icon

Mama a alkohol

12. júl 2022

Ahojte,vopred sa ospravedlňujem za anonym ale je to pre mna veľmi citlivá téma a mám tu kamošky aj rodinných známych...

Kde začať....asi budem stručná nebudem tu všetko vypisovat....
Moja mama 45r, má asi dva roky problém s alkoholom.
Chodí normálne do Prace od pondelka do piatku 9h.
Príde domov,uprace,mimo prázdnin skontrolovala sestru (12r) pripadne sa s nou naučila (sestra je samostatná a výborne sa zatiaľ uci takze s nou nemala už žiadne starosti moc...)
Okolo 18tej začne piť, pije take tri štyri hodinky.
Vypije cca denne 7piv (plechovky )
Ja bývam sama, mám rodinu, malú dcéru.
Strašne mi je ľúto mojej sestry,veľmi tým trpí jej psychika...
Otec je zúfalý, nevie si s nou rady a už nič nepomáha.
Začalo to 1pivom a skončilo takto.
Potom už má take stavy že bezdôvodne kričí, hľadá si dôvody na hádku aby teda nebola riešená ona.
Som z toho strašne nešťastná, aj si poplacem, neviem čo mám robiť....
Liečenie samozrejme odmieta....
Stretol sa niekto s týmto, vedel by mi prosim poradiť ako to ďalej riešiť?
Za kazdu radu budem vďačná 🙏🏽

Pekný večer

Strana
z2
annamalaga
12. júl 2022

Držím palce. Ja keď si dám občasne jedno desperado mám dosť , nieto 7 naraz.🥺🥺🥺🥺

777januska777
12. júl 2022

@elizabet173 alkoholik si nájde dôvod a aj príležitosť si vypiť. Ved koľko žien si napríklad otvoria každý deň fľašu vína? Ci chlapi si dajú každý deň pivo? Triezvy partner sa môže snažiť ako chce, ale ak si niekto chce naliať, tak si naleje. Takze hľadať vinu na nevinnom partnerovi je veľmi zvláštne. Závislosť je choroba z ktorej sa môže vyliečiť, len pacient sam.

marianarem
12. júl 2022

Kamoska mala takyto problem s mamou, ked boli so sestrou v puberte. Myslim, ze tam ta sestra vyhladala psychologa a ten jej poradil, ako sa s mamou rozpravat a ako ju prehovorit na liecenie. A podarilo sa, uspesne sa vyliecila. Uz nezije, ale takych 20 rokov po lieceni este zila a nevratila sa k tomu.

elizabet173
12. júl 2022

@777januska777 ja som predsa písala, že ho z ničoho neobviňujem, len mi je divné, že sa to rieši až teraz, keď je tých pív sedem za večer, nerozumiem, prečo nie už dávno. Je mi jasné, že keď si alkoholik neprizná, že má problém a nerozhodne sa sám, že ho treba riešiť, je to bol s veternými mlynmi

jjanulienka
12. júl 2022

Moji rodičia pili obaja.. otec prestal keď som mu povedala, že keď s tým neprestane maleho viac neuvidí. A naozaj prestal ☺️
Skús jej zahrať na citlivú strunu aby sa spamätala.
A sestru si určite zober k sebe.
Sama viem co dokáže ozrata matka🤦‍♀️
Držím palce 🍀

andreatytler
13. júl 2022

Aj ked si zoberies sestru k sebe a aj ked sa rodicia rozvedu a ona zostane s otcom, ucite skuste ist so sestrou k psychologovi. Bude to mat velmi narocne. A vy vsetci sa pripravte na to ze ak sa rozvedu a mama strati dceru, tak to asi bude 100x horsie s jej pitim a hlavne sa pripravte na to ze vacsina alkoholikov na alkohol umiera a nie sa vylieci. Samovrazdy, nehody. Aj keby ste sa vsetci traja od mamy odstrihli, neprestanete na nu mysliet a jej pad a mozna smrt vas hlboko zasiahne.
Velmi dufam ze mamou to zatrasie, ked pride rec na rozvod a stratu mladsej dcery a pojde sa liecit. Vela stastia.

1fifinka1
13. júl 2022

Tak moja mama neprestala ani nič nepomohlo. Presne viem ako sa sestra cíti. Nechodíme k mojim rodičom kvôli tomu, mama si vybrala z toho bud alebo chlast. Otec je tiež zúfalý, ale nikdy sa nerozviedli a už chlasta aj on. Hoci mi v dy tvrdila, že pije kvôli nemu. Všetci sme zlí, najhorší, oni sú najlepší a super. Nechci vedieť, čo to na nás ako deťoch zanechalo. Mam 43 a mama píla odkedy si ju pamätám. Tiež pivko, dve, dnes zapija lieky pivom a dorazi to tvrdým. Ťažká téma. Nepomohli vyhrážky, dohovaranie nič.

alexnina777
1. feb 2024

ahoj autorka, ako to dopadlo so sestrou? a s rozvodom?

Strana
z2