Mám problém dať dcéru druhým ľuďom na ruky
Ahojte, všímam si už dlhšie že mám problém trojmesačnú dcéru dať niekomu inému na ruky. Manžel mi nevadí, moji rodičia ako tak, švagrine tiež dám občas ale pri svokre mi až zle ostáva. Svokra sa stavia do role matky stále chce kŕmiť, prebaľovat, uspavat, obliekať, kúpať a všetko možné chce s malou robiť, vadí mi to. Veľa krát keď som sa zobudila už som mala od nej správu že keď vstaneme nech jej zavolám a nakrmim malú ona ju prebali, oblečie a pôjde s ňou na dve hodiny na vychádzku, keď jej poviem že určite nie tak je urazená ale zachvilu príde zas a chce zas s ňou niečo robiť. Pred pár dňami k nám prišla a zbadala krabicu s parným hrncom hneď spustila že načo sme to kupovali šak ona má a ona by malej robila prikrmy že sme zbytočne vyhodili peniaze. Najviac mi vadia reči keď malej hovorí ako ju babka naučí bicyklovať ako ju naučí rozprávať a bude jej variť prikrmy a takéto reči stále. Muž sa pravidelne ozve že my sme rodičia a takéto veci budeme robiť my ale svokra len mávne rukou. Stále ma prehovára aby som išla keď bude mať mala pol roka do roboty, že ona sa o ňu bude starať, chce s nami chodiť na výlety, dovolenky, k doktorom, do obchodu všade. Minule k nám prišla akurát sme odchádzali doktorke hneď sa tlačila do auta že ide aj ona aby malu mohla držať za ruku pri očkovaní... to už ju muž poslal niekde tak bola týždeň urazená ale zas sa to vrátilo do starých koľají. Skúšali sme prerušiť kontakt ale ona je schopná sedieť nám na schodoch pred domom kým sme nevyšli von alebo nevrátili sa domov. Pred týždňom nás volala na grilovačku ale my sme už dávno mali zajednany pobyt Piešťanoch, slušne sme teda odmietli a čuduj sa svete zrazu sme ju cez víkend stretli v Piešťanoch, ktoré má od domu 100km a tvárila sa aká nahodička. Niektoré dni sú lepšie niektoré horšie, ale už keď sa má aj normálne opýta či si môže malú popestovať, mám problém jej ju dať, bojím sa že zas jej ju budem trhať z rúk lebo ona mi ju sama nevráti, do kočíka jej ju tiež nechcem dávať, pred pár dňami bola u nás a zvonila poštárka, malú som jej nechala na 3 min a až som trpla kým som ja bola vonku, že čo s ňou robí. Bol pokus aj spraviť dohodu, že dva dni v týždni jej ju dám na hodinku na prechádzku a raz môže chodiť aj cez deň mi "pomôcť" ale to jej nestačí ona chce prebaľovat, chce kúpať aj uspavat. Hovorím všade chce byť s nami, keď sa dozvedela že ideme do Tatier tak hneď aj ona ide s nami a bude s malou a my máme behať, to že chceme byť ako rodina spolu je podľa nej blbosť a dieťa potrebuje babku. Prerušiť kontakt nepohama ako som písala je schopná sedieť aj celý deň pred domom. Dohovaranie nepohama, už bolo aj veľa hádok, ona má pocit že musí sa starať o malú. Čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem
Prosím vás reči typu "buď rada, že má záujem" atď mi ani nemusíte písať ja by som bola rada keby ma s malou pekný vzťah ale ona je na ňu chorobne naviazana
Ja si myslím, že toto je už diagnóza a dávala by som si pozor, zdravá žena sa takto nespráva. Dieťa by som jej tiež nedávala, bála by som sa rovnako, keďže sa vzila do role ,,matky" a nie babky, nevie kde sú jej hranice. Ak chce môže ísť do práce ona, nech sa realizuje na dochôdku. Ona si svoje vychovala, v prvom rade si máte vytvoriť puto vy traja, ako rodina a nie dieťa-babka, ktorá sa všade vtiera. Ja by som ju nepustila do domu, nech stepuje, výlety by som jej neoznamovala. Keď takéto čítam, aké sú niektoré svokry sľahnuté a zmyslov zbavené, tak ďakujem za tú moju, že nás ako rodičov plne rešpektuje a dôverujem jej🙏
Ale teba nikdy nenahradi,to sa zas ukludni. Len jej treba nastavit hranice
@elizabet173 pripajam sa k tomuto nazoru. Tu nejake hranice nepomozu, to bude naozaj nejaka diagnoza, takto sa normalny clovek nesprava.
