icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

jozko_z_lesa
Autor odpoveď zmazal
autor
2. máj 2024

@jozko_z_lesa ak si ju čítal odpovede nájdeš ....pekný deň

autor
2. máj 2024

@enmery ďakujem verím že šťastie mať budem ☺️

enmery
2. máj 2024

@jozko_z_lesa Aj ty nevieš čítať, aj ja neviem čítať, pretože ona vraj na tie všetky "jej nehodiace
sa a nepríjemné otázky" od viacerých odpovedala. Asi v paralelnom vesmíre.🤷‍♀️

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
enmery
Autor odpoveď zmazal
enmery
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
2. máj 2024

do kuchyne nikomu nevidime, stalo sa možno viac krat, že realitu si niekto prikrašluje alebo hodnoti partnera, čo nie je pravda, ale klame v prvom rade sam seba, lebo ked nebude pracovať na svojich chybach, tak dalši vzťah mu zakape práve na tom istom...a može hladat do nekonečna..

cacianka
2. máj 2024

@enmery
@jozko_z_lesa keby ste čítali pozorne a s porozumením, tak nepíšete také drísty.
a mmch ,nikto nie je povinný odpovedať hneď a zaraz na vaše trápne otázky a rýpanie. Každý má svoje povinnosti, program, prácu, deti, inú rodinu, tak nie je prilepený na koníku nonstop.

zmrzlinka8
2. máj 2024

ked mate s manželom spoločný byt a on ho nepredá, teba to zaujimat nemusí, lebo bude povinný ti vyplatiť polovicu hodnoty spoločného majetku, a ak byt nepredá, bude musieť tie peniaze na vyplatenie ziskat inym spôsobom.
jeho problém.

enmery
Autor odpoveď zmazal
mandrewa
2. máj 2024

Odpovedala si si sama na konci 🙂 necítim nič len kvôli deťom by som zostala.
Ja som sa rozvádzala ako 28ročná po necelých 2 rokoch manželstva. Nemohla som žiť vo vzťahu s manipulátorom, pre ktorého som nebola dôležitá. Nemali sme deti ani spoločný majetok, tak to bol rýchly proces a lepšie som urobiť nemohla.
Pre deti je dôležitejšia spokojná a šťastná mama ako "falošná" rodina.

kp7333
2. máj 2024

Mne by srdce puklo, keby som mala deti rozdelit - ze jedno k otcovi, druhe ku mne. Ved to pokazi ich surodenecky vztah. K ostatnemu som sa uz vyjadrila, skakat zo vztahu do vztahu je velka nerozumnost a ak to nevyjde, dosledok neponesie len autorka, ale najma deti (i ked tie ho zial nesu uz teraz). Zelam autorke a jej rodine vsetko dobre, snad o par rokov, ked uz nebude pocitovat motyliky v bruchu, to nebude riesit opat novym vztahom.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
dariaaa
2. máj 2024

Po rozvode treba vysporiadať majetky.Ak sa nebudete vedieť dohodnúť,bude vás musieť vysporiadať súd a ak odídeš ty,bude ta musieť vyplniť manžel.Bude musieť byť predať alebo si zobrať pôžičku.Ty máš na tu polovicu narok

kp7333
2. máj 2024

@dariaaa ma narok len vtedy, ak byt kupovali pocas manzelstva alebo je napisana na LV. Pokial by on nadobudol byt pred manzelstvom a ju nenapisal na LV ako spoluvlastnika, tak narok nema.

mk22
2. máj 2024

Ako môžeš vymeniť 8r vlastne dieťa za 4mesacneho milenca?? V podstate za cudzieho chlapa, lebo hovor si co chceš toho človeka nepoznáš..
To je tak sebecké.
Akúkoľvek zmenu v živote deti by som robila tak, aby moje deti trpeli co najmenej a nie ze budem riešiť seba a svoje motýle a 4mesacnu známosť, ktorá za mesiac môže byť minulosťou.

dariaaa
2. máj 2024

@kp7333 áno,to je pravda ale predpokladám,že pro takých malých deťoch a po toľko rokov manželstva si asi nadobudli sami.Neviem,len konštatujem to pravdepodobnejsie

