icon

Mám podať trestné oznámenie?

4. sep 2021

Partner má istý problém s bratom. Brat je veľmi pomstychtivý a robí nám zle. Bombarduje nás správami a telefonátmi. Už sme si ho zablokovali, ale on nám volá z iných čísel alebo zo skrytého. Stále sa nám vyhráža a ja už som psychicky z toho na dne. Stretli sme sa v meste náhodou a išiel za nami, prenoasledoval nás, aby vedel, kde bývame (sťahovali sme sa). Máme podať trestné oznámenie? Bude sa tým vôbec polícia zaoberať?

cocolino234
•
Odpoveď bola odstránená
•
pribinak
•
4. sep 2021

Je tu skupina právnikov, skús sa optat tam

autor
•
4. sep 2021

@cocolino234 Je pomstychtivý. Ja si myslím, že je psychopat, ale to je len môj názor. Nepáčilo sa mu, že partner už u neho nechce pracovať, že dal výpoveď. Skrátka magor. Teraz robí zle ako môže.

katkami123
•
4. sep 2021

Trochu nechápem. Ísť pracovať pod niekoho, kto je psychicky narušený, tak od toho sa dalo očakávať, ze to dobre nedopadne. O svojom bratovi si tu písala strašne veľa, ja by som od takého človeka bočila a neposielala ešte priateľa, aby s takým pracoval. Zober všetky sms, neznáme čísla nedvíhajte a smer polícia. Alebo naschval zodvihnite, tam ho nepriamo vyprovokuj, nech sa ti navyhraza a s nahrávkou smer polícia. Alebo druha možnosť, zmeňte si aj telefónne čísla. No a posledná rada - takým blbcom ako je tvoj brat ide hlavne o vase reakcie. Ak na neho budete stále nejak reagovať, či aj negatívne alebo hocjak, tak Vam pokoj nikdy nedá.

kikus7
•
4. sep 2021

Stalking, vyhrážanie sa. Ak máte dôkazy, mala by sa tým polícia zaoberať.

autor
•
4. sep 2021

@katkami123 To nie je môj brat, je to brat môjho partnera. A ešte som tu o ňom nepísala. Či je psychicky chorý neviem, ale jeho správanie nie je normálne. Volal dokonca na políciu, že mu jeho brat ukradol auto, auto je služobné a dal mu ho na používanie, len tak mimochodom. Toto už ďalej nejde a zdravý človek to nerobí.

katkami123
•
4. sep 2021

Jaj ja ze je autorkou cocolino.

katkami123
•
4. sep 2021

Brat si dovoľuje toľko, koľko mu dovolíte. Už dávno ste mali byt s smskami na polícii.