Mám panický strach z otehotnenia
Ahojte baby , mám problém a neviem ako ho prekonať. 😔 Mám dve detičky prvý bol synček,mali sme veľkú radosť bol plánovaný ,ale keď mal 2 mesiace zistila som , že som znova tehotná. 🤦Bol to hlavne pre mňa neskutočný šok,nevedela som sa z toho spamätať ,ale nakoniec som to prijala a tešila som sa. Narodilo sa nám dievčatko dnes ma už skoro 4 mesiace a synček 15 mesiacov,zvladame to super ,nemenila by som. ALE problém nastáva v tom , že ja mám panický strach z toho , že znovu otehotniem😔 Hneď po pôrode som si chcela nasadiť antikoncepciu,ale bohužiaľ mala som zlé testy z pečene tak mi ju nepredpisali , musím si to dať dokopy až potom ju môžem brať. Tak som chcela aspoň teliesko,ale to mi lekárka tiež neodporúčla lebo som po tazkej sekcii a vraj by mi to moje telo nemuselo prijať. A tu nastáva môj problém, bojím sa s mužom milovat. Je to úžasný chlap veľmi chápavý a tolerantný ,ale ja viem že to patrí k životu a nechcem ho tým trápiť. Skúšali sme kondóm ,ale bohužiaľ keďže ho nikdy nepoužíval , nieje na nho zvyknutý takže nam je zbytočný. Vyskusali sme pharmatex čipky . S nimi to bolo super ,. Samozrejme k tomu sme mali aj prerusovanu suloz muž si dal pozor . Ale ja sa neviem zbaviť toho pocitu ze co ak...cez den sa ho aj trikrat opytam ci si ozaj dal pozor vidim ze mu to lezie hore krkom a ani sa mu necudujem. V noci nemôžem spať bojím sa ci pride menštruácia co budem robiť a stale dookola. Mala som ťažké pôrody pri prvom som skoro zomrela a uz to nechcem zazit prosím poraďte ako sa mám cez to preniesť
@nadal24 ak nechcete dalsie deti podla mna toto je najlepsie riesenie.mne tabletky zamietol hned teliesko od pol roka to sme uz nestihli dat a zr sterilka som sa rozhodla sama po dlhom uvazeni koli zdraviu a aj kolo tomu ze nechcem dalsie dieta a toto je dobry sposob...az na to ze rodina vo mme vyvolala ppcit strachu ze co ak aj tak sa podari ze ju nespravili spravne sak otehotneli tak uz zeny co ked aj ja...aj ten porodnik ked som sa bavila vraj zo vsetkych pripadov u 3 zien znova sa to rozviazalo a maju deti...ale tak keby aj sla by som na potrat.som na deti sama moj je prec a ani zdravie nedovoli ....ale zasa muzovy verim vie kedy vytiahnut predtym sme zili prerusovanym sexom a pohode ...treba sa s nim porozpravat ze aky druh antiky vam este ostal...alebo sterilka alebo proste ked sa stane potrat ci donosit.myslim ze toto je o vas dvoch nie len o vas samej.moj suhlasil zo sterilkou aj ze na vazektomiu ppjde aj on ale to som ja nesuhlasila ...
Nechcem tvoju situáciu zlahcovat ani nič. Povedz o tom svojmu mužovi, o tom ze ten strach je fakt veľký a ze to najmenej co môže pre teba spraviť je vydržať to chvíľu s kondómom, kým nebudeš môcť riešiť antikoncepciu. A po druhé, možno skus navštíviť psychológa. Neviem ako to ty vnímaš, či sa hanbis alebo co, ale ver ze je tam pre teba. Možno zisti ze tvoj strach nie je len o tehotenstve ale ma korene v inej traume a možno aj z predošlých pôrodov a ktorú treba riešiť,lebo môže mať na teba dosah ešte veľmi dlhú dobu. Prajem ti, nech sa ti darí, nech sa rozhodneš akokoľvek 😊
Tak to brrr...zakladatelka ma len 25r a vlastnu fobiu...a preco by mala posielat chlapa na smik smik ....ktovie kolko ma on rokov ktovie ci su vobec manzelia a kopa rokov pred nimi a prave clovek nevie co pride tak preco by mal on byt pre jej vlastne pohodlie podviazany.?...a potom ked sa nedajboze rozidu a ona si najde dajme tomu ineho tak aj toho snad posle podviazat?...kazdy by si mal konat sam za seba v takychto veciach
Mám pár dňového syna a 12 mesačnú dcéru.
Ani nevieš ako ťa chápem 😂😂😂.
Nikdy viac 😂😂😂.
A to som mala prirodzene porody, uplne bez zraneni, pohoda aj tehu obe pohoda.
Ja mam zas des ze by ru mal ziapat este niekto tretí.
Ja som tiez kukala sterilizaciu este ako tehotna, ale tak na cisarsky nebol dovod.
Syn mal 8 dni ked som predala v jeden deň Aniball aj Angelsound naraz 😂.
Neviem ti poradiť, ale aspoň ta chápem 😂
@nadal24 nech ide muz na vazektomiu a hotovo. Pre neho je to maly zakrok nez pre zenu a je vybavene🙂 moj muz to zvazuje kedze dalsie uz nechceme
@yogagirl
Super ....to poslem muzovi🙂
@nadal24 nepýtala si sa na injekciu? To sa dáva každé 3 mesiace je veľká škoda že tu nerobia podkožné teliesko. To je taká antika čo sa dáva pod kožu na ruke. Ja som to mala 3 roky a maximálne spokojná. Len smola že tu sa to nedá mne to robili ešte v UK keď som bývala.Skus sa opýtať lekára na tie injekcie to by ti mohlo pomôcť
@juliastrakovave a dávajú tu inkekciu aj na Slovensku? Nepocula som o tom este
@nadal24 môj ponúka skús sa popýtať...

Teliesko si nedavaj to nezabrani počatiu iba vypudi plod Cize idealne to tiez nie je. Ja by som poslala muža na vasektomiu. Ak by sa vykrucal ako stym kondomom dala by som mu precitat nejaky clanok ( som raz videla) ze vraj mà potom chlap dlhsiu vydrź. Cize to by bol bonus pre oboch. 😉