Mám psychycké problémy. Čo robiť aby mi nevzali dcéru?
Ahojte,vie mi prosim vas niekto pomoct,poradit? Mam 3 a polrocnu dcerku,s jej otcom nezijem a mala je mne zverena do opatery. Byvala som s nou v zariadeni nudzoveho byvania,kedze som musela od priatela odist,pretoze sme mali medzi sebou konflikty,hadky a trpeli sme vlastne vsetci a v konecnom dosledku mala. Ja sama som trpela velmi dlho,kedze pocas hadok sa mi jej otec vyhrazal,ze ma o nu pripravi a ja skoncim bud na ulici,alebo na psychiatrii. Mam totiz psychicke problemy,trpim uz niekolko rokov depresiami,vlastne jeho rodina tvrdi,ze som ,,psychicky labilna",ja vsak viem,co vsetko moj stav zhorsovalo-prostredie v ktorom som zila,co bohuzial som nebola schopna ovplyvnit. :( Predtym ako som sa ocitla v ,,utulku" hrozilo,ze skoncim skutocne na psychiatrii a priatel s rodinou ma o malu pripravia,nabrala som silu a sla som ku psychiatrovi,prosila som ho o pomoc,povedal,ze musim odist z prostredia a riesenim bola hospitalizacia,lenze po porade so socialnou pracovnickou sa zhodli na tom,ze o malu tak mozem prist,kedze by som bola na lieceni a nemam kde byvat. Teraz mam priatela,odisla som z mesta,kde sme byvali a teraz byvame v dobrych podmienkach,ziadny utulok,ale domov-konecne🙂. Mam vsak strach,ze o dcerku pridem,lubim ju a rodine jej otca sa nepaci,ze sme sa odstahovali do 90km vzdialenej dediny. Poza moj chrbat boli na socialke kvoli tomu,volaju mi,aby som im ju dala,ale kedze tie vztahy a moja dovera k nim je mala,pretoze ma maju len za choreho neschopneho cloveka,ja nemam problem dat ju jej otcovi,ale on je teraz v zahranici,snazim sa s nim vo vsetkom dohodnut kvoli malej,lebo ju lubi a aj ona jeho,ale stale mam strach,myslim,ze snaha pripravit ma o nu,pojde skor so strany jeho sestry a matky.... prosim pomozte mi........
presne kto chce prava,ma aj povinnosti.
pises ze otec je v zahranici.ty nie si povinna riesit cokolvek s jeho matkou alebo sestrou.
a kym nema urceny styk, nedavala by som dieta nikomu.
tvoja ex svokra a jej dcera velmi dobre vedia ako ta dostat zase na psychycke dno,lenze ty im ukaz,ze uz nie si to co si bola volakedy.si silna a zdrava a svoju dceru nedas.nejlepsie je ich ignorovat a komunikovat len z otcom dietata a ak fakt nemate pravo a styk z malou tak mu ju nedavaj,vysvetli mu,ze kvoli jeho mame a sestre.ak sa aj oni ukludnia aj ty budes inak komunikovat s nim.druha vec,ak ak mate urceny styk ten styk plati pre otca a dceru,nie pre babku,tetu.ty sa nedaj,nemozu ti ju zobrat.nie si alkoholicka,narkomanka...oni ta len chcu zastrasit,pretoze vedia,ze mozu. 😠
......🙂 dakujem,velmi,velmi sa preto trapim,denodenne som v strachu,ci mi nezavola on a jeho rodina,stale sa ma pytaju na vsetko,chcu si vziat malu k sebe na tyzden a tak,ja neviem co im mam povedat,on ma prist domov zo zahranicia na trvalo a chce s malou travit cas,ja s tym problem nemam-davat mu ju,lebo mala ocka lubi,ale aj tak mam strach,on byva u rodicov a myslim,ze budu sledovat tie najmensie chyby,ktore robim pri starostlivosti o malu....on ma svoj rozum,ale ma aj sestru a matku,tore su schopne hocicoho,mme raz aj mala povedala ked prisla od jeho mamy,ci som chora.....bojim sa,snazim sa vyhladat odbornika na moj psychicky stav,aby som bola pod dohladom a ak by sa mi pohorsilo,aby i vedeli pomoct v mieste nasho noveho bydiska....nenavidim sa zato aka som...chcem byt normalna,ale som proste ,,labilna" bohuzial je to tak,viem vsak,ze malu lubim a bez nej by som nevedela zit,je mojou rodinou,maly kusok mna.....neviem ako v sebe najst silu,nikomu nechcem ublizit a tak sa vzdy necham zahnat do kuta..... ☹
neboj sa a hlavne hlavu hore, nie si na svete jediná, ktorá má depresie, možno by ti pomohlo, ak by si mrkla aj do tejto skupinky
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/depresia-2/
už si spravila prvý krok, odišla si z problémového prostredia. Nedaj sa zastrašiť, chyby vo výchove robí každý, ja teda isto na 100 % 😀 Ale dokonalé dieťa neexistuje.
