icon

Mám opustiť muža?

julina456
29. jan 2015

Ahojte, prosím Vás mám taký problém, môj muž je hrozný spachtoš, nikdy sa mu nechce vstávať do práce má chodiť na siedmu ale chodí až na deviatu - desiatu ( keďže má pohyblivu pracovnú dobu nemá z toho problém) takže automaticky chodí domov neskoro večer, na všetko som kvôli tomu sama. A cez víkendy spí aj do tretej štvrtej poobede...Deti ho ani nevidia lebo keď sa vráti tak už sa chystajú do postieľky...A stále sa na neho pýtajú, že prečo nie je doma a tak. Neviem čo s tým mám robiť, zakaždým keď sa snažím nadviazať rozhovor na túto tému na mňa akurát zvýši hlas, že to nie je moja vec a nemám sa dotoho starať.... Som zúfalá z toho, cítim sa ako matka čo.čiže sama svojimi deťmi a nie ako manželka.

Strana
z3
velkacica
30. jan 2015

muži sa oženia - určite nie sami so sebou; urobia si zo dve deti - zase len nie sami so sebou...

moonlight1210
30. jan 2015

mas manzela "nocnu sovu".
su typy ludi, co dlho spia, ale potom funguju dlho do noci. rano, aj keby nasilu vstali, tak sa len motkaju, sliepanju ako ospale sovy a nedokazu sa nastartovat. az ked pride ta ich hodina bezna pre prebudenie. a vecer, ked maju ist skoro spat, tak zas maju problem zaspat.

iny typ zas vstava skoro rano (nedokaze dlhsie spat) a funguje cez den. ale v noci, aj keby si rano prispal, fungovat nebude, proste odkvacne. max sa dokaze vypat k nejakému pracovnému vykonu pocas noci silou vole, ale potom to par dni dobieha, alebo je odpisany.

ja som nocna sova a hoci rano vstanem o siestej, vychystam deti, dojdem do prace na osmu, aj tak do desiatej som ako Janko v rozpravke. mam problem vnimat, premyslat nad problémami. potom udrie cca desat a zrazu sa rozbehnem.
a nemam problem fungovat do polnoci.
kamoska je tiez nocna sova a kym mala babatko malicke, tak mala problem sa prebudit k nemu, aj ked ho mala v postielke vedla seba a ona jej plakalo v podstate rovno do ucha. tuto ulohu matky vyskocit pri najmensom zamrncani robil manzel a budieval ju, ze treba vstat.

stellamaris
30. jan 2015

@julina456 ked odides ,myslis,ze si vsimne,ze si prec? Myslim medzi pracou a spanim 😕 Asi by som mu nechala deti na vikend a vedome odisla prec,nech sa stara.Mozno sa mu vyjasni,ak nie,rozmyslala by som o rozchode.

gubiko
30. jan 2015

tak vidíš, nakoniec tu máš kopec babských rád. ja by som skúsila aj tak aj tak. aj s deťmi odísť, aj mu ich nechať. poskúšaj a uvidíš, či niečo zaberie.

vejula
30. jan 2015

@julina456 môj brat trpí asi niečim podobným. Síce do prace vstavať musí, lebo pracovný čas ma pevný, ale doslova v práci trpí, strrašne ho berie na spanok, a po praci spí, tak isto cez víkend vela spáva. No a navzše býva často chorý... Bol aj na rôznych vyšetreniach, krv mu brali na všetko možné a všetko ma v poriadku, tak ozaj neviem. Ale on vyslovene potrebuje ten spanok, nevie inak fungovať... nieje to o lenivosti. rodinu zatial nemá, takže aspon sa nemusí s nikým konfrontovať, ale aj tak mi to vrta v hlave, ako môže človek potrebovať tolko spanku... Moja mama stále spomína, že ona už v pôrodnici plakala, lebo bráško ani nepriberal, pretože raz cucol z prsníka a hned zaspal. Muselii byť aj dlhšie vnemocnici, lebo kvôli spanku vôbec nechcel jesť a doma potom to isté. Mama mala vkuse zapal prsníka, pretože bráško sabotoval kvôli spanku aj dojčenie.... A zostalo mu to doteraz...

natalym
30. jan 2015

Ja som bola takýto spachtoš. Spať až po polnoci do desiatej v pohode, soboty nedele v posteli.
Keď prišli deti, musela som. Teraz zase skoro vstávam a všetko robím ráno a večer som už o 9 tej ded.

