icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

roxana280
1. máj 2024

@sherynkamalinka moj sa nehra do pol noci sice, ale ma svoje konicky, kazdy potrebuje iny relax, kazdy mame ine potreby a ocakavania od partnera, mne to vobec nevadi, ze sa hra, niekedy mi posklada dokonca z lega kvety, neznamena, ze je detinsky, ze nie je dospely muz, niekomu stacia kvety z lega, niekto potrebuje velke kytice a gesta, je to v poriadku kazdy sme iny

megg1
1. máj 2024

Nie si normalna. Ved manzel ti to prejavoval skutkami a nie slovami, to ozaj nemusi...a ze zobrat o lasku, toto je laska co mas s tym slobodnym po 4 mesiacoch? Mne to pride ako tvoj hormonalny problem ktorym si si podrbala manzelstvo. Chlap to nesie tazko, ak je rozumny vezme to rozumne, ale az tak si davat pozor uz nebude. Snaz sa zachranit manzelstvo a urovnat vztah s manzelom. A nevyzaduj si vykecavanie, jeho z toho fakt moze boliet hlava, na to si najdi kamaratku.

kaciato
1. máj 2024

Daj si otázku či by si z toho manželstva odišla aj keby si nepoznala toho muža. To bola u mňa prioritná otázka lebo ja som podala o rozvod keď som nikoho nemala a nemôže sa stať že keby bolo zle niekomu vykričim že kôli nemu som sa rozviedla...

zuzanna33
1. máj 2024

Ani jedno ani druhé odišla by som a začal od znovu rozvod bude najlepšie riešenie keďže manželstvo ochladlo a už sa nebude dať zachrániť do tej kvality aby ste si navzájom niečo nevyčítali bez lásky to nepôjde a nový priateľ je vždy ten najlepší ale len na začiatku keďže nežil v kompletnej rodine z deťmi..
Bol len takou náhradou keďže ťa manžel ignoroval ale ty najlepšie musíš vedieť čo chceš môj názor je len zapracovať na svojom šťastí a psychike z mužmi by som si dala pauzu a deti na prvé miesto 🍀

luizina
1. máj 2024

@autorka za mna je jedno ci mas niekoho noveho, ale s manzelom si nestastna a daj si otazku, ci chces takto s ním zit aj nadalej. Myslim, ze nie.

luizina
1. máj 2024

@kaciato ja tak isto, rozviedla som sa dva krat a nikoho ineho som nemala. Proste som vedela, ze tak žiť nechcem a sla som dalej.

pochod
1. máj 2024

No vaše manželstvo si zabila.. obom vám bude lepšie ak sa rozvediete.. on ti uz veriť v živote nebude aj keď teraz tvrdí opak co sa dôvery týka skončila si u neho na veky

luu1122
1. máj 2024

mysli na svoje stastie ❤️ rob ako ty citis…

retatka
1. máj 2024

Bez ohľadu na to ,či máš frajera ,odísť z nešťastného a nenaplneného vzťahu.Neudržiavať umelo .Raz si to budeš vyčítať ,že si premrhala život s nevhodným mužom .Radšej sama a šťastná ako toto čo máš doma .Či si len muža využívala , čakala, dokedy ti nepride do cesty niekto nový ?
Vies čo,seriózna žena nefunkčné ukončí a zoberie život do svojich rúk a nenarieka ako to nejde …potom si hľadá frajera .V tom prípade je tvoj charakter nulový .
Keď je niečo nefunkčné neostávam vo vzťahu z pohodlnosti a vypočítavosti .Klobúk dole pred ženami ktoré neostali v nenaplnenom vzťahu ,postavili sa na vlastné nohy a nemali v zálohe už druhého frajera .Ono je to všetko o charaktere človeka .Aby sa ti to raz nevypomstilo ..

