Mám všetko
A niesom nejaká vyrovnaná a šťastná.
Všetko myslím tým že mám manžela deti , kde bývať ..
Neviem kde sa vrátim to zamestnania keďže ma prepustili.
Cítim sa zle , možno je to tým že niesom dosť prínosom pre domácnosť okrem materskej
No deti a manžel by mali asi iný názor. Dobre to, že si stratila prácu je nepríjemné. Pre nich si ale nenahraditeľná. A určite ťa veľmi ľúbia.
Myslím, že každá máme občas také myšlienky. Aj ja. Ale ono treba ich poslať preč. Proste ... Tvoji blízki ťa milujú, len by si si mala možno nieoc nájsť také svoje. Nejaký koníček, alebo ísť dvakrát do týždňa na plaváreň/na bicykel/kávu ... Proste nieco si skús nájsť svoje aby si si tým viac posilnila seba a svoje sebavedomie. 🙂
keď ti skončí materská, tak si môžeš nájsť zamestnanie.
odporúčam ti praktizovať vďačnosť. sama hovoríš, že máš všetko, tak si to skús tak naozaj do hĺbky uvedomiť a poďakovať za to. skús sa nad tým zamyslieť každý deň a poďakovať za tri veci, skús vždy vymyslieť niečo nové. ja nehovorím, že to niekomu vylieči klinickú depresiu, ale pomáha to.
a to, že nemáš zamestnanie nie je koniec sveta, roboty je dosť, nejakú si nájdeš, teraz, keď si na materskej, si v prvom rade mama.
no si na seba velmi prisna. Pozri mas dietatko/deti a verim tomu, ze sa o ne staras ako najlepsie vies. Ze ich vedies, ukazujes im svet a si im oporou pri spoznavani. Manzel ma upratane a uvarene v ramci moznosti. Ak nie uvarene tak aspon nieco nakupene, kedze sa staras aj o dieta. Ako inak este chces byt prospesna ? Neboj sa, mnoho mamiciek prislo o pracu bud pred materskou alebo po nej. Nebudes ani prva, ani posledna. Budes hladat a najdes. Aj tak prve mesiace su pre dieta v skolke adaptacne a mozu prist castejsie choroby tak aj ocenis, ze si este doma. Mnoho mamiciek aj ked pracu staru mali museli ju zamenit aby sa vedel prisposobit vyzdvihovaniu deti. Ziadna katastrofa sa nedeje. Praca bola aj bude a jej zmena je proste zivot. Si pre svoje deti momentalne najvacsim prinosom aky potrebuju. Mas zodpovednost za zivot 24/7 ale zial chyba ti zrejme pocit ocenenia ( lebo nikto ti za to neplati). Peniaze nosi manzel....tak sa prosim pre to netrap. Aj tak je to vsetko len docasne a ty po materskej znova nastupis do prace. Skus si najst nejakeho konicka na zatial. Nieco co mozes robit, ked budes mat aspon raz za cas chvilku pre seba.
Aky este vacsi prinos do domacnosti mas mat okrem toho, ze sa staras o dieta a domacnost? Si matka na plny uvazok, dostavas matersku. Si manzelka starajuca sa o dieta, teda tvoj prinos do domacnosti je viac ako dostatocny, nemas dovod na akukolvek vycitku. Ci uz si vycitas sama alebo, nedajboze, ti to vycita niekto iny.
Hmm, a aké staré je to dieťa, s ktorým si na materskej (fakt materskej, alebo si už na rodičáku)? Máš pocit, že keby si bola zamestnaná, bolo by to lepšie? Muž by nešiel teoreticky na pol roka na materskú? Neviem, či myslíš finančný prínos do domácnosti, alebo aký ďalší "prínos" máš na mysli?
Ja som sa cítila na materskej oveľa užitočnejšia ako v práci...vychovávala som malé stvorenie, pripravovala na život...v práci vykonávam len činnosť, ktorú musím tak, aby môj zamestnávateľ zarábal...nič viac, nič menej.
Neboj, prácu si nájdeš, tvoja predchádzajúca práca predsa nie je jediná na svete. Možno si po materskej nájdeš ešte lepšiu ako si mala predtým. Nevieš co všetko sa za ten čas môže zmeniť. Teraz sa sustred na prítomnosť, bábätko a časom sa budeš pripravovať na získanie lepšej prace, utriediš si myšlienky a pôjdeš si za tým. Materská nie je koniec sveta.

moznoze to co mas nieje nic co ty naozaj potrebujes byt stastnou. Okolie ti natlacilo do hlavy vzorec ze co musis akoze mat aby si bola stastna lenze ty si samu seba ignorovala a teraz sa cudujes.