icon

Mám rakovinu kŕčka maternice a žijem v šoku

12. dec 2023

Cítim veľké sklamanie, ani nie smútok, skôr zhrozenie, šok. Vlastne to ani neviem opísať. S manželom sme spolu už 5 rokov, z toho 2 roky manželia. Máme ročné dieťa a cca pred rokom, po pôrode mi začali nejaké gynekologické problémy, vyšetenia nič neukazovali, resp. gynekológ nenašiel nič nezvyčajné a záver bol - hormóny. Dnes som zistila, že mám rakovinu kŕčka maternice. Hrozne som sa zľakla aj keď ma lekár uisťoval, že je to v štádiu, kedy je veľká pravdepodobnosť, že sa z toho dostanem. Aspoň nejaká útecha, som silná, musím byť, veď mám rodinu. Ale to sklamanie nie je z tejto choroby ale z môjho manžela. Oznámila som mu to, nepovedal ani slovo, chápem, že bol v šoku, nečakala som, že ma začne ľutovať, vie, že to nemám rada, ale on sa po chvíli postavil, vzal si pár vecí a odišiel. Vypol mobil. Ešte som ho takého nevidela. Nikomu som to zatiaľ nepovedala len jemu. Hrozne som sklamaná, čakala som aspoň objatie a slová ako MY TO ZVLÁDNEME. Už je preč 5 hodín. Ja viem, že sa vráti, ze to musí spracovať.

Prepáčte za výlev, musela som to zo seba dať von.

Strana
z5
syslik81
12. dec 2023

kazdy smutok preziva inak ... mozno je teraz niekde a place-nikdy nevies .. neocakavj od ludi co si ty myslis ze by malo byt - ludia niesu roboti .. hold to preziva po svojom ..iste sa vrati a porozpravate sa o tom len to chce cas

terezka1947
12. dec 2023

...v prvom rade,veľmi silno držím palce...
A v druhom,...vráti sa.

babulkomale
12. dec 2023

Toto kde vidia, v tych trapnych serialoch? To su tak nezrele reakcie.
Drzim ti palce, lekari nebyvaju zbytocne optimisticki, takze ked ti povedali takto, urcite to zvladnes ✊✊

marca12
12. dec 2023

Dufam,ze sa vrati a napravi situaciu. Chapem,ze kazdy preziva smutok po svojom,ale to,ze odisiel,ked si od neho potrebovala podporu,je otrasne. Verim,ze ti bude dobre,dostanes sa z toho.

pribinak
12. dec 2023

Nepoznám ho, ale možno sa šiel vyrevat niekde do lesa, aby keď sa vráti, bol pred tebou silný muž

Každý takéto tazke veci a správy spracujeme inak, každý potrebuje iné množstvo času, ešte budete mat priestor sa porozprávať

Viac sú dôležité činy ako slova. Možno bude menej rozprávať a bude viac pomáhať

Veľa sil a zdravia Ti želám 🍀🍀🍀

autor
12. dec 2023

@syslik81 Ďakujem za názor, práveže som nikdy od nikoho nič neočakávala, len ma to dosť sklamalo, a ako som aj písala, ja chápem, že to potrebuje spracovať, všetko to chápem, len ma to sklamalo, to je všetko. Potrebovala som sa vyrozprávať, keďže rodine to zatiaľ povedať nechcem, lebo viem ako by reagovala mamina, viem ako by reagoval otec, teda aspoň si myslím...tiež som si myslela, že viem ako zareaguje manžel a bolo to ináč. Tak povedať to rodičom alebo nie? Ja som už úplne zmätená.

autor
12. dec 2023

@terezka1947
Ďakujem, viem, že sa vráti. Ja mu ani nič vyčítať nebudem, ani sa k tomu vraciať nebudem, a verím, že všetko bude fajn.

autor
12. dec 2023

@babulkomale
Neviem, preto som v šoku. Za tie roky sme si prešli v rodine aj smrťou, aj chorobou, aj mozgovou príhodou, vždy sme boli silní, podporovali jeden druhého, ale asi je to iné, ak sa človek dozvie, že manžel alebo manželka má nejakú chorobu.

autor
12. dec 2023

@marca12 Vráti, viem to, len ja som tak potrebovala to objatie 😔

autor
12. dec 2023

@pribinak Ďakujem ❤️

pralinka25
12. dec 2023

to ti stale vychadzala dobra cyto? nikdy ziadne cudne zmeny na krcku? to je fakt zvlastne. kazdopadne drzim palce verim, ze to zvladnes a bude dobre.
moja kamoska ked povedala muzovi ze ma rakovinu prsnika vyletelo z neho ze no tak v najhorsom zomries. akoze sok. ale oni maju pekne manzelstvo. rakovinu uz davno prekonala a bol jej celu dobu oporou aj jej velmi pomahal. to bol proste prvotny sok.

normalne mu povedz ked sa vrati ze ho potrebujes. ze potrebujes jeho objatie a jeho podporu.

katy084
12. dec 2023

Keď niekto vysloví slovo RAKOVINA tak skoro každému sa v hlave vynorí len to najhoršie a hlavne bohužiaľ ľuďom,ktorý si tým prešli a nedopadlo to dobre a je toho tak veľa...on sa musel veľmi zlaknut a ma teraz strach a obavy...veľmi vám držím palce, aby ste to obaja zvládli a vám prajem veľa síl a skoré uzdravenie 🍀

autor
12. dec 2023

@pralinka25 po pôrode začali ťažkosti, všetky vyšetrenia boli OK, teraz cyto bola zlá, preto sa to riešilo, poslali ma na tú kolskopiu a tam to potvrdili. Som objednaná na ďalšie vyšetrenia, je to začiatočné štádium, ja verím, že všetko bude OK, len je to taký prvotný šok. A potom ďalší šok od manžela, ale ako som spomínala, ja to chápem, dávam mu čas, nebudem nič vyčítať, veď nemám čo. A určite sa s ním v kľude porozprávam.

