Mám pomôcť osobe ktorá, si pomoc nezaslúži?
Moja krstna je bohužiaľ veľmi primitívna osoba. 3 týždne sa u nás zohrieva vždy pre niečo pride 11:45. Minujle jej skoro prepadlo 400e kreditu keby som jej to nevybavila. Nevie variť a keď jej pride dôchodok do týždňa nič nemá. Kuri drevom a chcela požičať na drevo 120e a keď mi mala vrátiť z dochodku 60e neskutocne ma poohovarala. Zrovna prišla na obed keď dostala dôchodok a môj 2 ročný syn sa hrkal so šporkasou a ignoroval ju a ona aj na neho povedala že aký je vychcany špekulat že vedel že ma dochodok a už ju čakal. Vždy príde že niečo chce presťahovať a otravuje môjho muža a pritom má syna. Na všetkých ľudí neskutočne nadava je strašne nepríčetna podla mna by mala ísť minimalne do domova dochodcov. Na psychiatriu ísť nejde lebo je ,,normálna ,,. Na syna a dcéru nedkutocne nadava s ničím nie je spokojna aj ked jej pomôžu , dom jej pada na hlavu nič neopravy ma doma myši a zo 450e dochodku nema ani na pasce...plati len, plyn, vodu a elektrinu. Ma stary plesnivy 6 zbovy dom a byva v nom sama. Ale nedokáže sa o seba postarať
A prečo ju pustas dnu? Tam začni a tam to aj skončí. Dovi.
Nie ste jediná, ktorá sa s takýmto prípadom stretáva. Je to na vás, či ako člen rodiny sa na ňu vykašlete, alebo pomôžete. Ja som povedala len svoj názor. Tiež by som sa hrýzla do pusy, poprípade by som jej niečo po čase povedala, že toto už prekračuje hranice. Nenechala by som si skákať po hlave, ale keď môžem pomôcť, a mám na to, pomôžem. Ale to som ja
Čo by sa dialo keby ste jej prestali pomáhať? Zrejme potom by sa situácia zmenila a je možné že by v nejakom zariadení skončila a možno by si to aj sama uvedomila.
@1andrea111 Asi to tak urobime.
Baby je to krásne , že radíte domov alebo že sa má starať dcéra a syn.
Ale pri takýchto osobách sa nepohnete.
Zatiaľ nie je zbavená svojprávnosti a kým nepôjde k lekárovi ani nebude. Tým pádom ju nikto nedonúti predať dom, alebo ísť do domova.
A k deťom. Aj oni sú len ľudia a nemusia zvládať jej nálady a vykrikovanie. Polovica z vás by ste to doma s takou osobou nezvládli aj keď je to rodič.
Ku autorke, pomáhaj ale len do takej miery, kým to neohrozuje teba, tvoju rodinu a tvoju domácnosť.
Ak je možnosť spojte sa viacerí na pomoc, prípadne osloviť tie deti, aby aspoň finančné niečo prispeli. Myslím si ale, že aj keď vybavíte stravu, ona tam pre ňu nebude chodiť prípadne ju nezje. Je už v takom veku, keď je horšia ako malé dieťa. 🤷♀️
Veľmi ťažká situácia.

Chcela som jej vybaviť domov dochodcov ale nechcela a poohovarala ma ako ju chcem obrať o dom...syn povedal že chce peniaze za dom aj ten na mna nadava že čo vymýšľam...asi kašlem na nich. Len som z toho smutna a znechutena... že vsetko sa obrati proti mne.