adrianajozko
1. máj 2024

Tak toto je uplne ako moj pribeh. Vsetko je rovnake len ja som mala uz dospeleho syna . Teraz mam uz 5 rocnu dcerku s novym manzelom a stale sa lubime ako na zaciatku. Ked to tak citis chod do toho . Zivot je kratky. Ja to nelutujem a som vdacna za kazdy den s nimi. Ani som nedufala ze este zazijem tolko lasky. Drzim ti palce.

autor
1. máj 2024

@adrianajozko tiež ste sa poznali krátko s novým priateľom ?Ako ja viem že podnájom není bohviečo ale určite časom chceme vlastné bývanie no bohužiaľ nič nejde ihneď ale určite donekonečna v podnájme nechceme bývať to vieme obaja ...

mk22
1. máj 2024

Tvoj frajer nevlastní nič?
Kde býva teraz?

banderaska29
1. máj 2024

toto tvoje dvojité žitie ta zničí na duši, navonok dokonalé štastie s niekym iným je iba hmla, ktorá sa rozplynie. je to tvoja barlička, ale čeliť skutočnému problému Ťa neminie tak či onak. tvoje manželstvo je v troskách a preto by som sa najskôr zamerala na to, aby ste sa s mužom uspešne rozviedli, rozdelili majetok. krok dva je odsťahovať sa ty, alebo muž, a keď dokážeš stáť sama na svojich nohách, ked to tvoje deti ustoja, keď sa zastabilizujete, AŽ POTOM si môžeš povedat, že si stastná. a AŽ potom si počkaj, ako bude tvoj aktuálny milenec stáť pri tebe, keď príde skutočný život.

vieš, trošku je to celé úsmevné, aká si aktuálne naivná, ale nečudujem sa ti, niekto ti dáva pozornost, niekto ti povie, že si krásna a že Ťa miluje. nepočula si to dlho a prišlo to teraz. ale aj tak nestať prosím Ťa zdravý úsudok, keď ta uvidí padnut pod tvoje dno a budeš ho potrebovať ako partnera v živote, potom mu to milujem Ťa uverím. a snáď až potom aj ty 🙂

dariaaa
1. máj 2024

Pride mi zvlastne ako negatívne si opisala manzela,ktory spolu s tebou vychoval deti.Ale o tomto novom si nenapisala nic.A tych otazok na neho tu bolo prilis vela.Hanbis sa za neho?To je prvy signal,ze nieco nie je v poriadku. Pracuje?Kde byva?Kolko ma rokov?Je slobodný,ako to ze si doteraz nenašiel manželku,partnerku ale očarila si ho ty,vydatá,s dvoma deťmi?Skus si napísať na papier negatíva a pozitíva a porovnaj ho s manzelom.Pretoze manžel má p0dla všetkého jedno negatívum,ze nevie vyjadriť city.To sa dá riešiť.Ale nájsť si chlapa,ktorý nemá nič, ani nevieme v akom veku a plánuje ta zobrat do podnajmu ,,mozno býva s rodičmi,na slobodarke,u kamaráta,,, s tým sa uz ťažko niečo dá urobiť.Pretoze ten bude mať nejaký problém.

daniela1911
1. máj 2024

Nikdy by som neodišla od manžela (samozrejme pokiaľ by nešlo o tyranie) keby som nemala vyriešené žitie - pracuješ na smeny, čiže nemáš kde nechávať deti, nemáš kde bývať, nemáš ani na nájom, hľadáš spolubývajúceho aby platil polku nákladov. Na šetrenie na vlastné bývanie tiež asi neostane. Áno, peniaze nie sú všetko, ale z lasky sa tvoje deti nenajedia a neubytujú.

