icon

Mám zostať pre dieťa, alebo odísť s mužom?

31. dec 2021

Ahojte prosím potrebovala by som poradiť

Mám 1 dieťa z predchádzajúceho manželstva a druhé dieťa s mojím terajším manželom.
Problém je ten že má možnosť ísť pracovať na stredne Slovensko do jeho vysnenej práce za skvelé prachy. Avšak ak odídem, asi mi súd nepovolí striedavku na prvé dieťa (7) z predchádzajúceho manželstva, pretože sudkyňa nechce, aby malo v živote tak výraznú zmenu a muselo si zvykať na nové mesto, školu atď .
Mali sme mnoho vážnych problémov, aktuálne chodíme ku psychologicke na parovu terapiu, no manžel nechce aj keď to sľúbil.
Mňa srdce ťahá nazad k prvemu dieťaťu, ale muz veľmi chce odist. Chce aby som bojovala o dieťa ale odtiaľ.
Najradšej by som bola keby sme ostali v meste v ktorom sme zili no on chce odist.co by ste mi poradili? Odísť a žiť sama alebo sa prispôsobiť a prísť o prvé dieťa?

Strana
z5
mischel22222
1. jan 2022

@kitycat ona ju ignoruje,moju dcerku.priatel ju vezme aj von moju.aj ho ma rada moja

mischel22222
1. jan 2022

Tak citim sa ako sluzka

mischel22222
1. jan 2022

@sasa1310 ja sa o deti staram!no dovol!bola som vydata 6rokov.a on zacal behat za kurvami,potom ma bil.

sasa1310
1. jan 2022

@mischel22222 som písala niekde, že sa nestaráš? Som napísala, že ľahko vážne otehotnieš. Cítiš sa ako slúžka, si ešte len tehotná a už si nešťastná v tom vzťahu. Tak čo potom. Prvý vzťah máš zlú skúsenosť, tak pri druhom si si sakra mala dať pozor na další náznak čo ti vadí. A nie, že ešte otehotnieš a zas to stojí za prd

ibrunova
1. jan 2022

@mischel22222 si mu šla upratovať a otehotnela si 😁

mischel22222
1. jan 2022

@ibrunova nezavezne ,po skrach.vztahu.stava sa

sasa1310
1. jan 2022

@mischel22222 po skrachovanom vzťahu si si mala dať 100krát väčší pozor. Teraz čo budeš robiť. Sama v nájme s 2 deťmi z toho jedno ZTP. Bože, ženy čo nerozmýšľate. Ma to normálne rozčuluje. Normálny človek v manželstve, kde má všetko si 3krát rozmyslí či otehotnie a nie takto. A všetky zrazu až keď ste tehotné zistíte, že buď robíte slúžku alebo partner na vás serie. Dovtedy bol ideálny, že. Sorry, že ti nakladám, ale mám fakt dosť. Teraz chceš aké rady, keď si si už tak zavarila, že žiadna rada ti nepomôže.

ibrunova
1. jan 2022

@mischel22222 čo ti k tomu poradiť..

autor
1. jan 2022

@0kristina0 nie. Dohoda bola striedavka. Nie takáto.

ibrunova
1. jan 2022

Veľmi ti držím palce, aby si mala dcérku pri sebe, nikam sa nesťahuj, nedaj sa ovplyvniť takým chlapom, trpieť budeš len ty a tvoje deti. Drž sa ❤️❤️

autor
1. jan 2022

@ibrunova ďakujem ♥️

sasa1310
1. jan 2022

získanie dcéry do opatery, nech je teraz tvoja priorita. A nie sťahovanie sa za chlapom, ktorý nestojí za reč. Tiež držím palce.

