Mám ostať s manželom iba kvôli deťom?
Ahojte,rada by som pocula objektivny nazor na moj problem,aj ked neviem ci bude az taky objektivny,kedze nemate moznost vypocut druhu stranu.po rokoch hadok a ponizovania sa chcem s muzom rozist.mam uz toho dost.je pravda ze dobre zaraba,nepije,nikam nebeha...ale ja mam pri nom pocit ako slobodna matka,vlastne vsetko okrem penazi je na mojich pleciach,ale s tym by sa dalo zit,keby mi stale nevycital ze ma zivi,ze bez neho som nula,budeme jest suchy chlieb....jednu chvilu mi tvrdi ze ma miluje,ale o chvilu ked vidi,ze to so mnou nic nerobi mi skaredo nadava,ze som ku... a isto dakoho mam...ja som uz uplne citovo vychladnuta,ale on tvrdi,ze kvoli detom by sme mali spolu ostat,ja mam obrovske vycitky ze rozbijam rodinu,ale ak ostanem s nim,tak ma to vnutorne zlomi,citim ze ma obera o energiu,neviem sa smiat a potom to prenasam aj na deti...navonok sme dokonala rodina,on je fesak co sa o nas stara a vsetko,ale vo vnutri je to insk.mala hy som byt vdacna za pohodlny zivot ale nestaci mi yo... mame...
@katwenka zvládneš to, neboj sa. Len neostávaj pri nom dlhšie,lebo si už budeš úplne neistá. Nájdu si niekoho, kto výmenu zámku, keď bude v práci, pobal mu veci a nech si ide, ak je tvoj byt. Ak nie, tak nech si hľadá ako už spomínali vyššie iné bývanie, keď je taky sebestacny a všetko zvláda 😉. Bude par dni rušno, no po čase sa ti uľaví. ✊🍀
Tiež som nedávno vystahovala muža.. byt je v prenájme na mňa písaný , kým bol v práci zbalila som mu všetko ,dala do jeho auta a zaviedla s kľúčmi že takto to ďalej nejde.. cumel jak puk ale on ani domov peniaze riadne nenosil.. najprv vyhrazky, potom posmešky že to nezvládnem ale odolala som.. podala som na súd o výživné aj o rozvod a čakám.. raz príde na psa mráz..
Ak nad tym rozmyslas odpoved poznas, ak mas pocit ze chces nieco zmenit neni to len pocit
No zas na druhej strane,ked ma v byte trvaly pobyt,moze to byt problem. Len tak ho vyhodit nemozes. Ked sa vyzna v zakonoch aspon trochu, bude volat policiu,trvat na tom,ze tam byva 🤔🤔 pozor tiez na to,aby ked budete sami aby sa situacia dajak nevyhrotila a aby ta nenapadol 😢 su linky,poradne pre zeny,zavolaj im,su tam od toho,najlepsie ti poradia co v takom pripade...
@katwenka ahoj. Ako keby som čítala o Mojom ex... Presne všetko sedí... Vycicavam ho, ja na materskej, nič nerobím... Ked idem von S malou, berie to ako flakanie sa.... Tiež mi nadával za všetko.. Nic som nikdy neurobila poriadne... Bývali sme v jeho byte... Do ničoho som nesmela kecať, ani vyjadriť svoj názor... Povedal mi ze buď sa prispôsobím alebo sa mam zbaliť... A ze kam by som šla a co by som bez neho robila... A nič som v živote nedokázala.... Proste arogantný majster sveta... Riaditeľ zemegule... A ja som fakt odišla... Pred mesiacom.... A toto nečakal.. Karta sa obrátila a teraz on nevie co bezomna.... Stratený utrapeny malý chlapček.... Odkedy som odišla, nespava v byte.. Ale u mami... Lebo vraj spomienky... No skôr je to tým ze netuší ako by sa o seba sám Postaral... Nevie ako funguje práčka, myčka, žehlička.... Už mesiac mi vyplakava ako si on vsetko uvedomil a všetko lutuje.. Modré z neba mi sľubuje.. A tiež ma vydiera malou... Ze kvôli nej.. Lebo jej zničím život... No mňa jeho slzy už vôbec neinteresuju.... Skus to tiež...a uvidíš...doplazi sa rýchlosťou svetla.... A je len na tebe ci chceš odísť natrvalo, alebo mu len dáš príručku, chvíľku ho potrápiš a vrátiš sa... V mojom prípade zabil nie len moje sebavedomie ale aj všetky city k nemu... A keby aj splnil to co sľubuje, nevedela by som Sním byť... Je pre mňa cudzí...
@ecoli asi takto to aj ja citim....on pride ako keby nic,objime ma,a ja ho odstrcim a on hned zacne ze co som zase taka....potom vybuchne,ze on teda odide ked chcem,ale ze nemam za nim revat,lebo ze sa viac nevrati...a na druhy den to skusa znova..proste on si mysli ze len trucujem,a ked sa spolu vyspime vsetko bude ok....ale takych dni uz bolo...ako na hojdacke....myslim ze teraz som uz na to dozrela,pretoze som uplne chladna,uz vobec pre neho neplacem...n
@zuzankkaa1 to mi nehrozi,byt je napisany na otca,takze on mu moze vypovedat zmluvu a vyhlasit ho z trvaleho pobytu...ohana sa len tym,ze tam vsetko prerobil...ale ved tam predsa ziju jeho deti....uz som aj rozmyslala ze sa odstahujem ja a jemu zvysim najom,ale deti tu maju svoje zazemie...tak preco mam ist ja.