Tvoja svokra je uderena a to doslova. Taku choru osobu by som k svojmu dietatu nepustila. Nedvihat telefon, neotvarat dvere, neinformovat o nicom. Verim tomu, ze taketo ignorovanie ju raz prejst musi a ak nie, chytit za vlasy a dovliect ju na psychiatriu.
To je ako z psychohororoveho filmu. Len keď si napísala ten nadpis, že aj s inými ľuďmi to pociťuješ, tak neviem či aj Ty nie si trocha precitlivelá. Ale ak nepreháňaš čo píšeš, tak svokra má určite diagnózu. Ak preháňaš, tak diagnózu máš Ty a snažíš sa len ospravedlniť svoje pocity, aby Ti tu ľudia spravili psychoterapiu.
Kokos,normalne by som sa bala aby ti malu neukradla alebo co 😱 to nie je uplne normalne podla mna..Budes musiet byt tvrda a pevne si stat za svojim..Dieta patri k matke,ked ti chce pomoct,nech ti navari alebo uprace,ale podla mna mas byt ty ako matka dietata s nim v kazdej situacii prvorada,ty mas kupat,prebalovat,krmit..Muz musi stat v tomto pri tebe..Babka je dolezita pre deti,ale skor uz pre vacsie,nie pre babatko,to teraz potrebuje iba mamu.
Bola by som byt tebou ostrazita,bohvie ci sa zo svokry este nevyklube nejaky psychopat alebo co
Niekedy zeny nemaju naplnenu potrebu byt matkami- skrz karieru, financie, spolicensky tlak (2 deti a dost.) Alebo chcu mat len jedno dieta a dat mu vsetko, ci zo zdrav dovodov. No bio hodiny neumlcia a vytuzene cakaju na vnucata s tym ze vsetko dozenu pri nich. No neuvedomuju si ze su to "len" vnucata. A chcu si vsetko vynahradit. Daj jej jasne nzjavo,ze mama si ty, ona uz sancu mala, a ci ju vyuzila al nie bolo len na nej.
Ako elizabeta uz tiez napisala - zavolaj na nu policiu. A muz nech jej povie, ze ju zbavite svojpravnosti na zaklade jej psychoparickeho chovania sa. A vobec by som nevahala policiu zavolat ba buduce, ani by som ju nevarovala. Trhat niekomu vlastne 3mesacne dieta z ruk? Normalne by som ju nahlasila za stolking a nech jej daju zakaz priblizenia sa. Uplne by mi bolo jedno ci je svokra ci matka! Na psychopatov sa neda ist milo a ona psychopatla je.
Priklanam sa, ze v tom uz bude diagnoza.Potreba nahradit si nieco ked ona bola matkou (strata dieta, skory odchod do prace od dietata... a pod). Tam uz len stanovovanie hranic nepomoze.Mozno sa poradit s nejakym odbornikom.Prajem pevne nervy.
To, je naozaj nejaká diagnóza. Treba, zavolať svokrovi, nech si po ňu príde.Veď, keď má muža, tak nech jej on nejako dohovorí, alebo ju rieši.
Úprimne, podľa nadpisu a pár prvých vetách som pretočila očami. Nie je nič zlé na tom, že babka a iný člen rodiny pestuje bábo.
Ale veľmi nevhodne zvolený nadpis, presnejšie by bolo "Prepnutá svokra"
Ona to naozaj šialene preháňa. Ignoruje ju, nič jej o plánoch nehovorte. Tu pomôže len odstrihnúť - buď sa uvedomí, alebo nie alebo budete mať pokoj.
