icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

autor
2. máj 2024

@mk22 ale vôbec neprskam ja som úplne kľudná a vôbec sa nehnevám len mi príde ozaj hlúpe od vás súdiť pretože napísať si svoj názor je ok ale súdiť niekoho koho nepoznáte ale to sú ženy načo sa aj pozastavujem moralizovať a myslieť si že mne sa to nemôže stať 🤣🤣no jasnéeee

florabotanica
2. máj 2024

Mila autorka....toto sa stalo uz mnohym, nie si prva...a ani posledna. Myslim, ze mnohe zeny pisali skusenosti zo zivota...po tie skusenosti si si na toto forum zrejme prisla. Este to nevies, ale dala si sa na tazku cestu. Prave preto, ze si to neurobila férovo - najprv si si nasla "priatela". Zivot nezvykne odpustat. Pri sobasi sa zvykne hovorit "navzdy, v dobrom aj zlom". Skoda, ze vacsina ludi je nastavena na to, ze bude vzdy len dobre.

dariaaa
2. máj 2024

Skuste sa dohodnut na striedavej starostlivosti.Na slovensku to este nie je zaužívané, ale je to normalne.Hlavne neoddelujte deti od seba pre vase chyby.Ano,vase,nie tvoje.Deti nech su spolu,aj ked momentalne to vidia inak.Budu mat este tazke dni a budu potrebovat jeden druheho,nie byt kazdy sam a plakat pod perinou.Kazdy budete mat tyzden pre seba ked budete bez deti a aj si ich spolu uzijete.Skus sa s manzelom porozpravat.Prazdniny na polovicu,dovolenky si dohodnete ked budu s vami.Deti si mozu za at zavidiet a moze vzniknut priepast medzi nimi .Nie je pravda,ze deti nebudu mat svoj domov.Budu doma vzdy,ked budu s rodicmi.Manzel si mozno po case tiez najde vztah a bude na vás ako to budete vediet spojit aby deti netrpeli.Teraz chcu byt kazdy inde ale este nerozumeju co ich čaká. Rozbijete vztah medzi detmi,lebo ich oddelite.Skus porozmyslat aspon takto.Uz ked sa vy rozidete,nedelte nevinne tvory.Hlavme už manzelovi nerozpravaj aky je ten tvoj dokonaly.Vobec ho neries pred nim neurazaj,neponizuj niekoho,s kym si bola tak dlho.Popros ho,aby ste sa dohodli ako dvaja rozumni ludia

mk22
2. máj 2024

V očiach deti budeš ta, čo odišla od otca za iným chlapom.
Nič viac nič menej.
A toto sa mne nikdy nestane.
Neuveríš ale sú aj také ženy.. Deti na prvom mieste.
Radšej s deťmi ako pelesit sa na tajnása 😁
Užívaj milenca, kým sú motýliky.. Lebo aj tie pri prvom probléme rýchlo uletia..

luizina
2. máj 2024

@autorka rozviest sa ano, kludne aj zatial do podnajmu sa prestahovat a neskor byt kupit, ale vsetko nezavazne od novej znamosti, lebo to by som napr ja nikdy neurobila. Musis mat nieco svoje, to je zaklad. Byvat spolu mozte, podnajom financovat spolu, ale ak kúpiť, tak sama.

luccija
2. máj 2024

Tak či tak Ťa musí z bytu vyplatiť len bude naťahovať čas.

autor
2. máj 2024

@dariaaa syn ale nechce ani počuť že bude somnou reps s novým priateľom a ja ho nemôžem a nechcem nútiť podľa mňa by to bolo len horšie ...manžel ide niekedy preč aj na dlhšie a keď by vyšla striedavka na neho tak potom čo ?

dariaaa
2. máj 2024

No urobte len aby bolo dobre.Bez urazok a hadok.Aj ked je to ťažké, manzel bude frustrovany,urazat,nenavidiet,zaroven milovat,necuduj sa mu.To je zufalstvo.Aspon pred odchodom si neublizujte.

daniela1911
2. máj 2024

Zhrniem to, určite sa rozveď, manželstvo je zničené. Syna by som tiež nasilu nepresviedčala (lebo to ešte vypáli proti tebe), denne by som ho JA chcela vidieť. Čiže nové bývanie by som riešila v tesnej blízkosti, aby som ho mohla vidieť, stretávať, vodiť a čakať zo školy a pod.
Čo sa týka peňazí z bytu. Do 3r po rozvode sa musiete vysporiadať, keď nie, budete vlastníkom polky bytu, a v prípade predaja sa budete navzájom súdiť. Čo je ešte také úsmevne pre mna - syn ostatne s otcom v rodičovskom byte, s tým si ok, ale zároveň by si chcela peniaze za polku bytu aby si mala na bývanie a s bývaním tvojho syna bude čo? Už som ti to napisala, bez vlastnej samostatnosti by som neodišla. Určite by som sa rozviedla, bez lasky a pozornosti je nanič život, ale kvôli sebe, nie kvôli milencovi. A teba možno miluje po 4mes, ale neverím že ľubi aj deti, veď s tými ešte neprišiel ani do konfliktu… pozor aby nezdrhla aj dcéra k otcovi, tam bude doma ako za starých čias.

