Mám toxickú svokru
Ahojte , žienky 🙂 v dobrom Vám závidím ak máte dobrú svokru, s tou mojou je to pohroma. Stále sa nám stará do výchovy. Máme 11 mesačne dieťa a dneska začala vykrikovať že prečo ho ešte nedávame na nočník , veď aj Miško od susedov už používa nočník a to ma len 7 mesiacov . Potom začala že malého sme zle obliekli, že má len pančušky a tenké nohavice. Preboha, bolo 16 stupňov, mali sme mu dať zimný overal? Ja mám veľkú trpezlivosť, nikdy jej zle nepoviem aj keď ona rýpe, som tichšej povahy a dusim to v sebe. Mňa len mrzí , že mi nemôže nahradiť moju mamu ktorú som stratila ešte v puberte :( priateľ je na mojej strane, ale tiež mu to je ľúto keďže je to jeho mama. Že namiesto milého slova a povzbudenia nás stále len buzeruje. Pritom naše dieťa nebolo ešte ani raz choré ( klop, klop), venujeme sa mu, hráme sa s ním, nezdá sa mi absolútne že by bol nejaký zanedbaný . Máte aj vy žienky také milé svokry?
Poznam to tiez. S tym obliekanim maleho, co ma papat. Nepomohlo ani vysvetlit ze vonku je teplo, ze ho netreba tolko babusit, lebo bude spoteny a nervozny z roho. Alebo ze na fusak netreba tolko diek lebo fusak , lebo fusak sam o sebe udrziava teplo. Uz nevysvetlujem, nemalo to vyznam iba mi vzdy povedala ze to tak sa nesmie a musi sa to tak ako ona, vzdy sa tak robilo a chichotala sa. Ale ja som si robila po svojom. A este mi hovorila tiez o inych detoch, ako sla po meste a to dieta ako bolo pekne teplucko oblecene a ine.
Ale na tvojom mieste stopnem tolke navstevy, ak ti to je neprijemne. Proste pride neohlasene, a ty povedz ze ides za kamaratkou, ze nechbona ide domov a nabuduce nech sa ohlasi. Alebo jej neotvaraj. Lebo moja svokra k nam nechodi, chodime my k nej ked sa nam chce a na ako dlho chceme. Cize tieto reci dako zvladam. Keby mala byt svokra u mna kazdy den, alebo nejako castejsie cez tyzden , tak by som umrela. Potrebujem svoj pokoj, ani maminu a ani najlepsiu kamaratku by som nechcela vidat tak casto.
Súhlasím.s názor,ze ona si k tebe dovolí,len to čo dovolíš ty. Musíš začať oponovať, slušne,ale jasne a rázne. žiadna tichšia povaha, uz si mama,a v živote prídu situácie,kedy sa musíš ozvať, ci v robote,ci v škôlke, škole.
Spočiatku bude svokra mat tlaky,ze si drza, lebo odvravas, atď, ale musíš zapojiť aj muža! Jej syna! A apelovať ze ved ona svoje deti vychovala dobre,cize aj oni budú a uz vedia,ako na to. Dobru radu prijať, ale podpixhy,buzeracie si vyprosujete.
Jak moj muz, ked babka nieco naznaci,a on ma iny názor. ..mami diky,bude ako sme rozhodli, urobili...ja to isté mojej mame,
Ale musim povedať ze nasi sa nestarajú,ale pomôžu radi,a my sme tiež radi ked su s vnukmi,a aj daju jesť co chcú,aj oblečú ked strážia čo uznajú za vhodné.
Všetko co chces,mas na konci svojho jazyka.
Kazdy sme nejaky, ak ma potrebu stale hladat chyby a vyziva sa v tom, tak sa ju pokus ignorovat. Nastastie s nou nebyvate, takze tych parkrat pri nejakej navsteve si zapchaj usi a kusni si do jazyka. Viem, ze to zamrzi, ale asi s tym nic nespravis.
Ja mám celkom fajn svokru. Síce stále frfle a to malé ešte ani nie je s nami … chce dobre ale tak nejak si neuvedomuje že je iná doba… v perinke nosiť pol roka ? A načo ? Aby mi v lete dieťa prehrialo ? A pampersky sú škodlivé a drahé ? Veď tie látkové plienky sú ako z kvetu makového, dva krát sa vyvaria a môžu sa použiť akurát tak ako handry do kúpeľne. Mám doma zopár 40 ročných plienok a stále spĺňajú účel … ale toto ? … akože ofrfle ale zas vie že si aj tak spravíme po svojom. Bývame spolu aj s ňou lebo okrem nás nikoho nemá a keďže je chorá a odkázaná na nás neviem si predstaviť ju poslať na ulicu. Snažíme sa jej vybaviť invalidný, nech nemusíme živiť aj ju. Ono dá sa s každou svokrou vychádzať len každému to potrvá iný cas a chce to aj nejakú vzájomnú toleranciu
A ako tu žienky vyššie písali … netreba si skákať po hlave … vypočuť, ale ak nesúhlasím pekne slušne povedať že to proste urobíš ako uznáš za vhodne … a veľa pomôže keď chlap drží s tebou… ak je maminkin cecok ktorý dá za pravdu len jej je to problém …
@mariejenka jakeby nwcham na svokre nech oblecie a da jest co uzna zavhodne, tak mam dieta prehriate, lebo vsak je zima aj ked je 20 stupnov a jedli by iba sladkosti a kolace co napecie.
