Ahojte, neviem komu sa zdôveriť tak sa rozpisem tu a bola by som rada za nestranný nazor. S manželom sme spolu 7 rokov z toho 3 roky manželia. Mame 1,5 ročného synčeka. V lete minulého roka sa rozhodol manžel odísť z dobre platenej prace nakoľko mu boli kamaráti prednejší a spadol do drôg (už v minulosti mal s nimi problém ale dostal sa z toho). Sedel doma bez prace do decembra minulého roka a všetko ostalo na mne a mojom rodičovskom príspevku alebo si začal požičiavať peniaze od rodiny. Deň po Vianociach som zistila že cakam ďalšie dieťa no manžel sa rozhodol po novom roku od nás odísť. Boli sme od seba 3 mesiace. Zatiaľ čo sme boli od seba on holdoval alkoholu, drogám a čo je najlepšie už 5 mesiacov sa ťahal s mojou “najlepšou kamarátkou”. Dieťa som sa po zverení situácie rodičom rozhodla nechať s tým že mi rodičia pomôžu a môžem sa nasťahovať k nim do domu. Nakoniec sme sa v máji k sebe s manželom vrátili no stále bol bez prace. Pár krát počas leta boli u nás doma cirkusy keď opitý vykrical aby som zdochla aj s deckom čo mám v bruchu. Napokon si koncom augusta našiel prácu snaží sa no peniaze nám nevychádzajú, často veľké množstvo prepije a pýta peniaze odo mňa z rodičovského príspevku. Mám ho stále rada ale v mojich očiach hlboko klesol a asi s ním ostávam iba preto lebo sa bojím že nikto nebude chcieť ženu s dvoma deťmi.
Ono slovo milovat znamena nielen robit pekne oci a mat spolu sex, ale znamena to sa o toho druheho postarat... on ked si bola tehotna pretahoval nejaku inu zabu a chlastal a drogoval... opakuj si to ako mantru... podpisat, odniest na urad, idealne zajtra, kym si to zasa rozmyslis.
Prosím prosím odíď od neho. Hneď, teraz keď je preč. Podaj návrh o rozvod a úpravu práv k maloletým (všetko tam nápis, alkohol, drogy, hádky atď) a viac s ním nekomunikuj, len na súdoch. Prosím, urob to pre svoje deti .
Žiadne zdrogovane ozrate hovado ta nemôže manipulovat, to len ty si taká sprostá. Nezvyknem takto reagovat, ale Teraz mam fakt dost.
Ale ty máš podporu u rodičov, finančnú aj psychickú. Strechu nad hlavou. Toto hovädo vás všetkých stiahne na samé dno. Už sa s pamätaj prosím ta. 🙏
Ale ty nie si sama, nechapes? Mas rodicov a deti. Kde prosim si v tejto konstelacii sama? ON je volakde v zahranici, chlasta, peniaze s teba taha... opora roka... ja fakt neviem, ako mozes vobec chciet s nim byt.
Ja chápem prečo sa k nemu vraciaš ale prvé čo musíš spravit je sa rozviesť , narobí vám dlhy všetko budeš za neho splácať. A máš deti už nie si sama, keď nemyslíš na seba mala by si aspoň na ne. Už si matka , ale nie jeho. Prvé sa rozved a potom rieš svoju závislosť na ňom .
Zeny s dvomi detmi si bezne nachadzaju partnerov a ja poznam aj take, co si nasli aj s tromi a styrmi. Mam aj troch dobrych kamaratov chlapov, ktori si nasli zeny s detmi (s jednym, dvomi a tromi) a su velmi spokojni. Toto vobec nemusis riesit.
Coho sa skor treba obavat, je, aby si si nenasla znova takeho isteho, lebo zeny, ktore sa nevedia od jedneho takehoto odputat, maju casto sklon k recidive. Takze skus popatrat, preco ta pritahoval zrovna tento typ muza a preco si ho zobrala naspat aj po tom vsetkom, po com by zene s beznou sebauctou bolo uz na vracanie. Ak na ten dovod prides (nemusi byt lahke ho najst, moze byt skryry hlbsie), tak skus riesit ten. Az potom by som sa otvorila novym chlapom.
