Mám právo chcieť od partnera, aby sa ostrihal?
Ahojte,
Možno znie táto téma až smiešne, no niečo ma dosť trápi, a neviem ako na tvrdohlavého chlapa 😎 ...
Okrem iného, riešim jeho vlasy, aj keď by to už mal mať dávno vyriešené... Má na hlave také hnusné dredy a nechce sa ich vzdať... Mne sa hnusia,lebo sa to poriadne nedã ani umyt a keď sa spotí, stojí to za to😷 Ide o to, že už som ho aj prosila,argumentovala, že sa mi viac páči, keď je ostrihaný a upravený,ale on ani poriadne nereaguje, ignoruje ma viac_menej. Jeho mama to samozrejme strašne rieši, že to je len jeho vec a hotovo... Hej,ale keby žil na pustom ostrove,taj hej...ale ani na moje ženské sebavedomie to nie je bohviečo, trochu sa hanbím😧...sme spolu 10 rokov, raz sa dal ostrihať, tak som ho fakt pochvaálila, že sa mi páči, ale po čase si to nechal narásť zase.Nemá to upravené, keby mal tie dredy naozaj pekné, tak nepoviem ani ň....ide o to, či robím chybu, ak mu to občas pripomeniem, (fakt do neho nehučím ani raz do týždňa, nieto každý deň)... či mám právo žiadať niečo také _nič iné nechcem, len aby bol trošku "k svetu"... On bol totiž vychovávaný tak, že niečo ako konštruktívna kritika tam nebolo a teraz, keď mu poviem niečo, čo sa ho dotýka,tak je zle, lebo ja niesom zástancom opičej lásky. Ak ma niečo trápi, tak sa to snažím dať najavo. Len pri ňom dosť opatrne, lebo je dosť urážlivý😱...
Poraďte,ako na neho, čo robím zle...
isteze mas pravo chciet :D tam to konci.
a ak som spravne pochopila, dredy mal cely 'zivot' okrem jedenho ostrihania takze...
Myslim si,ze ked si ho takeho spoznala,mas ho respektovat takeho aky je. To ako keby muz stretol ciernovlasu 65kg a chcel by od nej,aby bola blond a mala 45kg a nosila stekle,ked je napr,sportovy typ a necitila by sa tak dobre. Je to bohuzial jeho styl,mozno by som ak tak pozadovala,ak uz nosi taky uces,nech sa o tie dredy viac stara,nech dobre vyzeraju,ale urcite nie ho nutit do zmeny...
Ja by som môjho donútila aj násilím 😀 keby bolo velmi zle tak by som mu ich v noci ostrihala, našťastie sa môj strihá každý mesiac ako modelka ale s bratom takto bojujem už par rokov, má vlasy v cope ale má manželku ktorej sa to páči tak ho len občas podpichnem ale nechávam na nich 🙂
vela zien kritikujeme muzov ked ziadaju zenu o nejaku zmenu...Ale pravdou je ze my zeny velakrat nenechame muzov vybrat si ani len oblecenie ,stale chceme rozhodovat za nich,ze to nie,to neprakticke,to ti nepristane,....
Myslim ze mali by sme akceptovat partnera takeho alebo chce byt po vonkajsej stranky,kym sa ten vnutrajsok nemeni...
Mas pravo dat tvoj nazor ,ale chciet aby sa ostrihal asi nie.Mas pravo vysvelit mu ze je to antihigienicke,ze aky by bol sexy s kratsimi vlasmi,ako by si sa doñho znova "zalubila*po sexualnej stranke bez tych antisexy dredov...daj mu trochu viac pocitit milymi slovami ze pre teba by bol najmuz keby sa ostrihal,po pripade spytaj sa ci by chcel nieco na vymenu 😉 😀
@kobrtko urcite by som to respektovala, kedze zrejme ich mal ked ste sa spoznali. Je to zrejme jeho zivotny styl, a mala by si to respektovat, mozno ho to casom prejde....neviem si predstavit 40t nika s dredami 😀
@eni01 to si myslela zo žartu, že? Lebo keby som bola tvojím partnerom a ty by si mi v spánku ostrihala dredy, tak by si tiež v spánku prišla o vlasy. Predpokladám, že keď autorka témy partnera spoznala, nebol to ulízaný elegán v obleku s kufríkom v ruke, ale dredy mal už vtedy. Prečo ho chce teraz pretvárať? bez ohľadu na to, že mne sa tiež nepáčia, beriem človeka ako celok, tie dredy k nemu patria. Že nevyhovujú jeho partnerke, to je jej problém. O dodržiavaní hygieny by som s ním hodila reč, ale tiež zrejme u neho nie je novinka....inak by som rešpektovala jeho voľbu, čo sa týka výzoru.
