icon

Mám ustavičné výčitky a otázky. Ako ich riešiť?

18. júl 2024

Mám ustavične výčitky a stále otázky typu,čo ak..

Ahojte,vedeli by ste mi povedať,či niekto vie,o čo ide?Predtým som sa takto "bála" o seba.Ako mám dieťa,tak viac o dieťatko.Neustale má spätne napádajú myslienky,čo ak...sa napríklad včera buchol tam a tam a ja o tom neviem,prípadne,čo ak pridlho robil toto,či tamto,nemohlo mu to uškodiť.Nerozprava,tak opýtať sa ho nemôžem zatial

tamta
18. júl 2024

Uzkostne stavy...

autor
18. júl 2024

@tamta ďakujem,zistím o yom viac

janickacrazy
18. júl 2024

Skús si tie tvoje "čo ak" zapisovať aspoň 2 týždne do zošita. Potom porovnaj, čo z toho sa naozaj splnilo. Uvidíš, že 90% z toho sa nikdy nesplní. Sú to len tvoje zbytočné obavy a fantázie. Keby sme sa mali takto stresovať stále, tak sa z toho zblaznime. Prípadne vyhľadaj psychológa, ak sa s tým nevieš sama popasovať.

autor
18. júl 2024

@janickacrazy k odborníkovi sa chystám,možno som mala už dávno.Skusim aj tu metódu,čo pises

danyelia
18. júl 2024

Ja neviem, nenudíš sa doma veľmi? Nemyslím to v zlom, ale v bežnom dennom kolotoči (práca, upratovanie, deti, varenie, pranie, žehlenie, ihrisko, úlohy...) - keby som na každú drobnosť reagovala v zmysle ,,čo ak,, normálne by som sa popri 4 deťoch reálne zbláznila...Netreba zase so všetkým behať za psychológom, normálne sa skús zamerať na bežné praktické záležitosti, venovať sa záľubám a nemyslieť na neexistujúce životné hrozby...

ariola
19. júl 2024

Toto je stav OCD.
Su to tkz. vtierave myslienky, s ktorymi sa da isto pracovat a casom to bude lepsie..kludne s tym chod za odbornikom

autor
20. júl 2024

@ariola aha,kuknem aj to.K lekárke sa chystám budúci mesiac