icon

Mám spor s rodinou

miley33
10. máj 2021

Ahojte
Ani sama neviem preco to tu idem pisat. Mozno preto ze sa len potrebujem vyrozpravat kedze nemam uz nikoho blizkeho s kym by sonlm to mohla riesit. Bavim sa o tom sice s mojim muzom ale zufalo potrebujem,vykecat sa aj inde..
Pochybujem ze by toto niektora z Vas citala ajpotom do konca je to totiz nekonecny pribeh ale ak sa nevyrozpravam zas upadnem do depresii..
Ide totiz hlavne o moju mamu .. vzhladom na to ze vcera bol den matiek je to moje trapenie o to silnejsie.
Nasa rodina sa sklada z 5 deti a samozrejme oca a mami.
Zili sme chudobne moji rodicia nikdy nepozerali na zajtrajsok zili a vychovavali nas zo dna na den .. to znamena ak aj dostali vyplatu mama vsetky peniaze rozbila do tyzdna a, potom sme boli len na posuchoch ...
Fajcili a hlavne nasa mama nas nijdy nepostiskala nepovedala to carovne slovo co kmami hovori lubim ta. To sme od nej nikdy nepoculi rastli sme s tym ze na nas stale hucala a vycitala nam vsetko. Vzdy vravela ze je zvedava ci jej toto raz vsetko vratime ze kolko jej my budeme davat ked budeme robit atd... ja son poredposledne dieta. Traja predomou poutekali z domu uz velmi skoro nasli si svoje polovicky a zmizli.. zvadsa do ciech. Ja zo sestrou sme ostali doma s nasimi same. Situacia sa zlepsila hlad uz nebol taky casty no ta laska od mami stale ziadna. Chcela som dochodit skolu dobre som sa ucila aj napriek tomu ze som doma v tomot oporu nemala.. casto krat nebolo ani na autobus musela som brigadovat.. ked som mala 18 ,akurat som mala pred maturou.. no moja mama ma bez mojho vedomia zo skoly zobrala prec a stiahla ma do ciech do automobilky.. bola som tam tri mesiace tusim.. peniaze si vsetky brala ale ja som ich ani nechcela.. vybavila som si u riaditela ze v skole ostavam a ked pridem domov vsetko dobehnem.. tak sa aj stalo s mamou som sa tam pohadala a ona ma tam nechala na ubytovni vecer samu. Musela som vecer sama trafit vo velkom meste na stanicu atd.. bol to hrozny strach ale zvladla som to...skolu som si dochodila.. starosta v, nasej obci ma hned zamestnal na urade.. moja mam do dvoch tyzdnov uz mala na mna vybavenu pozicku... vravim nie ja sa nezadlzim ..tak sa zdula a robila mi zo zivota peklo. Mimochodom ona aj otec uz v ten cas mali exekucie vyse hlavy. .. nechcela som dopadnut ako oni.
Jej argumenty boli typu ze ja si rodinu nedrzim ze co som za decko.. ze som skupa atd. Priznam sa bolelo to.. lebo pre mna rodina znamenala vela. Otec v tomto smere stal pri mne ale on je hrozne pod papucou mama riadi vsetko..., nema doma ziadne slovo.
Odkedy som uz bola schopna zarabat moja mama uz vzdy chcela dodomna dostat vsetko co sa len dalo. Bolo to, na nevydrzanie ani to xe som jej davala skoro cele vyplaty nepostacilo.. tak som isla co jadalej od nich nasla som si oracu v SNV plat super aj podnajom som mala no mama mi stale vsetko vycitala teiznila ma cez internet cez telefon nedala mi pokoj salela z toho ze ma nema uz pod kontrolou..
Jedneho dna mi volala mladsia sestra ze otehotnela mala len 16 rokov.. bolo mi jasne ze ma doma peklo stale mi plakavala dodo telefonu bola na dne.. mne islo srdce roztrhat. Bola som od nej tak daleko.. lubila som ju bola mi ak dcera kedze son od nej o 7 rokov starsia a, mama chodila po cechoch po jej porode tak ja som sa o nu starala.. nedalo mi to a vratila som sa domov... situaciu som ukludnila slibila som ze ja sestre pomozem lebo ten jej nemal v tu dobu o nu zaujem a mama ju chcela poslat na potrat tak som slubila ze ja jej s babetkom fin. Pomozem.. tak mama uz jej dala pokoj..
Ked mala sestra asi mesiac pred porodom vyhorel nam dom 😢