autor
2. máj 2024

@daniela1911 áno keď tak tak byť budem mať v blízkosti na pár metrov od synA .Vieš mne tiež nieje jedno že syn nebude somnou ale viem že v jeho veku a s jeho povahou je zbytočne bojovať skôr časom si myslím že aj sam privoli že príde ku nám ako ho tlačiť do toho viem že by som urobila horšie a nech to vyzerá akokoľvek teraz zle že som zlá matka tak v tomto smere naozaj myslím že robím a snažím sa urobiť to najmenšie zlo a nechat rozhodnutie na ňom .Trhá mi srdce že deti rozdelím ale ja im nebudem brániť chodia spolu do školy tam sa stretajú a môžeme sa vonku hocikde vidieť keď teda nebuďme v práci naozaj hocikedy či už každý alebo každý druhý deň bez problémov .

autor
2. máj 2024

@dariaaa áno ja viem a ďakujem za tvoje slová ak rady on sa hnevá a ja mu rozumiem ale ja som sa tiež vždy hnevala aj plakala keď ma odhanal odmietal hresil za všetko a bol k tomu všetkému doslova hluchý a slepý a teraz keď je už zle tak sa hnevá place .....

autor
2. máj 2024

@mk22 moje deti sú boli a vždy budú u mňa na prvom mieste a áno ja viem že to vidíš inak ťažko sa vžiť do situácie keď ju nezazivas ale rozumiem ti .Ja by som bola najradšej keby sú súrodenci spolu ale ja syna proste nemôžem donútiť urobila by som mu len horšie že ho nasilu vezmem keď nechce .Rozpráva somnou chce sa stretávať ale žiť zatiaľ snami nechce čo chápem a keďže budem kúsok bývať od neho budem snim kedy sa len bude dať .

dariaaa
2. máj 2024

To nemozes porovnávať. Ty si to mala riesit vtedy,skusit vyhladat pomoc,ci už manzelskeho poradcu,sexuologa,psychologa.Bolo treba komunikovat.To vam chybalo.Asi ste nikam nechodili,nudili ste sa.To,co si ale ty urobila jemu,ty si medzi vas zatiahla tretiu osobu.Ja poznam pripady,kedy sa nevera odpustila a islo sa dalej.Skor to pomohlo.Ale tu ty nechces.Naozaj,velmi zvaz co chces urobit.Lebo je pravda,ze nikdy nevies kedy konas správne,ale ja tomu tvojmu vzťahu neverím.Si zaľúbená a slepa.Mas uplne zablokovany zdravy rozum.Najlepsie by som ti poradila ísť ty s manzelom a detmi niekam bez mobilov,len vy styria,na par dni.Sryri mesiace je veeeelmi kratko aby si vedela vo robis.No,,,budem drzat palce.Keby sa tu v MK ozval tvoj manzel a poziadal o radu,povedala by som, Utec a viac sa neotacaj.Si v najlepsom veku,este sa mozes mat dobre🤷‍♀️

zuzana111984
2. máj 2024

Takže syn nechce ani počuť ísť bývať s priateľom a ty namiesto, aby si uprednostnila syna, uprednostňuješ "priateľa" (je to známosť, nie priateľ!!!). Veď sa s ním budeš stretávať vonku...je mi z teba zle..prečo nevezmeš syna a s "priateľom" sa nestretávaš vonku alebo v tom jeho bytíku.
A netrep tu o tom, že to finančne nedáš, zvládajú to aj iné ženy, matky samoživiteľky, tak neklam, len aby si ospravedlnila svoje konanie.

mk22
2. máj 2024

Pozri, rozved sa, nájdi si podnájom.. Podaj o zverenie deti, keďže su pre teba všetko.. Porieste bsm.. A ži, užívaj s deťmi. Frajera si maj ale v prvom rade sa správaj ako zodpovedná matka, ktorej záleží na deťoch.
Píšeš, že deti sú na 1.mieste.. Uprednostnila si seba, milenca.. Pred synom..
Keby tu napísal muž, že ma milenku, odchádza od ženy lebo celý čas trpel bola taka a taka.. Ženy by ho zakopali..upalili..na teba sú tu ešte veľmi milé..

