icon

Mám problém dať dcéru druhým ľuďom na ruky

21. júl 2023

Ahojte, všímam si už dlhšie že mám problém trojmesačnú dcéru dať niekomu inému na ruky. Manžel mi nevadí, moji rodičia ako tak, švagrine tiež dám občas ale pri svokre mi až zle ostáva. Svokra sa stavia do role matky stále chce kŕmiť, prebaľovat, uspavat, obliekať, kúpať a všetko možné chce s malou robiť, vadí mi to. Veľa krát keď som sa zobudila už som mala od nej správu že keď vstaneme nech jej zavolám a nakrmim malú ona ju prebali, oblečie a pôjde s ňou na dve hodiny na vychádzku, keď jej poviem že určite nie tak je urazená ale zachvilu príde zas a chce zas s ňou niečo robiť. Pred pár dňami k nám prišla a zbadala krabicu s parným hrncom hneď spustila že načo sme to kupovali šak ona má a ona by malej robila prikrmy že sme zbytočne vyhodili peniaze. Najviac mi vadia reči keď malej hovorí ako ju babka naučí bicyklovať ako ju naučí rozprávať a bude jej variť prikrmy a takéto reči stále. Muž sa pravidelne ozve že my sme rodičia a takéto veci budeme robiť my ale svokra len mávne rukou. Stále ma prehovára aby som išla keď bude mať mala pol roka do roboty, že ona sa o ňu bude starať, chce s nami chodiť na výlety, dovolenky, k doktorom, do obchodu všade. Minule k nám prišla akurát sme odchádzali doktorke hneď sa tlačila do auta že ide aj ona aby malu mohla držať za ruku pri očkovaní... to už ju muž poslal niekde tak bola týždeň urazená ale zas sa to vrátilo do starých koľají. Skúšali sme prerušiť kontakt ale ona je schopná sedieť nám na schodoch pred domom kým sme nevyšli von alebo nevrátili sa domov. Pred týždňom nás volala na grilovačku ale my sme už dávno mali zajednany pobyt Piešťanoch, slušne sme teda odmietli a čuduj sa svete zrazu sme ju cez víkend stretli v Piešťanoch, ktoré má od domu 100km a tvárila sa aká nahodička. Niektoré dni sú lepšie niektoré horšie, ale už keď sa má aj normálne opýta či si môže malú popestovať, mám problém jej ju dať, bojím sa že zas jej ju budem trhať z rúk lebo ona mi ju sama nevráti, do kočíka jej ju tiež nechcem dávať, pred pár dňami bola u nás a zvonila poštárka, malú som jej nechala na 3 min a až som trpla kým som ja bola vonku, že čo s ňou robí. Bol pokus aj spraviť dohodu, že dva dni v týždni jej ju dám na hodinku na prechádzku a raz môže chodiť aj cez deň mi "pomôcť" ale to jej nestačí ona chce prebaľovat, chce kúpať aj uspavat. Hovorím všade chce byť s nami, keď sa dozvedela že ideme do Tatier tak hneď aj ona ide s nami a bude s malou a my máme behať, to že chceme byť ako rodina spolu je podľa nej blbosť a dieťa potrebuje babku. Prerušiť kontakt nepohama ako som písala je schopná sedieť aj celý deň pred domom. Dohovaranie nepohama, už bolo aj veľa hádok, ona má pocit že musí sa starať o malú. Čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem
Prosím vás reči typu "buď rada, že má záujem" atď mi ani nemusíte písať ja by som bola rada keby ma s malou pekný vzťah ale ona je na ňu chorobne naviazana

Strana
z2
veronikaszabova
21. júl 2023

Fuuuuha, tiez mam 3m dcerku, ale toto keby mi niekto robil 😳😳 by som ho do teplych krajin poslala. Drzim ti moc palce

drm21
21. júl 2023

Jednoznačne treba stanoviť hranice a rázne ju stopnúť neinformovať ju o lekároch ani výletoch Nech máte kľud a proste dovnútra ju nepustiť je to sprosté ale keď to nejde po dobrom A nie to pochopiť že potrebujete byť aj sami a v kľude

babulkomale
21. júl 2023

Takychto rovnakych tem su tu mraky.
Uz po prvej nahodicke ste nemali dopustit aby sa dozvedela, kam idete na pobyt ci dovolenku.
Neviem si predstavit, ako by to uniklo medzi mnou a klavesnicou, kde som rezervovala pobyt.

tanyan
21. júl 2023

Máš veľké šťastie, že muž stojí pri tebe...
Koľko rokov má svokra? Nechcela by aj ona ešte jedno svoje?
A nemohli by ste jej kúpiť psa / mačku, aby sa mala o čo starať? Očividne má príliš veľa voľného času a mohla by teda napríklad vychovávať psíka pre vnučku...

