icon

Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca

12. feb 2025

Ahojte,idem si pre názory budem si sypať popol na hlavu za akého muža som sa vydala. Teraz to vidím. Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca. Každý máme svoj účet. On tvrdí, sem keď platí poplatky ohľadom domu ( dom je jeho), že už mne nemusí dávať nijaké peniaze. Stravu platím ja,sem tam aj on, ošatenie detí je tiež v mojej réžii.Máme tri deti. Jedno dieťa mám z predchádzajúceho vzťahu a dve máme spoločné. Muž je vedený na úrade práce lebo nemusí platiť odvody zatiaľ, ale s tým, že chodí na fušky. Ak ho z úradu vyradia, plánuje i tak živnosť. Koľko zarobí neviem, veľmi nechce povedať a že odkladá to som vôbec nevedela pretože sa nepochválil. Naposledy viem, že zarobil okolo 3000€, tiež som nedávno prišla na to, že si odkladá peniaze a bolo to cez 10tisíc euro za pol roka. Konfrontovala som ho, ale vraj to sú jeho zarobené peniaze a mňa do toho nič.
Keď si pýtam peniaze na nákup vždy povie, že nemá, že je nezamestnaný atď. Naposledy som si musela od mamky požičať 50€ než mi príde rodičovský príspevok.
Privádza ma do šialenstva,keď mi ešte drzo ide tvrdiť, že všetko i tak platí on, tak načo mi má dávať nejaké peniaze. Neviem, ale pripadám si ako pubertiak, ktorý si pýta na kofolu od otca.
Napríklad dnes ráno. Pýtal sa, či pôjdem do obchodu,že by chcel niečo kúpiť. Vravím, a peniažky mi dáš do obchodu? Samozrejme nedal. Išla som nahnevaná a zároveň on sa urazil na to, že som nahnevaná.
Podotýkam, že nechodím kaderníčke ani kozmetičke a oblečenie si nakupujem cez bazár a tiež aj deťom. Žiadne nové.

Strana
z5
lion777
16. feb 2025

@evkatk to máš nespravne informacie, alebo presnejšie, inde je to inak a najomne je lacné, žiadny neprispôsobivý občania, ani spina. Veď ju nechaj a nedemotivuj ju , hneď negativnymi rečami.

sisska96
16. feb 2025

@mentolka12 nooooo čožeeeeee.tak asi obaja sú držgrosi

mentolka12
16. feb 2025

@sisska96 navrh zeny to bol 😂

autor
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
17. feb 2025

Návrh na výživné daj ale teraz, nečakaj pol roka, ani rok. A zvlášť keď vie, že budeš mat podporu. Pekne žiadaj počas RD. A odkladať tiež môžeš u mami a nie doma s ním, lebo sa môže stať že neušetríš tak ako si plánovala.

karolinakr
17. feb 2025

čo si dala na súd? prečo si on mysli, že deťom na jedlo, oblečenie a veci nema prispievať ? ako došiel na to, že na stravu svooju a drogeriu nema prispievať? mať takeho muža, to je radosť
ako si to riešila, bola si za pravnikom? on ťa nehorazne zneuživa a využiva
tu sa na ženy nadava, že zlatokopky a tento neni schopni platit ani za minialnu režiu a asporí na deťocch..koľko rokov si toto trpela? a prečo ťa to až teraz napadlo, ked si vycucana z peňazí
radšej byť zlatokopka jak na mizine s 3 deťmi a ockom lakomcom

autor
17. feb 2025

@karolinakr pýtal sa ma, čo mi je v poslednej dobe. Vravím, trápi ma, že nič nie je moje. Čo ak nás o 5,7,10 rokov vyhodíš ?
A on že nikto ťa nedrží,veď si kúp, môžeme o tom spísať papier že je to tvoje.
Alebo napríklad minulý rok. No chcela som ísť na nechty, aspoň raz za čas. Nedal mi ani cent