Ale keď ti môžem poradiť, trochu uber aj ty a príjmy pomoc od rodiny. Ak ti niekto pokočikuje dcéru, prebalí, uvarí prikrn...ty od toho neprestaneš byť matka.
@elizabet173 tak ja som narážala na ten vymenovaný zvyšok rodiny, že občas im dieťa dá. Šialenú svokru nerátam. Len v dobrom radím autorke, nech sa prestane bat, že keď niekto na chvíľu povaruje dieťa, že ho hneď vychováva a zastúpi ju ako matku. Tento iracionálny strach sa treba snažiť prekonať. Svokru treba riešiť určite u psychiatra, lebo to je celé strašne cez.
@klarolinne myslím si že ten strach pramení z tejto situácie. Dlho som dieťa chcela, dlho sa mi nedarilo tak si to teraz užívam, ale chápem ako to myslíš
Svokor jej dohovára aj ju objednal na vyšetrenie ale nemôže ju tam dostať
@pehavcek inak to mi ani nenapadlo..svokra raz potratila žeby to mohlo mať vplyv?
Autorka, samozrejme užívaj si bábo ❤️ len z praktického hľadiska je lepšie ak si malé zvykne aj na iných. Keď náhodou budeš potrebovať postrážiť no hocičo sa môže stať. Ale súhlasím, že si v takom rozpoložení kvôli svokre. Tak večne si v pozore akoby. No hrozná situácia.
Je dobre že muz aj svokor riešia a nemavli iba rukou. Má svokra aj iné deti okrem tvojho muža?
Tak pozri: slušne ste skúšali,neslo to.Takze ak budes na ňu veľmi prísna, rázna a povies jej id srdca ake je nepríjemne otravné jej správanie, nemusíš si nic vyčítať.Niekedy so slušnosťou človek ďaleko nezajde.Mohla mať vnučku na pár hodiny,takto ju nebude mať vôbec.Len som to čítala a bola som na nervy.Nieto ešte zažiť.Hlavne neustup,nedaj sa citovo vydierať a pošli ju do...( Vieš kam)
@klarolinne ma ešte dve dcéry a jedného syna, dokonca aj dvoch vnukov
Ja by som sa stavila, že muž je jedináčik. Ale takto 🤷🏻♀️ No musíte k nej byť razny, neustupovať nech sa aj na hlavu postaví. Ak sedí von pred domom, tak nech. Aj keď to znie hrozne. Musí pochopiť, že sa nedáte vydierať. Držím veľmi palce ❤️
@klarolinne ďakujem, nieje ale jediný máme dcéru, stále hovorila že dievča je iné ako chlapci a viac sa s ňou zahrá ale tak sa do toho vžila až moc
z takej svokry by ma piclo. Hrozne ze si nemozes ani uzit vlastne babo koli nej, 🤦🏼♀️
tak tu je očividne jasne že svorka ma problém…keď už ju vlastný muž objednal na vyšetrenie, len ju tam nevie dostať….myslím že to svedčí o niečom…
@klarolinne
To je už na psychiatra strašne:(
Urcite to moze mat vplyv.Jej spravanie nasvedcuje, ze ma nespracovane svoje zivotne traumy/straty a takto si ich chce kompenzovat.Ona to ale takto nevidi.Mysli si, se jej spravanie je uplne normalne.Potrebuje pomoc.Najhorsie je, ze takyto clovek sam nevnima, ze tu pomoc potrebuje.Vacsinou az ked je velmi zle.Riesi ho polícia, podlahne alkoholu, trpi nespavostou.... a pod

@svetlonos zamkne sa brána sedí v aute pred domom. Nie nemáme dom na jej pozemku
Proste keď jej nikto neotvára alebo nedvíha telefón tak sa sem dobíja ako sa len dá
@elizabet173 nečakala som že je schopná cestovať 100km kvôli tomu.. neznáša cestovanie