kaciato
2. máj 2024

@mk22 neviem či to že niečo vlastní alebo nevlastní je nejaký ukazovateľ ja som sa s partnerom dala dokopy obaja po rozvode a obaja sme nič nevlastnili s vlastníme teraz spolu 🤷nemyslím si že to že niekto niečo vlastní alebo nevlastní je nejaký ukazovateľ poznám xy dlhoročných manželov ktorí nič nevlastnia a celý život sú v podnájme. 🤷poznám takých čo si postavili teraz v 50 tke tiež žili len v podnájme 🤷

kaciato
2. máj 2024

@daniela1911 áno toto je čistá pravda musí byť samostatná s deťmi musíš ci chces či nechceš rátať aj s tým že s "novým" to nemusí vyjsť a potom čo kam ...

mk22
2. máj 2024

@kaciato po rozvode zväčša jeden z dvojice začína od nuly, vo vzťahu si hádam niečo nadobudla, či? Bola vyplatená..
Pre mňa, áno je ukazovateľ.. Ak 40r slobodný bezdetny nemá nič ani garsónku..

adrianajozko
2. máj 2024

Ano kratko ale ja som od manzela chcela odist davno len som nemala ziadny impulz v zivote. Velmi som sa uzavrela do seba a nic ma uz nenaplnalo. Ja som nastastie vlastnila viac nehnutelnosti takze o byvanie az tak neslo. Ale musela som odist hned aby ma ex nenasiel inak sa mu nedalo uniknut. Cakala som na spravny moment, aj aby som ja vedela ze toto naozaj chcem. A sama by som to nedokazala sa mu ubranit. Bol velmi majetnicky a zamykal ma v pivnici. Bral mi mobil a nemohla som ist za synom. Boli to pre mna hrozne. Bola som v koncoch. Po tom ako mi prvy syn tragicky zahynul tak ex tusil ze je medzi nami koniec . Bolo to peklo. A zrazu som stretla mojho terajsieho manzela bola to pre mna velka laska, nadej na novy zivot. Raz rano som akoze isla k lekarovi nemohla som si so sebou zobrat nic, lebo ma ex kontroloval ,volal mi 20x za den ,kedy pridem kde som co robim. Bolo to na prašky. A vtedy som ušla 360km daleko. Bolo to riskantne ja viem ale nedalo sa inak. Bola to pre mna prilezitost odputat sa od neho. Stale sa nam vyhrazal . Hned som dala ziadost o rozvod. Rok trapenia dokedy nas rozviedli. Aj trestne oznamenia som dala. 8x. Nic mu neurobili. Mňa vysetrovali ako vraha. Posudky mne robili.zistili ze mam nadpriemerne IQ a ze zdam sa im vyrovnana. Teraz som šťastna. Mam dcerku a manzela ktory ma miluje vie prejavit city sadneme si vo vsetkom a je mi velkou oporou. S prvym som bola 22 rokov a ked si to teraz premietnem tak vidim ze tu lasku som si len ja nahovarala lebo som to tak chcela. Mame spolu krasneho dospeleho syna ktory odisiel do Nemecka .prvy syn mal nehodu. Vsetka ta bolest je vo mne ale žijem krasny zivot a dala som sancu dcerke aby mala pekne detstvo . Je to vsetko o tebe ako sa citis ci to dokazes vsetko ustat pretoze to je boj na dlhe roky. Ale nakoniec to dokazes a ci uz zostanes s druhym muzom alebo nie nieje take dolezite. Podstatne je ze nie si stastna s tymto manzelom. A roky uchodia. Ja uz mam 48 rokov a som vdacna za kazdy den bez ex. Lutujem ze som neodisla skor.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
2. máj 2024

Autorka, prečo neodpovies na otázky, ktoré sme ti tu položili? Asi by už nový frajer nevyzeral tak chrumkavo, keby tie odpovede priznas aj sama pred sebou... Čím viac citam diskusiu, tým viac mám pocit, že obeť je tu tvoj muž a nie ty...

