Mám sa v 7.mesiaci tehotenstva izolovať od nezodpovedného manžela kvôli možnej nákaze koronavírusom?
Ahojte, potrebujem poradiť. Som v 7. mesiaci tehotenstva. Žijem v 1 domácnosti s manželom. Situácia vo svete je aká je. Obmedzenia kvôli Koronavirusu. Manžel má home office, ja nechodíme nikam. Manžel chodí sem-tam nakúpiť, zabehať si, vyvenčiť psov, za zákazníkmi aj keď nemusí a vie to vybaviť cez tel a chodí každý víkend na návštevu svojej 80-rocnej mame a každú sobotu za 17 ročnou dcérou z bývalého manzelstva. Snažím sa mu vysvetliť ako môže veľmi svoju mamu ohroziť, keď tam chodí, na to mi povie, že jeho mama chce aj tak zomrieť. A kameň úrazu je jeho dcéra, kvôli ktorej máme nezhody celých 9 rokov spolužitia. Povedal mi, že ani v tejto situácii sa s ňou nemieni prestať stretávať, pretože to je jeho dcera. Môj názor na všetko je taký, že okrem toho, že ohrozuje svoju mamu, ktorá by ochorenie neprežila, jeho mama ohrozuje naopak nás, pretože sa stretáva bez rúška s kadekym a tiez že manžel ohrozuje veľmi nás a najmä mňa - tehotnú a nenarodené babatko, len preto aby sa "ukojil" a odskrtol si že bol v sobotu so svojou 17-rocnou dcérou z bývalého manželstva. On má voči nej výčitky že ju opustil, keď mala 8r. ona mu to stále vyčíta a on sa to snaží teraz naprávať. Nerozviedol sa kvôli mne, my dve však dobrý vzťah nemáme, ona na mňa žiarli a na maličké čo čakáme ani nehovorím, stále manželovi hovorí, že ju sklamal a nevie to predýchať, to ešte ani nieje na svete. Ona žije s matkou, neviem s kým všetkým sa stretávajú. Ja sa bojím, že môže manžela nakaziť a on nás. Na to mi on povie, že ona nieje nakazená,pritom to nemôže vedieť a okrem toho , mohla by byť nosič. Povedala som mu, nech nás neohrozuje, nech si zavolajú, podľa neho nás neohrozuje a on ju chce vidieť,nie si iba volať. A napriek tomu, že ja s tým nesúhlasím, kým sa neupokojí situácia, on povedal, že mu to nezakazem a bude sa s ňou naďalej normálne stretávať. Je to podľa mňa od neho veľmi nezodpovedne, bojím sa o babatko a preto rozmýšľam, či mám odísť na čas k mojim rodičom. Už som sa mu vyhrozila, že tam pôjdem, keď nás mieni ohrozovať, tvári sa, že mu to je jedno, nech si idem, on sa stretávať neprestane. Mám strasne stresy zo všetkého, ktoré nerobia dobre bábätku, na druhej strane mi srdce za ním pôjde vytrhnúť keď nebudem s ním chápem že chce byť aj s tou dcérou, ale na úkor našeho zdravia, to je pre mňa nepochopiteľné. Ako by ste sa k celej situácii postavili vy? Preháňam podľa vás a bojím sa zbytočne? Alebo sa bojím oprávnené a mala by som na čas odísť keď sa správa takto? Nemám sa už s kým poradiť a chcem počuť názor žien, ako by sa v mojej situácii zachovali. Ďakujem 🙏
@maciatkolulu presne to som aj ratala 😀😉
@ladyblcha no akože mne je jedno, čo a ako, ale mať takýto prístup k dieťaťu svojho partnera, že 9 rokov majú kvôli nej nezhody.... To k štastnemu koncu nevedie.
@maciatkolulu tak je to jasne z jej pristupu, a hlavne ak jej teda uz 9r daco na jeho dcere vadi, cize sa hadaju presne tolko, kolko spolu aj ziju 🤔🤔🤔🤔, 8rokov mala dcera ked ju otec opustil a dnes sa ta mrcha 17rocna stretava s otcom 🙃
Len by som bola zvedava, ci by sa ona prestala stretavat s dcerou ,keby to mala opacne.