cacianka
2. máj 2024

@daniela1911 " s bývaním tvojho syna bude čo ?"
Má otca,

mimka1402
2. máj 2024

Si hyena, kvôli nadržanosti vymeniť dieťa dokáže iba zviera. Možno ani to nie je také sebecke, aj tie sa o svoje mláďatá starajú.
Ísť bez reálnej vizie k cudziemu chlapovi, nechávať mu strážiť dievča. Kde ty nemáš ani omylom šajnu zistiť či ju nebude zneužívať. Lebo neuveris, takí sa vždy tvárili ako si rozumejú s deťmi a ako sú prorodinni a potom dievčatá chodia na terapie.
Ohroziť vzťahy svojich detí. Bože ty si taky otrasný sebec, že mi je do plaču z takých ľudí ako si ty.
Rozmýšľať ženským pohlavným orgánom iba dokážeš?
Nič viac?
Toto nie je absolútne reálne. Ja by som toto svojej mame nikdy neodpustila, keby šla do takého niečoho, že namiesto syna si vyberie cudzieho muža, vo veku kedy chlapec mamu potrebuje stále! Oddeliť súrodencov je najväčšie svinstvo. Ak už. Tak obe deti mu nechaj, bude to pre nich očividne lepšie než byť s tebou.

florabotanica
3. máj 2024

Po tom, co tu autorka napisala, ze sa so synom moze stretavat vonku....a ved surodenci chodia spolu do skoly, tak sa uvidia tam....neviem, ci sa mam smiat alebo plakat. Chod, kam ta srdce taha. Ze ta tvoj muz kontroloval ? A ako, prosim Ta, ked si 4 mesiace chodila s "priatelom" na kavicky, do kina, atd... ? Kedy si na tie rande vobec mala cas ???? Ak teda naozaj mas dve deti... Co je to vobec za chlapa, ten tvoj "priatel", ked vedome trha rodinu, chodi na rande so zenou, ktora je vydata a ma 2 deti.....???? Tvoj manzel, taky kontrolujuci muz, akeho si nam tu opisala, by na tieto tvoje randíčka prisiel urcite skor. Ak je tento pribeh realny..a nie vymysleny...tak po tom, co si tu popisala - chod, muzovi nechaj obe deti, rozved sa, plat na ne vyzivne. Deti maju 8 a 12 rokov, coskoro nastup puberty....potrebuju taku mamu, ktora sa zaujima o svoje deti, nie o seba samu a napisem to slusne...o uspokojovanie svojich potrieb.

trdelnik234
3. máj 2024

@mk22
Mne na celej tejto teme pride najsmutnejsie to,ze jej tu neviem kolko zien vysvetluje dookola to iste,9 stran popisanych a ze v podstate keby si aspon polovicu z toho vzala k srdcu,tak moze mat aj deti aj casom tu znamost nastahovanu u seba,aj vyplateny byt a aspon podnajom sama.
A hlavne tu cennu skusenost,ze to zvladla sama a ze to nadalej zvladne sama,aj keby ziadny slusny a spolahlivy chlap nebol.
Toto poznanie ma cenu zlata.
Autorka,ja uz sem nejdem pisat. Nijako ti to nepomoze.
Len sa nad tym zamysli.
Cestou,akou sa vybrala,to budes mat ovela tazsie nielen ty ale aj vsetci okolo teba.
Ked sa od teba odvratia surodenci a rodicia a aj vlastne deti (naozaj ti to neprajem)ako ti potom bude ?
Ratas s tymto rizikom?

mk22
3. máj 2024

Ja ako otec by som ti dcéru nedala, nedovolila aby ju strážil cudzí chlap.
V očiach tvojho muža je tvoj milenec cudzí človek.
A ja ako tvoj muž by som ta predbehla, podala na súd, požiadala o zverenie deti a aspoň 150/200e na dieťa výživné.
Vyplatila ta z bytu, a let si holubicka za šťastím.
Neprosila, nebránila.. Ale deti by ostali mne.

zuzana111984
3. máj 2024

@mimka1402 veď jej syn si už názor spravil, takto klesnúť v očiach svojho dieťaťa, vymeniť lásku syna za chvíľkové poblúznenie, syn ju bude mať len za obyčajnú pobehlicu a keďže je vo veku, keď si formuje názor na ženy, či už po citovej, sexuálnej stránke, rešpekt, úctu..no, čo asi z neho vyrastie...
A preto, že ona nemá, kde dcéru nechať (veď môže ísť vtedy k otcovi), tak ju nechá samu doma s cudzím chlapom, možným pedofilom/sexuálnym predátorom (štatisticky je tam riziko) k tomu sa už radšej ani nevyjadrujem.