@terezka1947 Snazim sa robit veci spravne tu a teraz.Mojim zrkadlkm su moje deti a ja som naozaj spokojna s tym ake su,ako sa vedia spravat.Skm vnkmava ale aj prisna mama.Podla mna to o com pises je otazka miery,zdraveho balancu,ak mi rozumies.
@evica17 veď práve o tom píšem, ze ja nemám tvoju svokru,ani autorkinu, preto sa treba slušne ozvať, ukázať babke ze dieta je spotené ked sa naoblieka a skôr tak prechladne. Moja svokra je normálne zena,vidi na teplomery 16 st.,na slnku vklude môže byt 25, tak nedá 5 ročnému čo behá vetrovku. A ročnému co sedi v kociari overl,fusak a deku.
Niekedy mi to príde,ze su zeny-babky schopné akoby poukázať na neschopnosť nevesty,tak ze just ribia naschvál opačne,aj ked to vnukovi škodí.
Ja neviem, teraz je tato moda svokier sa nakvartírovať mladým do bytu nonstop bez ohlasenia, moja sestra, ked sa vydala a to bola najobľúbenjšie dieťa, mama tam nepachla ak ju nevyzvali,raz za rok na narodeniny, sestra k nej tiež nechodila ...neni to spravne tiež, ale žeby mama tam chodila okúňať rano o 7 bez ohlasenia, asi by ju švagor vypoklonkoval a ešte niekoľkokrát do týždňa....číra utópia,.možno by volali záchranku, či sa jej niečo neporobilo 🙂
..oni chodili skor ku svokrovcom uznavam, ale tam to bolo na dohodu...fakt tento nový trend mi je záhada
@terezka1947 milujúce, neopätovane? Veď si to robia samí, svojím hlúpym prístupom. Keď dostaneš od muža prsteň s briliantom, budeš nadšená, keď dostaneš o nejaký čas druhý, budeš nadšená ešte viac. Ak by si prsteň s briliantom dostávala každý týždeň, nebudeš si ten 18. už ani vážiť
Mam taku mamu. Svokra si nedovoli az tak kritizovat. Ja neviem,ci je to ich generaciou alebo cim,ale mic pozitivne nikdy nepovedia. Vsetko len negativne,co veta to negativum. Ja sa uz vyhybam situaciacm osamote s mojou mamou,lebo ma slak triafa ju pocuvat. Najhorsie,ze ona vsetko rozprava negativne aj pred ludmi,tak vyzerame krasne v ociach inych. Velakrat ma to zaboli,ze druhe mamy basnia o detoch,vychvaluju svoje deti,ktore si to ani nezasluzia a my,co sa o nu starame,venujeme jej cas,bravame ju na vylety a celkovo sa jej snazime byt nablizku,len kyda na nas. Nikdy sme ju nesklamali,zijeme slusne,nie sme povalaci a ona sa o nas vyjadruje tak skaredo. Ale nezmenim ju a takisto ani ty svokru. Jedine jej mozes oponovat. Tym,ze to dusis v sebe skodis sama sebe. Alebo sa naucit povzniest,co sa da urcity vas,ale raz ta to dopali a budes znova na tom istom.
@karolinakr ono to ani nie je novy trend..v minulosti starke vyvhovavali vnucata. Starke ucili dcery,nevesty ako narabat s detmi. Dnes je skor moda,ak nam starsi nieco povie,urazime sa,ze co sa stara🤣my to vieme najlepsie.
V prvom rade nemáš svokru, je to frajerova matka, a zároveň babka tvojho dietata. Svokra to bude ak by si ta ten tvoj vzal oficiálne za manželku.
Moja dcéra nechce sedieť vôbec na nočníku kričí hneď, spústi rev a dole. To bude boj. A svokra tiež hundre kolo toho..
A najlepšie bolo keď prišla suseda so syncekom na návštevu odišli a hneď rýchlo za ruky a musíš chodiť lebo on už chodí aj ty musíš a si lenivá atď. Dcérka bude mať rok.

Chyba bude v tebe, v tvojej povahe.Ved môžeš mať svokru rada, nebyť drzá, ale ozvať sa ...nie ďakujem nás nebude sedieť na nočníku, povedala si jej, že je 16 st a malého nebudeš veľa obliekať?nie nebudeš drzá iba jej dáš najavo, že je to tvoje dieťa a ty budeš rozhodovať.A sprav to čím skôr, lebo Ti to bude robiť stále a bude sa to stupňovať.Ona svoje vychovala vy budete vy chovavat svoje dieťa.Len Ti znižuje sebavedomie čo tak jej povedať či robíte aj niečo dobre, lebo máš pocit, že Vás len kritizuje? alebo buď ticho a dus to v sebe a hádaj sa s mužom kvôli mame.Uz nie si dieťa, ktoré musi všetko spĺňať.