@ladyblcha Ale áno, prestala by sa stretávať s dcérou, keby to bolo opačne. Moja mama to urobila, a nie preto, aby ochránila seba, ale preto, aby ochránila mňa a moje mesačné dieťa, lebo to mamy robia pre svoje deti, chránia ich. Tak isto ja chránim mamu tým, že tam nechodíme, keby sme náhodou my boli nakazení. O tom sú tie karanténne opatrenia, eliminovať akýkoľvek zbytočný spoločenský kontakt, aby sme nedopadli ako v Taliansku, Španielsku, UK, či USA. Či mi chýba rodina? Samozrejme, teraz ešte viac ako inokedy, lebo tu majú vnuka, synovca, ktorý rastie ako z vody, ale pre ochranu svojej rodiny som ochotná to prežiť.
@miamiu Ako správna matka, sprav všetko, čo uznáš za vhodné, pre ochranu svojho dieťaťa.
Ja chápem manžela, že chce byť so svojou dcérou aj matkou. Ale v záujme manželky by sa nič nestalo, keby šiel za matkou napr raz za dva týždne a s klientami by sa stretavať tiež nemusel.. Ale nech je to v rodine akokoľvek, minule bolo v správach o tehotných.. A doktor povedal, že radšej nech tehotná nejde ani do obchodu pokiaľ to nie je naozaj nevyhnutné. Nech sa nestratáva s inými pokiaľ nemusí a tak isto ľudia, ktorí sú s ňou v kontakte (napr s ňou bývajú) by nemali chodiť kade tade, ale snažiť sa ibmedziť kontakty. Imunita každej ženy sa tehotenstvom mení a preto sa nedá predpokladať, ako zareaguje na ten vírus.. Takže ja si myslím, že ak má dcéra 17 rokov tak z nej neubudne, ak otec za ňou nepríde každú sobotu, ale napr každú druhú, prípadne na tento čas nepríde.. Veď to už nie je malé dieťa, ktoré tejto situácii nechápe
@maciatkolulu ešte predomnou mal inú babu s ktorou bol skoro 2 roky, rok počas manželstva, rok po rozvode , nemám prečo v tomto klamať 🙂 keby sa rozviedol kvôli mne by aspoň bolo pre mňa jednoduchšie pochopiť jej postoj ku mne 😁 a ja mu nezakazujem sa s ňou stretávať, veď za normálnych okolností je s ňou každú sobotu, ak sa dohodnú, aj inokedy, aj u nás zvykne prespávať, dokonca sme aj na dovolenkách boli už viacerých spolu, aj spolu trávime čas, chodíme na výlety, takže tam nieje zaujatie z mojej strany, asi som to zle podala v návale tehu hnevu😂 ono sa to zhoršilo keď prišla puberta, robí napriek a tak .. Len to už sme trošku odbočili od korony 😃 mňa teraz trapi, že na úkor jedného dieťaťa môže ohroziť druhé a beriem si to osobne a mrzí ma jeho sebecký prístup. Na to som chcela vedieť názory
@ladyblcha nechápem, prečo tu zo všetkého máte potrebu robiť senzáciu a silou mocou nakladať tehotnej, ktorá má určite problémy sama so sebou a svojimi hormonmi a mužom, ktorý jej v tejto nestabilnej dobe nie je oporou.
Jej pocity sú úplne normálne a prirodzené a ako budúca matka chce chrániť seba a svoje nenarodené dieťa. A to by malo byť v záujme aj jej muža a nie sa hrať teraz na syna a otca roka k mame a 17 ročnej dcére.
