Mám zostať pre dieťa, alebo odísť s mužom?
Ahojte prosím potrebovala by som poradiť
Mám 1 dieťa z predchádzajúceho manželstva a druhé dieťa s mojím terajším manželom.
Problém je ten že má možnosť ísť pracovať na stredne Slovensko do jeho vysnenej práce za skvelé prachy. Avšak ak odídem, asi mi súd nepovolí striedavku na prvé dieťa (7) z predchádzajúceho manželstva, pretože sudkyňa nechce, aby malo v živote tak výraznú zmenu a muselo si zvykať na nové mesto, školu atď .
Mali sme mnoho vážnych problémov, aktuálne chodíme ku psychologicke na parovu terapiu, no manžel nechce aj keď to sľúbil.
Mňa srdce ťahá nazad k prvemu dieťaťu, ale muz veľmi chce odist. Chce aby som bojovala o dieťa ale odtiaľ.
Najradšej by som bola keby sme ostali v meste v ktorom sme zili no on chce odist.co by ste mi poradili? Odísť a žiť sama alebo sa prispôsobiť a prísť o prvé dieťa?
@madeline1 autorke vobec nezavidim situaciu... rozumiem, ze nie je lahke ist prec, ale tak aj jej muz ma nejake ciele a tak... ako tu pisu viacere, nerozumiem, preco nie je doriesene to prve dieta, z toho by uz bolo jasne, ci by nad stahovanim este vobec mala uvazovat (ked uz maju spolu druhe dieta, tak starostlivost o to prve sa musi riesit aj viac ako rok)... kde to viazne ☹
@bmuller už sa to naťahuje od jej 1,5 roku. Exmanželovi otec ma konexie takže, sme záhadné na rozvod (súdne pojednávanie) čakali 2 roky od podania návrhu.
S mužom sme mali problémy, často sme sa hádali. Nie je narkoman ani alkoholik. Ale často sme sa hádali. Preto som chcela aby sa nám zlepšila komunikácia. Na druhej strane, exmanžel ma nechal s dcérou samu a odišiel k rodičom a teraz hraje otca roka. Súd sa naťahoval asi schválne, aby dcéra dovŕšila vyšší vek potrebny na striedačku.
Ale môj súčasný manžel mi to neuľahčuje. Nemám chuť odísť na takú diaľku a riskovať, či exmanželovi fotra konexie nakoniec docielia že budem bez dcéry.
Autorka: Konecne aspon jemna hlava a päta. To, ze ste cakali na pojdenavanie 2 roky, vobec nemuselo byt konexiami. Aj ja som na rozvod cakala 2 roky a nik tam konexie nemal. Hold presuny na sude. To, ze chodite s terajsim manzelom na terapie ako sudkyna v prvom porucnickom konani zisti/zistila? Ak dieta tu zije a navstevuje skolu, ex s tvojim odstahovanim nemusi suhlasit a sud na to moze prihliadat (zas to nesuvisi s konexiami), len s tym, ze prirodzene prostredie ma dieta tu, skolu, kamaratov, nie je mozna striedava starostlivost atd. Ty si v provom rade ujasni, co chces. A ako to budes riesit. Lebo zatial to vyzera, ze ty robis to co chcu druhi a svaca ta to z jendej strany na druhu. Treba sa rozhodnut: chcem/nechcem sa stahovat, chcem/nechcem menit prvemu dietatu komplet zivot, chcem/nechcem zit s tymto partnerom atd. Ked si ujasnis, ze s partnerom zit uz nechces, tym padom vyriesis otazku stahovania aj menenia zivota prvemu dietatu. Ak sa rozhodnes, ze s nim zostat chces, riesis dalsie dve otazky.
Nikdy by som sa nevzdala dietata kvoli chlapovi. Chapem,ze druhe dieta je jeho,ale ty si matka oboch deti a on ako milujuci partner ma dbat o blaho obidvoch deti,nielen to jeho. Navyse mate problemy a neistu buducnost. Ked tak velmi chce ist,nech chodi na tyzdnovky. Kopa chlapov tak chodi a mozno sa vam takto vztah ukaze,co s nim. Ci si budete chybat alebo zistite,ze ste nayolko odcudzeny,ze si nechybate. Ale celkovo jeho pristup je otrasny. Do poradne chodit nechce,vydupe si odchod do ineho mesta a ty sa mu mas prisposobovat
ja nechápem ženy že sa vrhajú do tehotenstiev s každým, kto sa im pomaly len pekne prihovorí.
@marca12 je to presne ako si napísala, žiaľ. On je úplne presvedčený o svojej pravde a stále mám kvôli nemu iba problémy.