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
17. feb 2025

to je taky idiot, realne plati 150eur mesačne a ma sa starat o 3 deti a ty to trpiš? preboha preco? to, že ti spravi 3x nakup za 25€ su omrvinky z omrviniek
normalne mu napiš do excelu všetky vydavky a ked ti neda nič, chod na urad prace a za pravnikom spisovat žiadosti, však už nebuď trubka
ja som to ratala, okolo 1000€ ti ma mesačne hodit na stôl
je to taky debil, že už ani minutu by som sa s ním.nebavila

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
17. feb 2025

len sa rozčúlim, len naňho myslím..a ak máš komplexy menejcennosti, tak ťa povzbudzujem, máš aj na viac a nerobiť otroka pobudovi a chorobne lakomemu na peniaze,,,on dakuje Bohu, že si mu spadla z neba, ked ho režia na 3 deti vyjde 150eur na mesiac, keby si to realne počitala len na stravu 700eur piati, dalej oblečenie, drogeria 100, škola a vreckové..okolo 1000 eur to vychadza a nie, že ti zaplati 2x nakup po 25eur. a ešte sa rehoce na tebe
aké drevo, aký nájom? jeho to jeho dom, z ktoreho ti ani tehla nepatrí..chod na urad prace hned zajtra a spiš žiadosť na zaopatrenie @cacianka by ti vedela skôr poradiť, neexist, že narobi 2 deti a jedno ma v opatere, a vyjde ho to mesačne 150eur, ktore zaplati za svoj dom

karolinakr
17. feb 2025

kde si vyhrabala tento poklad prosím ťa? si sebavedoma, schopná, šikovná žena a máš aj na viac, ako na takúto atrapu muža a kreatúru!

autor
17. feb 2025

@karolinakr aké zaopatrenie na upsvar? Som ešte nepočula o tom

karolinakr
17. feb 2025

hovoríš pravdu, všetko čo tu hovoríš, či si si trochu prikrášlila? koľko reálne ti prispieva? lebo ked ta stale vycicia na nulu, nikde sa nepohneš, nikdy sa nepresťahuješ, a nikdy nebudeš mať za čo, a on bude mať doma upratovačku zdarma plus tri deti, na ktore neprispieva a to je jeho povinnosť, a nie pýtať polku na drevo...a to by si mala na tom urade prace žiadať peniaze na tie deti..ja neviem, ako sa to robí, preto som písala @cacianka, ona sa do toho viac vyzná...len čo je s tebou, ked si nevieš poriadky narobiť s takym človekom? neveríš si, bojíš sa ho, nemáš na viac, chceš byť na ňom závislá až do smrti, alebo ako to je? či sa len na svoju výplatu spoliehaš?

karolinakr
17. feb 2025

§ 71 :
(1) Manželia majú vzájomnú vyživovaciu povinnosť. Ak jeden z manželov túto povinnosť neplní, súd na návrh niektorého z nich určí jej rozsah tak, aby životná úroveň oboch manželov bola v zásade rovnaká. Pri rozhodovaní o určení rozsahu vyživovacej povinnosti súd prihliadne na starostlivosť o domácnosť.
(2) Vyživovacia povinnosť medzi manželmi predchádza vyživovaciu povinnosť detí voči rodičom."

Tým, že fakticky hradíte všetky náklady na domácnosť, nemôžete si v celom rozsahu potrieb zabezpečiť Vaše osobné potreby, ktoré je potrebné zaradiť pod pojem vyživovacia povinnosť medzi manželmi podľa ust. zákona o rodine.

Výživné na manželku sa týka osobných potrieb : stravy, ošatenia, bývania, kultúrneho vyžitia atď. Východiskom je v zásade rovnaká životná úroveň manželov.