Kolko ma partner rokov? A toleruju mu to v zamestnani? Ostatnym nevadi, ze smrdi?
dievcence, nieco ine je, ked ma muz dlhe vlasy, alebo fobiu z kadernicky, ale mat na hlave smradlave dredy, bars je to clovek, co s nim som neviem kolko rokov, tak to si neprosim, dakujem. a viem o com pisem. kamaratka si dala urobit dredy a po mesiaci to davala okamzite dole, lebo to si proste nevies poriadne umyt vlasy, hlava svrbi, fuj.
a hlavne, teraz v lete v tom teple, clovek by sa najradsej nastahoval priamo do sprchy 🙂 a nie nosil na hlave humus a smrad.
otazku si skus polozit naopak - pacilo by sa ti, keby si mala napr. cely zivot dlhe hnede vlasy s ktorymi ste si spolu aj zacali a muz by ta prehovaral na kratke blond? mal by na to pravo?
ak sa ti jeho dredy tak strasne nepacia, tak skuste najst odbornika, ktory ich dokaze upravit pekne - su aj pekne spravene dredy.. jednoducho ma ich odjakziva co je s tebou /aspon tak som to pochopila z pisaneho/ a ked ich ma rad on, mozes mu akurat tak navrhnut zmenu a on sa moze rozhodnut, ci to skusit chce, alebo nie.. to je vsetko..
moj muz tiez nosil dlhsie vlasy ked sme spolu zacali chodit - totiz jemu strasne odstavaju usi a jeho mama z toho mala vzdy komplexy tak ho naucila na dlhe vlasy, aby to tak nebolo vidno... mne sa dlhovlasi muzi nikdy moc nepacili, ale bol proste taky, tak co.. on na mne zas vzdy obdivoval, ze som si ucesy vzdy menila /mne vlasy rychlo rastu a striham sa sama/ a tak som mu raz navrhla, ze ho ostriham, tak ze to skusi.. po ostrihani sa mu to velmi pacilo a uz vlasy inak 11rokov nenosi.. ak by sa mu to nepacilo, tak by som sa proste musela zmierit s tym, ze ten moj pravy ma trocha iny uces ako sa mne paci..
Ahoj, ja ta viem uplne pochopit.presne viem, ako to myslis, pretoze ja s manzelom uz tiez niekolko bojujem s bradou.ma ju dost dlhu, hustu, rozstrapatenu a najnovsie si ju chce zafarbit na cierno!!!tirz ma ide z toho porazit.ja mam obcas pocit, ze muzi fakt nevedia, co je este v norme a co je uz moc.urcite to pre teba nie je nic prijemne, kedze je tam ta hygiena obmedzena😕neviem, co by som ti poradila, lebo ani ja si s tym mojim neviem poradit.niektore baby tu pisali, ze nemas pravo chciet od neho zmenu atd., ALE je rozdiel, ak ma zena napr.cely zivot vlasy po pas a nechce sa ich vzdat(vyzera to pekne),lenze, ak ma muz neupravene spinave dredy(pre manzelku odpudive)??alebo ako ten moj si chce svoju dlhu bradu nafarbit na cierno(tym padom to beriem tak, ze ma dost ponizi, bude za pajaca)???zeny trosku sa tiez zamyslite, co je akceptovatelne a co nie...ja ti drzim palce, nech sa spamata
môj názor je, že ju treba trochu aj chápať. Pred 10 rokmi bol o 10 rokov mladší a asi viac dbal na hygienu, ak sa teraz opúšťa, že až smrdí, tak to by mi vadilo. Jej asi viac vadí ten smrad ako samotný účes. Môj manžel má pekné jemné vlasy, mal výborného holíča, ktorý ho vedel perfektne ostrihať, žiaľ pred pár rokmi zomrel. V meste holiča nenájdeme, iba samé ženy a to je katastrofa . Už s ním ja chodím, vysvetľujeme tým ženám ako majú ostrihať, no nie je to ono, ostrihajú občas akoby z koncentráku prišiel, musí prejsť aspoň týždeň, aby tie vlasy vyzerali tak, aby sa páčili ako tak mne, a to je dôležité, aby sa aj partnerovi páčila vonkajšia úprava. Ja napríklad nemám rada u mužov dlhé vlasy, holú hlavu, pokiaľ nie je chlap plešatý alebo chorý, náušnicu, tetovanie , gorálky, ale na to som si dávala pozor už pri výbere . Mám rada športovo - elegantný vkus a to musí chlap vedieť, kedy a kde sa ako obliecť.
