Mám si nechať dieťa, keď mi bol partner neverný?
Neviem, čo mám robiť, mesiac pred svadbou som sa dozvedela, že ma priateľ podvádza. Sme spolu 9 rokov, raz sme už tento problém riešili, vtedy som mu odpustila, zdalo sa, že sa zmenil k lepšiemu, 3 roky to bolo ok, ale potom prišlo pár mesiacov stereotypu a hneď si našiel inú. Keď sme sa dozvedeli, že som tehotná, všetci sme sa tešili, začali plánovať svadbu, (ja som o nevere nevedela, on s tým skončil a tešil sa na dieťa, aj na svadbu), ale ohrdnutá milenka sa mi ozvala... Priateľ tvrdí, že sa o nás postará a dá nám všetko, ale dokázal, aký dokáže byť chrapúň, klamal mi do očí, viem, že by ho to bavilo chvíľu, potom by sa na nás aj tak vykašľal. Nemám síl sa potom s takým chrapúňom ťahať ohľadom výživného, starostlivosti atď. Rodičov mám na opačnom konci republiky, 10 rokov s nimi nežijem, na priateľa som bola veľmi naviazaná, bola som stále len s ním, takže priateľov tu nemám.
Neviem, čo mám robiť, nemám odvahu na to, aby som bola slobodná matka, bola by som na všetko sama, bez peňazí a zavretá doma s dieťaťom...Necítim sa na to... ale nie som si istá ani potratom, hoci potom by som mohla žiť nový život a mať šancu, že si nájdem normálneho chlapa a založím si poriadnu rodinu...
Čo mám robiť?
@miska221 žena je strašne poznačená po potrate do konca života. chlapovi je to jedno, ale žena sa z toho nevyhrabe, takže radšej s babatkom. s jednym to zvladneš. a možno sa obnovia vzťahy s rodičmi a radi Ti pomôžu. a možno aj chlap sa postara, aspon zo začiatku to ešte skus s nim. uvidíš, čo bude.
Ako dobre, že nevieme, čo /nepríjemné/ nás zajtra čaká.
A preto môžme, a aj žijeme pokojne. Dokonca sa tešíme na každý nový deň !
Určite však vieme, čo nasleduje, ak sa rozhodneme, a po čase nie sme spokojný s rozhodnutím, aké sme urobili : Mohla som si ho ... , Kedy som vtedy... , Prečo som sa... , Dnes by som inak . . . . . . . .
A čo v prípade, ak máme urobiť rozhodnutie za NIEKOHO ?
Teraz som si položila otázku: Aký niekto? Veď o ňom už viem, on je ktosi! Len nemá meno.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mamička, ty ma nechceš ?
Vsetko je zle. Nechat si ho je v takej situacii zle, ist na potrat je zle, ale aj porodit a dat na adopciu je zle, lebo tak ci tak VZDY sa budes trapit. Ked si ale zvazim vsetky tri moznosti, ktore mas, tak najvacsiu sancu a nadej mas pri prvej. Ked ostanes s dietatom a das mu sancu narodit sa, casom mozes stretnut dobreho muza a zacat zit stastny zivot. V prvych mesiacoch-rokoch, ti pomozu rodicia a potom sa postavis na vlastne nohy..., ked ale pojdes na potrat, alebo das dieta na adopciu, vzdy budes rozmyslat co ak....
@miska221 A ak pojdes na potrat, najdes odvahu povedat vsetkym, ktori o tvojom tehu vedia, ze to skoncilo? A ked pojdes na potrat, najdes odvahu od tohto priatela definitivne odist? Nenajdes v sebe silu s nim zit, tak ako po prvej nevere? Mozno ho treba vyuzit - porodit dieta, nechat ho aby vas zivil a ked dieta podrastie, po par rokoch ho opustit a zacat zit novy zivot.
@miska221
To je samozrejme normalne a prirodzene ze mate obavy. Lebo sa to zvrtlo uplne inym smerom ako ste planovali a chceli. Ale to sa vzdy moze zvrtnut. Uraz, nehoda, vazna hadka, alebo cokolvek a hocico ...moze zmenit nas zivot z minuty na minutu. Neboli ste na toto pripravena. To je pravda. Len...hmm Vase dieta za to nemoze. Je Vase. A zas nemozte dopredu vediet ako sa to skonci. Ktovie co vsetko pekne Vas stretne ked uz budete mamicka. Ja osobne si myslim, ze viac si mozete pokazit zivot a vnutornu pohodu a rovnovahu ked si ho date zobrat ako ked ho vynosite a porodite a budete sa o neho starat ako najlepsie viete. Skratka, aby ste to do smrti nelutovali, takyto cin. p.s. ten Vas partner...pekny chumaj... :( A inak, zrejme aj keby ste si ho vzali tak by Vas casom tiez podvazdzal a boli by ste rozvedena s jednym dietatom. Slobodna ci rozvedena s dietatom ...to je asi jedno. V oboch pripadoch absentuje uplna rodina. (neberiem do uvahy financie).
urcite ho opusti, to si mala uz davno a nic sa neda robit aj, ked je to smutne musis ist na potrat, inac sa budes trapit cely zivot.
dietatko za to nemoze... ale uz teraz ho mas, je Tvoje... urcite zaciatok bude tazsi, ale ta radost stoji za to... nesprav chybu, aby si si to potom do konca zivota nevycitala... skus si precitat nieco o postabortivnom syndrome ☹... inak... velmi ma tato skladba chytila za srdce...
https://www.youtube.com/watch?v=GjcnDibL5uo... drzim palce
@petkovadanuska23 Každá žena má právo o svojom živote rozhodovať sama. A ak sa zakladateľka témy rozhodne to urobiť, bude to jej život, jej svedomie a musí zvážiť, či bude schopná niesť dôsledky . Len ma zaráža, že na MK sa niekto snaží riešiť také intímne záležitosti, dokonca na verejnom fóre. A @miska221 Tu ti 99% žien povie, aby si sa "neopovážila" to spraviť ☹ Ale v takom vážnom rozhodnutí musíš zvážiť všetky možnosti , okolnosti a následky . A v neposlednom rade, je to tvoje rozhodnutie a nie žien na MK.
Ďakujem vám za všetky rady, ktoré mi dodali odvahu. Počiatočné zúfalstvo a beznádej trochu opadli a už nevidím všetko len čierne. Bábätko som si nechala a som šťastná, že som sa tak rozhodla. Ako ste viaceré písali, v tejto blbej situácii je to môj svetlý bod, niečo, teda niekto, na koho sa už teším 🙂
Joj miska221 velmi sa tesim,ze ste sa tak rozhodla. Uvidite,babatko vam da silu vsetko prekonat,zdolat,zvladnut,vydrzat.. nech ste zdravi a vsetko dobre dopadne.
Držím prsty, nebudete prvá a ani posledná slobodná mamička. To dieťatko bude váš anjelik na celý život. Čo ak stretnete muža svojich snov a s ním už nebudete mať šancu ostať byť tehotná. Všetko je tak, ako má byť! Bude to vaše zlatíčko.

@miska221 Ja som vo vacsine pripadov proti potratom. Podla mna rozmyslas dobre, ze uz s nim viac nechces zit.....toto je podla mna najlepsi krok a zatial najdolezitejsi- Opusti ho.
Ci si mas dieta nechat, alebo ist na potrat to necham na tebe. Mas tazku zivotnu situaciu a akokolvek sa rozhodnes ani jedna cesta nevypada ruzovo. Rozhodnutie je skutocne na tebe a robila by som ho sama a v tichosti. Drzim paste. 😔