huxy
3. máj 2024

@zuzana111984 inak ak som dobre pochopila, tak jej dcéra má tých 12? No, moja v Tom veku už tiež musela zostávať sama, aj v noci, keď som musela byť v práci. Je pravda, že mala možnosť ísť ku starkovcom vtedy, no ona si sama vybrala, že je už dosť velka a v tomto spoľahlivá, a dala to. Ale určite radšej sama ako s cudzím chlapom. Len je asi trošku rozdiel, že sa dcéra naučila samostatnosti skôr, bola nútená, nemali sme inú možnosť. Kdežto autorkina dcéra do teraz nemala neúplnu rodinu.

zuzana111984
3. máj 2024

@mk22 škoda, že sa nedá poradiť jej mužovi, keby toto celé povedal na súde o zverenie detí, že ho žena podvádza, sťahuje sa k 4mes. známosti, syn s nôu ani nechce byť, dcéra bude sama po nociach s cudzím chlapom...asi by žiadny príčetný sudca toto nedovolil. No škoda.
@autorka toľko rád si tu dostala, ako to spraviť, aby bol vlk sýty aj koza celá, ale ty si dokola ideš svoje, všetky tieto hejty sú pre tvoje dobro, resp. pre dobro tvojich detí

autor
3. máj 2024

Ďakujem za vaše rady názory ešte raz veľa z vás mi pomohlo prečítala som si všetko každý jeden názor si cením rozhodnem sa sama ak dovolíte ....

zuzana111984
3. máj 2024

@huxy nie, syn má 12, dcéra ma 8, tak podľa zákona nesmie byť ani cez deň sama, ale tak zariadim sa, buď pôjde vtedy k otcovi, k babke, tete, aj keby som nejakej 18r. študentke mala zaplatiť za stráženie, URČITE by som ju nenechala s chlapom, čo poznám 4mes., ani rok, dva..stále by to bola krátka doba natoľko dôverovať, aby som ohrozila svoju dcéru

mk22
3. máj 2024

@zuzana111984 moja byv spolužiačka si tak začala ešte počas manželstva.. A tiež presvedčená o odchode s novou láskou, veľmi sa chcela dohadovať, nech sú všetci spokojní.. Áno aj jej zroneny muž.. Toľko x som jej hustila ako si to predstavuje..
Muž zaplatil top profíka na rodinné právo.. Nechal ju ísť, v čase rozvodu už bola s novým v inej domácnosti.
Velice deti ťahala snažila sa nech sa s novým spoznajú.
Deti súd pridelil otcovi. Ona platí výživné, ma smiešnu garsónku a jej veľká láska ju koopla do riti hádam 3mes po rozvode.
Nemá nič, deti ju moc nechcú.. Je sama.. Ma dve práce.
A jej ex vyzerá zmiereny. Ma deti, takže ma všetko.
Túto autorka je tak naivná a tak sebecká..
A nemala gule sa rozviesť.

subartic
3. máj 2024

@zuzana111984 podľa akého zákona dcéra nesmie byť doma sama ?

subartic
3. máj 2024

@mk22 ja poznám iné prípady. Žena odišla od muža s deťmi k inému mužovi , rozviedla sa , žila s novým mužom po čase sa za neho vydala, biologický otec hoci sa v manželstve o deti staral , po rozvode si našiel novú partnerku a o deti už nezakopol . Prejudikovať ako dopadne tuto žena z MK nie je možné.

retatka
3. máj 2024

Autorka konečne odchádzaš z toho nešťastného vzťahu /aj keď veľmi neskoro / gratulujem
Si citovo vyprahnutá po odopieraní citových potrieb a aj keby sa cudzí chlap na Teba len usmial,pozdravil ty už asi kupuješ svadobné šaty
Niet sa čo čudovať .Zaslúžiš si lásku .
ALE chod bývať sama a nie s nejakým mužom ktorého ani nepoznáš .A nevyhováraj sa ,ako typická odpoved žien ktoré sú lenivé sa samé o rodinu postarať ,že to nedáš ,či nemáš na to …Keď človek chce ,všetko ide .Koľko je matiek -samoziviteliek a zvládajú LEBO musia.Muž ta vyplatí a buduj niečo sama a nespoliehaj sa stále na nejakých mužov .
Ak ta tento muž opustí alebo ty jeho budeš mať zázemie ,niečo svoje a hlavne tvoje deti .
Dieťa máš navždy ,chlapov je X.Porozmýšlaj ešte poriadne nad svojim životom aby si nespravila nejakú hlúposť a budeš to ľutovať do konca života …

mk22
3. máj 2024

@subartic samozrejme je milión prípadov..
Ja som nenapísala ako autorka dopadne.
V každom prípade ako matka má brat ohľad na deti, ktoré tu boli niekoľko rokov skôr, ako pán milenec.