Mám problémy s manželom. Poradíte?
Ahojte maminky aj nemaminky 🙂 Takýchto tém je tu neúrekom a zrejme ich tu ešte aj neúrekom bude. Napriek tomu chcem poznať názor viacerých žien, čo by ešte tolerovali a čo sa už naopak asi tolerovať nedá,lebo občas mám pocit že už sama mám riadne posunuté hranice normálnosti. Ano zaregistrovala som sa až dnes.Doteraz som tu veci iba čítala, ale neprispievala som tak som necítila potrebu registrovať. Ale teraz k veci 🙂 predstavme si 3ročné manželstvo s 15mesačným synčekom, obaja manželia vysokoškolsky vzdelaní,slušní ľudia,navonok úžasní rodinka bez problémov. Za dverami sú ale vulgárne nadávky,v očiach manželky extrémne vulgárne nadávky typu : poje...a p..a,dementná k...a a to aj pred dieťaťom. Rozhovory nijako nepomáhajú pretože dotyčný manžel je presvedčený,že je chybou manželky,že on nadáva takže absolútne nevidí dovod niečo meniť,zmeniť sa má vraj iba manželka.Manželská poradňa preňho nepripadá do úvahy,kedže on žiaden problém nemá. Napriek tomu sú chvíle ked sa snaží spraviť ju šťastnou. Manželka samozrejme nie je dokonalá,ale nadávky sa objavia pri obyčajných ľudských zlyhaniach,ako ked manželka hned nevie prečítať manželove myšlienky,alebo niečo zabudla,alebo bola roztržitá. Skrátka veci, ktoré sa ovplyvniť nedajú pretože nie je dokonalá. Manžel jej vraví,že sa to má naučiť,teda byť dokonalou,vraj to vlastne robí pre jej dobro a čo sa dieťaťa týka,že tomu to neprospieva tak nato dieťa sa vraj manželka nemá vyhovárať. Občas sa objavujú aj vyhrážky typu: rozbijem ti ústa,vylepím ti a podobne. Ale nikdy k ničomu fyzickému nedošlo. Manžel vie byť aj naozaj skvelý chlap: varí,upratuje (občas) ,zarába,aj ked manželka nevie koľko lebo peniaze jej vydeľuje podľa svojho uváženia,nepije,nefajčí. O dieťa sa zaujíma iba málokedy,ale vidieť,že ho ľúbi. Manželka sa cíti nešťastná,ale napriek tomu občas cíti vinu,že je nešťastná. Ved toľko chlapov je omnoho horších. Tolerovali by ste takéto správanie u muža? Dakujem veľmi pekne za každý názor
Veľmi nešťastné uvažovanie spôsobom, veď koľko chlapov je horších!!! Treba uvažovať, koľko ich je lepších.
podla teba tu ide o tolerovanie ?? taketo veci sa netoleruju .... je tu jasne vidno ze ide o týranie a neviem pochopit ako zena s tym chlapom môze aj zit chapem ze niekedy ide aj o financie ze nemala by kam ist alebo podobne ae cim dlhsie to bude tolerovat tym to bude horsie a horsie viem o com hovorim, nemam na mysli to ze som to zistila priamo na mojej kozi ale môj otec bol niečo podobné a s takym clovekom treba len tak ako si zasluzi.....
@mirareisenauer "kvoli malemu to znasam" ??? ak je moznost a uz uvazujes nad odchodom, nie je preco zostavat, nerozumiem tomu a ked este nema zaujem ani o syna, ani o teba, to ma aky zmysel? 😕 nechat sa ponizovat a ukazovat synovi ako nema fungovat vztah?
viete, nie každá žena má možnost odíst od muža tyrana, je mi vás luto velmi, ale dobrý krok je že ste o tom napísali, snád sa rozhýbete a navštívite nejaké centrá pomoci, nehanbite sa o tom rozprávať, bude to s ním len horšie a horšie, a najviac trpí malý, ked z neho vyrastie taký istý chlap ako je manžel čo potom urobíte? on napodobnuje svojich rodičov, a to že máte skazený život vy, neznamená, že aj malý ho musí mat skazený vdaka vám, je ešte maličky ale vnímavý, radšej sama ako s debilným primitívom......
to je sila...no ja by som bola radsej sama ako s takym psychopatom ktory ta manipulujea chce uplne zdemolovat...mimochodom v jednom mas velku pravdu-citujem-mám riadne posunuté hranice normálnosti...ja by som v tvojom mieste neodisla hned ale isla by som za pschologom,resp. do manz poradne...a tam by som s dala poradit ...ako manzela naviest na dobru cestu-nejak takticky aby to on nezbadal-, aby sa spraval ako normalny clovek...ja som uz bola parkrat za psychologom, ked som mala problemy s detmi za detskym. resp. ked som mala vztahove problemy...tak somzasla za normalnym klinickym psychologom...a nebanujem to...sice pomohol naM az treti DR .ale prisiel aj moj druh somnou...sice nechcel -lebo co moze vediet ,ako moze nam poradit uplne cudzia osoba-...<?ale nakoniec prisiel...A to je dolezite lebo prisiel kvoli mne...lebo zalezalo mu na mne... skoda ze tvojmu vobec nezalezi na tebe.... zajdi len ty za psych. a povie ti ci vobec ma zmysel s nimostat

Je to psychopaticka osobnosť. Neprítomnosť empatie a sucitu. Potrebné riešiť nielen v manzelskej poradni, ale aj u psychiatra. Ak odmietne, žena ak nechce pokazit život sebe aj dieťaťu, ktoré to časom začne vnímať ako normálnu komunikáciu a prevezme to do vlastného manželstva, by mala tento vzťah skončiť a ODÍSŤ !!!