ma urazal a o par dni priznal zas viac.. a tak to ide posledne mesiace aja neviem ci uz sme na uplnej pravde alebo este klame... A uz nevladzem zit v tej neistote

autor
17. mar 2022
autor
17. mar 2022

@liljana tiez nechapem..a dokonca, ze ju vnimal ako dokonalu zenu... Podla mna mi dava jasne najavo, ze mna nechcel a asi ani nechce...Len si chce udrzat obraz dokonalej rodiny

autor
17. mar 2022

@makova333 velmi milo. Nikdy by som nepovedala, ze ma nemiluje. Podla mna by urobil pre mna cokolvek. Hladka ma, tuli sa, hovori mi ako ma miluje. Proste vysnivany muz. Ale to robil aj v tom obdobi ked riesil koleginu. Nikdy by ma ani len nenapadlo, ze je medzi nami niekto treti

autor
17. mar 2022

Je to proste ten typ chlpa, ze doma sa tvari ako milujuci manzel a otec a v praci sa hra na geroja... Tak to dobre skryval vtedy a bojim sa, ze to moze skryvat stale alebo hockedy v buducnosti a ja si to ani nevsimnem

dominikamacakova
17. mar 2022

Odporúčam manželskú poradňu. My sme boli tiež s chlapom, je to super 🙂 Máte dieťa, treba to riešiť a nič s kolegyňou nemal, takže dá sa všetko. Môžeš ísť do manželskej poradne aj sama. Tiež som bola aj sama a získala som rady a nadhľad.

makova333
17. mar 2022

Ako sa sprava ked s nim nesuhlasis? Ked mas iny nazor na nieco (teraz odmysli tu cast ked si prisla na neveru)? Ako hovori o tvojich rodicoch, kamaratkach? Ked ides von s kamoskou na kavu ako reaguje?

moonlight1210
17. mar 2022

A to s tymi pravdami o romanikoch zacal len tak, z cista jasna?
Bez predosleho tvojho podozrievania, patrania, ze sa nieco deje?

autor
17. mar 2022

@makova333 ked s nim nesuhlasim je agresivny, urazlivy a utoci na mna, ponizuje ma. Od kedy som s nim, nemam ani kamaratky ani nikoho. Otrhol ma od vsetkych lebo vraj na mna zle vplyvali. Som vraj hlupa a naivna ked verim, ze v ludoch je dobro. Vlastne vsetko co ja Na sebe povazujem za kvality on uplne dehonestuje.

astrid_
17. mar 2022

Podla mna by si mala od neho utekat, ak je to manipulator a narcis tak dobre to nikdy nebude a akurat ta to psychicky uplne vycerpa a znici...

makova333
17. mar 2022

Autorka: Presne toto som si myslela, preto so cielila takto otazky. S velkou pravdepodobnostou zijes s narcistickym manipulatorom. Nie, nie je to ani dobry a uz vobec nie idealny muz. Tento typ cloveka ma vzdy (ano vzdy, aj ked o tom nevies) rozohrane viacere vztahy resp. mozne buduce vztahy. Len s nim prosim nechod do parovej terapie. Ak chces o tom pokecat viac, pokojne mi napis spravu.

autor
17. mar 2022

@moonlight1210 jasne, ze som sa pytala aj predtym. Odpovedal vzdy, ze nikdy nic, ze len ja, ze ja som jeho manzela a len mna miluje a ja som vzdy uverila. Az v tom decembri prisla ina odpoved a to ma fakt zarazilo, ze preco tak zrazu... No ale podla vsetkeho si kolegina nasla v tom obdobi iny objekt.. alebo svedomie? Neviem preco sa zacal priznavat a aj to stylom, ze stale po troske pravdy... A ked som neverila, ze len to, tak zacal utok na mna. A tak uz sa to taha a ja uz sa nevladzem pytat co viac tam bolo lebo uz viem, ze odpoved velmi pravdepodobne nebude pravda...

autor
17. mar 2022

@makova333 ano chcem. Viem, ze mas pravdu, ze je taky. Pisem ip

sszuzu8
17. mar 2022

Manipulator
Odpusť pre vlastný pokoj a odíd. Možno to bude spočiatku ťažké ale neskôr sama sebe poďakuješ.

karolinakr
17. mar 2022

Už sa v tom stracam, na 1 strane uzasny vysnivany, na 2 strane flirtuje a ponižuje.Podla mna moc kecá,,pretvaruje sa a ty mu všetko zbastiš aj s navijakom, pod vplyvom romantickych filmov. nechapem, načo sa ti priznaval, že flirtuje? s tym sa muži nechvalia a už vobec nie manželke..no ked ta odmietal v posteli, možno tam aj niečo bolo viac ako len usmevy..načo sa potom ženil s tebou ked hned kuka po inej? a to, že mal tažke vztahy a rozchody možno pre jeho ťažku povahu. no povedz mu radšej, nech ti najbližšie o inych flirtoch nerozprava, nech si to necha pre seba..

Strana
z2