icon

Mám zostať pre dieťa, alebo odísť s mužom?

31. dec 2021

Ahojte prosím potrebovala by som poradiť

Mám 1 dieťa z predchádzajúceho manželstva a druhé dieťa s mojím terajším manželom.
Problém je ten že má možnosť ísť pracovať na stredne Slovensko do jeho vysnenej práce za skvelé prachy. Avšak ak odídem, asi mi súd nepovolí striedavku na prvé dieťa (7) z predchádzajúceho manželstva, pretože sudkyňa nechce, aby malo v živote tak výraznú zmenu a muselo si zvykať na nové mesto, školu atď .
Mali sme mnoho vážnych problémov, aktuálne chodíme ku psychologicke na parovu terapiu, no manžel nechce aj keď to sľúbil.
Mňa srdce ťahá nazad k prvemu dieťaťu, ale muz veľmi chce odist. Chce aby som bojovala o dieťa ale odtiaľ.
Najradšej by som bola keby sme ostali v meste v ktorom sme zili no on chce odist.co by ste mi poradili? Odísť a žiť sama alebo sa prispôsobiť a prísť o prvé dieťa?

autor
1. jan 2022

@ibrunova sudkyňa povedala že ak by som bývala v Tom meste tak nám dá striedavku.

ibrunova
1. jan 2022

Bojuj, aj striedavka bude lepšia ako toto víkendové stretávanie.. A nikam sa nesťahuj, ten chlap za to nestojí..

heleninamama
1. jan 2022

Starostlivosť o len 7-ročnú dcéru máš nedoriešenú ako dlho? Píšeš o dvoch rokoch, čo sa to vraj ťahá... To sa mi ani počas korony nezdá reálne, aby súd nič neriešil. A hlavne Ty a Tvoj právnik, že ste to nechali tak? 😭
To kedy si stihla tohto súčasného bula "spoznať," vziať si ho a ešte aj porodiť druhé dieťa? Ešte počas prvého manželstva a dieťa bolo počaté náhodou a nestihli ste sa pred tým ani porozprávať o spoločnej budúcnosti?
Chlapovi sa vôbec nečudujem. Proste mu na cudzom decku nezáleží, chce ho navždy odstrihnúť zo svojho/Vášho života - to je, žiaľ, bežný prístup. Ale Tebe teda áno.
Vyzerá to, akoby si sa teraz prebrala a zistila s kým žiješ.

retatka
Autor odpoveď zmazal
chvostik1
1. jan 2022

Ale mňa zaujíma to čo bolo na začiatku. Keď sa manželia rozvedu, v drvivej väčšine je dieťa automaticky pridelené matke a otec je ten čo plati výživné a žiadna o možnosť stretavat sa. Prečo je dcéra od začiatku u exmanzela. Keby bola od začiatku pri tebe, tak teraz nie ste v pozícii, že musíte čakať na preverovanie podnetov, že sa k dcérke exsvokrovci správajú nevhodne.

makova333
1. jan 2022

@ibrunova cisto teoreticky, ak by tam nebolo zverenie jemu do vychovy, ani striedavka, ani neodkladne opatrenie, tak jeden vikend dceru zoberiem a viac nedam. Pokial nie je rozhodnute, maju obaja na nu rovnake pravo. Ona pise, ze dieta ma kazdy druhy vikend. Preco mu ho da naspät ked rozhodnutie nie je? Ak je rozhodnutie, preco ho zverili do striedavky/jemu za tychto okolnosti? "exmanzel zije u rodicov, matka je zavisla na alkohole, stary otec dieta bije a to zavazilo".

makova333
1. jan 2022

Autorka: Keby zavazilo toto co pises: exmanzel zije u rodicov, matka je zavisla na alkohole, stary otec dieta bije a to zavazilo", tak by to bolo v prospech teba, nemyslis?

bmuller
1. jan 2022

@retatka hej, len aby potom nezazivala to iste co teraz s prvym, s druhym dietatom, ktore bude chciet otec v inom meste 🙄

ibrunova
1. jan 2022

@makova333 no ja to nechápem..

retatka
Autor odpoveď zmazal
retatka
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
1. jan 2022

Ono to vyzerá tak, že ex si dieťa skrátka zobral a basta.