AUTORKA
som rada že s rodičmi máš dobrý vzťah. tak potom hybaj k nim, čo najskôr, ešte pred rozvodom.
Sama priznavaš že ťa manžel manipuluje - takže treba odisť a začat sa poriadne spoznavať, aj s pomocou psychologičky, prečo sa máš tak
málo rada, že ťa lahko manipulovať?
Manžela ani sama nechceš, veď priznávaš, že si s ním iba zo strachu, lebo máš málo sebaúcty.
odíď od neho a začni poriadne pracovať na otázke prečo si tak málo veriš? prečo by ťa nikto nechcel? prečo si nevážiš
nič dobré na sebe?
nauč sa byť šťastná aj sama so sebou, si všetko čo máš. deti budu raz dospelé a nezávislé,
naučiť sa milovať a poriadne pochopiť samu seba.
Vsak by som seba aj deti zbalila kym je tam v zahranici a sla natrvalo ku rodicom. Kym este maju trpezlivost a chcu Vam pomoct...
Jeho peniaze by som absolutne neriesila, potrebujes ich viac. Kto chce kam, pomozme mu tam.
A ty nebud hlupa a pekne zacni balit.
Pripomenula si mi moju byvalu spoluziacku. Prve dieta ma s nejakym fetakom alkacom co vyzera uz jak bezdak a nezabudla si ako slobodna matka spravit druhe dieta s dalsim co pije.
S jednym dietatom jej samej financne bolo tazko, s dvomi to bude asi lepsie🙄.
Bud natolko vdacna svojim rodicom ze ich ponuku prijmes a nerob si z toho a z nich dobry den , muzovi viac never.
Ty aj tvoj muž ste totálne chorí ľudia. Deti daj rodičom a aj ty sa daj liečiť. Sorry za tvrdé slová ale takto dojeb…. život vlastným deťom nemôže zdravý človek. Ako čo čakáš? Koniec ako z červenej knižnice? Už dávno si mala byť od neho preč aj s deťmi. Už s prvým si mala byť preč. Ale nie, ja si urobím s totálnym debilom (ale veď predsa je to moja prvá, veľká láska) ešte aj druhé dieťa.
Ono vieš, mala by som pochopenie ak by si nemala kam ísť, že naozaj je to aj existenčné. Ale takto? Že môžeš ísť ku rodičom? Zober deti a choď ku nim. Na neho sa vyser. Aj ja žijem v manželstve s mužom, ktorý je môj prvý, sme spolu 22 rokov a máme za sebou pár kríz zhruba 3. Ale nie takéhoto kalibru ako je tvoja “veľká láska”. Tu končí všetka sranda. Deti budú len trpieť. Len a len tvojim rozhodnutím. On svoje správanie nezmení, ani on sa nezmení. Ty môžeš. Daj šancu deťom žiť šťastný život? A vôbec ale vôbec by ma v tejto situácii nezaujímalo, či ma ešte niekto bude chcieť s dvoma deťmi. V prvom rade si matka, rodič. A až potom si ty sama a niekto ďalší. A to na dlhú dobu pri takto malých deťoch.
Chudata vase deti, tie to teda v zivote nevyhrali :(
Kým je v zahraničí podaj žiadosť o rozvod a predbežné opatrenie kôli deťom. Odsťahuj sa k rodičom. Čo chceš aby si deti pamätali vynervovanu mamu a sferovaneho ozrateho otca ? Lepšie sama. Súd .u dá platiť výživné aj keď nebude mať prácu
Keď nebude platiť jednoducho exekúcia a potom basa lebo si neplní vyživovaciu povinnosť. On musí spadnúť na dno . A inak chlap sa hentak správa a ty s ním máš sex ?
Autorka,,asi si este mlada, a urcite zufala...mas dve deti, rodicov co ti pomahaju,,nezahod to, lebo raz im dojde trpezlivost..pomozu ti a postavis sa na vlastne nohy,,ked nie pre seba,tak pre svoje deti..vies kolko je zien v situacii ako ty ale namaju nikoho, rodica co by pomohol ?! Mas oproti nim velky bonus. Nevracaj sa knemu..po rozvode sa moze stat, ze budes mat na krku cast jeho dlhov,,odid zakial sa to da,,urob to pre svoje deti..taky clovek sa nezmeni ani kvoli laske..najdes si lepsieho muza uvidis...ved pises, ze chces rodinu v akej si vyrastala, ale snim ju nikdy mat nebudes..vela si prajem
Akože len keby muž pil tak sa rozvádzam a nie ešte prechalastané peniaze, drogy, nevera, pôžičky a exekúcie.
