icon

Mám strach z budúcnosti

28. okt 2020

Ahojte, chcela by som sa popýtať na vaše skúsenosti. Mám malé dieťa, vyštudovanú totálnu kravinu. Keďže v mojej oblasti to nemalo zmysel, počas školy a po škole som pracovala v obchode. V rámci prevádzky dokonca ako vedúca, no nebola to práca pre mňa, pridružili sa zdravotné komplikácie zo stresu a prepracovania a hľadala som novú prácu. Aktuálne pomaham jednej malej zivnostnicke s administrativou ako asistentka a popri tom učím. Problém je, že obe práce spolu mi nevykrývajú ani akoby polovičný úväzok. Mám malé dieťa, skvelého manžela, no tiež robí na predajni a nezarába veľa. Teraz, kým som doma s dieťaťom a popritom pracujem z domu, je to ok. No rozmyslam, čo potom. Dieťa pôjde do škôlky, ja si budem musieť nájsť nejakú normálnu prácu. Ale poraďte, akú? Kde pracujete vy, ženy po materskej? Keď som ešte robila v obchode, účelovo sme neprijímali ženy s deťmi - na 7 dnovke bol problém, že matka malého dieťaťa nebude môcť a chcieť ťahať 12tky cez víkendy. Na 5,5 dnovke bol problém, že ale dieťa bude choré, ona často na OCR a teda sme také životopisy boli nútení (vedením) vyhadzovať. Práca, ktorú mám ma naozaj veľmi baví, avšak pokryje tak teplú vodu. Dieťa treba zabezpečiť aj materiálne, žijeme v BA, mame hypo. Manžel by veľmi chcel ešte jedno dieťa, no rodinný rozpočet vychádza tak tak. To, že niekto býva v BA neznamená, že zarába dobre, muž robí na predajni a zarába tak, že to len len vykryje pasívne výdavky. Na jedlo a ostatné veci zostáva to, čo zarobím ja. Niektoré mesiace je to 250€ dokopy, niekedy ani to. Zatiaľ veľa nepotrebujeme, žijeme skromne. No dieťa bude rásť a výdavky sa budú zvyšovať. A ja mám strach, že sa nezamestnám...je mi jasné, že väčšina žien sa asi vracia do tých prác, ktoré mali predtým. Ale čo to je? Kde sa dá robiť do nejakej 16tej (aby som dieťa vybrala zo škôlky), počas pracovného týždňa a tak, že ma už z princípu nebudú diskriminovat (systémová diskriminácia, na životopis ani neodpisu, lebo žena má dieťa). Vy kde pracujete? Dajte tipy, lebo my sme to včera dlho riešili a nič mother friendly sme neobjavili

Strana
z2
mimca77
29. okt 2020

Poradit ti neviem, ale hladam niekoho, kto ma bude ucit spanielcinu kludne aj online, jeden na jedneho, upozornujem ale, ze som v spanielcine dost dilino, takzvany vecny zaciatocnik 🙂 zaroven to mozeme spojit s tym, ze mi nebudes vysvetlovat a ja sa ta nebudem pytat po slovensky, ale po anglicky, nech sa rozkecas 😉

evica01
29. okt 2020

Vyzeras ako super baba. Verim ti, ze si robotu najdes. Na mna posobis kolektivne, smelo, slusne, zrozumitelne, organizovane.
Mne by si sa pacila v realitach, sportovom klube, v skole, v hotelovom niecom a pod.
Napis si par viet o sebe a rozposli kamosom do sprav, ze hladas pracu. Aj vtipnou formou - tebe vlastnou.
Drzim ti palce.

autor
29. okt 2020

Ďakujem dievčatá za všetky vaše milé a povzbudzujúce komenty 🙂 tiež to asi vidím na nejaký ten korporát, kde prípadne počas choroby dieťaťa budem vedieť využiť homeoffice a teda nebudú na mňa pozerať ako potenciálne na niekoho, kto bude mať nábeh často z pracovného cyklu vypadávať.
Ešte raz ďakujem všetkým vám za podporu a rady 🙂 asi som si to len potrebovala trochu upratať v hlave a vidieť aj iný pohľad (iných ľudí, ktorí ma nepoznajú a teda vedia usúdiť iba podľa toho, čo napíšem a možno ma na základe toho niekam zaradiť.) ďakujem 😍

autor
29. okt 2020

@mimca77 inak presne jednu takúto hodinu v jazykovke mám 🙂 mám skupinu začiatočníkov spanielčinárov a jedna z nich je cudzinka a vôbec nevie po slovensky, takže učím španielčinu po anglicky. Môj muž mi vždy na to, keď mu poviem, že "veď ja neviem po anglicky!!!!" na to s kľudom odpovie - "ale však učíš španielčinu po anglicky... To ja by som nedal ani so slovenčinou" (že vysvetľovať slovenčinu po anglicky). Keďže momentálne mám 2 práce (aj učím aj pracujem pre jednu pani), tak toho voľného času nazvyš až tak neostáva, ale určite sa ti v prípade, že si to trochu lepšie časovo zmenežujem (lebo teda aj krpca mám doma), ozvem a môžme sa dohodnúť 🙂 prípadne na konverzačkách 🙂 to by bolo fajn, ďakujem za záujem, ozvem sa 🙂

Strana
z2