autor
2. máj 2024

Akože hneď sa do mna niektorý obuvate on má 40a vlastní jeden maličký bytik kde ale dvaja a dcéra nemôžeme byť to by bolo malé ešte aj keď chcem aby u nás mal svoje miesto aj syn pretože určite už keď aj by nechcel zatiaľ žiť snami tak aspoň aby z času na čas keď on sam bude chcieť ku nám chodil veď tam bude mať sestru...a tak chcem aby tam mal vždy svoje miesto ak bude chcieť príde ak nie stretávať sa snim budem na neutrálnej pôde ...ja mám s manželom byt ale manžel sa rozhodol že on ho nepredá a tým ma dostal do úzkych vie prečo to robí lebo vie že to sú jediné peniaze akože tak viac čo môžem mať a keď mi ich dá s priateľom môžeme niečo kúpiť ale pokiaľ mi ich nedá môžeme byť akurát v podnájme ....

autor
2. máj 2024

@lucia147852 ja toto nechápem prečo máte potrebuje rýpať ako ja naozaj prijmem aj negatívne názory aj pozitívne aj keď moju situáciu niekto chápe aj nechápe ale prečo musíte ako aj ty že no už by sa tvoj priateľ nezdal taký chrumkavý akože to je totálne trápne prepáč ...ja som nikdy nepovedala že na vine je len môj manžel vždy vinu nesú obaja a ja tiež ...manželstvo však myslím že je narušené viac ako dosť a ja sa chcem pohnúť ďalej to že je milujúci otec mu nikto neberie a nikdy ani neozberie nemám v záujme mu robiť prieky ako si niektorý ex robia nemám problém sa snim dohodnúť nemám problém pristúpiť na to aby bol s dcérou kedy sa ku bude dať a pomôžem mu keď bude treba aj so synom myslím keď pracovné pôjde preč lebo zvykol tak sem tam ísť nechcem aby sme zle vychádzali absolútne pokiaľ to nebude on tak chcieť ale kôli deťom minimálne chcem aby sme boli v rámci možností spolu ok

karolinakr
2. máj 2024

vyskúšaj a daj vedieť, možno to bude mať šťastny koniec, kryštalovu gulu nikto nema z nas
ja by som sa určite neobetovala, toto neni moj štyl, ale možno by som brala viac faktorov do uvahy, hlavne nech si sebestačna, na toto by som sa sustredila, keby ta aj novy priatel nechal na holičkach, nech maš kam isť.,,to je celé 👍

autor
2. máj 2024

@jozko_z_lesa jasné nepoznám odpoveď lebo neodpoviem hneď ako si to ty želáš ...Prepáč nesedim stále pri počítači alebo teda niesom stále na mobile a nesledujem modrého koníka ja aj pracujem ....a áno viac menej už som rozhodnutá chcem zvyšok života prežiť s niekým kto má má rád od koho cítim podporu a lásku ktorú som cítila v manželstve tak prvé roky a potom som o ňu musela doslova žobrat a aj tak sa mi jej nedostávali ja som ju teda necítila ....

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
autor
2. máj 2024

@jozko_z_lesa akože prepáč teraz som si čas našla pretože mám voľno v práci a teba do toho ozaj nic a odpovedala som vyššie akože nebudem to písať každému jednému zvlášť

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
2. máj 2024

@enmery no vidno že čítaš tiež len čo vyhovuje tebe pretože ak by si čítala lepšie videla by si že odpovedám aj keď nie ihneď akoby si si možno želala....ale kto je raz rozhodnutý o svojej pravde ako ty a budeš si písať svoje tam je zbytočne aj reagovať

enmery
2. máj 2024

Nie, neodpovedáš. Na žiadnu zásadnú otázku neodpovedáš. Odpovedala si len ľuďom, ktorí sa nič nepýtali, ani sa kriticky či racionálne nezamysleli. Vlastne si reagovala len tých, ktorí Ťa "hladkajú". Týmto si o sebe povedala všetko a fakt bude asi aj ten, že s tvojím mužom to absolútne nebude tak, ako si tvrdila. Presne ako tu tvrdíš, že si na nejakú z tých nepríjemných otázok odpovedala, pritom to nie je pravda. Veľa šťastia.🫡