icon

Mám sa jej ospravedlniť, alebo to nechať tak?

24. júl 2022

Zdravim, pred par dnami som sa pohadala so znamou. Islo o to, ze cca pred vyse 2r zacala studovat na tej istej skole, na ktorej aj ja. Tak mi zacala pisat ohladom materialov, informacii a o tom, ako sa jej (ne)dari. Zozaciatku ok. Potom mi to zacalo trocha liezt na nervy, lebo sa jednu otazku bola schopna spytat aj 50x, kazdu chvilu. To som vsak este nechala tak, no poslednu dobu sa mi zacalo zdat, ze ked sa ma pytala na nieco (zvacsa boli tie otazky ako od maleho dietata), ja som jej odpovedala (vzdy som sa snazila jej pomoct, ako som vedela), tak zacala akoby mojimi odpovedami pohrdat, proste som citila taku nevdacnost. Niekedy bola schopna mi pisat cely den, kazdy den ako je v depkach zo skoly, co sa priznam, ze zasa posobilo na mna dost negativne az toxicky. Tiez som toho mala dost. No a pred par dnami sa ma opat pytala na nieco ohladom skoly, ja som jej poradila a ona mi odpovedala opat stylom, ktory vo mne nabudil ten pocit, ze je nevdacna a nevie ocenit, ze sa jej snazim pomoct. Tak som jej slusne napisala, ze si nezelam, aby so mnou tak komunikovala, ze to neurobila prvykrat a ja sa snazim jej pomoct, tak by si to mohla vazit. No ona v tom na mna vybehla, vraj to tak nemyslela, ale ze ja som len zbytocne vztahovacna a ze sa mam zamysliet nad tym, co komu pisem, lebo ho mozem urazit.
Odvtedy ubehlo nieco vyse tyzdna, neozvala sa. Ja premyslam - ma zmysel sa jej ospravedlnit?

Strana
z2
pribinak
24. júl 2022

Nie

blondinka95
24. júl 2022

Ťažko nestranne povedať kto by sa mal komu ospravedlniť podľa tohto, toto je len jeden uhol pohľadu. Ak je to len známa a nemáš záujem o ďalší kontakt ja by som to nechala tak. Aj tak sa nedá byt s každým za dobre

karelova
24. júl 2022

Nevidím dôvod. Buď rada, ze si sa zbavila človeka, ktorý na teba pôsobil toxicky a z napisaneho nemám pocit, ze by si ju chcela nejak mat vo svojom živote..

karhu
24. júl 2022

vyuzi tuto prilezitost na uplne ukoncenie kontaktu, komunikacie s nou🙂

lesana25
24. júl 2022

Nejakú názornú ukážku by si nepridala? Ale v zásade, pokiaľ by ma niekto otravoval dookola s blbostami, poslala by som ho do riti dávno a už vôbec sa jej za to neospravedlňovala.

zooeynka
24. júl 2022

Cela vasa komunikacia ti liezla na nervy, teraz mas klud a chces to zacat opat??? Ved ser na nu...

zuz02
24. júl 2022

Buď rada, že máš od nej kľud. Takú "kamošku" fakt nepotrebuješ.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
syslik81
24. júl 2022

bu rad ze si sa jej zbavila.. nepis jej ignoruj ak by sa nahodou ozvala ... nalepi sa na niekoho ineho ... ty si uzivaj slobodu

lesana25
24. júl 2022

Za takou ti ozaj nemá čo byt ľúto. Ktovie kolkych ďalších už otravovala, alebo ešte stále otravuje, ale evidentne je neschopná a nesamostatná a tú školu pravdepodobne neurobí. Alebo možno, pokiaľ sa s ňou ešte niekto bude baviť a pomáhať jej.

panelacikova
24. júl 2022

kašli na ňu

ropucha6
24. júl 2022

Nie, aspon mas pokoj.

hermiona12
24. júl 2022

Nie, aspoň už budeš mať pokoj.
Uvidíš ona sa ti sama ozve lebo zrejme bude zase potrebovať pomoc , nevyzerá že by bola múdra keď sa pýta dookola to isté a nevie nič vyriešiť sama

elenita
24. júl 2022

Neboj, ved ona sa ozve, ked bude zas nieco potrebovat...

