icon

Mám sa presťahovať späť alebo ostať v rodnom meste?

14. mar 2025

Nedávno sme sa presťahovali do iného mesta od nášho rodného mesta 250 km .
Za účelom nový začiatok nové mesto atď .
Lenže ja som sa vrátila naspäť zo svojim synom do rodného mesta. Našla mu tu škôlku a sebe sa snažím nájsť prácu som zatiaľ u starkej.
Priateľ je ešte tu so mnou vybral si voľno.
Neviem si rady ako ďalej .
Milujem ho celým srdcom je to dobrý človek ( nie je otec dieťaťa) sme rok spolu. Financie na to aby sme si tu vybrali podnájom nemáme .
Ide o to že ja som aj keď mala prácu v novom meste problém bol keď mi malý ochorel bola som doma snim čiže bolo.fo ťažké s prácou.
Priateľ zarába 800€ čo nepokryje všetko ani jeho výdavky nájom úver atď .
Tu v rodnom meste je u svojej mami zatiaľ.
Moja dilema je či sa vrátit naspäť do mesta kde sme sa presťahovali lenže som tam bola nešťastná nikoho nemala atď malý si ťažko zvykal .
Ale keď ostanem tu v rodnom meste a on pôjde naspäť nás vzťah nemá šancu. Pretože ani jeden z nás nechce vzťah na diaľku.
Bol niekto možno v podobnej situácii ?
Ísť naspäť ostať tam nájsť prácu malý do novej škôlky ale budem nešťastná.
Alebo ostať tu ale i tak budem tiež nešťastná lebo mi bude môj priateľ veľmi ale veľmi chýbať. Cítim sa ako v začarovanom kruhu. V byte máme tam všetky veci ktoré nevieme ani kam by sme dali kebyže by sa aj priateľ vrátil sem naspäť do rodného mesta.
Prosím nejaká rada niečo čo by mi pomohlo sa rozhodnúť ako ďalej 😔
Uvažujem aj nad možnosťou svojho syna zveriť jeho otcovi bývalému manželovi a ja sa vrátim naspäť do mesta kam sme sa presťahovali s priateľom.

crazy_cat_lady
14. mar 2025

ja neporadim, len ma zaraza vase spolocne uvazovanie. stahujete sa do cudzieho mesta bez toho, aby si tam mala nejaku pracu, skratka nic. a potom sa vratis do rodneho mesta, lebo tam nemas kamosky/pracu a nepaci sa ti tam. prepac, ale toto je myslienkovy pochod hodny nastrocneho cloveka, nie dospeleho, ktory je navyse rodicom. fakt sa mi rozum zastavuje. a tu poslednu vetu, kde by si zverila dobrovolne syna otcovi byvaleho muza a ty budes stastne zit s priatelom, tak to je na facku

a_alexandra_a
14. mar 2025

Chceš zveriť SYNA otcovi len kvôli chlapovi, s ktorým si rok? Matka roka teda...

viky173
14. mar 2025

zver syna radsej exmanzelovi, bude mu tak lepsie

kristinka92
14. mar 2025

@crazy_cat_lady veď si spraví ďalšie nie? (irónia) ale bohužiaľ niektoré ženy sú naozaj hlúpe a myslia len na seba

crazy_cat_lady
14. mar 2025

@kristinka92 fakt nerozumiem, ako jedna dospela zena dokaze takto uvazovat. stahovat sa do ineho mesta, nemat nic zabezpecene/vybavene, potom sa vratit spat, lebo joj, mne sa tam nepaci. a este takto stahovat dieta hore dole a uprednostnit svoj rocny vztah pred nim..

kristinka92
14. mar 2025

@crazy_cat_lady ja sa až tak nečudujem, vidno zmýšľanie niektorých žien tu v diskusiách na MK. Nevadí že ma bije, spravíme si ešte druhé tretie..Alebo nalepia sa na nového chlapa a zabudnú že mali deti.. Alebo nemajú ani strechu nad hlavou, prácu, našetrené a potom vyplakavaju… Pre mna nepochopiteľne.

7miriam77
14. mar 2025

Zmýšľanie fakt divné,sorry. Ja by som navrhovala, aby tvoj priateľ ostal s tebou v rodnom meste a našiel si prácu. Zatiaľ, kym ju nájde, môže bývať u mamy a keď budete na Tom lepšie,tak prenajať spoločný byt

bielasovicka
14. mar 2025

A povedz, aký dôvod ste mali vlastne ze ste sa tak ďaleko odsťahovali? Véd to nebolo vôbec premyslené, co ste pubertaci? O tej poslednej tvojej vete radšej pomlčím.

summer23456
14. mar 2025

Tak tvoj priateľ sa nemôže obetovať že bude v rodnom meste, ale ty sa ideš obetovať, že sa zbavis vlastného dieťaťa?

deedol
14. mar 2025

po prve k tej poslednej vete, nad tym ani neuvazuj.

po druhe k tomu ostatnemu, ake su to mesta? porovatelne, co sa tyka prace a nakladov na byvanie? ci to vase rodne je mensie, je problem najst tam pracu?

ak chcete zostat spolu vsetci traja, mas viacero moznosti:
1) zostat v rodnom meste, tam si obaja najdete pracu a potom aj podnajom, s malym mozu pomoct "babky".
2) najst si pracu v novom meste, az potom tam odist, najst malemu skolku a dufat, ze nebude vela chory. a zatat sa a nevymyslat, ze "nie som tam stastna".
3) ty ostanes tam kde si a muz bude chodit na tyzdnovky a na vikend domov. nie je to idealne, ale cela vasa situacia nie je idealna.

vo vasej situacii (nemate peniaze ani kde byvat) vsetko zavisi od toho, kde zozeniete pracu.