mischel22222
Autor odpoveď zmazal
tinkerbell
1. jan 2022

Rozhodni sa podľa toho, čo ti hovorí hlas tvojho srdca. Určite vieš, ktoré rozhodnutie je to správne. Ja by som na tvojom mieste povedala mužovi, že nemôže od teba žiadať, aby si odišla od svojho dieťaťa a prišla tým o striedavú starostlivosť (aj keď podľa mňa dieťa by malo bývať s matkou, mne sa ta striedavka u 7 ročného dieťaťa vôbec nepozdáva). Buď to muž pochopí a pôjde robiť na týždňovky/nájde si inú prácu, alebo sa s ním rozvedieš. Možno je to jeho plán, ako ťa mať "len pre seba" a čaká, že sa s ním odsťahuješ. Ak je to manipulátor, tak takýto plán by na neho sedel. Držím palce, aby si to ustála, kvôli svojim deťom. ❤️

chvostik1
2. jan 2022

Takže idem reakupitulovať či chápem správne.
1. S prvým manželom, ktorým si rozvedená máš 7r dcéru
2. Pri rozvode ste medzi sebou uzavreli dohodu o striedavej starostlivosti
3. Dcérka mala v Tom čase 5r.
4. S aktuálnym manželom máš druhé dieťatko.
5. S aktuálnym manželom chodíš do poradne lebo sa často hádate
6. S mazelom c. 2 ste sa pôvodne dohodli, že sa odstahujete ale ty nechceš kým nemáš doriešené dieťa z predchádzajúceho manželstva

Moje otázky:
1. Kto z vás dvoch má malú zverenu do vyhradenej starostlivosti?
2. Prečo si pristúpila na dohodu o striedavej starostlivosti keď sa manžel c. 1 o malú nezaujímal?
3. Kým vás rozviedli, s kým žila mala?
4. Aký vzťah má tvoj manžel c. 2 s dcérkou z prvého manželstva?
5. Aký postoj má manžel c. 2 k tomu, ak by malá zostala bývať s vami?
7. Ak by si mala vyriesene svoje osobne zalezitosti ohladne dcérky, chcela by si sa stahovat?
Prečo vzťah s manželom c. 2 škrípe?
8. Ak by si odišla a s manželom c. 2 by to predsa len nevyšlo, máš sa kam vrátiť?

Moje rady:
1. Ak tvoja exsvokra pije a exsvokor malú bije, rozhodne trvaj na zrušení dohody o striedavej starostlivosti s tým, že chces dieťa k sebe a upraví sa len stretávanie s otcom
2. Manželovi c. 2 vysvetli, že vieš, že vám chce vybudovať zazemie, že chapes, že chce aby ste sa mali lepšie, že si mu za to veľmi vďačná a že si to veľmi vážiš, ale, že ako matka nemôžeš odist kým nemáš doriešenú starostlivosť o prvé dieťa
3. Buď nech ide sám do doby kým si nevyriešiš starostlivosť o malú alebo sa dohodnite, že odchod posuniete do doby kým neprebehne súd. Že ti nedá svedomie odísť kým je malá u manžela c. 1
4. Ak s manželom c. 2 nemáš dobrý vzťah a uvažuješ nad rozvodom a byt v ktorom žijete je tvoj, tak neodchádzaj a okrem dieťaťa si vyrieš aj vzťah s manželom c 2. A až keď budeš mať jasno v tom, ako to máš s manželom c. 2, rozmýšľaj nad budovaním zazemia v inom meste.

Prajem ti vela sil a energie nech sa vsetko vyriesi k spokojnosti vsetkych ale predovšetkým tvojich deti a nech ste stastni ♥️

meredith83
3. jan 2022

@autorka a o zmenu sudcu by si nepoziadala? ked mas pocit ze tato je proti tebe zaujata. Ked stary otec dceru bije a stara mama ma problemy s alkoholom je to problem a v tom pripade je to zavazne a dcera by mala byt zverena tebe a to vyhradne. Neviem ako si financne na tom ale mozno zmena pravnika tiez by bola dobra vec

Strana
z5