Mam sa ide rozdať - pracuje zadarmo
Ahojte, prosim o radu. Moja mama ma 50 a ide sa rozdat v praci, pre kamartov, znamych, cuzdich ludi kvazi. Je vyucena krajcirka, je v tom fakt pedantka(aj to vyucovala dakedy na skole v minulom rezime) a fakt je v tom dobra, tvrdi, ze uz nie ako kedysi. Zneuzivaju ju kamarati, znamy, zakaznici, tym, ze si nevypyta za to peniaze a robi to zadarmo. Vzdy jej to poviem, ze preco zasa si zobrala pracu ma doma ked z toho nic nema. Ona mi len povie, ze je blba a uz si nevezme ale stale si obcas(teda dost casto) vezme takto robotu nadoma zadarmo. Horsie je, ze ju znami a kamarati zneuzivaju a tiez robi pre nich zadarmo. Ludia si to neuvedomuju ale je to dost casovo narocne a aj na zrucnosti. Chcela som jej sluzby ponukat na nete, spravit jej reklamu atd, ale mama ze niee, ze nebude mat na to cas atd vyhovorky ale pre cudzich ludi z prace to spravi zadarmo a necha sa zneuzivat?! 🙈 Nechcem bez jej suhlasu jej dohadzovat ksefty.
Horsie je, ze nielen v tomto. Od kamaratky si nevypyta peniaze spat za nakup napr, cestu atd. Ak poznate takych ludi co pozeraju na kazde euro, tak ona je presny opak. Nam nikto nic nedal zadarmo, niesme chudobni ale nemae urcite na rozdavanie v tychto covid casoch.
Poradte ako mam pomoct.
To je vacsinou tak ona pomoze ale ked bude potrebovat pomoc uz sa nenajde nikto. Kedysi bolo bezne ze si ludia takto pomahali ale odplatili sa vzdy ked bolo treba. Moja mamka bola taka ista ona zase piekla torty aj zadarmo kolko x a nikomu to nebolo blbe uz potom povedala nie este sa oduli. Ludia su spiny vyuziju ako mozu. Ona vsetkym aj z rodiny pomahala ako vedela. Teraz ked potrebuje ona pomoct okrem nas deti jej nema kto. Este jej nadali a otocili sa chrbtom. Vlastna rodina. Nenadarmo sa hovori ze za dobrotu na zobrotu. Tvoja mamina musi na to sama prist ako ta moja. Nechaj to tak pokial mozes ty s tym nespravis nic