@maciatkolulu nezhody sme mávali pretože má klamaval že chodí na sluzobky a neskôr som zistila, že so svojou bývalou ženou a dcérou chodieval na dovolenky a výlety. Stretla som ich raz náhodou, keď mal byť uz v Košiciach na sluzobke ako si idú na výlet, v kufri auta mali všetci zbalený jeden spoločný kufor a za nim boli hodené dokrcene košele ktoré som mu na sluzobku zehlila. To sme spolu boli už 2 roky. Nebolo to prvý ani posledný x čo mi niečo podobné urobil a vždy tvrdil že to robil kvôli dcére. A vždy všetko bolo kvôli dcére... To je na dlho ale tak aspoň v skratke.
@miamiu zák bud neviem rátať, alebo.... Opustil ju ako osemročnu, má sedemnásť a vy máte 9 rokov nezhody..... Ale to je nakoniec jedno 😉
@miamiu klamal ti a ty si este s nim? Uvedomujes si, ze uprednostnuje svoju dceru red tebou a nenarodenym dietatom? Prepac ale tvoj muz je riadny chumaj. Takemu by som neverila ani nos medzi ocami
@0kristina0 noo,najmä takému, čo v pohode spával s niekym rok počas manželstva a potom neviem, či to ťahal s dvomi, či ako, lebo to nejako nesedí😂, každopádne, reakcia to nie je hodná chlapa, čo sa ide roglejit nad budúcim potomkom... Ale, žiaľ mne by tiež liezla na nervy hystéria, čo aj kľúče od auta dezinfikuje.... Našťastie, nám stačí si umývať ruky. A aj všetkým v našom okolí neprepina. Chrípky a anginy, streptokokov, stafy a iných drobcov sa asi predtým nebáli, ale aj taka enefalida je podľa mňa dosť zla atď.... No, ale ok
@miamiu to je ale blb
Takže zrejme preto (ako hral dona ocinka) sa k tebe zrejme jeho dcéra správa ako správa. On s tebou chodil a jej dával tými výletmi vlastne nádej, že by sa dali ako rodina dokopy. V jej očiach si ty tá, kvôli ktorej ho nemá doma a teraz už aj s dieťaťom v bruchu.Tak sa ani nečuduj.
A na tvojom mieste, keď sa už tak veľmi bojíš, chod sa izolovať k mame. Aspoň uvidíš ako tvojmu partnerovi na vás záleží.
@zuzzqa veľmi nezodpovedný prístup. Vy sa len v podstate spoliehate na ostatných, čo nosia ruska a dodržiavajú v rámci možností pravidla, pretože len vďaka tomu sa to tu neprevalilo tak ako v IT napr. Co sa však môže kým budeš rodiť zmeniť, aby si potom vôbec mala kde odrodit bez toho, že sa tvoj novorodenec hneď nakazí a potom len pochopíš ako všetkým "sibe z corony"

Ľuďom už fakt načisto preskakuje z tej corony, ešte si koli tomu aj vzťahy zničia.
Treba si uvedomiť, že svet nezastal, nie všetci si môžu dovoliť sedieť doma na zadku, zabednit okná, zapnúť hepa filter a prečkať 6 mesiacov v izolácii.
Niekto vyliezť musí - predavačky do obchodov, zdravotníci do nemocníc (+kopec dalších iných povolaní, bez ktorých nebudeme mat elektriku, plyn, vodu atď) ostatní ľudia aspoň nakúpiť.
Osobne by som nechodila navštevovať 80 ročnú mamu, ale ak tá už o život nestojí, je to jej rozhodnutie, tak prečo jej odopierat kontakt so synom a čo sa týka dcéry, neviem, prečo by ju raz do týždňa nemohol navštíviť, moja dcéra nebýva s nami a tiež sa ešte stále navstevujeme, ani my, ani ona nie sme chorí, nevidím dôvod prerušiť kontakty.
Ja pracujem v zdravotníctve manžel ma z domu koli tomu ešte nevyhodil a on tiež ešte pracuje, lebo z jedného príjmu sa dlhodobo nedá žiť, tak robí kým to nie je zakazane, naše dieťa, žijúce s nami by sme mali asi zamknúť v izbe, aby s nami neprišlo do styku 🙃