mischel22222
Autor odpoveď zmazal
autor
1. jan 2022

@makova333 ja som to na súde povedala. Či to vzala sudkyňa do úvahy neviem

autor
1. jan 2022

@chvostik1 nebola. Bola v striedavku na základe dohody

stonoz
1. jan 2022

Ved nech ide a nech dochadza...muzi chodia za pracou aj do zahranicia

sasa1310
1. jan 2022

@mischel22222 najprv treba rozmýšľať a vidieť okolo seba, až potom otehotnieť.

ayanamirei
1. jan 2022

@makova333 exmanzel zije u rodicov - dobre prostredie. Matka (autorka) chlasta a jej otec (dedko) dieta bije. To mi uz vychadza realne, preco by sud dal opatrenie v prospech otca.

autor
1. jan 2022

@ayanamirei ja a chlastat ? Dobrý vtip. Nepijem alkohol vôbec. Asi som to nenapísala celé postupne. Viac sem už ozaj písať nebudem lebo fakt daktore komenty sú topka. Konšpiračné teórie namiesto podpory. Ďakujem všetkým ktoré mi normálne poradili a vyjadrili podporu.
Dieťa nebolo ešte nikomu na trvalo zverené.
A tebe ďakujem za milý koment, ale moja exsvokra je alkacka nie ja.

mischel22222
1. jan 2022

@sasa1310 zalubila som sa,ludia robia chyby

ayanamirei
1. jan 2022

autorka - Co cakas ? Informacie podas ako mongol, ani hlava ani peta, nik nevie co sa u vas stalo ani odkedy nemas dceru. To co vieme je,ze si dceru nechala otcovi na zaklade neviem coho (ale zrejme ti to vyhovovalo) a teraz ju este aj zvazujes opustit, lebo si sa z tolkeho nestastia nechala nabuchat prvym debilom, ktory prisiel po exovi. Sorry, zeny ako ty nemaju u mna miesto na podporu.

bmuller
1. jan 2022

@mischel22222 no mas to tazke.... dceru muz pozna 14 rokov, teba ovela kratsie... co si chce dcera urobit v izbe, nechaj na nu, nech sa s tym babre sama. mala by si k nej zaujat nejaky neutralny postoj, byt kamaratska, ale zas nie sa jej vtierat a vsetko za nu robit. a ked si ta pan doviedol do domu, tak sa tam spravaj ako doma... alebo sa porozpravajte o pravidlach domacich prac, aby si nerobila sluzku.

0kristina0
1. jan 2022

Takze ty mas dceru raz za dva tyzdne na zaklade dohody medzi tebou a ex? To ti tak vyhovuje?

mischel22222
1. jan 2022

@bmuller vcera mu bol dobry nakup a navarene za moje,vsetko jeho dcera pojedla.a ked ona ma si schovava pred malou,tak aj my tak.rozpravam sa.snazim.ale aj tak je to divne.

mischel22222
1. jan 2022

My musime stale jej veci pocuvat cely den.Moja je autistka,to dievca ju glbe za zvuky,skakanie vsetko.ked som tam ja si nedovoli.Cely den sa tocil okolo jej debat,akoby nechcela aby sa mi venoval.sedime,irituje ju to sadne si zas pubertalne veci.vecer mi to doslo luto,nemal e vypadlo mu na par dni,nakup ja,varim ja,este sa citit cudzia?

mischel22222
1. jan 2022

Na moje este nenarodene dieta same negativa,aky bude divny po nas,ako mu bud.smrdiet nohy po ocovi,ako sa mu budu smiat ze sa vola Jano.Ze take trapne meno.On pisal kamaratke ze sa na to dieta0ona netesi.ze on sa citi stary na dieta.ja sem asi nikdy byvat nepojdem

sasa1310
1. jan 2022

@mischel22222 to nie je chyba, to je nerozmýšľanie. To predtým ako si otehotnela sa o všetko staral aj platil, aj dcéra bola iná? Či ako to mám chápať. Však zamilovaná môžeš byť, ale načo dieťa. Tak ľahkovážne otehotnieť a potom doplácajú na to len deti. Aj ty aj autorka.

kitycat
1. jan 2022

@mischel22222 zalubila si sa asi do kretena. Ono 14 rocne dievca nemusi autizmus vobec ale vobec chapat. Treba vysvetľovať a usmernovat ale tu asi ani pan darca spermii nie je ptipraveny na tvoje autisticke dieta. Nezabudni ich aj nadalej obskakovat..

retatka
Autor odpoveď zmazal
mischel22222
1. jan 2022

@kitycat to mas pravdu asi,ale tak clovek robi chyby,tak preco na mna utocia vsetky zeny?