lucia13022023
21. júl 2023

Svokra by mala pochopiť ze už mala možnosť vychovať a starať sa o dieťa, a teraz je rad na jej synovi a tebe. Súhlasím co píšu vyššie, nehovoriť kam idete, ani o lekároch atď. Je super ze muž je pri tebe a aj on jej niečo povie. Súhlasím aj s @tanyan, možno je to typ co sa musí o niekoho, niečo starať.. Mačka, pes by nebol dobrý darček?

letfenixa
21. júl 2023

Dobre je, že je muž na tvojej strane. No nič, len dokola hovoriť nie, a že vy ste rodičia a rozhodne nerozprávat o dovolenke.

autor
21. júl 2023

@tanyan má 60

@lucia13022023 mačky neznáša a o našich psov sa nechcela postarať ani keď sme išli na dovolenku to by asi neprešlo

patusss
21. júl 2023

Ja len napíšem, že tu asi nepasuje nadpis. Podľa mňa každá, ktorá si to prečíta, by mala problém odovzdať dieťa svokre. Ale to nie je kvôli tebe alebo tvojmu nesprávnemu cit.rozpoloženiu, ale kvôli svokre... viem, ako veľmi vedia uberat taketo situacie energiu, tak ti prajem, nech si stanovite hranice cim skor a nech ti je lahsie..

denkabemommy
21. júl 2023

To je už chorobný stalking, ak to po dobrom nechápe, tak by som jej pohrozila zákazom priblíženia, lebo toto naozaj hraničí so zdravým rozumom.

mamelka
21. júl 2023

Asi bývate aj blízko seba, že? Želám oevne nervy. Vadilo by to aj mne.

queen_mary
21. júl 2023

Niektote veci su prehnane, ale pri krmeni, prebalovani a kocikovani by som bola rada a pomoc vyuzivala naplno. Takisto s vatenim prikrmov by som si nechala pomoct 😊

autor
21. júl 2023

@mamelka práveže ani nie 15 min autom ale je schopná byť u nás stále

queen_mary
21. júl 2023

Az teraz som docitala aj tie piestany atd. Mozno by som ju skusila zamestnat, ze sa jej to az zhnusi? Nakupovat plienky, vymyslat si somariny z lekarne, volat jej nahodne o 6 rano, nech rychlo pride pomoct, volat jej v noci, ze nemate dojcensku vodu, nech kupi na benzinke a dovezie?

Nech vam zacne pestovat a zhanat biopotraviny, ak kojis, tak aj pre teba. Objednavaj si u nej obedy, ze nemas kedy varit, vynadat jej, ze kocikuje kratko (aj ked to budu 3 hodiny), volat ju kocikovat v dazdi...

Ja osobne by som z toho vytazila co najviac sa da. Ale neviem aky mate vztah atd. Ak by u mna v rodine bom niejto taky premotivovany, tak to vyuzijem na 120%.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gabym
21. júl 2023

Veď ju normálne nechaj sedieť na schodoch. Neotvaraj dvere, som zvedavá do kedy by ju tam bavilo sedieť. Prerušila by som úplne kontakt. A nevrav že sa to nedá. Ja mám 5 mesačné a tiež mi tu každý furt lozil do domu bez zavolania. Zavrela som bránu, vytiahla zvonček a čuduj sa svete, od vtedy netuším či tu niekto bol. Ale bol určite len ja o tom neviem. Mobil keď nechcem nedvíham. Máme pokoj.

petamich
21. júl 2023

uff ty nemas problem dat dieta niekomu do ruk, ty mas problem dat ho svokre a uprimne necudujem sa 😵‍💫 ja vlastne ani neviem ako by som to riesila, kedze dohovaranie a prerusenie kontaktu nepomaha

ale teda ako sa poznam, mne by veru praskli nervy a uz by to asi uplne nebol slusny rozhovor, vlastne rozhovor by to asi vobec nebol, by som nou asi fakt "zatriasla" a prerusila kontakt a odporucila by som jej odbornika, lebo toto nie je v poriadku a ani zdrave

autor
21. júl 2023

@elizabet173 vždy jej poviem nie aj muž a nehovorí jej dopredu nič nieje na jej strane aj sme sa s ňou veľa krát pohádali ale ona vždy príde zas, aj tie Piešťany som jej povedala piatok večer a v sobotu tam už bola ona proste slovu nie nerozumie
@gabym týždeň to praktizovala ráno prišla v noci odišla, buchala na okná a podobne vydrž má
@petamich svokor ju posielal k doktorovi nechce ísť

gabym
21. júl 2023

To mi chceš povedať že od rána do noci sedela na schodoch? To sa mi nejak nechce veriť prepáč

mamelka
21. júl 2023

@gabym toto by som aj ja spravila. My ani zvonček nemáme🙈, do dvora nám od cesty nevidieť a vysoká brána 1,80 Návšteva sa naučila, že sa ozve vopred. Už sme sa aj v Nemecku tak naučili, celkovo neviem si tu v DE predstaviť sa nanominovat k niekomu bez neohlasenia. Je to maximálna drzosť.

