Mám problematickú bývalú svokru

27. okt 2022

Mám problematickú byvalu svokru.Dcera k nej chodí každý druhý víkend a tam sa dozveda neuveriteľne prízemné hlášky o svojej mame/mne.Hovoria mi to aj spoločni známy ako sa o mne vyjadruje.Trva to už nejaký čas,odkázala som jej aby sa voči mne chovala slušne.Ale naposledy prišla dcéra s riadnym vulgarizmom,pýtala sa čo to znamená..že babka povedala,že to si ty.Myslite,že by bolo prehnane napísať jej ofic list?Uz ma to doziera,som slušný človek,mám rodinu a vzivote sa u nás nenadavalo apod, pravdupovediac ani poriadne neviem ako to dcére vysvetľovať.Rozmyslala som aj nad oznámením,ale to spustí lavínu z jej strany

vikusjk
27. okt 2022

Preco list? Ved jej normalne zavolaj, alebo ju osobne navstiv (napriklad ked k nej najblizsie odvedies dceru) a povedz jej, ze mysliet si o tebe moze co len chce, ale neprajes si, aby pouzivala vulgarizmy pred tvojou dcerou, lebo ju k nej nebudes pustat.

veronikaszabova
27. okt 2022

List???
Ved si s nou sadni a vyries to s nou osobne.

januska12323
27. okt 2022

Zdvihni mobil a pekne stručne jej to vysvetli. Prečo tam dcéra chodí?

blancheporte
27. okt 2022

Listom nie.Pekne z oci,do oci.A hlavne slusne,bez zvysovania hlasu.Pokial to nepochopi,tak potom to riesit podanim.

tanyan
27. okt 2022

Predpokladám, že dcéra tam chodí za biologickým otcom v súlade s rozhodnutím o styku. V danom čase je teda za výchovu a zdravie zodpovedný otec. Je možné porozprávať sa s otcom a vysvetliť mu, že v prípade, ak takéto negatívne vplyvy na výchovu dieťaťa budú pokračovať, budeš nútená podať návrh na úpravu styku?

nikdenikto
27. okt 2022

@tanyan súhlasím, povedz otcovi aj svokre že ak sa ešte dozvies že používajú vulgarizmy pred malou (či už na tvoju adresu alebo všeobecne), poziadas o zmenu styku.

usla35
27. okt 2022

myslim, ze by bolo normalne si sadnut v byvalym, porozpravat sa, ze teda co sa k tebe dostalo a ze to nerobi dobrotu, myslim, ze by to mal pochopit, toto by vadilo kazdemu!

bluka2
27. okt 2022

Podľa mňa sa s tým veľa robiť nedá, ale tak skús čo ti radia vyššie. Buď by som zamedzila tie návštevy, ak sa dá, inak len povedať dcére, že to sú škaredé slová a nech ich nikde neopakuje

autor
27. okt 2022

Všetko čo ste mi poradili už som dávno urobila.S ňou sa nedá,spustí krik a koniec.Byvaly sa s tým nezaoberá,je to maznáčik a mame nikdy neoponoval.Povie,že o ničom takom nevie,že mama si môže robiť čo chce.Preto rozmyslam nad tým listom.Upravu styku kvôli tomuto?To som ešte nepočula.Ako to dokážem?Dcéru k nej ja nevodím,chodí tam s bývalým.

autor
27. okt 2022

@usla35 nechápe, alebo skôr nechce.

autor
27. okt 2022

@vikusjk už sa stalo dávnejšie

aliaray1
28. okt 2022

@tanyan presne si trafila 👍.

tanyan
28. okt 2022

Keby ju bývalý vodil do zafajčenej krčmy alebo do iného zdraviu škodlivého prostredia, tak by si to tiež riešila takto. Skús sa porozprávať s kolíznou, ktorá bola pri rozvode a zisti či u nej získaš podporu v prevencii s cieľom ochrany duševného zdravia dieťaťa. Ona by ti najskôr vedela poradiť aké kroky treba podniknúť a ako podporiť tvoje šance na úspech.