Stastie ze sme prezili.. tri mesiace sme boli po rodinach rozdelení. Ja som bola uplne psych. Na dne... nemali sme zrazu vobec nic nasi zadzeny nasetrene nic.. v tu dobu son ako jedina pracovala.. nebolo z coho nieco nove postavit. Luto mi bolo vsetkeho hlavne otca tak som vzala hypot. Na novy dom. Splatku som zvladala a vravim si nejako znova zacneme.. zial s mojou mamou to moc nepohlo stale bola rovnaka tlacila na mna s pozickami lebo sak na ovlecenie lebo vsak na jedlo.. atd.. ja vtedy na upokoj. Liekoch.. depky. Prisahala ze sa bude vsetko platit ze otec zacina brat dochocok ze ona ma robotu novu ze vsetko si podelime a platit sa bude... ja son aj tak nechcela tak zacala sa vyhrazat ze pojdu naspat na zhorenisko a si postavia vlastne ze s takiu svinou zit ona nebude atd.. proste natlak.. tak nakoniec brala.. jednu po druhej.. pocas toho som este pomahala sestre s, babom vybavicku atd.. nic platiti nemusela len aby sa v klude starala o maleho ..
Co sa ale stalo?????? Ostali mi oci len pre plac!! Za sestrou zacal chodit ten jej.. aj s jeho rodinou do par dni ju zlakal zovral sI ju k sebe.. co je aj dobre ale s nasimi to spravilo nenormalne veci zacali vsetko davat za vinu mne ze ona isla prec lebo ja som svina lebo moj dom a som namyslena a blbosti. Mama aj napriek tonmu ze son robila vsetko co chcela ma neznasala ohovarala ma vsade nik z, rodiny sa somnou nerozoraval. Ja som z toho az zosalela z tplkeho trapenia som zacala pocut hlasy.. nikomu neprajem toto zazit. Sestra ma sklamala ties mi nadavala skaredo ostatni surodenci sa somniu nebavilu oco mi vsetko vycital mama mala chapadla vsade robila zomna najvedsie hovedo a ja som sa nevedela branit. Myslela som si ze ma maju radi ukazovalo sa ale ze sa nemam ani na koho obratit! Oni si uzivali peniaze a ja som cele dni v izbe preplakala.. nechapala som co robim zle preco na mna kazdy utoci preco to mama robi... preco som zle dieta ked som jej dala vsetko co chcela. .
Do roka ozaj isli na to zhorenisko aa postavili si tam malicky doncek a su tam do teraz. Samozrejme hned ako isli prec sa vsetko prestalo platit dlhy rastli..(myslim ze preto ma tak odvrhovala a, ociernovala .. len aby nemusela platiti nic lebo peniaze dosli.. a zodpovednost ziadna z jej strany) ja som to sama vobec nezvladala. Dom ano ale tie pozicky nie.
Takto saa to, kopilo tri roky.. za tu dobu som aj otehotnela . Nebolo to, dobre nikoho som nezaujimala nik ma neprisie pozriet tri mesiace v nemocnici ale ani jedna navsteva od mojej rodiny ani ta moja sestra co ja som pri nej v tehotenstve tak stala..ona pri mne nie. Bolelo to neskutocne.
Nakoniec som isla byvat k priatelovej rodine a dom sa predal poziadala som o oddlzenie kedze vsade podpisovala aj mama ze pomoze splacat a, dokazalo sa ze nepomahala tak ma aj oddlzili.. zacala som, ako by, novy zivot... rodicia sa zasa zacali ozyvat chceli vidiet nasu malu tak sme tam zacali sem tam chodit pisala som si s mamou a nejako, sa postupne davat zas do kopy. Dusovali sa ze su rodicia a, tych mam len jednych.. ze bolo co bolo... ja som potrebovala ties niekoho mat...bola som aj rada ze sa to zliepa ..sestra sa ale somnou nezacala uz nikdy bavit. 😢 takto sme, fungovali dva roky a co sa nestalo????
Ked som zacala po materskej pracovat mama zasa len pytala peniaze.. jej lasku si asi treba kupovat alebo co.. nic sa nepoucila az som nedavno vybuchla a napisala jej ze nech sa ukludni ze ja som rodine pomohla dost a aj tak som u kazdeho za svinu... tak povedala ze uz ma nechcu vidiet ze uz somnou nic nechcu mat.
A ja zas debky... co mam robit????? To je nekonecny pribeh nechcem aby zomreli s vedomim ze ma nenavidia .. neviem preco ma nemaju radi? Preco nemyslia na buducnost svojich deti?? Podla mna lasku rodica si, netreba zasluzit .. ani ziskat. Ta tam ma byt.. preto je taka jedinecna.. ako ja zavidim ludom co, maju rodicov normalnych.. v dobrom zavidim..