Keď sa tvoj ex vráti, tak sa to vyrieši, ak sa ho bojíš, popros priateľa, aby chodil na stretnutia s tebou....a hlavne vždy mysli na to, že nmie si sama, že ťa priateľ podrží, je na tvojej strane a bude ti pomáhať. 😅 😅
Bohuzial o dcerku som prisla....Skoncila som v nemocnici na psychiatrii a jej otec to vyuzil...
Vratila som sa k otcovi malej, nejaky cas este predtym dcerka musela byvat u neho, asi mesiac, kym som si nenasla pracu a potom sme vzali podnajom. Zacala som robit v Pekarni ako pomocna pekarka do noci. Ked som chodila v noci domov, vzdy bol hore a pozeral kto ma doviezol z prace, vzdy mal narazky, chodil mi do mobilu, stale ma podozrieval. A vzdy ked sa mu nieco nepacilo, vzal malu a siel s nou ke jeho rodicom. Uz vtedy som citila, ze ma o nu pripravi, bola som unavena z nocnych prichodov z pekarne. Zacala som sa bat, ze mi ju vezme, zhorsil sa moj psychicky stav a jedneho dna ked vedel o tom uz niekolko dni, ze niesom v poriadku, ze mi je zle, prisiel s malou, trocha ma slovne vyprovokoval a ja som si porezala ruku..... Nezvladla som situaciu.. Podotykam, ze moj stav sa vzdy zhorsil ked som nemala malu nablizku. Skoncila som v nemocnici, ked ma pustili 2 tyzdne nato bol sud a sudkyna rozhodla v jeho prospech......
hlavne si musíš verit, tvoja dcérka je pre teba to najdoležitejšie na svete a kvoli nej prekonáš všetky prekážky 🙂 Hlavne sa nenechaj zdeptat! Máš fajn bývanie , o malu sa staráš predpokladám vzorne, má ta rada a ty ju takže žiaden dovod na odobratie neexistuje 😉 😉 Držím palce!

neviem veľa poradiť ale dieťa by som rozhodne nedala. Ak nie je súdom určený styk, tak ho nedaj, ináč by to použili proti tebe, Akože sa o dieťa nevieš postarať a dávaš im ho, aby si sa ho zbavila a podobné reči a tebe by sa ťažko dokazovalo, že opak je pravdou. Takže im povedz, nech otec požiada o určenie styku s dieťaťom a ak súd určí, tak len na čas určený súdom by si ju dala otcovi, nie starým rodičom, všetko rob len tak, ako určí súd 😉 A samozrejme, ak ti zatiaľ neplatí alimenty, tak ak on požiada o styk, obratom žiadam o alimenty, aby pochopil, že kto chce mať práva, musí mať aj povinnosti 😀