0silvia0
14. mar 2025

tak keď tvoj syn videl, aká je matka v novom meste rozhodená, asi si mu to veľmi neuľahčovala. Frajera miluješ, máš pri sebe dieťa, čo ešte potrebuješ v novom meste, aby si bola šťastná? Mesto ťa nerobí šťastnou, ale ľudia okolo seba. Asi si nemala robotu, len si doma sedela a vyplakávala nad svojim smútkom.
Čiže sa zmobilizuj, v novom meste si nájdi prácu a funguj.

januska12323
14. mar 2025

"Uvažujem aj nad možnosťou svojho syna zveriť jeho otcovi bývalému manželovi a ja sa vrátim naspäť do mesta kam sme sa presťahovali s priateľom." ?? Ty si nejaká jednoduchšia alebo má nový frajer zlatého čvirika?
Na kerú onú ste sa sťahovali tak ďaleko bez poriadnej práce pre teba a pre neho? Kde ste bývali pred tým? Kedy ste stihli nadobudnúť toľko vecí, že sa vám nezmestia nikde? Nechápem vašu logiku.

ina2405
14. mar 2025

Prečo chlap, ktorý zarobí 800e nezmení prácu a nejde on do iného mesta? Syna by som sa kvôli žiadnemu chlapovi nevzdala. Je to navyše len frajer.

summer23456
14. mar 2025

@januska12323 no neskutočne niečo. A najlepšie riešenie, ktoré existuje, je zbaviť sa dieťaťa. Až mi rozum ostal stáť.

ina2405
14. mar 2025

@summer23456 mňa zarazilo, že frajer jej bude veľmi, ale že veľmi chýbať. A dieťa dať k otcovi, to je v pohode.

summer23456
14. mar 2025

@ina2405 áno, dieťa jej chýbať nebude, ale frajer veľmi, ale fakt veľmi. V podstate cudzí človek.

zuzanka.zuzu
14. mar 2025

chlap zarába 800e čo nepokryje ani jeho výdavky a ty sa chceš presťahovať za ním 🙈 a kam prosím ťa? 😀 ideálne si urob dieťa aj s ním 😉 jediný koho tu ľutujem je tvoj syn, vy dvaja ste k ničomu obaja

retatka
14. mar 2025

,,Uvažujem aj nad možnosťou svojho syna zveriť jeho otcovi bývalému manželovi a ja sa vrátim naspäť do mesta kam sme sa presťahovali s priateľom.,,

Táto veta o Tebe veľa vypovedá.Falus ti je prednejší ako vlastná krv.Mater roka!

ina2405
14. mar 2025

Autorka, daj si aspoň rok na to, aby prešiel tento oxytocínový ošiaľ a potom uvidíš. Určite sa ti nebude časom pozdávať, že si syna otcovi zverila kvôli frajerovi.
A frajer by sa mal cítiť zodpovedný za to, aby ti nebol guľou na nohe. Ani nevzdelaný chlap nie je odkázaný na tak zle platenú robotu. Iba ak by bol invalidný dôchodca...

diewcatqoo
14. mar 2025

A myslis, ze ako funguju rodiny, ktore tiez nemaju nikoho nablizku a maju male deti?
Na to, ze si schopna vzdat sa syna kvoli frajerovi, radsej ani nebudem reagovat.

ghoul_
14. mar 2025

O akých konkrétnych dvoch mestách sa bavíme ?

kivivi
14. mar 2025

Vies, su take typy ludi, ktore proste naozaj realne pocituju ako nestastie, ked musia odist byvat z rodnej dediny alebo mesta. A vsetko im tam vzdy bude vadit. Takym ludom nepomoze nic, len byvat cely zivot tam, kde sa narodili.

janickacrazy
15. mar 2025

Tak zostaň tam, kde si a frajer nech si skúsi nájsť prácu tam, kde ste. Veď prácu za 800 eur nájde hocikde. Ty budeš mať pomoc od babky, keď dieťa ochorie. Alebo nech si nájde prácu na okolí, aby mohol dochádzať, ale nie 250 km. Určite sa to dá vyriešiť. Okrem toho v tom novom meste si bola veľmi krátko, keby si vydržala, tak nájdeš si tam aj nové kamarátky. Ja som odišla za mojím mužom do zahraničia a bývali sme tam na samote, kde nebolo nič. Najbližšie mesto 15km, ja bez auta. No ale láska je láska.

ibrunova
15. mar 2025

Prečo ste chceli začínať sami v inom meste? Niečo sa medzi vami stalo?

zltalienka
15. mar 2025

Autorka: otcovi dietata nevadi, ze si sa odstahovala 250km daleko? Predpokladam, ze ked uvazujes nad tym, ze mu zveris syna, tak to nebude typek, co sa nestara a nezaujima.