@katwenka byt je tvojho otca,prečo by si mala ty odchádzať? A iná otázka,z akého dôvodu si ho ešte nevyprevadila? Máš strach? On ťa neberie vážne a ty nemáš kúska sebaúcty. Mňa vychovali tak, že žiaden chlap ma nesmie ponižovať. A môjho muža vychovali tak, že má úctu k ženám. Ver mi, ani za najväčších hádok ma k...ou nenazval,a už vôbec nie pred deťmi. Bolo by to to posledné. Zbal mu veci, vyraz ho aby sa pochopil,že to.myslíš vážne. Ak o vás stojí,až potom sa zamyslí a možno bude dobre. Ak nie,nemáš čo ľutovať.
Pozor, aby sa tieto vzorce spravania sa nepreniesli na deti. Aj po roz ode sa budu stretavat.
U nas bolo psychicke tyranie "Ved on si ta vobec nevazi!". Povedal mi jeden blizky clovek. A ja som sa ex zastavala. Maly mal rok, ex si na siel pracu a naraz mi vraj robil charitu. Postupne sa mi uplne odciludzil a ja som mala Stokholmsky syndrom - bola som presvedcena, ze vsetkemu som na vine ja. A bola som, lebo som sa mu postupne podvolovala pre pokoj v rodine, ktory nikdy nenastal.
Po rozvode prisiel o pracu odvtedy sa pretlka zivotom ako sa da, a mne je ho luto. Odpustila som mu, bojim sa o jeho zdravie, ale nedokazem pren nic urobit.. V novembri bude 10 rokov, co odisiel. Najma synovi chyba zaujem otca, sklamal sa v nom, dcera mi vycita, ze som nemala vraviet, ze ich ma rad. On ma rad predovsetkym seba. A na to doplatil. Aj ma po odchode prosil, ze bezo mna to nezvladne, prijala som ho spat a vsetko sa vratilo do starych kolaji. Je mi luto rozvodu, ale bolo to to najlepsie riesenie.
Nech odide, uvidis, ako sa vztah vyvinie. Mozno sa city a ucta vratia, mozno nie. Vyzivne na dati ziadaj, aj ked nepodas ziadost o rozvod. Porad sa s pravnikom o tom, aj na MK je pravna poradna.
Ty si uz rozhodnuta, co musis spravit...co aj spravis. Otazkou je, kedy a ako... Ty urcite neodchadzaj, odist musi on. Ja len stale nechapem preco su niektorí chlapi takíto? Co im to dava, ked ponizuju zenu, ktoru maju chranit a milovat? Nejaky druh moci, ktora je pre nich ako droga? Ludia, ktorí ponizuju a ublizuju druhym, su slabosi, utrapene duse, ktore si svoje strachy a nedostatky kompenzuju na ostatných. Svojim sposobom je to chudak, ktory nema zdrave sebavedomie...
Silno ti drzim palce 🍀
@hope87 Čo im to dáva? Majú pocit, že sú niečo viac. Že sú na koni. Aj keď nechápem ako si čosi také môžu myslieť.
Tiež jej držím palce. Najmä keď začne ten nový život, aby bol lepší 🙂
Každopádne nám daj vedieť, ako to dopadlo..
Ja uz neviem ci som ja vadna....stale ma prosi aby sme to skusili,ze ma miluje,ale ja citim ze ma to zlomi,ak znovu ustupim....je mozne ze som si tak velmi vsugerovala ze sa chcem rozist,ze vlastne som tomu vsetkemu pridala na vahe?dokedy mi to vydrzi kym buden zase pi.... a ku....,vzdy som sa cudovala zenam ze stale odpustaju tie iste chyby....mam jeho citom verit,ze su uprimbe,alebo iba vie co ma povedat?????ved ludia sa nemenia...
@eva8 no zaujimavy clanok.....ale asi som to velmi nepochopila....ja som bola zamilovana ako blazon,viac menej vzdy robil co chcel a ja som plakala do vankusa....a teraz som dost silna na to,aby som zila ako ja chcem....aby pochopil,ze uz nezijeme v stredoveku...ze muz zaraba a zena zato drzi hubu a vsetko znesie...ale je pravda,ze zeny uz chlapov ako hlavu rodiny neootrebuju....to je smutne...
Sme podobne. Myslela som, ze ked si ho prijala spat, este toto by si skusila, ak by sa nic nezmenilo, nemala by si absolutne vycitky. Totiz ja som davala po ponizovani a bitkach sance, nakoniec som stastna, ze som nasla silu sa rozviest. Doteraz ma niekedy prepadne myslienka, ako to, ze som nedokazala udrzat manzelstvo. Lenze na to treba dvoch. Prilis vela som mu dovolila.
@katwenka to co ti robi je psychicke tyranie a manipulacia, plus si na nom ekonomicky zavisla.. ja mam tiez slabsi odvar a tiez odchadzam..
@eva8 praveze presne taky pocit teraz mam aj ja....slubuje detom dovolenky,vylety lebo dobre zaraba,lenze ja s nim nechcem ist a deti zase bezo mna...dakedy mi je to strasne luto,ze ich o to oberam,ale on ma chce len cez deti donutit robit to co chce on....a rozchadzali sme sa velakrat a vzdy vravel ze odide,a po par dnoch alebo tyzdnoch ma ukecal,on bol spokojny a ja vo vnutri zlomena....ale teraz mu musim dokazat ze to myslim vazne....a hlavne sebe..

Odpoviem strucne: len raz by mi muz povedal, ze som kurva. Take peniaze, aby som s nim kvoli nim po tom ostala, este nezarobil na svete nikto. Vlastna dostojnost je velmi dolezita vec, od toho sa odvija kopec dalsieho v tvojom zivote. Ak si ju nemala doteraz, skus pohladat nejake zvysky a rozid sa s nim.