autor
Autor odpoveď zmazal
marca12
24. júl 2022

Bud rada,ze si sa jej zbavila. Ale verim,ze ona sa sama ozve,ked bude nieco potrebovat cez rok. Teraz su prazdniny,tak cusi. Taketo neschipne vyciciavacky neznasam. Nic zle si jej nenapisala. Napisala si to velmi jemne a slusne,mala si s nou privela trpezlivosti a pomahala si jej az prilis. To je co za studium,ze mi vsetko nieco nadiktuje a ona este ani nevie kolko sa ma ucit na skusky? Vela casu si s nou premrhala a vibec sa necit vinna. Ona svoju neschopnost hodila na teba v podobe pocitu viny.

hermiona12
24. júl 2022

Áno bude to lepšie riešenie ju ignorovať, ona ťa len využívala , toto naozaj nepotrebuješ, myslím v tejto dobe každý má dosť starosti aj bez takýchto ľudí.

tykat
24. júl 2022

Bud rada

victory7897
24. júl 2022

Čistá krava toto.. kašľať na ňu, chválabohu že sa neozýva

stanislavicenka
24. júl 2022

Nie, nemas sa za co ospravedlnit

boldo87
Odpoveď bola odstránená
haanovajana
24. júl 2022

Určite nie.

miroslava21
24. júl 2022

Nemas sa za co ospravedlnit , slusne si jej napisala a ona sa urazila sama. Nemaj preto vycitky. A vyuzi to na ukoncenie komunikacie. Keby si jej napisala prva, ona by to zobrala po avojom a znova ta otravovala blbostami. Ja by som na to nemala nervy

edien
24. júl 2022

Buď rada že si sa jej zbavila. Nik nepotrebuje toxické osoby mať nablízku.

sparkling
24. júl 2022

Nemas sa za co ospravedlnovat… bud rada, ze mas pokoj

slovakboy
24. júl 2022

Niekedy môže byt problém v komunikácii. Ona to tak nemyslela. Nevie dobre komunikovať a nevedomky uráža ľudí spôsobom akým komentuje svoje pocity. To by možno až také zlé nebolo sám mám takého kamaráta ale zvykol som si a poznám ho. Viac mi vadí to, že iba ona teba využíva. To ten môj kamarát nerobí. Pouvažuj nad tým či skutočne nejde len o nedorozumenie. Ak s ňou však netúžiš ďalej komunikovať a strácať čas s toxickými ľudmi, tak sa neobťažuj ospravedlňovaním. Nemáš sa za čo ospravedlňovať. To čo si jej povedala predsa nelutuješ. Ľutovala by si ak by si bola ticho. Ona to zle prijala. Alebo sa to dalo povedať z tvojej strany inak? Lepšie? A myslíš že by tak nebola urazená? Tvoje terajšie blbe pocity vyplývajú z toho že chceš byt s každým zadobre a cítiš sa vínna za jej pocity. Vyplýva to zo zlej výchovy ku ktorej nás vedu rodičia a okolie. “Keď budeš toto robiť budem smutná” citové vydieranie. Skús si vnutorne uvedomiť že ty nie si zodpovedná za pocity druhého. Si zodpovedná za svoje činy ale nie za myšlienky v cudzích hlavách. “Oh čo si ten šéf bude myslieť? “ no je mi to jedno čo si bude myslieť. Ja som to urobila tak ako som najlepšie vedela. Vyhneš sa tak citovej manipulácii.

autor
Autor odpoveď zmazal
savanna
24. júl 2022

Nie kazdy ta bude mat rad, tak to chodi. Podla mna je to super prilezitost aj pre nu, aby sa osamostatnila, nasla si vlastny styl ucenia a spoliehala sa sama na seba. V konecnom dosledku ukoncenie komunikacie prospeje tebe aj jej 😀.

laurika999
24. júl 2022

Kašli na ňu. Veď ona bola energetický upír.

Strana
z2