Mám zagratulovať k tehotenstvu kamarátke, s ktorou sa nebavím?
Ahojte
Chcela by som radu ohladom ex kamosky🙂
Boli sme kamaratky dlhe roky chodili sme spolu na strednu tam sme sa spoznali avsak uz cca 3 roky sa nebavime kvoli blbosti ale to teraz nieje dolezite
Cez socialne siete som sa dozvedela ze caka babatko je to naozaj velka vec pre zenu preto chcem radu ci jej mam napisat a zagratulovat alebo to nechat tak ked uz sa nebavime
@annaannies rob ako citis.
tazko povedat, ked nevieme preco ste prerusili kontakt...
ak to bola blbost.. mozno by ste sa zacali zas bavit, keby videla, ze zdielas jej radost s touto peknou novinou 🙂
@annaannies Zalezi, co od toho ocakavas. Ak obnovu kamaratstva, tak to sa nestane. Je dost mozne, ze ti odpise len "Dakujem." a nebude stat o dalsiu komunikaciu. Rataj s takouto moznostou. Sama by sa ti ozvala, ak by o to stala.
@annaannies za mna - najprv vyriesit staru krivdu, potom mozes gratulovat k comu chces. Mne sa po rokoch ozvat niekto s tym, ze vystalkoval cosi z mojho zivota na socialnych sietach a ma potrebu sa k tomu vyjadrit, tak definitivne prerusim kontakt.
Zagratuluj k tomu jej príspevku, načo písať správu keď nemáte žiadny vzťah.
Skús možno ju to poteší. A možno si znovu k sebe nájdete cestu. Držím palce.
Jasné, že jej napíš. Pokiaľ nejde o niečo naozaj vážne a zákerné, nepálim žiadne mosty. Každý má svoj život, svoje problémy, ktorým sa venuje, nie vždy človeku zostáva energia a sila aj na ostatných ľudí. Nevidím problém priateľstvo obnoviť aj po rokoch, ak nikto nikomu vážne neublížil 🙂 vôbec mi nedáva zmysel trucovanie kvôli blbosti, ako si to sama nazvala. Ja by som určite napísala, a už sama uvidíš, ako je na tom ona. Možno jej tá blbosť už dávno vysumela z hlavy, a možno nie a bude trucovať. Ale ak neskúsiš, nezistíš. Prinajhoršom ti odpíše niečo nepekné, ale na to sa nezomiera 😁 a aspoň budeš vedieť, na čom si.
načo...zbytočne...jedine ak by si zas chcela s ňou nadviazať kontakt...
ja by som to už nerobila.
Nie, až keď sa narodi
@annaannies ja by som určite napísala. Ak ste boli také dobré kamošky možno len každá z vás čaká že sa tá druhá ozve. Za taký čas sa dávno zabudlo a životy ktoré žijete vás nechcú pretnut náhodou. Tak skús prvá ty, najlepšie vieš aké dobré priateľky ste boli. Zažila som to tiež. 🙂
Ja by som zagratulovala k narodeniu dieťaťa, nie k tehotenstvu
Nevidím dôvod blahoželať k akejkoľvek udalosti "cudzej" osobe. Jedine teda, že by si chcela obnoviť kontakt.
@annaannies ja som takto zagratulovala k babatku byvalej kamoske s ktorou sme sa nebavili, viem ze to druhe dieta sa im isto podarilo velmi tazko lebo aj prve mali cez ivf; a za dalsie narodenie dietata oznamila pod fotkou v dupackach odo mna (co dostalo este to prve dieta). Tak mi to prislo take mile, ked jej zagratulujem (dovod hadky bol uplne nepodstatny a banalny). A vies co spravila ona? Blokla si ma 😂😂😂😂 akoze konecna, niekto sa debilom narodi a debilom aj ostane, asi tak…
Ja by som nie ... Možno až keď sa narodí môže sa ešte všeličo stať aby to potom nebrala ako provokáciu...
Ja ti dám opačný uhol pohľadu. Mala som kamošku. Ale postupne sa ukázalo, že máme odlišné predstavy o kamarátstve, tiež to bolo od základky. Ja som ju nakoniec odstrihla a ukončila stretávanie. Ona ešte chvíľu robila "zlú náladu", potom odišla do zahraničia. Stretli sme sa až po xyz rokoch, keď sa vrátila. Viem, že ona mala hneď po návrate zase divné reči, aj na mňa, ale zjavne nevedela, že to viem. Stretla ma aj s deťmi, ktoré videla prvý raz v živote a to mali 9,8 a 2 roky. Hneď ich začala hladkať, aké sú už veľké a šikovné, bla bla... deti nechápali, videli ju prvý raz, ja som nechápala, lebo jej posledné slová mne boli okrem iného, že som menej ako vzduch ( aj keď, podľa mňa je vzduch celkom dôležitý 🤣). Rovno som ju stopla, a ona je v šoku, prečo som nepriateľská a opindáva ma ďalej. 😂
Takže na tvojom mieste zvážim, prečo ste išli od seba a ako plánuješ zareagovať, keď ťa posle náhodou do preč. A potom rob, ako uznáš za vhodné.

Netuším, kvôli čomu sa nebavíte (aby to nebrala ako nejakú provokáciu alebo či to myslíš úprimne) , ale pokiaľ to tak cítiš od srdca, tak jej napíš.
Buď však pripravená na akúkoľvek reakciu, aj keby reagovala negatívne, nikdy nevieš.