autor
2. máj 2024

@dariaaa áno byt je náš spoločný nadobudnuty počas manželstva

autor
2. máj 2024

@mk22 ja nejdem meniť vlastne dieťa za milenca dcéra chce zostať somnou tak zostane syn chce byt zatiaľ s otcom tak zostane ja jeho rozhodnutie akceptujem keďže má už 12nast vie si povedať čo chce nieje malinké dieťa .Ak si to rozmyslí veľmi rada budem keď bude snami ale nútiť ho nebudem nemám v pláne odísť z mesta a chcem bývať blízko tak aby som zo synom mohla byť kedykoľvek sa bude dať ak sa podarí budeme bývať niekoľko metrov od seba .On vie že ku nám bude môcť prísť kedy bude chcieť a keď nie tak sa spolu hocikde stretneme a hocikam pôjdeme na výlet na pizzu na zmrzlinu do kina alebo kam bude chcieť budem akceptovať jeho rozhodnutie a požiadavky ak nebude chcieť byť somnou v prítomnosti môjho nového priateľa tak ten to musí akceptovať minimalne zo začiatku kým si syn na neho aspoň trochu zvykne už som písala ja osobne nechcem robiť prieky mužovi a už vôbec nie deťom.Chcem len spokojne žiť a chcem aby boli v kľude aj naše deti a opakujem od svojich detí neodchadzam a neodídem jedine keď tu už na tomto svete nebudem ale to že nebudeme žiť v jednej domácnosti všetci ako doteraz predsa neznamená že nemilujem svoje deti a netvárte sa tu niektoré ak keby sa nikdy nikomu nič také nestalo že musí riešiť podobnú vec a poviem vám ešte jedno ani mne sa nesnívalo ani náhodou že raz toto budem riešiť keď som sa vydávala bola som presvedčená že to bude navždy tak ako aj veľa z vás ale nekricte hop kým nepreskocite ...možno sa nenazdáte a o mesiac ,dva ,pol.roka ....budete v podobnej situácii nikdy nemôžete vedieť ....pekný deň

mk22
2. máj 2024

Ozvi sa o rok, dva.. Kde ta zavialo..
Keď si tak hrooozne trpela, prečo si sa nerozviedla?
Ako x iných nešťastných žien..upratat svoj hrozný vzťah..
A v tvojej situácii isto nebudem, na rozdiel od teba sú u mňa na prvom mieste moje deti.. A ďaleko za nimi ktokoľvek iný..
Až sa ti skludnia hormóny, spadnú okuliarky.. Milenec ti zamava..ostanes sama finančné neschopná ťahať podnájom.. Potom sa nám ozvi, ako sa ti darí.

dariaaa
2. máj 2024

Tak radim dohodnut sa,inak vas to bude stat kopec penazi...advokat,sud...Je to len rada,aj ked s tym,co sa u teba deje nesuhlasim.Ale to je o inom.Majetkopravne zvykne byvat po rozvode.Ale najlepsie co najskor.Uz si požiadala o rozvod?Nie je to noc prijemne a vyjdes z toho ty ako ta zla zena Lebo ak si mala problemy,mohla si ich riesit cez odbornikov a nie cez postel...:-/

retatka
2. máj 2024

Takže až milenec ťa nakopol odísť?
Keby ti nikto neprišiel do cesty aj muž by bol dobrý?Lebo však lepšie nejaký chlap ako žiadny...Za mňa úbohé ako sú niektoré ženy vychcané,miesto toho aby sa rozviedli,s hrdosťou ukončili nefunkčné a budovali si niečo samé.

trdelnik234
2. máj 2024

Tebe niet pomoci...
Ale nechcem nic nepekne tu pisat.
Ach jaj.
Drz sa.A rozum.do hrsti

trdelnik234
2. máj 2024

@retatka
To nema cenu tu uz prispievat.
Ona sa uz rozhodla..
Ked zahori stara stodola🥴

autor
2. máj 2024

No nič končím a zmazem túto celú diskusiu sú tu samé zatrpknute ženy ktoré si idú svoje ..A nie nieje to o Tom že by ma nezaujímal aj názor taký či onaký rada si prečítam naozaj všetky ale to čo vy už robíte niektoré neomylne dokonale ženy a matky to je už ozaj na zvracanie ....Chcela som sa len poradiť pocit vaše názory aj negatívne ale akože aby ma súdili úplne cudzí ľudia tak to teda nie .Vo viete veľké ...o mojich deťom o mojom mužovi atď konštatujeme len na základe pár slov čo som napísala a skatulkujete to je úbohé a smejem sa akurát na vás že si myslíte že nemôžete o skôr či neskôr riešiť rovnakú situáciu milé moje veeeeelmi sa mýlite ak si toto myslíte a nikto žiadna z vás má o opaku nikdy nepresvedčí pretože ako tu niekto písal nemá kryštálový guľu a áno presne ako ja nemôžem vedieť ešte ako dopadneme tak ani vy ...

limoncino
2. máj 2024

Neodchádzaj kvôli inému, ale hlavne kvôli sebe...

retatka
2. máj 2024

@trdelnik234 Jasné,zbytočne tu zakladala tému.Už bola dávno rozhodnutá a názory žien sú jej ukradnuté.Hádam bude konečne šťastná,len prebudenie sa do reality býva niekedy trpké....

mk22
2. máj 2024

Teraz ako mudrujes a prskas.. Pravda sa zle číta, že..
Co si tak hrdo neukoncila to tvoje hrozne trápenie?
Dobry bol aj muž.