Mám problém s neporiadnym manželom. Čo robiť?
Ahojte, neviem ci to len ja tak mam, alebo su vsetci muzi viscmenej takí, kazdopadne muz mi hovori ze je taky kazdy chlap a ze by som mala byt stastna za to aky je on. Ja uz to nedavam s nervami ani chutou pokracovat v tomto vztahu. Nic mu nenapadne sameho od seba, vsetko mu musim hovorit, poprosit ho o vec aj 5krat. Prosila som ho milion krat aby dal riady rovno do umyvacky, nie necha ich tam kde dojedol alebo v lepsom pripade to slahne do umyvadla. Ja mam potom dalsiu rpbotu navyse. Ked je nieco padnute na zemi, obide to, ani mu nenapadne to zdvihnut. Minuly mesiac som ho poprosila aby povysaval, doteraz to nie je urobene, schvalne som to neurobila ja. Veci po sporte si da na balkon, zabudne na ne, takze o dva mesiace zberam jeho trenky z pod stoliciek na balkone atd atd.. ked nieco zje v aute, obaly prioadne flasu tam necha a vozi sa s tym nadalej. Rovnako aj ked zje jogurt doma, necha to na stole, nevyhodi to. Kadial cjoeim, tafial po nom zbieram spinu a bordel. Jeho odpoved na to je, ze chodi do roboty a zaraba. A ked sa mne napriklad pokazilo auto, musela som si zabezpecit odvoz do servisu, zhanat elektrikarov atd atd.. nieco sa doma pokazi? Musim to ja opravit. Mam nervy neskutocne citim sa ako posledna cudera na svete co si za muza zobrala tela
@thirstymonk pre nas nei je poriadok priorita. Priorita je nerobit zbytocnosti, teda aj upratovat po chlapovi, lebo ten nie je schopny upratat ani sam za sebou. Pretoze niektore veci maju byt automatika, na tie nemusi vobec mysliet. Odlozit sprchac a zotriet sklo po sprche nie je nic co nezvladne 10 rocne dieta, nie to aby to nezvladol chlap. Tak isto ked sa vyzlecie, tak na to netreba specialne vzdelanie aby odniesol spinave do kosa na pradlo, tak isto salka, tanierik, ponozky... A milion dalsich veci, ktore zeny robia a chlapi na to "nemaju volne mozgove bunky" lebo myslia na "dolezite" veci.
Ano, predviedol si nam "chlapský dôkaz" na vec v plnej krase. Tym co si napisla si predviedol presne ten macisticky pohlad na vec. Muz mysli a robi len "dolezite" veci, na tie "nedolezite" veci ma zenu. Chod si podat ruku s Dragom a Egonom, ste rovnaki, budete si rozmiet.
Najskôr sa priprav, že to bude ťažké, a potom ho začni ignorovať, čo sa jeho potrieb týka, povieš mu aby pio sebe uoratal, a jeho odpoveď je, že on zarába, aj ty zarabas, v práci, a doma tiež odvádzať prácu a nie lacnú, pozri si cenník domácich gazdiniek a opatrovateliek. Takze nastav pravidlá, periem IBA to co je v koši, bordel zbieram iba po deťoch do jedného roka. Nedáš do umývačky, zostane to tam kde je. Ak sa minú riady, umy iba to co v tej chvíli použiješ. Nevar, aj ty chodíš do práce, a možno zarobíš menej ako on ale to sa dorovna tým, že robíš servis dieťaťu,. Nepochopí, alebo bude hundrat? Bud začne spolupracovať, alebo mu povedz, že môže ísť k mamičke, že ona mu možno bude skákať okolo zadku. Len dokedy.
@thirstymonk ja dufam, ze ty si toto precitas. A nieco z toho vezmes. Je to napisane chlapom, btw.
Uz som davala link vyssie, ale teraz speci pre teba:
https://www.google.com/amp/s/www.huffpost.com/e...
Vzdy, ked su riady v dreze a na sporaku hrniec od obeda (ano mame umyvacku), oprate pradlo uz tri dni v susicke (v lepsom pripade v kosi na ciste), stan od augusta este stale na chodbe nezneneseny do pivnice, dakujem za mojho muza! ❤️ My sme sa nastastie v tomto nasli a sme uplne rovnaki. Nas toto nesere. Radsej dame sex a odlozime upratovanie na zajtra alebo tie dalsie dni 😁
@thirstymonk ze sprchac 😀 vies kde mam ja hranicu? Ked ma muz na vani prazdne nadobky. To uz mu fakt poviem ze pocuj, vyhod si to. Ale teda ze nedava na policku ma uz netankuje, kedze kupelnu mu vzdy rada prenecham pri upratovani, nech si ten zateceny bordel aj umyje 🙂
@gladys_07 minuly tyzden/pred dvoma tu bola taka tema, kde sa vsetky zeny predbiehali, ktora z nich ma menej zrniek prachu na polickach. Chytaju orgazmy z cerstvo vylestenych dlazok. Vysavaju 5x denne a okna umyvaju 10x do roka. Mam aj take sucasne aj byvale kolegyne. Same vravia, ze sa necitia doma dobre kym si vsetko nevyglancuju. Za mna chore, a chudaci ti chlapi co maju zakazane si vylozit nohy na gauc aby nan nahodou na ponozke nepreniesli spinku z podlahy. Za mna je toto vacsie psycho nez byvat s bordelarom akeho autorka opisuje.