Bude teda potrebné, aby ste podali návrh na určenie výživného od manžela a nie návrh titulom úhrady na domácnosť.
V otázke nepíšete, či máte deti a či manžel si plní svoju vyživovaciu povinnosť voči ním. Rovnako aj v tomto prípade je potrebné podať návrh na súd na určenie vyživ. povinnosti.

Pokiaľ sa jedná o dobu, žiadať výživné spätne môžete najviac 3 roky.

cacianka
17. feb 2025

@lusyc keď predloží dobré dôkazy a sú dôvody, tak súd schváli príspevok na matku detí, je jedno či žijú spolu alebo osve, či sú manželia alebo partneri. je to na zvážení súdu, podať navrh môže, a má vysokú pravdepodobnosť že dostane

cacianka
17. feb 2025

@karolinakr myslím že som už napísala postup, neviem či v tejto diskusii alebo niekde vedľa. áno, máš pravdu, aj počas manželstva má právo žiadať si výživné na spoločné deti aj príspevok na seba, by som mu zotrela ten úškrn zo ksichtu , najlepšie drôtenkou.
to "zaopatrenie" asi si myslela neodkladné opatrenie, áno je možné ho podať , ak sú silné dôvody, a tu sú, lebo si matka detí musí požičiavať od svojej matky. tu by som odporučila poprosiť mamu o napísanie čestného vyhlásenia, že sa tak deje. NO prejednáva súd v zrýchlenom konaní, do pár dní, nečaká sa tak dlho ako na bežné podanie návrhu.
naozaj treba podať návrh čím skôr, kým sú deti malé a autorka ešte na RD, doma a v manželstve. neodkladať to podanie, každý deň utekajú peniaze na deti do mužovej pančuchy.
@autorka - prosím ťa, čo si napísala a aj si už podala ?

karolinakr
17. feb 2025

@cacianka jaj ty si to tu dávala a celkom podrobne a presne opísala
autorka, rád si tu dostala viac než dosť a vidím, že sa k činu nemáš, len si pýtala polku baráku 🙂 na čo on nebol ochotný
všetko teraz už záleží len na tebe - alebo sa rozhýbeš, alebo nie
to už za teba nikto nespraví a ešte raz ti posielam, čo písala cacianka a týmto sa všetky naše rady vyčerpali
pripadne nas priebežne informuj, čo a jak

karolinakr
17. feb 2025
karolinakr
17. feb 2025

@cacianka pýtala polku baráku od neho - tak spravne! 🙂 načo žiadat omrvinky, ked môže mať dom !! 🙂

cacianka
17. feb 2025

@karolinakr tak vidíš, už som napísala. a trvám na tom znova, že sú možnosti. len ich treba využiť a tvrdo trvať. ja píšem tak laicky, ako žena z praktického života, nepoužívam učesané právnické formulky, lebo veľmi chápem aj právnikov, oni z toho žijú.

karolinakr
17. feb 2025

autorka poradim ti, na lakomca treba ist postupne, on ti nikdy neda všetko naraz, musiš krok za krokom pytať, tak aby aj jemu to vyhovovalo a po rokoch ho možno zlomíš, len ked teraz je lakomy a pyta na drevo, pochybujem, že ťa tak ĺúbi, že v buducnosti bude ústupky robit nejake zavratné..ani ty nemoʻžeš byt hlúpa a vo všetkom mu ustupovať..takychto ĺudi bude vždy každy využivať - realita zo života

sova7
17. feb 2025

@karolinakr tento vzťah nema budúcnosť. Dúfajme . Lebo toto si chlap len našiel otroka a urobil mu dvoch rukojemníkov

