icon

Mám pomôcť bratrancovi s peniazmi?

12. apr 2021

Ahojte, mam obrovsku dilemu. Mam bratranca,ktory so mnou nie je v kontakte, vidime sa asi raz za rok,aj to vacsinou na niekoho pohrebe.Nikdy sa nezaujimal o mna,ani moju rodinu,je dlhodobo nezamestnany, vieme o sebe,ze zijeme.
Nie je ale zly,len je taky odveci,nema o nikoho z rodiny zaujem,na rodinne akcie nechodi.Moja mama a jeho mama su sestry,su si velmi blizke. Bratranec teraz nestastnou nahodou (pevne verim) prisiel o jediny zdroj svojho )nacierno prijmu. A mna prosi moja mama,ci by sme sa mu v tejto jeho zivotnej smole,neposkladali ako rodina na nejaku financny dar, aby mohol zacat odznova. Apeluje sa na mna,ze sme rodina, a pomahame si.
Ja som bez prijmu,zijeme len z manzelovho prijmu, sice netrieme biedu,ale nemam peniaze na nic navyse.A nejak sa neviem vyznat vo svojich pocitoch. Pretoze, ked som ja mala autonehodu,ani mi nezavolal a uz vobec sa mi tato rodina nezbierala na druhe auto, Zaroven,nechcem byt taka,ze ako ty ku mne,tak ja k tebe, ale zas,rozmyslam aj nad tym,ze len preto ,ze sme akoze rodina, tak mam nieco robit pre neho,ked nie som o tom presvedcena? moja mama nevie moj nazor,bolo by peklo, ze aka zase som....lebo ona si na svoju sestru velmi potrpi....ale mam pocit,ze povysila svoj vztah so sestrou nad to,ze moj bratranec ani nevie,ze zijem.Akoby to robila viac z ucty k sestre. Podotykam, ze bratranec ma cez 40 a zivot si teda nepoistil nejak tym, ze by nieco budoval...
Co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z3
number19
13. apr 2021

@nika82 Ano aj to hra urcitu rolu. Samozrejme. Len pred mamou by som to nejak zaobalila...aby sa zase mama nesfucala...lebo tetusky...ved vieme. 🙄

Autorka: A este jedna vec, ak by si pozicala muz ti to moze v buducnosti vycitat, zvlast ak s tym sam moentalne nesuhlasi. Toto tiez matke zdorazni, ze nechces mat kvoli tomu problemy s muzom...

simca06022011
13. apr 2021

Ja by som sa neskladala, ved ked je mama zatazena na svoju rodinu, ona nech sa sklada... so sestrou a co ja viem kym. A tvoj nazor nie si povinna nikomu vysvetlovat, mame povies nie a vybavena vec, dalej nech si to riesi ona. Ved s nim v kontakte ani nie si.

veronka523
13. apr 2021

Určite stoj za manželom a nechoď proti nemu v tomto, veľmi sa ti to môže v budúcnosti vypomstiť, ktovie ako to dopadne a potom budete s manželom mať len hádky kvôli tomu... Poznám to, dlho som aj v manželstve stala na strane mojej rodiny a manžela som dávala na druhú koľaj, no odkedy sa to zmenilo je to aj medzi nami super ;)

autor
13. apr 2021

@veronka523 moja mama tiez cely zivot mala mojho otca ,teda jej muza na druhej kolaji,rozviedli sa, otec zle znasal,ze hlavne slovo mali mamine sestry a rodina.... takze viem,co myslis.
my s muzom sa vzdy dohodneme, nejdem proti nemu,nastastie mame nazor rovnaky.

tak,aby som to zhrnula,neprispejem , zatial si moj nazor a argumenty necham pre seba ...lebo, no naco sa vyjadrovat,ked pochopenie to mat nebude....Keby mna niekto riesil,potom im poviem.