Malokedy si zastanem (leniveho?) chlapa v teme, ale pokojne to moze byt tak, ze ma autorka strasnu vysadu na cistotu, neustale donho skace ze nieco nechal niekde polozene a uz ho to nebavi dookola pocuvat, tak jej proste otravene zadrel, ze chodi do prace. Ak to tak nie je autorka, tak sorry. Ale je to minimalne na zamyslenie.
@hankab moja kolegyna tiez umyva dlazky kazdy vecer, cez den im chodi roboticky vysavac 😏 pre mna je to nepochopitelne, kolko spiny sa urobi v byte, v ktorom cely den nie su?
@maranta_leuconeura nuz, je to isty druh posadnutosti. Nieco ako OCD, ale nikto si to neprizna. Ja si idem oci vyocit ked niekde citam o tom, ze do novostavby si niekto da na komplet podlahy lesklu dlazbu zamerne, aby na nej VIDEL bordel a mohol ho upratat. A potom tie zeny doslova klacia s handrou a lestia podlahy, lebo maju nervy ze su na nich smuhy, a chytaju z toho infarkt. Nechapem a nikdy nepochopim, zabijat cas a zivot takymi hlupostami. To uz ale odbocujeme od temy 😅
@maranta_leuconeura povedat a robit sceny je rozdiel ☝️
@viestta nie? Tak ako je mozne, ze zeny ledva ziju pocas nejakej choroby, ale maju kapacitu utierat prach a vysavat, aj ked pomedzi to chodia kazdych 10 minut rigat a srackovat, toto mi vysvetli. Pritom by stacilo dva dni pockat, kym bude lepsie. Ale ano, moze to urobit aj muz. Aj ja to robim. Aj periem, aj varim, aj riady spracovavam, aj vysypujem smeti, aj umyvam hajzle. Ale nie, ked zomieram na soplik, pre pana. Tvaris sa, ze si nad vecou, ale poriadok je pre teba ocividne dolezitejsi ako hladne deti.
@viestta urcite dokazu.. len ci sa niekto chce doma citit ako v robote (alebo na vojne) a ako dlho to vydrzi, ci za aku cenu.. a ci si radsej nenajde zenu ako je @maranta_leuconeura a ma svaty pokoj 🙂
@reanda Ano, bordelar je povaha, bohuzial aj moja. Ale aj bordelar sa moze kvoli rodine aspon trochu snazit, hlavne ked je poziadany. Moj muz je dezorientovany v case, ale odkedy mame maleho, tak sa naozaj velmi snazi chodit nacas, zorganizovat si veci tak, aby stihol, na com sme sa dohodli. Aj ked mu to nahodou nevyjde, tak vidim, ze sa snazil.
Problem tohto chlapa je podla mna to "ja zarabam, tak mi dajte vsetci pokoj", to je uz vychova si myslim.
Za neho vsetko asi robila mama. Je slusnost si po sebe upratat. Ja to vidim aj v praci. Mame vela muzov. Nemaju svincik len doma, ale aj na stole, v skrinke. Svoju pracu robia dobre, no zit by som s nimi nemohla. Nemam na to nervy…
@thirstymonk ty si odkial dosiel na to, ze utrety prach je u mna dolezitejsi ako hladna rodina?
Bavime sa o tom, ze pan doma NIC nerobi, lebo on zaraba a to staci. Nie, doniest vyplatu nestaci, pretoze aj ta zena nosi domov vyplatu a napriek tomu je na nej este aj cela domacnost a starostlivost do nezletile deti a jedno dospele evyzrete a lenive decko, ktore nie je schopne ani po sebe upratat. Je tak zamestnany premyslanim o "dolezitych" veciach, ze uz mu neostava mozgova kapacita na to aby udrziaval poriadok. Male deti ucime upratat hracky pred spanim, ale dospely chlap si PO SEBE uz upratovat nemusi lebo on nosi domov vyplatu? To je podla tebe v poriadku? Kde je to, ze by este upratal tak vseobecne. Napriklad povysaval, lebo prach sada bez pricinenia ktorehokolvek clena domacnosti. Alebo nakrmil pracku, pretoze do tej pracky idu handry celej rodiny. Preco by mala pracku obsluhovat len zena? Alebo umyt okna, poumyvat linku, kupelnu raz za tyzden... Preco by nemohol navarit pre celu rodinu? Alebo nachystat ranajky pre jeh deti a jeho manzelku. Preco by sa nemohol ucit s vlastnymi detmi? Alebo zahrat... Preco tento konkretny chlap zadre, ze on nic robit nemusi, lebo uz odrobil svoje v robote? A jeho zene neodrobila? Keby bola ako on, tak neviem ako by ta rodina dopadla. Jedine, ze ma v hlave len tri mozgove bunky a mozgova kapacita mu uz nevystacuje na to aby sa staral aj o spolocnu domacnost a spolocne deti. Len na co je potom zene taky chlap, na co je detom taky otec? No skus odpovedat.
Zial, iny uz nebude, zazraky sa nekonaju.Najdete si takeho, kto bude akceptovat Vaše priania a potreby.Radsej byť sama, ako sa zozierat a nervacit.Ja som tak urobila.Nech si zhnije v neporiadku.
Nie každý je ako ten tvoj. Prepáč. Ten môj by vysaval aj každý deň 🙂 Kúpeľňu umýva každú sobotu. Varí iba občas, ale to nevadí. Ja varenie milujem 👍Neskreckuje bordel...Zehli si sám... Super. Občas je treba toho chlapa aj vymeniť. Bude zmena k lepšiemu 😁
Ahoj ako to skončilo?

Ked uz by som aj prezgrela jeho lenivost (nie, neprezgrela), to, ze pan chodi do roboty a zaraba, by mu nepreslo isto.