autor
21. júl 2023

@gabym nehovorím že do tretej v noci a bez prestávky ale tak do desiatej a chodila aj preč ale vždy sa vrátila

petamich
21. júl 2023

mna by regulerne...

denithestrange1993
21. júl 2023

Proste trvat na svojom,nie nemame teraz zaujem o navstevu,mame iny program s inymi ludmi, neodpisovat jej na smsky a nech kludne stoji pred dverami aj dva dni. Mozno jej pripomenut,ze susedia vidia,ze stepuje na priedomi,ci sa nehanbi...(toto by mohlo zabrat,tieto vsetecne babicky nechcu any ich ini ohovarali).Ked nevie pochopit co je sukromie a zdravy odstup od vnucata tak nech znasa nasledky. Za kazdu poznamku o tom,zeby si sla do prace,ze ona ti dieta vychovaju ju aj ty posli do roboty,ze ty si chces matersku uzivat,ale jej mozno chyba praca.

uskrnica
21. júl 2023

No popravde, mne by z toho asi pekne preplo. Normalne by som sa jej najprv asi snazila vysvetlit, ze si to neprajem a ak by som nepochodila, tak by som s nou odstrihla kontakty. Viem, ze to nie je asi uplne realne, ale ja ked sa vytocim, tak riadne a tohto som schopna. Ak niekto nerespektuje moje priania a pravidla, tak dovidenia.

petulda333
21. júl 2023

Dobre,svokra to prehana,je to extrem. No ale to co pises,je tiez trosku od veci. Ked pises,ze trpnes ck s nou robi. Urobila jej niekedy nieco zle? Ublizila jej? Asi nie,vie sa o nu postarat,takze tvoj strach a trpnutie je hlupe. Svokre nastavit hranice a dodrziavat ich. Ak jej to nestaci,ma smolu a bodka. O planoch nehovorit nic.

petulda333
21. júl 2023

Doplnim,ze to trochu poznam. Tiez ma svokra mala iba za niekoho kto porodil a hotovo. Najradsej by vtedy bola,keby jej syna a vnuka necham a ja pojdem prec. Ked dohovor nezabral,tak som prerusila kontakt,ale fakt prerusit vsetko. A cuduj sa svete ,pomohlo. Ustupila,ukludnila sa. A teraz spolu vychadzame naozaj skvelo

autor
21. júl 2023

@petulda333 nemám dobrý pocit keď ju drží, je to o tom že ju nikdy sama nevráti a musím jej ju doslova trhať z ruky, vadí mi keď s ňou ide do inej miestnosti lebo by ma stále chcela nahrádzať a vychovávať zato mám také pocity

kristinka92
21. júl 2023

mne to robila vlastná mama…takze viem čo zažívaš. svokre pekne udrelo mlieko do hlavy….”rodina spolu je podľa nej blbosť a dieťa potrebuje babku” hej jasne…ešte keby kojit mohla tak ti ju rovno aj zoberie nie? nech sa spamätá a prestane vam narúšať rodinnú pohodu, svoje deti si už vychovala tak nech rešpektuje že si matka chce užiť vlastne babo bez toho aby jej niekto malú vytrhaval z ruk… autorka musíš byt rázna a dovidenia. zakaždým si spraviť po svojom nech sa uráža aj každý deň, dovolenky jej neoznamovat. máte nárok byt spolu ako rodina a užívať si to a nie aby sa tam zakaždým privtrelo tretie koleso…

svetlonos
21. júl 2023

Postavila by som miza pred hotovu vec - prestahovat sa trebars do Čiech, najdalej ako sa da. Ak viete nemecky tak do Rakuskych Alp alebo Nemecka.
Hlavne jej nehovorit adresu a povedat uplne ine miesto bydliska.
Ked moja mama mala tendenciu hrat sa u nas na matku, spratala som ju cakum prask!
A pokial by robila to co ta vasa chora svokra, skutocne by som prerusila kontakt. Jakue sedi na schodoch?? Nemate plot a branu na kluc? Ci ste jedni z tych naivnych a mate dom na jej pozemku?
Do riti by som ju poslala a zavolala policajtov keby mi na schodoch vysedavala. Ved by si to ona rozmyslela keby ju par jrat odprevadili.

januska12323
21. júl 2023

Keď bude nabudúce sedieť na schodoch, (ako sa tam vôbec dostane?) otvor dvere a povedz ak neodídete do 15 minút volám políciu za neoprávnený vstup na pozemok. Na návštevu sa treba ohlásiť.
Podľa mňa to nemá v hlave v poriadku, zdravá 60 ročná žena má svoj život a nie sa pchať k synovi domov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2