@kobrtko Podla mna na tom nie je nic zle, ak chces, aby s tymi smradlavymi dredami nieco urobil. A prirovnavat to, ze chces, aby mal ciste a nesmradlave vlasy k tomu, ze co keby on od Teba chcel, aby si sa ostrihala a odfarbila ci zafarbila, je odveci. Fuj, neviem si predstavit, ze by mojmu hnusne smrdela hlava. Ja skor nechapem, ze chodis okolo neho tak po spičkach...ze je hrozne urazlivy? a to ako fungujete v ostatnych veciach - tiez tak, ze okolo neho chodis ako by bol z cukrovej vaty, len aby sa ho nahodou nieco nedotklo? Normalne mu narovinu povedz, ze nech s tym nieco spravi, lebo sa Ti to protivi. Spytaj sa ho, ze keby Tebe smrdela hlava, pazuchy, nohy alebo co ja viem co a jemu by to vadilo, ci by Ti to toleroval?! A jeho mamicka zjavne nepochopila, ze uz nie je single...tu neries.
podat kritiku na vlasy a ich hygienu ano, ale vyzadovat od neho, aby sa ostrihal nie..hlavne, ak chodi s dredami cely cas, odkedy sa poznate. Kaslat na vlasy, ale co s takym chlapom, ktory si nevie vypocut kritiku a bol uplne vychovavany a sprava sa inak ako ty? Tam je problem.
trosku som citala ohladne dredov a vraj umyvat si ich treba specialnou penou potom vraj nesmrdia 😒
Podla mna ked clovek miluje cloveka nemalo by mu vadit aj keby mal hovinko na hlave.aj keby chodil len vo vytahanych ceplakoch.o tom je laska.nie kopu mejkapu vonaviek silikony dobre ze chlapovi oci nevypychne.proste aj prorodzena vona cloveka ma druhemu vonat nie smrdiet.
Jedna vec je zmena štýlu a druhá vec je základná hygiena. Nie, nemáš právo vymáhať si nejakú zmenu štýlu, obzvlášť ak je to štýl s ktorým si ho spoznala. A áno máš právo požadovať základnú hygienu, je základom slušnosti neobťažovať ľudí okolo seba smradom. Prečo chce nosiť dredy? Je to jeho posledný vzdor "starobe"? Bojí sa, že bez nich ho nikto nespozná? Ja by som skúsila kompromis. Dredy, ktoré sa ľahko udržiavajú - kratšie, tenšie, robené profíkom. Mala som spolužiačky s dlhými dredmi a teda ani jedna z nich nesmrdela, takže evidentne existuje spôsob ako mať dredy čisté a nesmradľavé.
Na margo zmeny štýlu, môj muž má vlasy dlhé, má obyčajnú bradu, žiadnu hipsterskú upravenú briadku. V živote by ma nenapadlo žiadať ho o zmenu. Tak som ho spoznala, ak bude mať pocit, že sa portrebuje ostrihať, tak sa ostrihá. Nesmrdí. On zase počas nášho spoločného života zažil moje vlasy vo všetkých odtieňoch dúhy. Od úplnej blond, cez červenú až po čiernu. Jedinú poznámku, ktorú kedy mal, bola, že by nerád keby som mala úplne krátke vlasy. Tiež sa snažím nesmrdieť 😉
Tak naco si si nasla taketo hipisaka? 😀 Ja by som si tiez nehladal holohlavu (dobrovolne) alebo kratkovlasu (tiez dobrovolne) priatelku a potom chodil vyplakat, ze si nechce nechat narast dlhe vlasy ako ine baby...
tak kompromis.. povedz ze ty sa das prefarbit ostrihat schudnes das si spravit kozy etc- co len chce a nepaci sa mu na tebe a on sa da ostrihat.. ci mas pravo ziadat - nie nemas... mas moznost len bud ho respektovat a ostat s nim alebo od neho odist a najst si takeho aky sa ti paci.... este je tu moznost ho v spanku ostrihat- ale potom rano natoc jeho reakciu 😀
Nie kazdemu pasuju dredy..o to sa treba starat tak ako aj zeny co chcu byt blondynky tak potom samozrejme nenchaju si odrastenu hlavu, ale pekne sa staraju o vlasky...nie nadarmo sa vravi, ze vlasy su korunou cloveka....pokial to je nejaky vykrik a truc voci spolocnosti, no bohuzial..naj trucuje posamo...u nas na skole kvoly dredom nepustili dievca maturovat a dostala ultimatum od riaditela: bud sa odstriha a znormalizuje, alebo nebude pripustena k maturam. No dievca sa ostrihalo...