@marca12 navrhla som mu nech chodí na týždňovky, nech najprv skúsi či sa mu tam bude páčiť. Nechce
nepochopím toto nikdy. 7ročné dieťa a ty vážne rozmýšľaš že odídeš od neho kvôli chlapovi, ktorý nemá pre teba a tvoj vzťah k tvojmu prvému dieťaťu pochopenie? To ako vážne. Sa zobuď a nemaj na prvom mieste chlapa, ktorý za to nestojí, ale vlastné deti. Z niektorých žien mi je vážne smutno. Aby si raz tvoje rozhodnutie neľutovala na celý život. Deti nezabúdajú na takéto veci ani v dospelosti.
Jednoznačne týždnovky. Niektorí ludia tak žijú celé roky a zvládajú to.
Mne sa to celé tak zle číta a je mi nesmierne ľúto tvojich detí.Ja ti to napíšem znova,rozid sa s tým pakom,inak decká aj ty budete nešťastné a budeš si to vyčítať celý život.Uz teraz máš ťažké svedomie
@mishkamishka žiaľ u nás to neprichádza do úvahy :( keďže muž s tým nesuhlasi
@kubkovamama asi tak to cítim .. :( dik za radu
A staršia dcéra je teraz u teba? Mne by srdce roztrhlo.. Nech si on ide kam chce a ty tu buď pre obe svoje deti. Lebo naozaj o staršiu prídeš kvôli idiotovi.
Tak ked nechce,nech ostane doma. Alebo ide sam,myslim,ze sa ti len dobre stane,ak sa ho zbavis. Aj ja som mala svoje sny,prilezitost na skvelu pracu a dobre zaplatenu,ale v tom case nebolo mozne sa stahovat a ked som nechcela chodit na tyzdnovky a ani prist o priatela,ktory sa nemohol stahovat,prisposobila som sa. On sa ze mne prisposobi v mnohych veciach. Takto to ma fungovat. Zvazit,ake su moznosti a zariadit sa podla toho. Praca bude vzdy,ale dieta je male iba raz.
Neviem či si to tu už spomínala, ale tvoje prvé dieťa žije s tvojim bývalým a nie s tebou? To z akého dôvodu (ak som to pochopila správne) súd "priklepol" dieťa otcovi a nie matke?
mas to velmi tazke, si medzi mlynskymi kamenmi ☹
dalsia vec je, co ked autorka ostane, muz sa odstahuje a neskor nastanu natahovacky o druhe dieta s terajsim manzelom... no proste cele zle 😢
Nemá snahu.... Tvoje dieťa mu je ukradnuté tak ako aj ty... Chce si len dokázať, že je prednejší ako tvoje prvé dieťa.... Nič viac, nič menej...
@ibrunova má ju zatiaľ exmanžel do rozhodnutia súdu. Ja ju mám žiaľ každý druhý víkend od piatka do nedele
To som si aj myslela. Smutné.
A aký bol prosím ťa dôvod, že bol do rozhodnutia súdu uprednostnený otec pred tebou ako matkou?
Nikdy by som neopustila dieťa, nikdy a je to jedno či je prvé, druhé, trináste a z ktoréhokoľvek manželstva. A kvôli chlapovi už vôbec nie!
@chvostik1 lebo sme mali rodinné problemy a hádky. Že u exmanžela je matka závislá na alkohole a dcéra sa sťažuje že ju bije starý otec ktorý tam žije tiež tiež dosť zavážilo takže dala sudkyňa znalecké dokazovanie na dieťa aj na nás, rodičov.
Pretože mi tiež exmanžel robí prieky vo videní dcéry
Cize exmanzel zije u rodicov, matka je zavisla na alkohole, stary otec dieta bije a to zavazilo, ze bola zverena exmanzelovi? Si z nas robis prdel?
Ja sa divím, že si sa jej vzdala. Je mi to moc ľúto, ale mala si bojovať, teraz už neviem, či niečo zmôžeš, keď vôbec uvažuješ o sťahovaní a zároveň ti je ľúto opustiť dcérku, ktorá s tebou nebýva a tvoj muž ju nechce. Nech si ten sebec ide kam chce a ty bojuj, aby si neprišla aj o druhé dieťa. Držím ti veľmi palce.
A určite je tam ešte niečo, čo si buď nespomenula, alebo si to neuvedomuješ,lebo viac vecí mi celkom nedáva zmysel.
@makova333 nie nerobím. Neviem či to sudkyňa berie do úvahy, ale asi áno. Myslím že aj to vzala do úvahy. Totiž to v Tom meste súd je veľmi za striedavku.... Nevníma matku ako rodiča s väčšími právami.
@ibrunova nevzdala. Bojujem o ňu a nechcem o ňu prísť. Asi som fakt potrebovala počuť názor iných ľudí.

A kde je teraz staršie dieťa? Ako to, že sa to rieši tak dlho? Prečo sudkyňa má problém s tvojom terajším partnerom? Prečo musí chodiť na terapie (narkoman, alkoholik, násilník)? Bez dieťaťa by som nikdy neodišla, taký chlap po svete nechodí. A o terajšom partnerovi píšeš len neúplne info, to nebude taký ideálny život