Ja byt tvojim rodičom, dam ti facku na zobudenie.
No nedocitala som do konca, ale deti daj urcite k rodicom a ty, ked nemas rozum, si rob co chces aj so svojim fetakom, ale ziadne dalsie deti. Aku radu cakas? Uz len to, ze sexujes s fetakom, ktory bohvie co dovlece domov je red flag. Bud rada, ze deti su zdrave. Tvoji rodicia boli urcite strarostlivi a chapajuci, bohuzial na tvoju skodu … mali ta strieskat ked si toho fetaka 1 krat dovliekla domov a najneskor ked si sa k nemu vratila. Zacni si zhanat dobreho pravnika, aby si nemusela splacat jeho dlhy a radsej pocuvaj rodicov. Bez pomoci to nedas a ak sa budes nadalej motat so svojim krasavcom skoncis zle aj ty. Riadnu rodinu s nim mat nikdy nebudes … maximalne prides o deti
Mas 2 jeho decka a on je za dalsie 2... To sa vratil k tebe k tvojim rodicom, ci kde prevadzkoval tie svoje poruchove emocie, ze mas zdochnut... Kamaratku vysosal z prachov a spomenul si, ze ty este nejake dostavas, ktore by mohol predrogovat jeho deckam???
Zena, ty si sisi, dobre, spalit sa moze kazda, ale 2hym tehu mal pre teba prestat existovvat. Naco ti je, ledva obstara svoje potreby, svoje fety a cubky, naco si sa s nim este bavila??? 👽Deckam si mala pisat dennik, ohladom tvojim interakcii s nim. Aby raz videli, do akej zumpy si s tym slabochom padla. Uprimnu ucast. 🥀🚩
23.01....co pises...
Ako si ty, z dobrej usporiadanej rodiny mohla natrafit na take hovado???
Hned zajtra rano ho zablokuj a necitaj jeho kydy, ze ho mas velkomozneho zivit v zahranici, lebo s partiou prechlastal. Ty s nim nemas co riesit, prachy na jeho decka ti neda, spat s nim dufam uz nemienis, nech tam zdochne, tak ako on prial tebe v tehotenstve. Vypni mobil celkom, kup si novu sim pre ludi, ktori ta maju radi. To on nie je, pre neho si len oslik🐎 potras sa, co svojim deckam od huby odtrhne. Naozaj, vypni ten mobil, nech sa postara aspon sam o seba, tela zdrogovane. 👽
Baby, toto je vymyslená téma...ďalšia samozrejme...Normálny a súdny človek by sa toto nepýtal🙈
Ano rozved sa
Typická dedinská sliepka...Celý život zavretá v nejakej diere, kde susedky rozhodovali o tvojom živote....ďalšia svokra, že? Ale ty ho ľúbiš, aj keď je to falus...No takto...Počkaj, kým to urobí ďalšie deti a potom vyplakávaj🙈
Stopy si pozametala, hlavne si nieco odnes z rad tych, co na teba obetovali cas. Ziadna ti nenapisala, ostan s tym fetakom, dlznikom, krivakom, ale unisono... Kopni ho do riti. Aspon pasivne to urob, nezdvihaj, nepis, nekomunikuj. Ta vyslopana socka nenaskrabe ani na cestu domov a mas ho z krku. 💩
@anjelicek26 asi jej rodičia cele roky tvrdia, že si nič lepšie nezasluži, preto tolko času a šanci dava človeku, ktory za to nestojí.ak
ju nikto nemal ozaj s uctou rád, iba same hrubé slová, tak jasné, že podvedome verí,
že si nič lepšie nezasluži.
mali sme takýchto susedov. treba odisť od takeho muža a asi aj svojich rodičov a učiť sa, ako sa mať rád.