Su urcite spolocenske akcie, kde dredy by vyzerali dost divne. A aj ked sa clovek rozkraja na takej akcie ako je ples v opere, si to tiez neviem predstavit...a pokial to tebe osobne vadi, ze sa hanbis za partnera, tak mu to povedz. Surovo narovinu a naj sa oduje kolko chce...mne sa napriklad nepacia tie zarastene brady a plus k tomu vyholena hlava ala Kim-com...dakujem, to nie.
A co sa mu natom tak paci na tych dredoch?? Co sa boji ze ked sa ostriha strati vsetku svoju silu ako samson?? 😊
Ked ma dredy naozaj, je to styl . takze by si ho mala akceptovat. On ta tiez nenuti byt ciernovlaska alebo rysava..
@kobrtko a aj by som si snim ani nezacala , kebyze sa mi dredy na nom na zaciatku nepozdavali....ale ano 10 rokov je dlha doba a to uz ano mozes ho urcite nasmerovat ci rovno poslat ku kadernikovi, predca uz asi nema 20 rokov a dredy patria k mladosti, v dospelosti to vizera hrozne az smiesne ci neprofesionalne a muz z dredami na mna posobi smradlavo a tak , ze toho vela nedosiahol v zivote..samozrejmne nemusi to tak byt, ale posobi to na prvy dojem tym sposobom...neuspesne povedz mu to na rovinu 😝..ved 10 rokov, to by uz mohol dospiet :D
@lubkavargova1 to ultimatum tykajuce sa dredov a maturity bolo v ktorom roku pana?
@marcelatje bolo to v roku 1999 a div sa svetu nikto sa nepohorsoval nad rozhodnutim riaditela. Naopak, akceptovali to aj rodicia aj studenti aj profaci. Bohuzial, ci sa nam to paci alebo nie, su situacie, ktore si veru vyzaduju urcitu dostojnost a uctu...ci uz v obliekani alebo styl...dobre, kto chce nech to ma. kazdemu sa paci nieco ine...ale tu sa asi ten "burlivacky" styl uz prejedol 😀
@lubkavargova1 ano kto chce nech to ma ale v tebou opisanom pripade islo doslova o vydieranie. Ako student by som pravdepodobne posluchla lebo by som chcela zmaturovat ale vnimala by som to ako velku nespravodlivost mozno aj zneuzitie moci.
@marcelatje Aká nespravodlivosť? Nechať si spáliť vlasy na hlave a tvrdiť, že je to môj štýl je veľmi hlúpe. Ja som žiadneho dedka ani babku s dredmi ešte nestretla. Ale za to násťročných a ľudí do 30 rokov je požehnane. Potom aj tým najhlúpejším jedincom dôjde, že vyzerajú hlúpo a dajú to dolu. Riaditeľ to len urýchlil.
@chanaaa na nasom konzervatívnom slovensku ani nestretes, práve preto lebo keď sa u nas trocha vybocuje z väčšiny, už to ľudia považujú za hlúposť ako si to nazvala..
Každý ma právo vyzerat ako chce, pokiaľ tým neobtazuje okolie.. A nech mi nikto netvrdí, že okolie sa obtazuje vzhľadom, oči každý môže nasmerovat inam..

@kobrtko Podla mna co sa tyka vzhladu, tak nemame pravo pozadovat od partnera zmeny. Mozme mu to navrhnut, povedat, co sa nam viac paci, ale jeho vzhlad je len jeho vec. Ak nam nieco velmi vadi a druhy to nechce zmenit, tak neostava nic ine len si zvyknut alebo hladat iny vztah. Laska k partnerovi by sa mala podla mna tykat aj toho, ze nie vsetko mi na nom dokonale vyhovuje, ale ak to vyhovuje jemu, tak to nebudem riesit, nebudem sa snazit pretvorit ho na svoj ideal, ale prijmem ho takeho, aky je. Ak to nedokazem, mala by som nechat priestor pre inu zenu, ktora by ho dokazala ocenit takeho aky je. Povedat parkrat svoj nazor, to ano, ale ak odmietne, respektovat to, aj to je prejav lasky.
Samozrejme, ak ide o nieco v spravani alebo nieco, co by ohrozovalo vychovu alebo nieco ine, to je uz ina vec. Napr. ak by nutil detom dredy, tak to by uz bola ina vec. Alebo ak by v tych dredoch mal vsi a by to ohrozovalo aj vas, to je tiez ina vec.