autor
12. dec 2023

@katy084 Ďakujem pekne. Áno, ja som sa tiež u lekára rozplakala, nehanbím sa za to, dokonca ma lekár aj objal, čo som nečakala ale uistil, že to zvládnem, lebo sa to zvládnuť dá. Teda, ak telo nebude protestovať. Ach jaj, ja len čakám, kedy sa manžel vráti, hoci som unavená, počkám.

scorpionflower1
12. dec 2023

A co konkretne mas v papieroch napisane ake cislo z tej cyto a kolposkopie. Lebo je rozdiel mat karcinom a prekancerozu. Ako to idu lekari riesit?

ahhola
12. dec 2023

Prajem Ti, aby to bolo v stave, aj tí prognozovali, v začiatočnom. V tom prípade si to nemusela mužovi vpáliť do tváre v plnej palbe. Mam gyn. potiaze...▪️Hotovo.
Nič sa s toho nemusí vyklut a vydesila si ho na smrť. Ja som si prešla bordertumorom a prevažovalia na lekárnickych vahach, komu, koľko, co poviem. To mam po tatkovi, ten náš nikdy neobtazoval svojim zdravotným stavom a potom nás sklatil vetou... Zajtra idem na chemo🍄našťastie to bola prvá chemo v tbl., on bol v deň chemo v pohode a my sklatení na podlahe❗

ptvw
12. dec 2023

Určite sa vráti, on je teraz nasraný na celý svet že ti nevie nijak pomôcť teda z toho zdravotného hľadiska a bojí sa ze by mohlo dôjsť k tomu ze by o teba prišiel. Ale verím ze všetko zvládneš, zvládnete spolu 🙏💪

kathak
12. dec 2023

Silno držím palce !!!!! Tiež si myslím , že musel odísť aby mohol byt silnejší a mohol tá objať tak ako to potrebuješ !

huginko
12. dec 2023

Myslím si, že jeho reakcia je proste len strach, smútok, zúfalstvo... Proste to každý inak znáša. Potrebuje to spracovať.

ysseba
12. dec 2023

Nehnevaj sa na neho za jeho reakciu. Každý sa s takouto silnou informáciou musí vysporiadať podľa svojho. Toto je jeho spôsob. Trochu zvláštny, ale on to tak potreboval. Nechaj mu čas na spracovanie, nevyčítaj mu to. A Tebe veľmi držím palce aby to bolo dobré. Aby si bola silná fyzicky aj psychicky a všetko zvládla.

pralinka25
12. dec 2023

mrzi ma to ale verim ze to zvladnes. prajem vela sil v boji.
ano je to sok. clovek velakrat sam o sebe nevie ako zareaguje. si rozumna baba ale urcite mu povedz co od neho potrebujes alebo chces, niekedy ludia aj chcu pomoct a narobia viac skody. hovorte o tom vela.

lienocka2808
12. dec 2023

No ale kolposkopia ti nepotvrdi rakovinu. Rakovinu ti potvrdi az odobratie tkaniva a nasledna histologia. Cize nemusis mat hned rakovinu. Ked ti este nerobili konizaciu. Pravdepodobne mas iba predrakovinove zmeny. Pojdes na konizaciu a vsetko bude ok.

mk22
12. dec 2023

Máš vysledky z histologie? Odobrali tkanivo?

marcellka32
12. dec 2023

Majú len predpoklad že máš rakovinu, naisto to budeš vedieť až po výsledkoch z histologie....držím palce
Ja som sa pred 2 mesiacmi dozvedela najlepšiu správu tohto roka: negatívny výsledok z histologie

katika85
12. dec 2023

❤️

kamatopo
12. dec 2023

Každý si to vie inak upratať v hlave. Niekto je hneď empatický ,niekto sa musí vyvetrať a niekto utečie pred problémom. Tvoj muž sa musel ísť vyvetrať. Aj naňho sa zrazu všetko zosypalo. Ženu ktorú miluje nedokáže ochrániť a dieťa je ešte malé aby ostalo bez mamy...toto všetko naňho padá. Keď nájde odpovede na svoje otázky bude ti tým najlepším múrom o ktorý sa budeš môcť oprieť. Zatiaľ držím palce ❤️

slovenka753
12. dec 2023

Ja nechcem rýpať ale nemala si len zhoršené vysledky? Lebo je veľký rozdiel mať raka ale len prerakovinovy stav. Píšeš len o kolkoskopii ale nič o biopsii resp. Konizacii a výsledkoch.

vanilkovazmrzka
12. dec 2023

To je velmi zvlastna reakcia.

vanilkovazmrzka
12. dec 2023

Co sa tyka tvojho stavu, pokial si vo faze, kym je to dobre liecitelne, nebud smutna. Bud stastna, ze je este dost casu to uspesne preliecit a vyliecit bez nasledkov. Drzim palce! 🖤

alenamihal
13. dec 2023

Sorry ale tvoj manzel sa zachoval ako chrapun...a co ty??? ty tiez potrebujes podporu atd..ok,mas povahu,ze sa lutovat sa nepotrebujes,ale taka situacia ako si mu to povedala,tak je dosta psychycka a on sa zbalil a len tak odisiel...aspon mohol povedat,ze potrebuje to predychat,potrebuje byt sam atd..na tvojom zdravi jeho odchod ti vobec neprospieva...chlap je horsi ako male decko..drzim palce vo vsetkom..

Strana
z5