Strana
z2
miley33
autor
10. máj 2021

@simca06022011 fakt?no ja som myslela ze len ona taka je ato to ja nedokazem pochopit kazdy rodic predsa chce aby surodenci sa mali radi... Boze moj moja svokra to je mama s velkym M ma len dvoch synov kazdy uplne opacne povahy casto sa nepohodnu ale ta zena to riesi hned. Naschval robi tak aby sa stretavali nakazuje aby si volali az do kostola chodi sa za nich modlit aby sa spristelili velmi to riesi... a toje super moj muz ma brata ma za kym ist ma oporu ma rodinu... jeho mam by mu ruky dolamala keby pocula ze berie pozicku a nie to este aby bral pozicku pre nu .. ked zacinal podnikat tak si zobral mensiu. Ale svokra okamzite s nim do banky 😁 dala si splatky stahovat z jej uctu a on jej peniaze daval na ruku. Chcela mat istotu ze sa to splati ..

sashka22
10. máj 2021

@miley33 keby som staršia, chcela by som byť Tvoja mama a bola by som na Teba hrdá co z Teba vyrástlo! ❤️❤️❤️ Keby si nemala ťažký život, nebola by si tam kde si dnes, stojíš na vlastných nohách. Viem, že najťažšie je naučiť sa povedať NIE, ale Ty kvôli svojej dcére si už aj s tým na dobrej ceste. Teraz máš vlastnú rodinu, za ktorú by si dýchala /dcéru a partnera /a kvôli nim sa Ti oplatí makať, lebo oni Ti tú lásku vrátia dvojnásobne. Staré rany bolia a budu možno do konca života ale skutočne Ti pomôže len odstrihnut sa od nich. Si dospelá, šikovná baba a už Mama. Na svojej dcére si 'môžeš vrátiť' všetko čo si Ty nedostala v detstve, asi preto si do života dostala dievčatko, aby si si ešte raz mohla v sebe opraviť obraz matky a dcéry. Veľmi Ti držím palce a fakt som otvorená rozširovaniu svojej rodiny o vás všetkých 🙂 Nas úplne najviac ľúbi mamina môjho exsnubenca, on mi je ako brat, jeho mamina ako moja, a dokonca aj moje deti ju volajú Babi a to fakt nemáme ani jedinú kvapku krvi spoločnú a dávno s ex svoje rodiny. Verím, že takéto vzťahy prežijú veky. Držím Ti veľmi silno palce!

number19
10. máj 2021

@miley33 Tak to sa mylis, nie kazdy rodic chce dobre vztahy medzi jeho detmi. Poznam matky, ktore vlastne deti vyslovene huckali proti sebe. Intrigy, preferovanie jedneho a ubijanie druheho. Uspesny podupavany a neschopny vyzdvihovany...dramy, provokacie, podnecovanie hadok...
Ty musis svoju matku odstrihnut. Nepresvedcis, nezmenis a len ta budu nadalej zneuzivat a ubijat.
Mas svoju rodinu a vaz si ju. Vlastne si to tym aj cele vyhrala.
Nesnaz sa o priazen tvojej rodiny, je toxicka, nestoji za to, skusila si, nejde to, taky je zivot... skratka to tam to zdrave co ty chces nefunguje, lebo cela rodina je chora...povedz si nechcu? Ok nebudu mat. A ides dalej.

miley33
autor
10. máj 2021

@sashka22 dakujem ti krasne za povzbudive slova este ze ma napadlo tu napisat dnes .. namiesto preplakaneho dna mam normalny fungujuci den heh clovek by sa aj zverim niekomu tu ale ak mam pravdu povedat ja uz od kedy sa toto stalo.. nikomu nedoverujem mam cely odstup od ludi.. ja nevyzvedam a ak niekto pri mne o mne hej tak uz spiatocka.

sari24
10. máj 2021

@miley33 čo som sa v živote naučila je, že lásku si nevynutis. Síce je ťažké prijať fakt že sa jedná o vlastnú mamu a teda rodičov ale máš vlastnú rodinu - muža a dieťa a tam teraz venuj svoju energiu. Nie je dobre sa zacyklit a stále si hovoriť že ja som im toľko dala a mám za to veľké nič. Áno život nie je vždy fér. Ty maj zo seba dobrý pocit že si super človek a napriek okolnostiam si všetky trampoty zvládla v mladom veku a môžeš toto učiť svoju dcéru 🙂 tak hlavu hore, nič nie je také čierne, sú tam ľudia ktorí ťa ľúbia.
Mimochodom si to zvládla bravúrne ako taká mladá baba, sama neviem či by som to dala.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
podmostom
10. máj 2021

