Mám zaplatiť za partnera dovolenku snov?
Ahojte, som v trochu nepríjemnej situácii.
Som s partnerom už nejaký čas. Pracujeme obaja, bývame spolu, výdavky na spoločný život máme 50/50.
Zarábame cca rovnako a celkom dobre. Avšak partner má vysoké výdavky (svoje vlastné, tie si platí sám). Ja nemám, tzn. odložím oveľa viac, ako on.
Problém je, že veľmi by som chcela ísť na takú lepšiu dovolenku (Maldivy/Bali). Ja s tým finančne problém nemám, svoju polovicu zaplatím. Partner si ju však skrz svoje výdavky dovoliť nemôže.
Ako by ste riešili túto situáciu? Myslíte, že je ok zaplatiť dovolenku aj za muža? Alebo je to pritiahnuté za vlasy?
Neviem, čo mám robiť. Naozaj veľmi by som chcela ísť, je to môj sen...
Ja by som nemala problem zaplatit dovolenku aj partnerovi, ak teda tie jeho vydavky nie su na alkohol alebo hazard alebo co 😀
no, ak nemá na drahú dovolenku, na lacnejšiu má? ak by som tak veľmi chcela superdrahú, tak nie že by som zaplatila aj jeho polovicu, ale doplatila by som k tým jeho peniazom. áno ...
Ak ma vysoke vydavky neustale len na seba tak jeho dovolenku na tvojom mieste neriesim. Ak vie byt stedry aj k tebe, ale teraz momentalne ma tie vydavky tak dajme tomu. Alebo mozno sa opytat kolko by bol ochotny zatiahnut a doplatit mu.
Dovolenka je váš posledný problém. Chceš s ním deti a rodinu?Tak Ťa očakávame na koníkovi ako budeš písať, že on si žije zo svojho a vydeľuje Ti centy na plienky a povie, že si máš brať z úspor, kým si na materskej.🤦♀️
ja si myslím, že ak na to máte a partner s tým súhlasí je v poriadku zaplatiť dovolenku obom, môžete mu to dať ako darček k nejakému sviatku
A nechcela by si ísť s niekým, kto si to môže dovoliť, pretože je schopný plánovať financie a myslí aj na takéto veci?
Alebo by som zvážila zaplatiť to mame / sestre / kamoške. Možno by sa trochu partner spamätal a zvážil, že jeho štýl nie je vhodný pre rodinný život.
Kúp mu to, ako darček k narodeninám.
@enmery presne tam smerovali moje otázky. Lebo dovolenka je len štipka toho, čo bude nasledovať v spoločnom živote, ak on míňa veľa na seba a ona mu má doplácať na dovolenku. Ak toto nemajú vydiskutované, tak dovolenka je najmenší problém. Pretože čo sa stane, ak ona ostane bez práce a bude maž oboch ťahať on? Alebo ona ochorie a 2 roky nebude môcť pracovať kvôli liečbe, ako sa postará finančne sám? Ak bude ona doma s dieťaťom, ako sa on postará finančne? Ak teraz má také výdavky sám na seba, že mu má ona doplácať na dovolenku?
Ak sú jeho výdavky na milenky a drahé koníčky, tak by som to neplatila za neho. Ak sú jeho výdavky opodstatnené, tak by som to zaplatila za dvoch.
No ja neviem, môj partner by odmietol aby som mu platila dovolenku, pre neho by to bolo ponižujúcemu. Keď tvoj partner dobre zarába,.nevidím dôvod, aby si mu ju platila. Ak má záujem o takúto dovolenku, tak nech si 2-3 mesiace nenakupuje hlúposti a nech šetrí. A čo sa týka jeho výdajov....kúpi občas aj niečo tebe? Pozve ťa na večeru alebo ťa len tak niečím poteší? Či to nebude jeden z tých, čo sa naozaj starajú len o seba...
Chodievate na neluxusné dovolenky alebo nechodíte nikde?
zalezi co ma za vydavky.... ci ma na lizing luxisne auto kde splaca 700eur mesacne a vyvaza sa a klido by mohol mat menek luxusne... alebo ci plati vyzivne ci exekucie...
Ono záleží čo sú to tie výdavky. Napr u nás je opačne zarábame cca rovnako, moje výdavky sú vyššie (keďže mám dieťa). A nemá problém zaplatiť väčšiu časť keď vyberie drahšiu dovolenku, výlet, cokolvek
A či by to bolo ok zaplatiť za muža? To sa musis porozprávať hlavne s ním či už o Tom že či by vôbec tam chcel ísť a aj s financovaním....
Typický koník! Chlap je hajzel za každých okolností, nech robí, čo robí a treba ho opustiť a nájsť si lepšieho! 🤦♀️🙈
Dámy, trochu sa upokojte, autorka sa pýta, či je v poriadku, zaplatiť dovolenku mužovi. Nie, či sa on zmení, ani či sa s ním má rozísť, aby včas predišla tomu, že jej on bude vydeľovať peniaze, keď bude na materskej! 🙄
@melanta
@biba_18
No tie výdavky sú opodstatnené, nie sú to v hlúposti.
Na lacnejšiu dovolenku má, v rámci Európy alebo Egypt atď, aj sme boli minulý rok a všetko v pohode… len ja by som si naozaj priala niečo lepšie. Mrzí ma, že ja tu možnosť mám a chcela by som ísť, on na to nemá.
@7miriam77 samozrejme, často ma pozýva on, keď sme niekde atd.
A čo sa týka toho nápadu, bol to môj nápad, on keďže vie, že na to nemá, tak to ani nenavrhol ani nič.
@matkamirko neviem, sama by som nešla.. s partnerom si to človek viac užije, spoločné zážitky atď.
Autorka tak v tomto prípade by som zaplatila možno nie celú dovolenku ale napr 2/3 ty a 1/3 on.
Obzvlášť ako píšeš že spolu žijete a zrejme plánujete byť spolu aj naďalej ako partneri prip manželia a nielen "kamaráti"

Aké sú to výdavky? Konkrétne. Žijete spolu? Ak áno, financujete všetko rovnako? Ak ešte spolu nežijete, ako to máte vydiskutované do budúcnosti - ako budete financovať spoločný život, ak zarábate rovnako, ale on dáva príliš veľa na drahé koníčky? Ja by som nemala problém zaplatiť dovolenku obom v takomto prípade, ale museli by mi jeho výdavky dávať zmysel a musela by som vedieť, že toto nebude problém pri spoločnom živote.