Mám vzťah s mužom,ktorý ma 11 ročného syna
Ahojte, som mladá bezdetná žena,ktorá sa zamilovala do muža (34r),ktorý má 11 ročného syna,je rozvedený. Syna majú s exmanželkou v stredavej starostlivosit 7 dní u neho, 7 u nej.
Už zo začiatku som mala obavy,či niečo také zvládnem,rodičia boli proti a ja som si nevedela predstaviť,čo taký vzťah môže obnášať. Sme spolu rok,moji rodičia si ho obľúbili a s jeho synom vychádzame dobre, nie vždy sme v kontakte,ak je u neho-môj priateľ býva s rodičmi v dome,takže tým,že nebýva sám nemáme sa kde stretávať,tak stále chodí ku mne(aj ja bývam s rodičmi). Pred tým,ako som ho spoznala som bola rozhodnutá kúpiť si byt a odsťahovať sa do mesta kde pracujem,no naším vzťahom sa to zmenilo a on vlastne ani nechce aby som riešila svoje vlastné bývanie. No najhoršie je,že ho nechce riešiť vôbec, ani so mnou. Mám rada jeho syna ale nemám potrebu byť s ním non stop,už je veľký a dosť drzý, a podľa mňa je neskutočne rozmaznaný-do výchovy nezasahujem,niekedy vyjadrím svoj názor. Chcela som aby to fungovalo,no mám pocit,že pri ňom stagnuje náš vzťah aj ja. Nie som najmladšia,tiež si chcem založiť rodinu a on má predsa 34 rokov,no jemu to vyhovuje tak,ako to je. Kúpila som si manželskú posteľ,aby mohol u nás prespávať,snažím sa najviac,ako viem. No bojím sa,že on sa nebude chcieť nikdy posunúť ďalej a to o blízkej budúcnosti ani nehovorím. Premýľam nad tým,že prečo? vek na odsťahovanie sa od rodičov má,stálu prácu má,ženiť by sa vraj chcel,a aj deti by vraj ešte chcel...len že by to nechcel so mnou? Proste ja vidím problém v tom, vlastne v ňom,v jeho synovi. Jeho exmanželka tiež nežije so svojím priateľom a to sú spolu 4 roky,tiež sa zas nevydala. Môže byť,že nechce spraviť žiaden krok,lebo ona tiež nežije spolu so svojím priateľom? že nechce byť tým prvým aby malý neviem čo? ja ani neviem,čo si mám myslieť...nechcem stráviť ďalšie roky čakaním a nakoniec mi povie,že on sa od rodičov nikdy neodsťahuje☹ Baby,máte nejaké skúsenosti? Aké to bolo,ak sa to stalo jednej z vás? Cítim sa zúfalo,mám milión otázok a 0 odpovedí...
A to prečo žije 34 ročný chlap s rodičmi? To ti nepríde divné? A ďalšia vec, ste spolu 1 rok, to nie je vôbec dlhá doba. Takže z časti aj chápem, že sa možno ešte necíti s tebou zdieľať domácnosť a takto mu to vyhovuje. Inak rozprávali ste sa o tom? Inak zober si aj to, že keďže píšeš že nemáš potrebu byť s jeho synom stále, lebo ti ako keby lezie na nervy, tak tým, že by ste bývali spolu by si si musela zvykať, že by bol u vás každý druhý týžden. Neviem, píšeš 5 cez 9, že by si s nim chcela bývať, ale na druhej strane s jeho synom nechceš byť stále. Toto si velmi dobre zváž a nehrň sa dotoho, keď ešte ani ty sama nevieš čo chceš. Keď sa chceš osamostatniť, prečo si neprenájmeš bývanie sama a on by u teba občas prebýval. Takto by ste si skúsili, či aj s tým synom by si to zvládla keď bude u neho na týždeň a že či vám vôbec spoločné bývanie bude vyhovoať. Ďalší faktor, ktorý tam môže dosť vplývať na jeho správanie je že či nahodou nie je taký mamičkár, ktorému bývanie u rodičov vyhovuje. Vtedy ti garantujem, že s ním nepohneš. A môžeš sa aj na hlavu postaviť. Skús sa s ním hlavne porozprávať o tomto probléme, že ťa to trápi a chceš to vyriešiť. Uvidiš ako bude reagovať. Veľa štastia
@nefertiti_19 Ako problem vidim aj to, ze sa ti nepaci sposob vychovy, ktory praktizuje tvoj priatel na svojom synovi. Nechcela by som, aby otcom mojich deti bol chlap, s ktorym nemame na veci, tykajuce sa vychovy, rovnaky pohlad. Prinasa to vo vztahu kopec problemov. Mnohe pary na tieto nezhody pridu az vtedy, ked sa narodi dieta. Ty mas sancu vidiet svojho priatela ako otca este predtym, ako by ste mali spolocne dieta. Nemyslim si, ze je spravne privierat oci nad takymito "varovnymi signalmi" a dufat, ze sa to casom nejako samo vyriesi, zlepsi, atd. Nevyriesi a problemy, ktore vidis teraz sa budu objavovat aj neskor. Takyto vztah pravdepodobne prinesie viac trapenia, nedorozumenia a hadok ako stastnych, bezproblemovych chvil.
@jara24 Je ešte možnosť sa o tom otvorene pozhovárať, povedať tomu človeku čo sa mi nepáči a snažiť sa nájsť nejaký kompromis. V takom prípade by to mohlo fungovať.
Každý sme iný, máme iné názory a predstavy, ale myslím, že keď sa dvaja ľudia majú radi a navzájom sa rešpektujú,tak vedia nájsť spoločnú reč aj v tomto smere
@nefertiti_19 ahoj ako ste nakoniec dopadli ? pozerám že už máte synčeka 🙂
@poleva ahoj,áno,už máme aj maleho;) pohli sme sa v bytovej otázke,akurát si zariadzujeme byt,no ak sa hadame vždy len kvôli jeho synovi,je rozmaznany a chlap robí všetko čo on pískne a mne sa to samozrejme nepáči už ma syn 13 rokov. Raz je dobre raz zle. Zo striedavky vzniklo to,že je viac u otca lebo ten mu dovolí viac,ako mama čiže maly to využíva 100%. A teraz príde ta najhoršia fáza puberty,tak mám sa na čo tesit🙈