@miley33 ahoj, toto čítať to ako keby som nejaký horor pozerala. Ja prežiť co ty, tak som asi na psychiatrii, na heroíne alebo pod nejakým útesom. Tvoja mama je bosorka. Ty máš jedno šťastie, že nie si ako oni. Ak sa jej doteraz nepodarilo zničiť ťa, tak to už nedovol. Ži si svoj život, obklobuj sa normálnymi ľuďmi. Tvoja mama ta nebude mať rada nikdy, to je stratený prípad, zmier sa s tým. Šanca pre teba je tvoja nová rodina. Ešte ma napadlo, že som pred nedávnom čítala článok o takejto podarenej maminke. Počkaj, nájdem ho.

podmostom
10. máj 2021

https://www.postoj.sk/78355/hrali-sme-dokonalu-... iný príbeh, ale tiež o tom, ako veľmi dcéra chcela lásku od matky, ktorá ale na to nemala žiadne bunky

miley33
autor
11. máj 2021

@podmostom veru ze ano neprajem nikomu ani toto zazit napriklad aj tie tri mesiace v automobilke zo dna na den bez skoky bez kamosiek.. zrazu dries za pasom kazdy ta tam komanduje nevidis anio denne svetlo. Mama na mna hucala nech som normalna ale, to sa nedalo nebola som pripravrna aj ked som uz mala 18 rokov... aj napriek tomu ma po troch mesiacoch chceli povisit ... ze teda nebudem za pasom ale buden nosit tovar na vyrobu tym co za pasom robia... ale mamu po tych troch mrsiacoch vyhodili... nepresla skusobnu dobu.. chcela ist hned do dalsieho mesta zas do tej istej roboty zas tri mesiace by sme neisli domov.. vedela som ze co bude zo skolou tak som povedala ze ja nikam neidem ze ja idem domov... nechala ma tam z ubytovni nas odhlasila ja sa do vecera musela spratat.. este ze mi jeden chala n pomohol a isiel somnou na stanicu . Ale cudzi clovek mohol mi aj ublizit tam na tej ubitovni bolo bezne ze tam aziatky znasilnovali atd.. strach som mala neskutocny

podmostom
11. máj 2021

@miley33 to aj mna najviac zarazilo, ako ta zo skoly zobrala, aby si mohla ist muklovat a splacat ich dlhy. ten riaditel musel tiez riadne kukat, ze co sa deje, ved take nieco vobec nie je bezne. Ty si to vsetko vydrzala, lebo si nic ine ani nepoznala a v ramci vasej rodiny si to asi vnimala tak, ze nic ine sa ani robit nema a musis im pomahat. Oni si ale z teba urobili otroka a tym, ze ti za vsetko este nadavaju, este aj na teba valaju svoje vlastne frustracie z toho ze oni su neschopni. A moze tam byt aj zavist, ze ty nie si. Chvalabohu, ze to s tebou dopadlo takto, toto by naozaj nejedneho cloveka psychicky zlomilo. Ty si uz pre nich urobila strasne vela. Teraz si ale uz drz odstup. Ak aj budes mat niekedy potrebu im pomahat, tak len tak, aby to nebolo na ukor teba a tvojej rodiny. To su uz vsetci dospeli ludia, nech sa stavaju na vlastne nohy. Tym ze vas mama rozostvava, tak tie vzahy nebudu asi tak skoro dobre. Aj tvoji surodenci su poznaceni vychovou, zazraky od nich necakaj. Bud mila, slusna, ale drz si odstup, nenechaj sa zranovat. Mozno raz, ked uz mama ten vplyv nebude mat, si vsetko porozpravate so surodencami a uzmierite sa, aspon niektori.
A ja zas debky... co mam robit????? To je nekonecny pribeh nechcem aby zomreli s vedomim ze ma nenavidia .. neviem preco ma nemaju radi? - Vies aj tvoja matka je taka ako je z nejakeho dovodu, mozno mala podobne destvo. Ale ty nie si psychiater a mas dost svojich problemov, jednoducho sa s tym budes musiet vyrovnat aka je. Takychto mam bez lasky je inak dost, nie kazdy ma to stastie.. Inak ak je na tom nieco pozitivne ako ta zneuzivala tak je to to, ze z teba je sebestacna sikovna zena, ktora sa na rozdiel od tvojej mamy vie postarat o seba aj svoju rodinu. Zase niektore mamy tak rozmaznavaju, ze ich deti nie su sebestacne a v zivote stratene.
A este si pisala, ze nedoverujes ludom, co je myslim v tvojom pripade pochopitelne. Ked budes mat niekedy cas, mohla by si aj ty zajst niekedy za psychologom, porozpravat o tvojom zivote, pomohol by ti to cele spracovat, aby si ziskala odstup, vyrovanala sa s tym a nadobudla doveru voci ludom. Aby si do toho nespadla napriklad znova, ze mama napriklad bude stara, chora, nevladna a ty ju pojdes opatrovat a ona ta zase bude deptat alebo nieco take..