karolinakr
17. feb 2025

@sova7 budeš sa čudovat, každy chorobny lakomec ma vzťah, neostane na ocot ..poznam viac takych pripadov, ženy su sice na nervy, hadky kvôli deťom, že neprispieval - každy chlap ma byt al.dom prepísaný len na seba, ten scenar sa viac menej opakuje rovnako, žena stráda s dvoma, troma deťmi - ale neodsťahuje sa, nepodá o rozvod, trpí, háda sa celý život a funguje. a muži mali 3x vyšší zárobok ako tá žena..keby sa tento rozviedol, za mesiac ma novú známosť....
no na mňa keby sa nalepil chorobne lakomý, tak tyždenna znamosť by z toho bola, nevidím v tom budúcnosť..ine ženy maju ine priority a aj za cenu šedivych vlasov dokažu s lakomcom fungovat 35 - 40 rokov...ako a prečo? to je jedna z tych nevysvetlitelných záhad bermudského trojuholníka

sova7
17. feb 2025

@karolinakr nečudujem sa. Každý takyto psychopat je skvelý herec a manipulátor vzťah potrebuje teda skôr niekoho kto mu robí otroka. Slúžku by musel platiť a ešte ten pocit že niekoho si vycviči mu úžasne dvíha sebavedomie

lilinka76
17. feb 2025

@karolinakr
@cacianka Aj tak by autorka diskusie urobila najlepšie, keby spísanie žiadosti nechala na niekoho fundovaného, so skúsenosťami v tejto problematike, ak sama nemá povedomie o tom, čo je neodkladné opatrenie, mala by sa radiť s odborníkmi.
Smutné, celý tento príbeh 😩.

cacianka
17. feb 2025

@lilinka76 máš pravdu, ale ja som písala sama vyjadrenie, pozrela som si vzory, zapojila rozum a ušetrili sme pekné €.
ludia s nízkym príjmom, napr. žena na RD má možnosť - pozrieť si webstránku CPP (centrum právnej pomoci), aké sú pravidlá na poskytnutie právnej pomoci zadarmo, teda nejaký mizivý poplatok, a môžu ju aj zastupovať na súde

lacibo
17. feb 2025

Presne ..mas pravdu..rozvediete sa a on lahky ako vtacik..ani poriadne vyzivne necakaj ked nema oficialne prijmy..radsej by som ti radila prisposobit zivot najma sebe...aby to.pre teba bolo.vyhodne..cize byvaj zadarmo u neho..do domu nedavaj ani euro..kup sebe a detom stravu a osatenie..a ty ak zacnes robit..si setri a setri ( dufam ze mas svoj ucet)neviem co viac od neho mozes cakat..nepoznam ho..ale mysli iba na seba deti..on si nezasluzi aby si ho lutovala alebo bola zodpovedna za vas oboch

ahhola
18. feb 2025

S tym hoviadkom aj spis? Neviem si take predstavit.
Nizsie som si spomenula na ten filmik, zena chcela dopriat dcere lyziarsky a nemala looove. Chodil k nej milenec, zasulozil, vypil, zozral, odisiel. A vtedy sa zasekla, ze sex za 2000kc.🤔Dal. Prisla dcera, jeee, mami, jak si je vydelala? Ani se neptej.

Nie je na to tvoje teleso nejaka finta, (aj flinta) ked zacnes zo sudmi, len sa ti bude smiat, ako mengele. Ako stare su jeho deti? Im by nedal?

Hlavní hrdinkou je paní Lucie Veselá, učitelka mateřské školky. Její zaměstnání je značně nejisté, ve školce je jen na záskok za mateřskou dovolenou a kromě toho nemá vždycky nervy na rozmazlené dětičky zdejší honorace. Ani v osobním životě nemá zrovna ideální období, i když dorůstající dcera Zuzana je jí oporou. Na letošní velikonoce za ní přijede její dlouholetý „občasný" přítel Jetel, bankovní úředník. Lucie má ale o jejich vztahu jiné představy... Rozhodne se k ráznému řešení. (Česká televize)

První díl chválím pro ten edukativní přesah. Ženy se syndromem obětování se pro vztah bez potenciálu by si měly díl povinně pouštět.(21.01.2024)

Šimpy
"Škoda, že už odjíždíš." "Vzal jsem si s sebou jen dva tisíce."(

Strana
z5