maria1989
30. jan 2015

@julina456 keby trpel depresiou, kvôli svojej rodine by sa mal ísť liečiť. lenže ak ti povedal, že on má právo na oddych, a ty sa doma flákaš, zrejme mu pracovná doba najviac vyhovuje tak, že sa ráno vydrichme, a večer príde neskoro, keď si už ty všetko v domácnosti a okolo detí spravila. keď ti takto odpovedá, mohla by si sa ho niekedy spýtať, ako si to predstavuje, keď budeš do práce chodiť aj ty....

gretyka
30. jan 2015

@julina456 Prepac, ale ak opravuje PC, tak nema fyzicky narocnu pracu....co by robil, keby pracoval na 3 smeny? To by ani nejedol, nepil, lebo by len spal podla tohto....
Ak by mal tazku depresiu, tak by sice nevladal vstat z postele, ale urcite by nespal, lebo vtedy ludia nevedia spat...iba keby bral nejake sedativa, lieky na spanok, co by ho velmi uspavali, ale myslim, ze to u vas nie je, to by si vedela, ak by bral nejake lieky.
Moze mat lahsiu formu depresie, ktora suvisi s tym, ze proste mu takyto zivot nevyhovuje....dve male ukricane deti (teraz nie v zlom, ale viem, ze taketo deti vedia mravcat, kricat dost), menej penazi (lebo si este na materskej), kazdy den do prace....proste ten bezny stereotyp, ktory ho ubija a nevie sa s nim vysporiadat....ALE...keby nebol sebec, tak by si to priznal a aj by sa o tom s Tebou porozpraval....zacal by s liecbou ak je to nejaka forma depresie, atd. Si na neho prilis makka. Potrebuje sokovu terapiu od Teba...urcite by som s a prestala o neho starat (varit, prat, zehlit, upratovat), robila by som to iba pre deti a pre seba a potom v krajnom pripade aj s tym rozvodom by som pohrozila. Fakt zacni konat, lebo ked nastupis do prace, deti do skolky + domacnost a vsetko okolo toho - scvokaties alebo dosiahnes syndrom vyhorenia. Maj sa trosku rada a bud aj Ty sebecka, ved Tvoje deti Ta potrebuju....lenze Ty mas nedobrovolne 3 deti.... 😒

julina456
autor
30. jan 2015

Tak dnes som odišla s menšou dcérkou k rodičom. Manžel sa musel postarať, prvý krát mal ísť pre syna do škôlky. Výchovateľka je moja známa tak mi neskôr volala, že prišiel....síce o hodinu neskôr ako som mu kazala a chudák náš syn sa vraj bál že maminka na neho zabudla, ale nakoniec sa vraj veľmi tešil že poňho konečne prišiel aj manžel....
Čo sa teraz deje doma neviem, akurát som poslala mužovi smsku, že musím zostať u rodičov, tak snáď to s ním môj krpček zvládne a dúfam že sa mu bude aj venovať a nebudú len spať...

drobecbobo
30. jan 2015

@julina456 Potešila si ma, že si sa do toho dala a nečakala si. Vezmi to do svojich rúk, zaslúžiš si pozornosť, lásku, zážitky s rodinou a pomoc. Ty pomáhaš jemu tým, že sa staráš o Vaše krásne deti a aj o neho, pretože v domácnosti je všetko na Tebe. Je čas, aby časť starostlivosti okúsil aj on. Nepoľav. Držím všetky moje palce.

duun
30. jan 2015

No, nechcem byt zla.. moj ex mal chodit do prace na 7,00 prist po 16,00. Zacal chodit o 9,00 prichadzal ako kedy.. nakoniec som stratila trpezlivost (aj ine veci nesedeli) a zistila som ze je zavisly na stavkovani, do prace uz daaaavno nechodi a kedze stavkovku otvarali o 9,00, tak naco by vstaval skor? A potom sa tulal hore dolu, aby to vyzeralo, ze pracuje... a po celonocnom surfovani na nete samozrejme rano spal.

Nechcem malovat certa na stenu, ale aj ja som ostala na vsetko sama - praca, deti, domacnost... prosila som, plakala, kricala, vyhrazala sa, podala ziadost o rozvod.. nic sa nezmenilo.. ani po rozvode, stale je rovnaky, akurat sa viac lutuje.

Strana
z3