mariejenka
11. máj 2021

@miley33 tiež ti chcem vyjadriť podporu a obdiv,ze si zvladla vela,a ozaj situácie ktoré si ja neviem predstaviť. Máš úžasnú cenu, preto si váž seba samú,svoje zdravie a svojho partnera a dcéru. Zi pre nich a seba, a za tym zly urob bodku.

luccija
11. máj 2021

@miley33 nie všetci rodičia sú milujúci ty máš svoje dieťa tam prejavuj lásku.Tvojim rodičom by si nevyhovela nikdy nikdy nikdy netráp sa.Sprav hrubú čiaru ty nie si charita zachraňovať všetkých šetrí energiu pre seba.si uzasna žena toto všetko zazit

miley33
autor
12. máj 2021

Naozaj Vam velmi pekne vsetkím dakujem za podporu snad este nikde som, take uznanie nemala. Stale len pocuvam dookola aka som zla a ako si nevazim rodicov. Ale ja som akosi od mala tusila ze to co je u nas neni normalne. Nemam ani jednu dobru spomienku stale len take neprijemne. Zial to moja mama le ta najhorsia z rodiny ona toto vsetko sposobuje lebo tvari sa ako strasne zronena a citliva a kazdy jej na vsetko skoci a necha sa manipulovat.
Moja rodina si, mysli ze ja som hrozne lakoma a na peniaze.. sestre raz hovorila ze ja vidim len peniaze atd... ale do frasa vsak to o sebe hovorila.. pri nej uz vazne clovek nevie co je zac ... moj muz vravi ze to je bosorka 😁 ale mojho oca lutuje. Ten ma vazne problemy zdrav.poslednu dobu nedavno mal aj slaby infarkt. Chcel by aby deti tam chodili .. ale mama do vsetkeho pcha nos

cacianka
12. máj 2021

Viem ze sa mi ľahšie píše ako tebe žilo. Tiez som si vselico zažila, ale uz som si davno povedala ze stačilo - srat na hlavu si nedám.
Teraz ked sama máš krásne a zdravé dieťa, vies mu poskytnut co si sama nemala.uplne si pochopila ze tvoj "stary život" nebolo to prave orechové, nebolo to spravne a ty chceš žiť inak.
Máš dobrého muža, jeho rodinu tak sa od tej toxickej starej celkom odstrihni. Otcovi povedz ze si tu pre neho, je vítaný v tvojom živote, ale odtiaľ potiaľ. Ved ani on sa nezachoval dobre, nezvladol ani svoju úlohu.
Tak vypni, zablokuj, stopni všetky cestičky od starej rodiny a daj si od nich minimalne rok pauzu.
Ale komplet blok. Lebo ty musis prejsť liečbou, možno by ti pomohli aj sedenia u psychológa, a hlavne očistením od bahna do ktoreho ta rodina sťahovala a este aj sťahuje.
Nie si lakomá - ved si im obetovala strasne peniaze.nie si im nič dlžná, rodicia priviedli na svet deti tak sa maju primerane postarat. A nie teraz roky rokúce ta vydierať a zdierat z kože. Je to ich rozhodnutie ako a za kolko pracujú, co s € urobia.
Ty si zodpovedna iba za svoje.
Cit a lasku ti riadne nedali, tak im ju nevracaj ale venuj ju iba sebe detom a mužovi.
Ze ta matka ohovara ? Kasli na to, ludia co ta poznaju, vedia čo si prezila a aj tí čo vidia ako poriadne žiješ vedua aka si a hentej bosorke neuveria. Tí ktori uveria a na teba nadavaju, ti nestoja ani za necht. Takí odpad nepotrebujes.
Ži a miluj tak ako uznas ty. Si velmi silná, tak si to nedaj posrat a nepusti si ich do života.

Strana
z2