gabika0825
13. apr 2021

Nech mu dá tvoja mama peniaze keď chce pomôcť naco s tým zaťažuje aj druhých členov rodiny? No ja by som mame povedala že ty neprispeješ a už len pre jeden dôvod, aké peniaze by si mu poslala? Peniaze tvojho manžela, keďže tá pravdepodobne živí, pises že si bez prace. Tvoj manžel nie je jeho rodina a obzvlášť keď oni dvaja nemajú žiadny vzťah tak určite nebude dávať peniaze preňho cudziemu človeku. A bolo by totálne drzé poslať za seba manželove peniaze. Pochybujem že by s tým on súhlasil. Preto to mame vysvetli že nech mu prispeje sama, alebo nech sa dohodne s niekym iným z rodiny kto prispeje s ňou. Ja osobne by som mu peniaze nedávala. Ja som takisto svojim sesterniciam kupovala aj s mojou maminou ešte keď som bola mladšia všelijaké darčeky aj na narodeniny aj len tak keď sme prišli k ním na návštevu a oni mi nikdy nič neposlali. Ani nedali. Dokonca ani na Vianoce. Raz si pamätám keď sme oslavovali spoločne Vianoce aj s mamininou sestrou a mojimi sesterniciami boli sme u babky a bola tam cela rodina. My sme im kúpili jednej strieborný náramok s nausnicami, druhej hodinky, no nestalo to málo. A ja som od nich dostala sprchovy gél z Kauflandu, ešte k tomu sa mi zdal že už ho aj použili. To bolo jediný krát čo som od nich niečo dostala za cely čas. Potom sa to znova opakovalo. Tak sme si povedali že naco im kupovať keď oni si nevedia spomenúť ani kedy mame narodeniny. A pritom keby nemali peniaze tak chápem, poteším sa aj takému darčeku, ale zarábajú celkom slušne, moja teta podniká aj strýko a sesternice si tiež vedia dobre zarobiť. Čiže to nebolo v tom.

zlatkapaps
13. apr 2021

Ak sa nevies rozhodnut, tak by som si pockala na to, ci sa bude nejak snazit alebo nie, no nie si povinna mu pomahat a ak nemate nejake tie dobre vztahy, tak neviem, asi by som ho nechala, nech si proste poradi sam

janage
13. apr 2021

Peniaze nie, keď už skúsila by som mu nejakú robotu dohodiť. A je dosť možné, že keď on o finančnú pomoc nežiadal a robia to z vlastnej iniciatívy tvoja mama so sestrou, že aj blbé mu to bude. Z toho čo píšeš nevie hospodáriť, mama ho zrejme servisuje a vôbec si neuvedomuje akú medvediu službu mu robí.

malva123
13. apr 2021

Ked ma jediny zdroj cierneho primu...s ty mu chces pomahat...tsk sa priprav na pkmahanie do smrti...lebo z cierneho prijmu mat dochodok nebude....to je ta opicia laska...nepomahala by som.Mama nech robi co chce.

hope87
13. apr 2021

A pytala od teba nejaku konkretnu ciastku? Ze po kolko sa akoze chce "zlozit"? Toto mi pride naozaj mimo. Niekto sa pre nieco rozhodne a vsetci poctivo dajte peniaze, lebo vsak "rodina". Ono je to pekne, pomahat si ale nie za kazdu cenu a nasilu. Pomoc ma byt uprimna a s radostou a nie z donutenia a s nechutou. Taka pomoc sa nikdy nevyplati...

juliet86
13. apr 2021

Proste, asi ma trapi viac, ze nemozem ani narovinu povedat,co si myslim,lebo by som sa odpisala v rodine.A vidite,on sa neodpisal,svojim sposobom zivota

toto si trafila a popisala city. troch lepsie sa v nich teraz vyznas co to je za rodinu mamu tetu kde sa nalepkuje? kde k sebe nemozete byt uprimni,? kde sa ohovara tlaci vydiera a ocakava? ok oni to nemaju nastavene spravne. ty to maj nastavene spravne. zdravo a kongruentne. postav sa za seba a stoj si za tvojou rodinou a potrebmi

alexk12
13. apr 2021

Takých je tu ako šafranu v 40 tke v mama hoteloch nedala bych nič ved ani tebe sa nesklamali na auto ci mama keď chce nech dá aj za teba ale nech potom ti nepýta od teba spet ved ty nemáš príjem iné by bolo keby žiješ nad pomery no ale i tak bych zvážil takto pomoc ani nevieš načo ti peniaze pôjdu...

acrobaleno
13. apr 2021

Som zvedavá ako to dopadne.

autor
13. apr 2021

@acrobaleno
@juliet86 moja mama to nadhodila navonok nevinne: ...vies, je nam luto, co sa mu stali, chceli by sme mu pomoct, tak sa chcem spytat, ci by ste mu neprispeli aj vy aki rodina...

tak milo, nenasilne to znie ..ale tie okolnosti okolo som uz popisala

no,zatial to dopadlo tak, ze nikto mi nic nehovori a neriesim, nedavam nic

teleskop
13. apr 2021

je mi luto ze tvoja matka je takato....nedala by som ani cent

Strana
z3